Yaşam

Trending:


Kate ve William’ın arasına girdiği söyleniyordu… Hedefteki kadın Rose Hanbury’den “yasak aşk açıklaması

Galler Prensesi Kate Middleton'ın 16 Ocak'ta geçirdiği ameliyatın ardından ortadan kaybolmasının yarattığı yankı sürüyor. Kate'in sağlığıyla ilgili türlü komplo teorileri ortaya atılırken bir yandan da William'la evliliklerinde sorun olduğu ve aslında yokluğunun sebebinin bu olduğu da bitmeyen söylentiler arasında...


83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü

İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken objektiflere yansıdı.


Hemen birikime başlayabilmeniz için 12 pratik öneri

Birikim yapmak için ilham mı arıyorsunuz? Motive olmanın yöntemlerini bulmak, hedeflerinize ulaşmanın temel adımlarından biridir. Motivasyon, gerçekleştirmek istediğiniz şeylere odaklanmanıza yardımcı olur! İşte birikime başlama motivasyonunuzu artırmak ve devam ettirmek için 12 pratik öneri!


Para, çocuklara hangi yaşta nasıl anlatılmalı?

Yeni dünyada ekonomik özgürlüğe giden yol çocukken alınan para eğitiminden geçiyor. Çocuklara her yaşta para konusunu anlatmak farklıdır.


Bilecik’te vatandaşlar sürü halindeki köpeklerden tedirgin

Bilecik'te sürüler halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.


Cinayetten 12 yıl yatıp çıktı! 12 kurşunla öldürdü!

Cinayetten 12 yıl yatıp çıktı! 12 kurşunla öldürdü! Antalyada olay, önceki gün saat 18.30 sıralarında Avsallar Mahallesinde meydana geldi. Memleketi Adanadan 6 ay önce dönen Necmettin But (49), daha önce aynı apartmanda oturduğu ve husumet yaşadığı Ayhan Haydar Fidanboyu (61) aracından indiği sırada tabanca ile vurdu. 12 KURŞUNLA HAYATINI KAYBETTİ ...


Şarkıcı Meyra: Evlilik kolay bir şey değil

Ünlü şarkıcı Meyra, Mothers’ Life dergisinin yeni sayısına röportaj verdi.


Tatlı için tahini tercih edin

Tahin, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Taze meyve üzerine tahin ekleyerek iftar sonrası besleyici bir tatlı alternatifi oluşturabilir.


Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?

İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi. Ancak bu sefer de videodaki kadının Kate olmadığı iddiası gündeme geldi.


Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir

Ev alma planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarında aşağı yönlü hareket başladı. Ev sahibi olmak isteyenler için fırsat niteliğinde bir döneme girildi. Ancak fiyatların daha fazla düşmesini bekleyenler avantajlı fiyatları kaçırabilir.


Adana’da sonunda bu da oldu! Acılı şalgamdan dondurma ürettiler

Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.


Acı, yağlı baharatlı düşman

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, Ramazan'da mide sorunlarını tetikleyen besinlerden uzak durulması önerisinde bulundu.


Çikolotaya dev zam kapıda

Dünya kakao üretiminin yüzde 60'ını karşılayan Fildişi Sahilleri ve Gana'da kakao fabrikaları, tohum maliyetlerindeki artış nedeniyle üretim kısıtlama ve durdurma kararı aldı. Kararın uzun süre devam etmesi halinde çikolata ürünlerinde yüksek fiyat artışları bekleniyor.


Parkta ünlü var!

Birce Akalay geçen pazar güneşli havayı fırsat bildi, köpeğiyle birlikte Bebek Parkı’nda vakit geçirdi.


Kanser hücreleri bu sebzeden kaçıyor! Milyonlarca alkali mineral, Demir ve D vitamini var

Ispanak Demir bakımından çok zengin bir sebze. Genelde zayıflamak isteyenlerin detoks listesinde yer alan ıspanak suyu bağışıklığı güçlendiriyor. İşte detaylar...


Sokak köpeğinin sırtını süpürge ile temizleyen görevli yüzleri gülümsetti

Bursa’da bir temizlik görevlisi, yanına gelen sokak köpeğinin sırtını elindeki süpürge ile temizledi. Yüz gülümseten anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


12 gündür kayıptı! Boş arazide ölü bulundu

İstanbul Sarıyer’de 12 gündür kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası Haşim Çınar'ın(74) cansız bedeni, boş bir arazide bulundu. Haşim Çınar'ın düşme sonucu başını taşa çarparak öldüğü değerlendiriliyor.


Sürdürülebilir moda nedir? Amaçları nedir?

Sürdürülebilir moda, moda endüstrisindeki hızlı moda trendlerine karşı çıkar ve ekolojik dengeyi korumaya önem verir. Peki sürdürülebilir modanın amaçları nelerdir? Sürdürülebilir moda ne zaman ortaya çıkmıştır?


İnfak ayında eliniz mazlumda olsun

İnsan, sosyaRamazan'da herkesin az çok demeden ihtiyaç sahibine el uzatması gerekiyor.


Evlilik yolunda maddi anlamda sorun yaşamamak için bu konulara dikkat!

Evlenme süreci, keyifli olduğu kadar zorlu bir deneyimdir çünkü farklı iki yaşam bir araya gelir ve tek bir çatı altında birleşir. Bu birleşmede para konuları da oldukça hassas bir meseledir. İşte para konusunda sorun yaşamamak için evlilik öncesinde dikkat etmeniz gerekenler...


Ramazanda sindirim sorunu olmaması için nelere dikkat edilmeli?

Ramazan'da olduğumuz bu günlerde iftarda aşırı yemek, az su tüketimi gibi şeyler sindirim sorunlarına ve şişkinliğe neden olur. Peki ramazanda nelere dikkat edilmeli? İşte öneriler...


Doğaseverler, kıyı kirliliğine dikkat çekti

Doğa peyzajlarıyla kendisine hayran bırakan Aydın ve Ege kıyılarına dikkat çeken doğaseverler, kıyıları bu hale getirenlerin tespit edilerek gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi.


Patatese ömrünü verdi

İthalatçı firmadan iyi tohum isteyen Nevşehirli üretici 62 yaşındaki Yakup Karahan, ‘O zaman git Mars'tan al' yanıtını duyunca kolları sıvadı. Ömrünü tohumculuğa adadı, 23 çeşit yerli patates tohumunu geliştirdi.


İntihar etmek için çıktığı üst geçitten düştü, o onlar kamerada

Antalya'nın Alanya ilçesinde intihar teşebbüsü için köprüye çıkan bir kişi, tutunduğu korkuluklarda daha fazla dayanamayıp aşağı düştü. Ağır yaralanan genç, cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılan genç hakkında inceleme başlatıldı.


Ramazan Ayında Su Tüketimi Konusunda Uyarı

Uzmanlar, ramazan ayında günde en az 2,5 litre su tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Böbrek hastalarının ise hekim kontrolünde oruç tutmaları gerektiği belirtildi.


Dikkat genetik olarak kilo almaya elverişli olabilirsiniz! Bu 5 ipucu hayat kurtarıyor

Fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler için en iyi çözüm sağlıklı beslenme ve spordur. İşlenmiş gıdaların yanı sıra, hormonal değişiklikler ile metabolizmanın yavaşlaması da kilo alımına yol açabilmektedir. Uzmanlar antidepresan, diyabet ve antipsikotik ilaçların da benzer yan etkilere neden olabileceğini belirtiyor. Fakat tüm bunların dışında başka bir faktör daha var. Genetik olarak kilo almaya elverişli olabilirsiniz. İşte daha kolay...


Çocuğunuzun özgüven gelişimini nasıl destekleyebilirsiniz?

Ebeveynler olarak, çocuklarınıza sunabileceğiniz en değerli armağanlardan biri, kendi potansiyellerine inanmaları, kendilerine güvenmeleri, değerlerinin farkında olmaları ve hatalardan ders çıkarabilen bireyler olmalarıdır. Peki çocukların sağlıklı özgüven gelişimini nasıl desteklemeliyiz?


Sosyal medyada gördüğü linke tıkladı, hayatının kabusunu yaşadı: Kiminin parası kiminin duası

Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı; 33 bin lira dolandırıldı.Dolandırıcılar hakkında şikayette bulunan Nurcan İbili, nasıl dolandırıldığını anlattı.


Doğal güzellik bu şişenin içinde! İğnesiz dolgun yüzlerin sırrı, bir gecede gençleşeceksiniz

Dolgu ve botoks işlemlerine birçok kişi rağbet ediyor. Cildi gençleştirip güzelleştiren iğneli işlemlere rakip olacak tek şey ise doğal yağlar. İşte bir gecede gençleşme formülü!


Aşırı işlenmiş gıdalar hangileri ve sağlığınızı nasıl etkiliyorlar?

Aşırı işlenmiş gıdalar hangileri ve sağlığınızı nasıl etkiliyorlar? Aşırı işlenmiş gıdalar kalp hastalıkları, kanser ve kaygı bozuklukları da dahil olmak üzere 30dan fazla sağlık sorunuyla ilişkilendiriliyor. Bu gıdalar ABD ve İngilterede ortalama bireyin beslenmesinin yüzde 50sinden fazlasını oluştururken, dünya genelinde de giderek daha popüler h...


Şerbetli baklavalar mı sütlü tatlılar mı? Uzmanların sağlıklı önerisi...

Ramazan Ayında tatlı tüketme oranı yükseliyor. Şerbetli baklavalar, kadayıflar her ne kadar iştah kabartsa da uzmanların tavsiyesi farklı. İşte detaylar...


Başiskele’de Ramazan coşkusu yaşanıyor

Başiskele'de Ramazan ayının manevi coşkusu ve sevinci çeşitli etkinliklerle yaşatılıyor.


Basit bir kan testi, kalp yetmezliği riski taşıyanları belirleyebilecek

T24 Dış Haberler Yeni, ucuz ve basit bir kan testinin kalp yetmezliğinden ölme riski yüksek olan kişileri tespit edebileceği duyuruldu. Konjestif kalp yetmezliği olarak da adlandırılan kalp yetmezliği, zayıflamış bir kalbin vücudun ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar kan pompalayamaması durumu olarak tanımlanıyor. Avrupa Kalp Yetmezliği Dergisi...


Ömür GEDİK Köpeğiniz bu filme bayılacak

Köpeğiniz varsa ve evde onunla birlikte film izlemek istiyorsanız, size bir tavsiye ile geldim.


Burcu Esmersoy'un lüks yatırımı: Fiyatı gündem oldu

Burcu Esmersoy'un lüks yatırımı: Fiyatı gündem oldu


Tapuda 'irtifak' ve mülkiyet' farklarına dikkat!

Tapularda ‘kat irtifakı’ ve ‘ kat mülkiyeti’ gibi iki farklı ifade yer alıyor. Çoğu kişi bu ifadelerin ne anlama geldiğini bilmeden ev alıyor. Ancak ikisi arasında büyük farklar bulunuyor. Kat mülkiyeti bağımsız birimin sınırlarını net biçimde belirlerken, kat irtifakı arsa payını ifade ediyor. Kat irtifak tapulu bir ev alıyorsanız, iskan en kritik detay. Eğer iskan da yoksa birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.


Oruç aklı, ruhu terbiye eder

Oruç, sadece midemize değil aklımıza ve ruhumuza tutturulduğu zaman, gerçek anlamına kavuşur. İşte o zaman oruç, bedenimize sıhhat, gönlümüze sükunet verir.


'Öldü' iddiası sosyal medyayı karıştırdı: Prenses’e ne oldu

Dünya haftalardır Prenses Kate’in başına ne geldiğini merak ediyor. İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sessizliğini koruması komplo teorilerinin havada uçuşmasına neden olurken, çiftin hafta sonu bir alışveriş merkezinde görüldüğü iddia edildi.


Merak etmek neden önemlidir? Size ne kazandırır?

Çevrenizde ve dünyada yaşananlara duyduğunuz merak sadece yaşamınıza renk katmakla kalmaz, aynı zamanda birçok fayda sağlar. İşte meraklı olmanın bazı faydaları...


125 gıda incelendi! Hamur işi migreni tetikliyor

Türk bilim insanlarının yaptığı araştırmada, yapay zeka yardımıyla migrende ‘beyin-bağırsak-gıda' etkileşimi incelendi.


Galler Prensesi Kate Middleton'ın görüntüleri sosyal medya kullanıcılarını yine ikna edemedi

İngiltere'de, üzerinde oynadığı aile fotoğrafını paylaşmasının ardından çeşitli spekülasyonlara konu olan Galler Prensesi Kate Middleton, olayın ardından ilk kez kameralar tarafından görüntülendi ancak sosyal medya kullanıcıları yine ikna olmadı.


16 yaşındaki öğrencisiyle cinsel ilişki yaşayan beden eğitimi öğretmeni, ömür boyu meslekten men edildi

T24 Dış Haberler İngiltere'de bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 32 yaşındaki Erin Hebblewhite, 16 yaşındaki kız öğrencisini cinsel istismardan ötürü suçlu bulundu. Hebblewhite, Leyton'daki Connaught Kız Okulu'nda okuyan genç kıza cinsel ilişki için baskı uygulayan öğretmen, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hebblewhite'ın ayrı...


Ramazanda balık tezgahları boş kaldı

Ramazan ayında durgunluk yaşadıklarını ifade eden balıkçı Ahmet Tartar, "Geçen sene daha yoğundu ama bu sene Ramazan ayı çok durgun geçiyor. Şu anda halkın en çok sevdiği balıklar çipura, levrek, barbun, tekir ve lüfer. Bu aralar küçük balığı alan yok. Daha çok büyük balık olan kalkan, barbun, tekir, mezgit ve turna mezgiti satılıyor" dedi. Balık f...


Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: "Normal saymayın"

Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.


Ortaya çıkan Kate Middleton'ın son görüntüsü tartışmanın fitilini ateşledi! kimse o olduğuna inanıyor

Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kaybolan ve öldüğü yönündeki spekülasyonlarla gündeme gelen Kate Middleton'ın 83 gün sonra ortaya çıkan görüntüsü kafa karıştırdı. Prens William ile alışveriş sonra görüntülenen ve oldukça zayıf olan kişinin Kate olmadığı yerine dublör getirildiği söylentileri yayıldı.


Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayında beslenme önerileri

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Dilek Koz Hayta, Ramazan ayı dolayısıyla beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatarak, "Ramazan ayında, mideyi rahatsız etmemek ve kalori alımını kontrol etmek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır. Fazla yağ alımına sebep olacak kızartma ve kavurma yöntemlerini uygulamamaya özen göstermeliyiz" dedi.


Savaş ÖZBEY Ünlüler şişmanlarsa

Türkiye’nin en güzel ve yakışıklı ünlülerini yapay zekâyla şişmanlatmışlar, sosyal medya yıkılıyor bu görsellerle. İçlerinden en hoşuma giden beşini seçtim...


Yelda Başaran Oruç tutarken zamanı durdurmayın

Ruh ve beden sağlığımızın bütünleşmesine katkı sağlayan sabır ve empati ayı Ramazanın başladığı ilk günlerde saatler bir türlü geçmek bilmez. İnsan bir aktiviteyle uğraşmadığı zaman açlık ve susuzluk hissi çok daha zorlayıcı olabilir. Oysaki bazı aktivitelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. İşte 11 ayın sultanı Ramazanda hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelip yapmayı denediğinizde zamanı daha verimli hale gelmesine katkı...


Giardiasis Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

giardiasis, giardia lamblia adlı bir parazitin neden olduğu ince bağırsak enfeksiyonudur. sulu ishal, yağlı ve kokan dışkı, yorgunluk, bulantı, iştahsızlık, karın krampları ve kilo kaybı gibi belirtilere yol açabilir. enfeksiyon, kirli su, gıda, kişisel temas veya hijyenik olmayan koşullar yoluyla bulaşabilir. tedavi için antiparaziter ilaçlar kullanılabilir. doktorunuza teşhis, tedavi ve önleme yöntemleri hakkında sorular sorun.


Mükemmel sofraların lezzet sırları!

Bembeyaz leziz pilavlar yapmaktan tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmaya, yumurtayı en hızlı şekilde haşlamaktan nar gibi kızarmış tavuk hazırlamaya, amatör şeflerin çok işine yarayacak mutfak sırları burada…