EMEKLILERE ANTALYA'DA üCRETSIZ TATIL IMKANı... 'BIZIM IçIN BüYüK BIR FıRSAT'

Emekli vatandaşlar, Antalya'daki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarından ücretsiz faydalanmaya başladı. Yurtta kalan emeklilerden 59 yaşındaki Nazife Atik, 'Vallahi çok iyi düşünmüşler. Emekliler için çok iyi bir fırsat. Bizim için çok iyi bir tatil fırsatı oldu. İlk olarak denize gittik. Daha sonra şelaleleri ve Antalya'nın diğer güzelliklerini gezmeyi düşünüyoruz.' dedi.

Başkan Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrenci yurtları emeklilere açıldı.

Emekliler, 15 Ağustos'a kadarki bir aylık sürede Bakanlığa bağlı, Türkiye'deki tüm öğrenci yurtlarında ücretsiz kalarak tatil yapabilecek.

Uygulamanın başladığı Antalya'daki Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda kalan emekliler için SGK İl Müdürlüğü tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

'EMEKLİLER İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT'

Yurtta kalan emeklilerden 59 yaşındaki Nazife Atik ise internet üzerinden yaptıkları başvurunun kabul edilmesi üzerine Ankara'dan Antalya'ya geldiklerini belirtti.

Yurdu çok beğendiklerini, personelin çok ilgili olduğunu vurgulayan Atik, quot;Vallahi çok iyi düşünmüşler. Emekliler için çok iyi bir fırsat. Bizim için çok iyi bir tatil fırsatı oldu. İlk olarak denize gittik. Daha sonra şelaleleri ve Antalya'nın diğer güzelliklerini gezmeyi düşünüyoruz.quot; ifadesini kullandı.

64 yaşındaki Mehmet Atik, yurdun denize çok yakın olduğunu, araçla 5 dakikada ulaştıklarını dile getirerek, quot;Yurt da çok temiz. Çalışan memurlar da hakikaten çok cana yakın.quot; dedi.

2024-07-18T09:07:57Z dg43tfdfdgfd