Püf Noktası

Trending:


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


Düzce’de bodrum katında 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi

DÜZCE(İHA) – Düzce'de polis ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmada bir binanın bodrum katında duvarın içinden ve yerde üzerine çöp ve toprakla örtülü halde 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi.


Devrek’te alışveriş stantları kurulmaya başlandı

Devrek’te yaz sezonu alışveriş stantları kurulmaya başlandı.


Zayıflıktan ölecek halde bahçesinde buldu, böyle besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/zayifliktan-olecek-halde-bahcesinde-buldu-boyle-besledi-358843


Koç: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Koç: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Rusya'da geleneksel olarak kullanılan tedavi yöntemi Türkiye'de! Buraya gelenler arıyla şifa buluyor

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.


Kamyonet kasasında 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kamerada

Aksaray’da ev eşyası yüklü kamyonetin kasasında biri ayakta diğeri oturur şekilde seyreden 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kameraya yansıdı.


Dinçer Güner Kim daha değerli, kim daha önemli, tartışmayın!

Bu hafta Venüs, Aslan burcuna geçip 5 Ağustos’a kadar burada seyahat edecek. Venüs Aslan’da olduğunda kaygılar veya ego-gurur yüzünden ilişkiler zarara uğrayabilir. Bu en kötü senaryo. Size bir de iyi yönünü söyleyelim; tam da yaz aşkları dönemi başlıyor.


Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor

3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.


Pazar günü berber yok

İstanbul ve Ankara'daki berber ve kuaförler pazar günleri kapalı olacak. Düğünü olanlar ise çözüm arıyor.


Çilekte yeni moda kendin topla

Yıllarca tarım firmalarında idarecilik yapan Yılmaz Keleş, kariyerini bırakarak çilek yetiştiriciliğine başladı. Diktiği çilekleri özenerek yetiştiren Keleş, çilek almak isteyenlere ise hasadını yaptırıyor. Vatandaşlar, bahçeden hem çileklerin tadına bakıyor hem kendi topladıkları çilekleri satın alıyor.


Evini yakıp kendini kuyuya attı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde evini ateşe veren vatandaş, daha sonra kendisini 25 metre derinlikteki kuyuya attı. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, kuyuya düşen vatandaş da sağ olarak kurtarıldı.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Doğa Fotoğrafçıları Van Gölü Havzasında Kuşları Bekliyor

Van Gölü havzasında bulunan sulak alanlar, yağışların etkisiyle birlikte 234 tür kuşa daha kolay beslenme ve üreme imkanı sağlıyor. Doğa fotoğrafçıları, en güzel kareyi çekebilmek için saatlerce kamuflaj altında kuşları bekliyor.


Başakşehir Belediyesi, çocukların yaz aylarını verimli geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor

Başakşehir Belediyesi, çocukların yaz aylarını verimli ve eğlenceli geçirmeleri için kültür yaşam merkezleri ve Başakşehir Living Lab'de çeşitli etkinlikler ve eğitim programları düzenliyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Çocuklarımız burada hem eğlenecek hem de kişisel gelişimlerini güçlendirecek" dedi.


İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Ouml;rnek No:55* T.C.İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ 2024/127 TLMT. TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI Bir borccedil;tan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa ccedil;ıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı gouml;rsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ...


Su dolu kaplar, serin zeminler ve ıslak havlularla ferahlasınlar

Sıcaktan bunalan kediler, susuzluktan dili dışarıda köpekler ve kaçacak gölgeyi zor bulan kuşlar… Yazın büyük mücadele veren dostlarımıza karşı sorumluluklarımızı nasıl yerine getireceğiz? İlkyardım gerekirse veterineri aramak, hemen serin bir ortama alıp üzerine ıslak havlu koymak ve su içirmek önemli. Ayrıca gölge alanlar sağlamak, her zaman temiz ve taze suya eriştiklerinden emin olmak da gerek.


Hastalık hayatını ve kariyerini yıkmıştı... Ünlü oyuncunun kızından gözleri yaşartan hareket

Sinema ve televizyona ilgi duyup da Bruce Willis'i tanımayan yoktur kesinlikle... 1980 yılında başladığı kariyerini, birbirinden unutulmaz karakterlere hayat verdiği sinema filmleri ve TV dizileriyle sürdürdü Willis. Yıllar geçiyor, yaşı ilerliyor ama o çalışma aşkından hiçbir şey kaybetmiyordu.


Ev küçük ama tartışma büyük

ALEYNA SEVİM İstanbul - Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Pandeminin ardından iyice yaygınlaşan ‘tiny house’lar (küçük ev) birçok bölgede valilik kararıyla yıkılmaya başlandı. Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde tiny house’ları kaldırmak için Valilik kararıyla harekete geçen Jandarma ve İl Özel İdare ekipleriyle mülk sahipleri...


Ankara'da ve İstanbul'da berber ve kuaförlerin kapalı olacağı gün belli oldu

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Uygulamanın ardından Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı. Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyl...


Altın yatırımcıları dikkat: Uzmanlar yeni fiyat açıkladı

Altın fiyatlarının 2024'ün sonuna doğru yükseleceği iddiaları güçlendi. Piyasa analistlerine göre altı haftanın zirvesine ulaşan altında hareketlilik arttı.


Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı!

Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı! İstanbul Kağıthane Şirintepede meydana gelen olayda iddiaya göre E.K. (17) ile Ömer K. (22) bir süre önce tanışıp sevgili oldu. Ancak Ömer K., E.K.nin yakın arkadaşıyla sosyal medyada konuşmaya başladı. GENÇ KIZ ALDATILDIĞINI ÖĞRENDİ İHAda yer alan habere göre bunu öğrenen E.K., sevgilisi Ömer K. ile buluşm...


Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğini söyleyerek ağrıların iki katına çıkabileceğini vurguladı.


Yüzünüz dahi süzülecek! Yağları 90 km hızla eriten detoks suyu

Detoks suları yağ eritiyor. Limon ise en büyük detoks meyvelerinin başında geliyor. Peki limonlu su gerçekten kilo verdiriyor mu?


Kevin Costner Bu filmi yapmak zorundaydım

Dilan Çiçek Deniz’in 77. Cannes Film Festivali’nde Kevin Costner ile buluşması büyük ses getirdi. Deniz, dünyaca ünlü yıldızla Kelebek için röportaj yaptı. Costner, Türkiye’de geçen cuma vizyona giren “Horizon: An American Saga Chapter 1” filmine dair merak edilenleri anlattı.


Ahmet HAKAN Yıldız Sarayı kapılarını açıyor

115 yıldır müze olarak halka açık değildi Yıldız Sarayı. Beş yıldır süren restorasyon çalışmaları büyük ölçüde bitmiş. Saray, 19 Temmuz’da müze olarak açılıyor. Açılıştan önce gittim, gezdim, gördüm. Milli Saraylar İdaresi, harikulade bir çalışma yapmış. Abdülhamid devrinin anılarıyla dopdolu Yıldız Sarayı, en özgün şekilde ortaya çıkmış. Bir devri yeniden yaşamak ve anlamak için Yıldız Sarayı’nı mutlaka gezin, görün.


Tam 42 kamyon çöp çıktı! 20 yıl biriktirmişler...

Düzce'de bir evde sokak ve kümes hayvanları ile yaşayan ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Adrese giden ekipler 5 gün süren çalışmayla evden 42 kamyon çöp çıkardı.


Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı


Kırmızı ve sulu karpuz nasıl seçilir? Kelek seçmeyeceksiniz

Yaz mevsiminde sevilerek tüketilen karpuzun şifaları saymakla bitmiyor. Karpuzun kırmızı ve sulu olanı lezzetli oluyor. Peki lezzetli karpuz nasıl seçilir?


Tokat'ta düğüne milli maç arası

Tokat'ta bir düğün salonunda yapılan düğünle dünyaevine giren çift, düğünlerine milli maç arası verdi.


Kamyonun kasasındaki pazar çöpleri cadde ortasında alev aldı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde seyir halinde olan kamyonun kasasında bulunan pazar çöpleri alev aldı. Cadde ortasında alev alan kamyonun kasası itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.


Van'daki Mollakasım Halk Plajı mavi bayrağıyla misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Van'daki "Mollakasım Halk Plajı", yerli ve yabancı turistler ile kent sakinlerinin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.


1 MİLYON EMEKLİNİN GÖZÜ EN DÜŞÜK AYLIK KARARINDA

Sayıları 1 milyonu bulan ve hiç zam almama riski bulunan emeklilerin gözü en düşük emekli aylığı olan 10.000 TL'nin yükseltilmesi için Meclis'te. Beklenti ise en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olması yönünde. Geçen hafta haziran ayı enflasyonu açıklanınca emeklilerin temmuz ayı zam oranları netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24.73, g...


Marmara Denizi'ndeki tehlike: Zehirli denizanası görülüyor!

Marmara Denizi'nde zehirli bir tür olan pusula denizanası görülmeye devam ederken, uzman isim İstanbul’da Boğaz’da Sarıyer, Arnavutköy, Beşiktaş ve Yenikapı'nın bu türün en yoğun görüldüğü yerler olduğunun altını çizdi.


Antalya'da çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Antalya'nın Serik ilçesinde boş arazide çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ve bir düğün salonunun depo kısmına sıçradı. Yangın 1 saatlik çalışmayla söndürüldü ve düğün salonunda maddi hasar meydana geldi.


Turistle tatlı dolandırıcılık

Sesini değiştirme yeteneği ile kendisini önce sekreter, sonra turizmci ve son olarak tatlıcı olarak tanıtan dolandırıcı akıl almaz yöntemle yurt genelinde çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheli Denizli’de JASAT’a takıldı. Uzun süredir 25 ilde çok sayıda dolandırıcılık olayından aranan şüpheli kentteki ilk vurgunundan 24 saat geçmeden yakalandı, adliyeye sevkinde verdiği cevap ise hayrete düşürdü.


Sefer LEVENT Bakmadan girme incelemeden ödeme

MALUM, son dönemde restoran kafe vs işletmelerin fiyatlarını, boş ya da dolu olmasını çok tartışıp duruyoruz.


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Aydın'da inşaat sektörü ile uğraşan Hayrettin Güven, imalathanesinin yanındaki bahçesini kendi imal ettikleri tekerlekli el sabanı ile işliyor. Pratik zekası ile işini kolaylaştıran Güven, 10 kişinin yapacağı işi yarım saatte bitirdiğini ifade etti.


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Metroda ünlü var!

Ünlü oyuncu metroda çekilen fotoğrafını paylaştı...


Dünya Güzellerim'in setinde olay çıktı! Bülent Ersoy, yönetmeni dövmek için 6 saat bekledi

Dünya Güzellerim Tatilde programıyla ekrana dönen Bülent Ersoy ile yönetmen arasında kriz çıktı. Tekne çekimlerinde denizden düşen Ersoy, bu anları kayda alınmadığını öğrenenince yönetmeni dövmek için 6 saat boyunca kapının önünde nöbet tuttu. Yönetmen ise kendisini odaya kilitledi.


Eski eşi Ebru Gündeş ile evlenmişti... Selin Kabaklı'dan 'yıkılmadım' mesajı

Geçen şubat ayında Ebru Gündeş’le evlenen Murat Özdemir’in eski eşi Selin Kabaklı önceki gün Bodrum’da görüntülendi.


Dior ve Armani’ye kayyum

Dünyaca ünlü markalar Dior ve Armani’nin İtalya’daki üretim operasyonlarına, işgücü sömürüsüne izin verdikleri ve teşvik ettikleri şüphesiyle bir yıl süreyle kayyum atandı. 34 sayfalık mahkeme kararında, işçilerin ‘24 saat boyunca çalıştırılması’ amacıyla iş yerinde uyumaya zorlandığı belirtildi. Mahkeme kararında, işçilerin ‘asgari düzeyin altında hijyen ve sağlık koşullarına’ maruz kaldıkları belirtildi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Göz altı morlukları neden olur?

Koyu halkaların genetik olabileceğini düşündünüz mü? Gelişen göz altı şişmesi, morlukları ve koyu halkaların farklı sebepleri olabilir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sizin için yaygın 5 nedeni sıraladı.


Bodrum'da evini ateşe verdi jandarmayı görünce de su kuyusuna atlayıp bacağını kırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde evini ateşe verip, başkasına ait motosiklet ve etrafa zarar veren Fahri Anıl I. (40), jandarma ve itfaiye ekiplerini görünce, kaçıp, bahçesindeki su kuyusuna atladı. Bacağını kıran Fahri Anıl I., itfaiye ekipleri tarafından kuyudan çıkarılıp, hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 17.00 sıralarında Gümüşlük Mahallesi 5224 Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Fahri Anıl I., henüz belirlenemeyen bir nedenle...


Bursa’da 3 katlı binanın en üst katı alev alev yandı: 2 kişi yaralandı

Bursa'da 3 katlı binanın en üst katında başlayan yangın bir anda büyüdü. Evde bulunan 2 kişi yangından etkilendi.


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. Kötü durumdaki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek isteyen ancak etrafında suyu koyacak kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu besledi.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...