Gündem

Trending:


Ülke felaketi yaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışlar ve neden olduğu sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. Hindistan Meteoroloji Dairesi meydana gelen afetler nedeniyle bölgede kırmızı alarm vermişti.


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçü dükkanından katil olarak çıktı

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü Hasan Çınar'a ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan Çınar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan katil zanlısının, Çınar'ın işlettiği dükkanın karşısındaki başka bir gümüşçü dükkanında çalıştığı, psikolojik sorunlar nedeniyle işten ayrıldığı ortaya çıktı.


Adana'da Narenciye Bahçesinde Saldırıya Uğrayan Çocuğun Babası Köpeklerin Toplatılmasını İstedi

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi. Olayın ardından çocuk hastaneye kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor.


40 yıldır ıssız bir adada tek başına yaşıyor! İşte Ömer Yıldırım'ın yüreklere dokunan hikayesi

Adana'da yaşayan Ömer Yıldırım, tam 40 yıldır her gününü yalnız başına bir adada geçiriyor. Yıllardır aynı barakada insanlardan uzak bir yaşam sürdüren Yıldırım'ın hikayesi yüreklere dokunuyor.


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


Gülüklü Çorba, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne girmek için gün sayıyor

Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


Flört dönemini bitiren hatalar neler?

Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkiliyor. Hayatımızdaki insan ile anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre de flört dönemindeki hatalar sıralandı. Bu hataların başında fazla çabalamak, sürekli eleştirmek, aşırı kıskançlık yer alıyor. CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı da Kırmızı Mikrofonla vatandaşa bu konuyu sordu. Bakın ne cevaplar geldi.


Konserve kutudaki gıdalara dikkat: Erken ergenliğe sebebiyet verebilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA'nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, çocukların erken ergenliğe girmesine ve erkeklerde kısırlığa neden olabileceğini söyledi. Ayrıca, pet şişelerin düzgün koşullarda muhafaza edilmediğinde içindeki sıvıya zararlı maddelerin geçebileceğini de vurguladı.


2 çocuk annesi çalıştığı üniversiteden mezun oldu

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (KOSTÜ) hem çalışan hem de Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan 2 çocuk annesi Ülkü Yavuz (34), bölümünden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Yavuz, "Arkadaşlarım benden yaşça küçüktü. Onlarla beraber güldük, eğlendik ama eve gittiğimde bazen başımı yastığa koyduğumda ağladığım zamanlar da çok oldu. Zorlu süreçlerden geçtim ama çok şükür ki bugün buradayım ve mezun oldum" dedi.


Haziran ayında en çok dinlenen şarkılar

Dijital müzik platformu Muud'da haziran ayının listeleri açıklandı. Hande Yener'in “Ben Senin Delinim” parçası kullanıcıların haziran ayında en çok paylaştığı şarkı oldu. En çok dinlenen yabancı sanatçılar kategorisinde ise Taylor Swift haziran ayının şampiyonu oldu.


Özel bireyler kolonya, sabun üretecek

Özel bireyler kolonya, sabun üretecek Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da özel bireylere iş imkânı sağlayan 'En Özel Üretim' sloganlı 'ADO Üreten Eller Atölyesi', törenle hizmete girdi. Özel bireyler atölyede farklı kokularda kolonya çeşitleri ile el yapımı rengârenk sabun üretip para kazanacak, aile bütçelerine katkıda bulunacak. Üreten Eller ...


Made in Italynin ardındaki skandal

Made in Italynin ardındaki skandal Geçtiğimiz haftalarda İtalyada düzenlenen bir dizi baskın, Milanonun podyumlarının göz alıcı dünyası ile lüks mal üretiminin gerçekleri arasındaki tezatı gözler önüne serdi. Milano savcılarının yerel fabrikalardaki çalışma koşullarına ilişkin yaptığı soruşturmada, dünyaca ünlü Dior ve Armani markalarının, işgücü s...


Şarj aletiyle yattı, sabah bacağında simsiyah delikle uyandı! Telefonun icadından bu yana böylesi yaşanmadı

Telefonunu şarj ederek yatan genç kadın üçüncü derece yanıkla uyandı. Doktorlara göre bacağında simsiyah bir delikle uyanması nadir görülen bir durumdu.


16 yaşındaki çocuk annesini 5 kurşunla öldürdü! Mahkemedeki savunması şaşırttı

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti....


Tüfekle tekel bayisine girip sigara aldı

Tüfekle tekel bayisine girip sigara aldı Olay, öğle saatlerinde Mutlukent Mahallesi, 2432inci Sokakta meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, elinde tüfekle tekel bayisine girerek, sigara istedi. Sigarayı alan şüpheli, çıkarken tüfeği iş yeri sahibine doğrultup, tehditte bulunduktan sonra uzaklaştı. Aynı bölgede başka bir iş yerine de tüfekle gir...


LGS tercih sürecinde ailelerin çocuklarına yaklaşımı nasıl olmalı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları 28 Haziran’da açıklandı.


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Patlıcan Üreticisi Fiyat Düşüşüne Tepki Gösterdi

Patlıcan yetiştiren bir çiftçi, geçen yıl 14 liraya sattığı patlıcanı bu yıl 10 liraya satmak zorunda kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Çiftçi, ekim alanının daralması ve fiyatların yükselmesi durumunda halkın patlıcandan yemek yapamayabileceğini ifade etti.


Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Ünlü çift dudak dudağa görüntülendi

Bir süredir aşk yaşayan şarkıcı Zeynep Bastık ile oyuncu Serkay Tütüncü, yakın arkadaşlarıyla birlikte tekne tatiline çıktı. İlişkilerini bir süredir göz önünde yaşayan Bastık ile Tütüncü çifti dudak dudağa görüldü.


Her gün burada görüyorlar! İstanbul'da tehlikeli yürüyüş

Pendik'te, D-100 kara yolunun kenarında yürüyerek hem kendini hem de trafiği tehlikeye atan kişi görüntülere yansıdı.


Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu

Muş'un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.


Apartman altından tarihi hamam çıktı! Roma dönemine ait

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Domates Biber Patlıcan

Pınar Kaftancıoğlu'ndan sadece midemizi değil ruhumuzu da doyuran mevsim tarifleri...


Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi

Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada 40 bin makaron ile kıyılmış tütün ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TEM Otoyolu'nun Babaeski ilçesi Karamesutlu köyü gişelerinde durumundan şüphelendiği bir aracı durdurup aramaya aldı. Aramada...


Nilüfer çiçekleri açtı...Karagöl turizme kazandırılacak

Geçtiğimiz yıllarda kuruyan Gemlik'in Feyziye Mahallesi'ndeki Karagöl, yapılan geleneksel yöntemler ve köylülerin çabasıyla hayat buldu. Önceki yıllarda kuruyan gölde artık nilüfer çiçekleri açarken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren göl ve çevresini turizme kazandırmak için çalışmalara en yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti.


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Erciyes Dağı, yazın da çeşitli aktivitelerle doğaseverleri ağırlıyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes, yaz boyunca devam eden etkinliklerle doğaseverleri ağırlıyor.


Beyşehir Gölü’nde balıkçı kayıklarıyla ulaşılan adada doğa yürüyüşü keyfi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde doğa tutkunları, motorlu balıkçı kayıklarıyla ulaştığı göl içerisindeki adada doğa yürüyüşü yapmanın keyfini çıkardı.


Tavşanlı'da Ebabil Kuşu İş Yerine Uğruyor

Tavşanlı ilçesindeki bir iş yerinde her yıl misafir olan ebabil kuşu, bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınacak.


Elazığ’da damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri semineri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri konusunda eğitim verildi.


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada "Kıyafeti eleştirmek tacizdir" diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı "İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın" yorumu yapıldı.


Aracıyla Kızılay metro istasyonuna uçtu

Ankara’nın merkezinde bulunan Kızılay metro istasyonuna bir sürücü araçla girdi.


Fethiye'ye tatile gelen 2 kişiden kız arkadaşlarına sıra dışı evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular. https://haberglobal.com.tr/gundem/fethiyeye-tatile-gelen-2-kisiden-kiz-arkadaslarina-sira-disi-evlilik-teklifi-359358


Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'da görüntülenirken, Özçivit'in göbekli hali dikkat çekti

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Sadece Adanalılar anlıyor! Toros'ların eteklerinde duyarsanız şaşırmayın: Mavrayı kes

Adana yeme içme kültürüyle olduğu gibi doğal güzellikleri ve sıcak kanlı insanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak destilasyonları arasında yer alıyor. Adana ayrıca günlük hayatta kendine özgü konuşma dili ile de dikkat çekiyor. İşte yalnızca Adana'da duyabileceğiniz o kelimeler...


Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada”

Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi'nde sergilendi.


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


Kop Dağı zengin bitki örtüsü ve endemik türleriyle öne çıkıyor

Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan geçit konumundaki 2 bin 918 rakımlı Kop Dağı, 150'si endemik yaklaşık 1000 bitki türüne ev sahipliği yapıyor.


Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

ÇOCUKLARIN duygusal gelişiminin, ilerleyen yaşlarda sağlıklı bireyler olması için büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, bu süreci destekleyecek kaliteli çocuk kitaplarının ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söylüyor. Çocuk ve genç psikiyatristi, aile danışmanı ve psikoterapist olan Uzm. Dr. Kutay Taş ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Dorukhan Besin, ‘Doktordan Hikayeler’ adı altında bu alanda önemli...


Adana'da dikkat çeken manzara: Gören Karadeniz sanıyor

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-dikkat-ceken-manzara-359221


’Tetik parmak sendromu’nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Antalya'da caddede dolaşırken bulundu, ailesi aranıyor

Antalya’nın Serik ilçesi Kadriye Mahallesi’nde geç saatlerde 9 yaşlarında olduğu düşünülen bir kız çocuğunun cadde üzerinde yalnız bir şekilde gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirerek kız çocuğunu polis ekiplerine teslim etti. Üzerinden kimlik çıkmayan ve yabancı uyruklu olduğu düşünülen kız çocuğunun konuşmadığı ve kendisini ifade etmekte zorlandığı öğrenildi. Kız çocuğu için her hangi bir kayıp başvurusu olmadığı öğrenilirken, ailesine...


Uludağ'da aç kalan ayı yemek ararken böyle görüntülendi

Uludağ'ın Sarılalan bölgesine inen karnı aç ayı, çöp konteynerlerini devirerek yemek aradı. Bir süre yemek arayan ayı, daha sonra geldiği ormanlık alana giderken o anlar bir vatandaş tarafından görüntülendi.


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Dombra anıtı, ustasının parkında

Dombra anıtı, ustasının parkında ANTALYA, (DHA) - Kepez Belediyesinin, ünlü Kazak ozanı ve sözlü gelenek şiirinin ustası Jambıl Jabayev’in ismini verdiği parka, Türk halklarının kadim geleneksel çalgısı dombranın anıtı dikildi. Anıtın açılış töreni yarın saat 16.00’da yapılacak.Yeni Emek Mahallesi’nde, 7 bin metrekare alana yapılan parka, Kazak hal...


Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası

Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, sabah erken saatte işe gidenlere, belediye tarafından ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başlandı.Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir çorba ile başlamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım...


Yetiştirilme tarzınızın ilişkilerinizdeki rolü büyük: Çocukluğunuzun izlerini taşıyor olabilirsiniz!

İnsanların, birbiriyle çeşitli dinamiklerle kurduğu bağlar yetiştirilme tarzlarına bağlı olarak ayrılıyor. İşte, yetiştirilme tarzına göre kurulan 6 bağlanma türü...