Finans

Trending:


İş Yatırım bir bankayı en çok önerilenler listesinden çıkardı

İş Yatırım’dan yapılan açıklamada Yapı Kredi Bankası’nın listeden çıkartıldığı yerine Garanti Bankası’nın alındığı belirtildi. Garanti Bankası için hedef fiyatın 165 TL’ye çıkartıldığını vurgulayan İş Yatırım, “Bankanın var olan yüksek karlılığının özellikle bu senenin son çeyreğinde başlayıp 2025 boyunca devam etmesini beklediğimiz faiz oranlarınd...


Şile'de okul müdürünün acı ölümü! Cansız bedeni 1.5 km uzaklıkta bulundu

Olay saat 09.00 sıralarında Şile Sofular Plajında meydana geldi. Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda müdür olarak görev yaptığı öğrenilen Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), kamp yapmak için dün sabah saatlerinde arkadaşlarıyla mesire alanına gitti. Geceyi kamp alanında geçiren Cıngıloğlu ve 3 arkadaşı sabah saatlerinde denize girdi. Bir süre sonra arkadaş grubundan biri boğulma tehlikesi geçirdi. Muğla'da şoke eden anlar! Evini yakıp kuyuya...


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçüde cinayet işledi

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü esnafına ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


Melike’nin “Öz ablam çocuğumu sattı!” sözleri damga vurdu: Yalan'da heyecanın dozu giderek artıyor

Büyük bir yalanın alt üst ettiği hayatları sürükleyici bir senaryo ile anlatan dizi Yalan, 6’ncı bölümüyle bu akşam Kanal D’de olacak. Heyecan dolu dizinin yayınlanan son fragmanına, Melike’nin “Öz ablam çocuğumu sattı!” sözleri damga vurdu.


Elazığ’da damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri semineri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri konusunda eğitim verildi.


Apartman altından tarihi hamam çıktı! Roma dönemine ait

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Antalya'da caddede dolaşırken bulundu, ailesi aranıyor

Antalya’nın Serik ilçesi Kadriye Mahallesi’nde geç saatlerde 9 yaşlarında olduğu düşünülen bir kız çocuğunun cadde üzerinde yalnız bir şekilde gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirerek kız çocuğunu polis ekiplerine teslim etti. Üzerinden kimlik çıkmayan ve yabancı uyruklu olduğu düşünülen kız çocuğunun konuşmadığı ve kendisini ifade etmekte zorlandığı öğrenildi. Kız çocuğu için her hangi bir kayıp başvurusu olmadığı öğrenilirken, ailesine...


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Amasya'da kayınpeder dehşeti: Damadını öldürdü, kızını yaraladı

Amasya'da bir kayınpeder, kızı ile rızası olmadan bir ay önce evlenen damadını akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü, kızını ise yaraladı.


MasterChef 2024 yarışmacısı Semihcan kimdir? Semihcan Temiz nereli?

MasterChef yarışmacısı Semihcan ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Semihcan'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Semihcan hakkında bilgiler...


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.


İstanbul'da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Samandağ’da son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi.


16 yaşındaki çocuk annesini 5 kurşunla öldürdü! Mahkemedeki savunması şaşırttı

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti....


Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası

Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, sabah erken saatte işe gidenlere, belediye tarafından ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başlandı.Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir çorba ile başlamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım...


Kanal D'de yaz sezonu sürprizleri bitmiyor... Yeni tanıtım filmi merak uyandırdı

Yaz sezonuna Turnike yarışması ve ara vermeden devam eden Yalan dizisiyle hızlı bir başlangıç yapan Kanal D’de sürprizler bitmiyor. Kanalın yeni yayınlandığı tanıtım filmi merak uyandırdı. Sosyal medyada yeni programın ne olacağı ile ilgili çok sayıda yorum yapıldı.


Çankaya Belediyesi Kadın Emeği Festivali'nde Kadınlara Gelir Desteği Sağladı

Çankaya Belediyesi'nin kadınlara gelir desteği sağlamak için düzenlediği Kadın Emeği Festivali, konserler, gösteriler ve çocuklar için etkinliklerle sona erdi. Festivalde 180 kadın ürettikleri el emeği ürünlerini stantlarda sattı.


32 yıl sonra hem kendi mezarını buldu hem de gerçek ailesini

Nevşehir'de 1 günlükken cami avlusuna bırakılan kadın, 32 yıl sonra hem ailesini, hem de öldü diye gömüldüğü mezarını buldu. Genç kadın, adli tıp raporu açıklanınca Nevşehir Adliyesi önünde ve mahallesinde davul zurna çaldırdı.


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


Tüfekle tekel bayisine girip sigara aldı

Tüfekle tekel bayisine girip sigara aldı Olay, öğle saatlerinde Mutlukent Mahallesi, 2432inci Sokakta meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, elinde tüfekle tekel bayisine girerek, sigara istedi. Sigarayı alan şüpheli, çıkarken tüfeği iş yeri sahibine doğrultup, tehditte bulunduktan sonra uzaklaştı. Aynı bölgede başka bir iş yerine de tüfekle gir...


Kars'ta Anadolu yer sincabı görüntülendi

Kars'ın Susuz ilçesinde "Anadolu gelengisi" olarak da bilinen Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi.


Evini yaktı, jandarmayı görüncü kuyuya atladı! Evinde yanmış hint kenevirleri bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde evini ateşe verip, başkasına ait motosiklete zarar veren, gelen jandarma ekiplerini görünce kaçıp, bahçesindeki su kuyusuna atlayınca bacağı kırılan Fahri Anıl I. (40), hastanedeki tedavisi sonrası gözaltına alındı. İfadesinde hiçbir şey hatırlamadığını öne süren Fahri Anıl I., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.


Tavşanlı'da Ebabil Kuşu İş Yerine Uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor. Yorgun ve halsiz halde bulunan kuşlar, iş yerinde koruma altına alınıp bakımı ve beslenmesi yapılıyor ve daha sonra doğaya salınıyor. Bu yıl da iş yerine gelen ebabil kuşu doğaya bırakılacak.


İslam Memiş'ten gram altın için ezber bozacak 'ağustos' tahmini geldi! 'O gün geldi çattı' deyip...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ağustos ayı için çarpıcı bir gram altın tahmini yaptı. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/islam-memisten-gram-altin-icin-ezber-bozacak-agustos-tahmini-geldi-o-gun-geldi-catti-deyip-acikladi-359230


Çekimler başladı

İLKER Aksum, Aleyna Al, Cemal Hünal, Aslı Bekiroğlu, Sercan Muhammet ve Duygu Mercan’ın rol aldığı “ Gülizar: Yol Ayrımı” filminin çekimlerine Kapadokya’da başlandı.


Diyarbakır'da kavurucu sıcaklarda serinleten geleneksel içecek önerileri

Diyarbakır'da halk eğitimi merkezindeki eğitmen ve kursiyerler, kavurucu sıcaklarda serinleten içecekleri orijinal tariflerine uygun olarak hazırladı.


Katar’ın ilk kadın sanatçısı Türkiye’deki ilk konserini Kuşadası’nda verdi

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından düzenlenen Güvercinada Konserleri, Katar’ın ilk kadın sanatçısı Dana Al Fardan’ı ağırladı. Türkiye’deki ilk konserini Kuşadası’nda veren Dana Al Fardan “Kuşadası konser verdiğim en büyülü yer” dedi.


Son dakika: Yalan dizisi nerede çekildi? Yalan çekim yeri merak edildi!

KANAL D’nin yeni dizisi Yalan’ın ilk tanıtımı yayımlandı. Yaz dizileri arasında yer alan Yalan dizisinin çekim yeri merak ediliyor. İşte Yalan dizisi nerede çekiliyor? Sorusunun yanıtı.


Adana'da dikkat çeken manzara: Gören Karadeniz sanıyor

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-dikkat-ceken-manzara-359221


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


Zeytinburnu İzci Evi 2 yılda 14 bin çocuğu izcilik faaliyetleriyle tanıştırdı

Zeytinburnu’nda ikamet eden çocuk ve gençlere izcilik eğitimi vermek amacıyla iki yıl önce faaliyete geçen ve Türkiye’nin ilk uygulamalı izcilik eğitimini sunan Zeytinburnu İzci Evi bugüne kadar 14 bin çocuğa ulaştı.


Oktay Kaynarca: ‘Oyunculuğu bırakamam’

Önceki gün Bebek'te görüntülenen Oktay Kaynarca, "Oyunculuğu bırakamam, sağlığım elverdiği sürece devam edeceğim." dedi. Seçkin Şenvardar'ın haberi...


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Evlenmenin maliyeti 500 bin TL'yi aştı

Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çift evleniyor. Söz, nişan ve düğün masrafları göz önüne alındığında evliliğin maliyeti 500 bin TL'yi geçiyor


Havai fişek şarapneli sakat bıraktı!

Havai fişek şarapneli sakat bıraktı! Selime Kılıç, 7 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Sarıyerde düğüne gitti. Arkadaşlarının mutluluğuna şahit olmak isterken hayatının şokunu yaşadı. Gelin ve damat yolunda patlatılan havai fişeğin şarapneli dizine saplandı. Aylarca tedavi gördü, fakat hiçbir zaman eski sağlığına kavuşamadı. Dizi sakat kaldı, merdiven...


Muş ve Ordu'da sel 2 can almıştı! Meteoroloji'den 13 ile uyarı... Aşırı yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili sarı, 1 ili de turuncu kodla beklenen gök gürültülü sağanağa karşı uyardı. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Dün Ordu ve Muş'ta sağanak yağış sonrası oluşan sel sularına kapılan Hatice Kocakoç (83) ve Nazar Karataş(20) hayatını...


Son dakika... İstediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz'ı öldüren sanığa müebbet

Kadıköy’de istediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz’ı bıçaklayarak öldüren şahıs, yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada "Kıyafeti eleştirmek tacizdir" diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı "İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın" yorumu yapıldı.


Flört dönemini bitiren hatalar neler?

Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkiliyor. Hayatımızdaki insan ile anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre de flört dönemindeki hatalar sıralandı. Bu hataların başında fazla çabalamak, sürekli eleştirmek, aşırı kıskançlık yer alıyor. CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı da Kırmızı Mikrofonla vatandaşa bu konuyu sordu. Bakın ne cevaplar geldi.


Kuşadası’nda denizde erkek cesedi bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.


Matematik öğretmenliğinden lavanta yetiştiriciliğine

DÜZCE (İHA) – Düzce'de pandemi döneminde eşinin köyüne yerleşen matematik öğretmeni Esra Eser, yetiştirdiği lavantalarla çiftçiliğe adım attı. Ayrıca lavantadan aromatik ürünler üreten Esra Eser, köy kadınlarına öncülük ederek tarımsal kalkınma kooperatifini de hayata geçirdi.


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Yuvadan düşen leylek yavrusu doğaya salındı

Denizli’de yuvasından düşen leylek yavrusu, duyarlı bir esnaf tarafından bakıma alındı. İhtiyaçları karşılanan leylek, durumunun iyileşmesinin ardından doğaya bırakıldı.


Üzüm bağlarına çifte koruma

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında çift koruma sistemi uygulanmaya başlandı.


Yaz sıcağına ‘kronik hasta’ uyarısı

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; kronik rahatsızlığı bulunan hastaların sıcağa çok fazla maruz kalmamaları gerektiğini söyleyerek, “Yazın havaların aşırı sıcak olması, kronik hastaların problemlerini artırıyor” dedi.


Emekliye yeni zam formülü! En düşük maaş ne kadar olacak! Harekete geçildi

Memur ve emeklilerin temmuz ayı enflasyon farkları belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 oranında zam alacakken, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam farkı alacak. Öte yandan Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için yeni çalışma yapılıyor. Peki maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? En düşük memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...


Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu

Muş'un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.