Trending:


Otantik ve antika lokanta

Kahramanmaraş'ta Fatmanur Sökmen babasından kalan lokantada antika eşyaları sergiliyor.


Fırat Nehri’nin muhteşem manzarası eşliğinde yapılan zipline ve tekne turu turistlerin vazgeçilmezi

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon'da yapılan zipline ve tekne turu adrenalin seven turistlerin vazgeçilmezi oldu.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Badem göz estetiğini arattırmayan makyaj! Düşük göz kapağı makyajı nasıl yapılır?

Düşük göz kapaklarına makyaj yapmak kolay değil. Birkaç teknikle düşük göz kapaklarınızı kaldırabilirsiniz. Makyaj severlerin denemesi gereken düşük göz kapağı makyajında neler var?


Van'da kış ve yaz mevsimi bir arada

Van'da yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirirken, Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise insan boyunu aşan kar kütleleri kış manzarası oluşturuyor. https://haberglobal.com.tr/yasam/vanda-kis-ve-yaz-mevsimi-bir-arada-356577


Latmos, ziyaretçi akınına uğruyor

Aydın'ın tarihi ve coğrafi acıdan en önemli bölgelerinden biri olan Latmos Dağları ziyaretçi akınına uğruyor. Geceleri ayrı gündüzleri ayrı bir güzelliğe sahip olan Bölgede gündüz kaya resimlerini ve asırlık yapıları inceleyip gece de yıldızların altında vakit geçirmek isteyenler bölgede çadır kurmaya başladı.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş: İşte en yüksek mevduat faizi

Kısa vadeli faizler yükseldi. Peki en yüksek mevduat faizi ne kadar oldu?


Yorganların arasına gizlenen uyuşturucuyu polis köpeği buldu

Hatay’da polis ekipleri tarafından hassas burunlu köpeğin evin çeşitli bölümlerinde uyuşturucu bulduğu anlar kameraya yansıdı.


Keles kirazında 22 bin ton rekolte bekleniyor

Bursa'nın coğrafi işaretli Keles kirazında hasat başladı. 50 yıllık üretim geçmişine sahip olan Keles kirazında bu yıl rekoltenin 22 bin dekara 18 ila 22 bin ton arasında olması bekleniyor. Kirazın kilogram fiyatı 55-60 liradan alıcı buluyor.


Kova: Günlük Burç Yorumları - 29 Haziran

Kova: 29 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Karısına tecavüz etmeye çalışan arkadaşını öldürdü! Cinayet sonrası kahkahalar attı

İstanbul'da birlikte yemek yiyerek alkol alan 2 ailenin gecesi felaketle sonuçlandı. İçecek almak için dışarı çıkan ev sahibi, eve döndüğünde arkadaşını karısına tecavüz etmeye çalışırken yakaladı. Arkadaşını bıçaklayarak öldüren adam, olayın ardından yaşadığı şokun etkisiyle kahkahalar attı.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


Dilan Çiçek Deniz'in sevgilisi Rafael Cemo Çetin'in elini tutma çabası olay oldu: 'Bir tek ben mi gördüm?'

Basın mensupları tarafından görüntülen Dilan Çiçek Deniz – Rafael Cemo Çetin çifti sosyal medyada gündem oldu. Dilan Çiçek Deniz "Bu aşk nasıl başladı?” sorusunu "Bunlar bize kalsın” diye yanıtladı. Fakat görüntülerdeki bir detay sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Ünlü çiftin zoraki el ele tutuştuklarını iddia eden Instagram kullanıcıları görüntüleri tiye aldı.


Alaşehir’de aşırı sıcaklar üzüm tanelerini yaktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü Sultani üzümün yetiştirildiği bağlarda aşırı sıcaklıklar nedeniyle büyük zarar meydana geldi. 11-12-13 Haziran'da sıcaklıkların 48 dereceye ulaşması, üzüm tanelerinin yanmasına neden oldu.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Serhat DEMİREL Kedimiz bizi neden seviyor olabilir

HAYATINI bir kediyle paylaşan insanlar şuna ikna olmuş durumda: Kediler bizi sevmek zorunda hissetmeyen ama bizim onları ne kadar sevdiğimizi bilen canlılar. O yüzden biz ne kadar çabalarsak çabalayalım bu tablonun değişme ihtimali zayıf.


Sincan Belediyesi’nden bin 150 kişiye yemek yardımı

Sincan Belediyesince aşevinde hazırlanan yemekler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 150 ihtiyaç sahibinin evine ulaştırılıyor.


Uraz Kaygılaroğlu, erkek rol arkadaşıyla öpüştü

Başarılı oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, Aşık Shakespeare adlı tiyatro oyununun provalarında erkek rol arkadaşıyla öpüştü. Kaygılaroğlu'nun görüntüsü magazin camiasında geniş yankı uyandırdı.


Misafirlikte cinsel taciz cinayeti!

Misafirlikte cinsel taciz cinayeti! İstanbulda olay, Şişli ilçesi Bozkurt Mahallesi Bilezikçi Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Moğolistan uyruklu Sartuul Alagnuden (55) ve Darkhısuren Alagnuden (48) çiftinin evine arkadaşları olan Amarsanaa Bulda ve bir kişi ziyarete geldi. EŞİNİ DARP ETTİĞİNİ GÖRDÜ DHAda yer alan habere göre gece saat...


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


Düzce'de liman içerisinde görenler şaşkınlığa uğradı

Düzce'de liman içerisinde görüntülenen yavru yunus heyecan yarattı. https://haberglobal.com.tr/gundem/duzcede-liman-icerisinde-gorenler-saskinliga-ugradi-356607


3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, 3 yaşındayken yanlış konulan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Bu süreçte bir türlü iyileşemeyen küçük çocuğun, başka bir hastanede yapılan geniş tetkiklerin ardından sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı. Yaşanan süreçte çok zor günler geçiren, yok yere kemoterapi tedavisi...


Asya'nın vizesiz rotaları

Asya, diğer kıtalarla karşılaştırıldığında Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya. Çok geniş bir alanı kaplayan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke var.


İndirim için uzun kuyruklar oluştu

Karabük'te bir kozmetik mağazasının uyguladığı indirim nedeniyle, iş yerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. İndirimli ürünler için vatandaşlar Kemal Güneş Caddesi'ndeki mağazanın önüne akın etti. Mağaza önünde sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


6 ay önce para etmediği için atılan limon 100 liraya çıktı!

6 ay önce para etmediği için çiftçilerin depolamadığı limonun fiyatı şimdi rekor kırdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/6-ay-once-para-etmedigi-icin-atilan-limon-100-liraya-cikti-356452


'Türkiye eski dostlarımı görmeye geldiğim bir yer gibi'

Dünyaca ünlü sanatçı Loreena McKennitt, 'The Mask and Mirror 30. Yıl Turnesi' kapsamında Türkiye'ye geliyor. Sanatçı ile İzmir, Ankara ve İstanbul'da vereceği konserler öncesi konuştuk: 'Türkiye eski dostlarımı görmeye geldiğim bir yer gibi. Doğası ve özellikle kültürel mirası çok ilgimi çekiyor. Türkiye'de daha gezmek istediğim çok şehir var.'


Aydan Şener'e imza gününe yoğun ilgi

Aydan Şener, ilk kitabı 'Kadına Dair'in ilk imza gününde sevenleriyle buluştu.


Cami önünde soyunup kendine zarar vermeye çalıştı, polis tam zamanında yetişti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kadın, cami önünde kıyafetlerini çıkarıp kendine zarar vermeye başladı. Çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kadın hakkında "kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan" işlem yaptı.


Öğretmen eşini öldüren uzman çavuş, polislerle çatışıp yaralı olarak kaçtı

Adana'da bir uzman çavuş, öğretmen eşi ve kayınbiraderini vurarak ağır yaraladı. Olayın ardından polis ile çatışmaya giren şüpheli, yaralı halde kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri, genç kadının hayatını kaybettiğini ve diğer yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirtti.


Elektriğe yüzde kaç zam geldi, elektrik zammı ne zaman gelecek? Elektrik zammı ne zaman geçerli olacak?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dakika açıklamasıyla elektriğe zam geleceğini duyurdu. Elektriğe yüzde 38 oranında zam yapıldı. Yeni elektrik tarifesi ise 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.


Masterchef'te duygusal anlar... Mehmet Şef, yaşadığı kazayı ilk kez anlattı: Çocuklarım elimi dövme yaptırmış

Eleme turları devam eden Masterchef'in dün akşam yayınlanan bölümü duygusal anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Melek Baba'nın elini gören Mehmet Yalçınkaya, 'kaza ne zaman oldu' diye sordu. Baba, 3 yaşındayken elini traktörün pervanesine kaptırdığını söyledi. Benzer bir kaza geçiren şef Mehmet Yalçınkaya, sözleri ile genç kadına moral verirken; elinin hikayesini de ilk kez anlattı...


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Çameli Belediyesi tekstil ürünleri konusunda PAÜ ile işbirliği yapacak

DENİZLİ (İHA) – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çameli Belediyesi Arasında “Tekstil Ürünleri Tasarımı Eğitimi İş Birliği” protokolü imzalandı.


Kavurucu sıcakta çalışan fırıncıların ilginç serinleme yöntemi

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte fırıncılar, ayaklarına buzlu su koyarak serinlemeye çalışıyor. Fırıncılar, zorlu mesailerine rağmen günlük 800 TL kazanç elde ediyorlar.


Mudanya’da denizde erkek cesedi bulundu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde deniz üzerinde erkek cesedi bulundu.


Boğaz turunda turist tarifesi: Eminönü'nde 150, Sultanahmet'te 3 bin 500

İstanbul'da yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Boğaz turlarının fiyatı, bölgeye göre değişiyor.


Süreyya Tabiat Parkı’nda çalışmalarda sona yaklaşıldı

Manisa’da vatandaşların gözdesi olan Süreyya Tabiat Parkı’nda çalışmaları yoğunlaştıran Yunusemre Belediyesi, çalışmalarda sona yaklaştı. Çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Süreyya Tabiat Parkı’nın hizmete açıldıktan sonra ilçenin önemli prestij yerlerinden biri olacağını dile getirdi.


Yılan Hikayesi'nin Memoli'si ve Zeyno'suydular: Meltem Cumbul ve Mehmet Ali Alabora, yıllar sonra bir araya geldi

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran kült dizi Yılan Hikayesi’nin sevilen oyuncuları Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul, Meyhane Elsewhere adlı sosyal platformda buluşarak sohbet etti.


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.


Not bırakıp evden ayrılan çocuk, polis ekiplerince bulundu

Kastamonu’da, ‘hakkınızı helal edin’ yazılı not bırakıp evden ayrılan 13 yaşındaki çocuk, polis ekiplerince kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.


Hörgüçleri suyla dolu değil: Develerin çölde hayatta kalabilmelerinin sırrı nedir?

Gezegendeki her hayvanın, onları diğerlerinden ayıran özellikleri var. Develerin özelliği ise hörgüçleridir.


Adanalı öğrencilerin Keçiören gezisi

Adana'dan Ankara'ya gelen 50 kişilik grup öğrenci grubu Keçiören'in tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü.


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Yüzde 80 indirim, izdihama neden oldu

Karadeniz Ereğli'deki bir zincir mağazasında uygulanan yüzde 80 indirim adeta izdihama sebep oldu. Mağazaya girmek için sırada bekleyenler kuyruklar oluşturdu.


Yaşlanmanın en belirgin özelliği: Beyazlayan saçlar eski haline döndürülebilir mi?

Saç beyazlamasının bir bağışıklık tepkisiyle ilişkili olabileceğini ortaya koyan Melissa Harris, şu anda kök hücreleri yeniden etkinleştirmenin yolları üzerinde çalışıyor.


BİLSEM öğrencilerine burs

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), ön değerlendirme sonucu ilk 10'da yer alan BİLSEM'li öğrencilere yüz 100 burs verecek. İlk 10'da yer almayan öğrencilere ise ailelerinin maddi durumu göz önünde bulundurularak burs desteği sağlanacak.


Kral Charles’ın doğum günü İstanbul’da kutlandı

İngiltere Kralı III. Charles'ın doğum günü Birleşik Krallık’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen etkinlik ile kutlandı.


Her şey ince düşünülmüş

Urla Balıklıova’daki 2 Kişilik Urla, Ayvalık’taki 2 Kişilik Teras Restoran’ın yeni şubesi. Menü kişiye özel hazırlanıyor, yemekler sadece sizin için pişiriliyor. Vegan, vejetaryen, et ve balık olarak dört farklı menü var.


Kışın düşen çığ, yazın tarlalara 'can suyu' oldu

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kışın kırsal mahallelerin yakınına düşen çığlar nedeniyle biriken kar kütlelerinin erimesiyle, yaz aylarında tarım arazileri ve hayvanların su ihtiyacı karşılanıyor.


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...