Yaşam

Trending:


Kütahya'daki darbuka kursuna katılanlar ritimle stres atıyor

Kütahya'da çoğunluk olarak kadınların katıldığı kursta, kursiyerler çalmasını öğrendikleri darbuka sayesinde ritimle stres atıyor.


Bir ilçe diken üstünde! Yabancı uyruklu 24 kadında cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında yakalanan 24 yabancı uyruklu kadında cinsel yolla bulaşan hastalık olduğu tespit edildi. Kadınlar sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Ailesini katleden şahıstan şoke eden video

Kilis'te yaşanan korkunç olayda eşini ve 3 çocuğunu boğarak ve makas darbeleriyle öldüren şahsın intihar etmeden önce sosyal medya üzerinden bir video paylaştığı ortaya çıktı. Şahıs, paylaştığı videoda cinayetleri neden işlediğini anlattı.


Gece öksürüğüne dikkat! O hastalığın belirtisi olabilir

Astımın tüm dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığı bilinen kronik bir hastalık olduğunu söyleyen İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir. Bu yakınmaların tekrarlaması ve uzun sürmesi astımın habercisi olabilir. Gece veya sabaha karşı...


“Yapay zekayla beraber metal yaka kavramı hayatımıza girecek”

Fütürist Alphan Manas, yapay zekanın gelişmesi ve iş hayatında daha çok yer alması sonucu yaşanacak gelişmelerle ilgili tahminlerini paylaştı. Manas, “Yapay zekayla beraber metal yaka kavramı hayatımıza girecek” dedi.


Ankara'nın zirvedeki güzelliği Alicin Kültürel Jeositi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Alicin Kültürel Jeositi, dereleri, mağaraları ve manastırı ile her mevsim ilgi çekiyor.


Aktarlarda kuyruk oluşturan sabun! Yüzde 100 doğal, saç ve cilt ilacı

Bıttım sabunu doğal yağlar ve vitaminler içerir. Hem saça hem cilde şifa olan bıttım sabunu kuruluğu önler. İşte detaylar...


Duygu Nebioğlu'dan Metin Akpınar'a sitem! 'Sesimizi duymadınız'

Metin Akpınar'ın 1987'de aşk yaşadığı Suphiye Orancı'dan Duygu ve Sevgi Nebioğlu isimli ikiz kızları olduğunun ortaya çıkması Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Babalık davası sonuçlanan olayın taraflarından Duygu Nebioğlu geçtiğimiz haftalarda annesini aramak için Müge Anlı'ya başvurmuştu. Nebioğlu açıklamaların devam ediyor.


Sabahları uykudan uyandıran nefes darlığına dikkat! Sebebi...

Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Astım tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini çok olumsuz olarak etkiler. Hatta bazen ölümlere yol açabilir. Maalesef astıma bağlı ölümler genç yaşta ölümlerdir. Astım aslında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bugünkü elimizde mevcut tedavi imkanlarıyla astımı, astımı olmayan bir kişi gibi kontrol altına alabiliyor ve normal bir hayat yaşatabiliyoruz" dedi.


Apple Safari çok yakında yapay zeka özelliklerine kavuşacak

Apple’ın popüler internet tarayıcısının yeni versiyonunu bu yıl çıkarması bekleniyor.


Dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkiledi, ölüme yol açıyor! Öksürük belirtileri arasında yer alıyor

Astım dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığını ifade eden İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir” dedi.


Kayalar Mahallesi’nde Hıdırellez şenlikleri yapıldı

Balya'nın kırsal mahallesi Kayalar'da baharın müjdecisi Hıdırellez, geleneksel hayır yemeği ve oyunlarla kutlandı. Baharın gelişi olarak kabul edilen Hıdırellez'de şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl ilk defa Hıdırellez şenliklerinde yöre hanımlarının yaptığı yemek yarışması damga vurdu.


Tarlasını yola çevirenlere kızdı, tabelayı dikti

Emlakçıların yolu olmayan tarlaları hobi bahçesi adı altında satması ve kendi tarlasını yol olarak kullanmasına isyan eden Yücel Özdemir, tarlasını geçişe kapattı ve 'Bu tarladan emlakçı geçemez, vatandaşa helaldir' tabelası astı. Emlakçı ile köylünün yol krizi büyüyor.


Munzur Vadisi Milli Parkı'nın ilkbahar güzelliği

Tunceli'deki eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü Munzur Vadisi Milli Parkı, ilkbaharda yeşile büründü. Kent merkezine 8 kilometre uzaklıktan başlayarak Ovacık ilçesine kadar uzanan milli park, endemik türleri ve zengin bitki örtüsüyle dikkati çekiyor.


Ünlü oyuncu gönlü kırık evlenmişti... Gelinliği giydi, hasta annesine sarıldı... Gözyaşları sel oldu

Bir insanın en mutlu günü evlendiği yani sevdiğine resmen kavuştuğu gündür büyük olasılıkla. Ya da diyelim ki hayatı boyunca unutamayacağı en mutlu günlerinden biri. O gün eğer hayatında bütün işler yolundaysa mutluluktan ayakları yerden kesilir. Sevinçten başı döner... Ömrü boyunca da o özel günü hiç unutmaz.


Altın yatırımcıya göz kırpıyor! Yıl sonu için yeni rekor tahmini geldi, İslam Memiş alım için iki fırsat tarihini açıkladı

Yatırımcıların güvenilir limanı sarı metal yeni haftaya hareketli başladı. Canlı altın fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceğini araştırıyor. Altın yorumları yatırımcıya yön verirken alım fırsatları da parasını altına yatırmak için bekleyenlerin radarında. 2280 dolara kadar gerileyen ONS 2320 dolara çıktı. Buradan esen rüzgarla altın gram fiyatı 2400 TL üzerindeki seyrini koruyor. Altın tarafındaki...


Şimşekler 3 burcun üzerine çakıyor! Boğa Yeniayı o isimlere aşk, para ve şöhret getiriyor

Bugün Boğa burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Aşk, evlilik ve zenginlik çanlarının çaldığı Yeniay'ın en şanslı isimleri hangileri? İşte yanıtı...


6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler

6 Şubat depremlerinde Hatay’da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp 5 gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol, uzun süren tedavi sürecinin ardından yerleştiği Zonguldak’ta düzenlenen törenle evlendi. İnsan sevdiğinden kopamayacağını vurgulayan Yıldız, 'Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek...


E-ticarette Anneler Günü hareketliliği başladı

Anneler Günü armağanları için çevrimiçi alışveriş platformlarını tercih eden müşteriler, e-ticaret endüstrisine canlılık kattılar.


Boneyard Fragman

Boneyard Fragman


Ece Erken'in bavulu dikkat topladı

Sunucu Ece Erken, önceki gün Aqua Florya'da bulunan bir balıkçıdaydı. Yemek sonrası objektiflere poz vermeyi ihmal etmeyen Erken, bavuluyla dikkat çekti.


Birçok hastalıktan ameliyat olmadan kurtulmak mümkün

DENİZLİ (İHA) – Hastalıkların teşhis ve tedavisinde tercih edilen girişimsel radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.


Bayıltana kadar dövdü, sürükleyip yol kenarına bıraktı

Adana'da bir kişi tartıştığı şahsı bayıltana kadar dövüp sonrada sürükleyip yol kenarına bıraktı. Polislerin geldiğini gören şahıs, motosiklete binip kaçtı. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, kavga eden şahısların birinin bayıldığı ve diğerinin ise kaçtığı görülüyor. Bayıltılan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı ve durumu iyi.


Binlerce kuşun bulunduğu Atatürk Parkı çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu

Adana'da bulunan Atatürk Parkı, yoğun kuş popülasyonu ve çeşitli hayvanların bulunması nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Parkta 3 ile 5 bin arasında kuş bulunuyor ve kuşlar parka güzellik katıyor. Aileler, kuşların ve parkın kent için önemli bir değer olduğunu vurguluyor. Parkta yer alan mercan ağacı, kuşların favori ağacı olarak biliniyor. Ayrıca, parktaki hayvanların çocuklar üzerinde olumlu etkisi olduğu belirtiliyor.


Yeşilçaydan fazla antioksidan içeriyor! Antiseptik ve arometerapi bombası

Bergamot bol miktarda antioksidan içeriyor. Bergamot kalbi korur ve tansiyonu dengeler. Peki bergamot faydaları neler?


Ankara'da kardeş vahşeti! 15 yaşında abla katili oldu

Ankara’da on beş yaşındaki bir çocuk, tartıştığı 16 yaşındaki ablasını sırtından bıçakladı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan B.S.İ. hayatını kaybederken, E.İ, gözaltına alındı.


Eşini ve 3 çocuğunu öldüren şahıs intihar etmeden önce video paylaşmış: Yoksulluktan yoruldum

Kilis'te yaşanan korkunç olayda eşini ve 3 çocuğunu boğarak ve makas darbeleriyle öldüren şahsın intihar etmeden önce sosyal medya üzerinden bir video paylaştığı ortaya çıktı. Şahıs, paylaştığı videoda cinayetleri neden işlediğini anlattı.


Gişede zirveden inmeyen Wonka mayısta Tivibu’da

Dijital televizyon platformu Tivibu, mayıs ayında en zengin içerikleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Birbirinden yeni içeriklerin yer aldığı platformda mayıs ayında, gişede uzun süre zirvede yer alan ‘Wonka’ ve 2023’ün sevilen filmlerinden; ‘Dilek’, ‘Kara Cuma’ isimli yapımlar Kirala Satın Al klasöründe izleyicilerin beğenisine sunuluyor.


Astım tedavisindeki gelişmeler "ağır" vakalarda iyileşme şansını artıracak

Doç. Dr. Şehnaz Olgun Yıldızeli, şu an astımla ilgili tedavilerin hastaların lehine işlediğini belirterek, 5-6 yılda "dirençli" ve "tedavi edilmesi zor" denilen astım vakalarının daha fazla iyileşme şansına sahip olacaklarını belirtti.


5 yaşındaki ikiz kardeşler yaptıkları resimler ile görenleri hayran bırakıyor

Rize’de yaşayan 5 yaşındaki ikiz kardeşler tuvale yaptıkları resimler ile görenleri hayran bırakıyor.


Astım her yıl 450 bin can alıyor

Dünyada yaklaşık 350 milyon astım hastası olduğu tahmin ediliyor


Edirne’de güme ve kullanımı yasak olan maket ördeklere ele koyuldu

Edirne’de güme ve kullanımı yasak olan maket ördeklere ele koyuldu Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de Hacıumur Köyü Göleti’nde jandarma tarafından yapılan kontrolde avcılık için kullanılan güme ve kullanımı yasak olan maket ördekler tespit edilerek, el konuldu. İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından kaçak avcılığın ...


Emekliye 25 bin lira ek ödeme! Anında hesaplara yatacak

Emekliye ek ödeme müjdesi verildi. Başvuranın anında hesaba yatacak. Sıfır faizli kredi vatandaşların acil ihtiyaçlarına can suyu oluyor. Bankalar faizsiz kredi kampanyalarına Mayıs ayarı yaparak güncelledi. 0 faizli kredi ve nakit avans tutarları 25.000 TL'ye dayanıyor. İşte en uygun kredi veren bankalar listesi...


Antalya'da yürek burkan kaza...Okuldan el ele çıkan kardeşleri kaza ayırdı

Antalya'nın Alanya ilçesinde okul çıkışı el ele tutuşup yola çıkan iki küçük kardeşe otomobil çarptı. Kardeşlerden 8 yaşındaki ağabey hayatını kaybederken, 7 yaşındaki kız kardeşi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Eski sevgilisinin evine balkondan girdi, genç kadının erkek arkadaşını öldürdü

Niğde'de Emircan Ö. (28), kız arkadaşının evinde balkondan giren kadının eski sevgilisi G.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.


İki kızdan biri şimdi çok ünlü... 40 yıl sonra aynı poz!

Ünlü oyuncu ve arkadaşından yıllar sonra aynı poz...


Prof. Dr. Ovalı’dan ‘Kök hücre’ açıklaması: “Büyük ümit olmaktan artık çıkmalı”

Kök hücreye yönelik çalışmalar sürerken Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Yıllar geçti, hala aynı şeyi söylüyoruz; ileride işe yarayacak. Doğru kullanıldığında bazı hastalıklarda işe yarayabilir, hala kök hücreye çok fazla inanan gruplar var, olmalı da ama en çok uğraşan kişi olarak büyük ümit olmaktan artık çıkmalı diyorum. 1999 yılında kök hücreyi ürettiğimde benden fazla inanan yoktu ama o kadar kabiliyetli değil. Hücreyle gen...


Barıştırmak istemişti... Oğlunun yanında öldürdüler!

Barıştırmak istemişti... Oğlunun yanında öldürdüler! İstanbulda olay, cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 329. Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, oğlu Arda C.yi (13) bir hafta önce kendi evinde darp eden çocukları arayan baba Nazım Kadir C. (41), oğluyla birlikte dışarı çıktı. SOKAKTA SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ DHAd...


Kız öğrenci okul arkadaşını vurdu!

Kız öğrenci okul arkadaşını vurdu! Mardinde herkesi şoke eden olay, öğle saatlerinde Kızıltepe ilçe merkezindeki bir lise önünde yaşandı. AAda yer alan habere göre lise öğrencisi kızın silahla yaraladığı erkek öğrenci hastaneye kaldırıldı. HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR Sanayi Mahallesi İpekyolu Caddesindeki bir lisede okuyan 12. sınıf öğrencisi kız, ...


Kahvelerin şahı hafızaya doping oluyor! Serotonin salgılatıyor, iştah kapatıyor

Kahvenin birçok çeşidi var. Dibek kahvesi tokluk hissi sağlaması ve hafızayı güçlendirmesiyle meşhur. Peki dibek kahvesi faydaları neler?


Hıdırellez 9 Mayıs mı, 9-10 Mayıs Hıdırellez mi? Hıdırellez mayısın kaçında?

5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece, birçok kişi ritüeller ve dualarla dileklerini sıraladı. Ünlü astrolog Nilay Dinç Hıdırellez gecesini kaçıranlar için yeni bir tarih verince, Hıdırellez 9 Mayıs mı, 9-10 Mayıs Hıdırellez mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.


Pancar Deposu’nda yoga buluşmaları devam ediyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği yoga eğitimleri Pancar Deposu’nda devam ediyor. Mayıs ayı boyunca her hafta salı günleri düzenlenecek yoga etkinlikleri daha önceden kayıt yaptıran bütün kadınlara açık olacak.


Eski sevgili 2. kata balkondan çıktı!

Eski sevgili 2. kata balkondan çıktı! Niğdede olay, sabah saat 06.30 sıralarında Yukarı Kayabaşı Mahallesi, Süleyman Fethi Caddesindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. ESKİ SEVGİLİ 2. KATA BALKONDAN ÇIKTI DHAda yer alan habere göre Emircan Ö. (28), kız arkadaşı D.A.nın evine gitti. Bir süre sonra D.A.nın eski sevgilisi G.Ö., 3 katlı apartman...


İstanbul’un tropik kuşları "Yeşil Papağanlar"

Doğal yaşam alanları Afrika ile Güney Asya olan ve anavatanları dışında popülasyonunu artırarak yerleşik bir tür haline gelen yeşil papağanlar (Psittacula Krameri), Emirgan Korusu ve Gülhane Parkı'nda görüntülendi.


Küçük Prenses'in görüntüleri sosyal medyaya yayıldı, yer yerinden oynadı

İngiliz kraliyet ailesi için bundan tam bir yıl önce çok önemli bir gündü... Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonra uzun yıllar "veliaht" prens olarak kalan Charles, sonunda tahta geçti. Ve bir yıl önce 6 Mayıs'ta da taç giyme töreni yapıldı. Dünyanın dört bir yanından kraliyet ailesi üyeleri ve devlet yöneticilerinin katılımıyla Charles tahta çıktı ve hayatının sonuna kadar annesinin yaptığı gibi ülkeye ve monarşiye hizmet edeceğine dair...


Ailesini katleden şahıs paylaştığı videoda her şeyi anlatmış: Yoksulluktan yoruldum

Kilis'te yaşanan aile katliamında detaylar ortaya çıktı. Karısını ve 3 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden şahıs, canına kıymadan önce sosyal medyada paylaştığı videoda "Karım beni severdi ve saygı duyardı, ben de onu seviyordum, bana ihanet falan yapmadı. Sadece yoksulluktan yoruldum, diğer akrabalarım gibi dilencilik yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.


Uzmanından cep terapisti yorumu: “Susmak ve hissetmek gibi süreçler algoritmaya yüklenemez”

Son zamanlarda yapay zeka destekli sohbet uygulamalarına başvuran sayısının arttığını belirten Psikiyatrist Uzm. Dr. Seda Tanrıverdi Oluğ, cep terapistleri hakkında bilgilendirdi. Sanal terapist uygulamaları, robot terapistler ve sosyal robotların bazılarının kısmen terapist gibi işlev gördüğüne işaret eden Uzm. Dr. Seda Oluğ, “Yapay zeka ile daha çok kişinin terapiye ulaşabilmesi bir avantaj ancak terapiler, sadece danışan hakkında bilgi...


Salim Uzun Mutfak kültürü sınırları kaldırıyor…

HER zaman söylüyorum; doğru yönetilen bir gastronomi turizmi kentlerin marka değerine paha biçilemez bir katkı sunuyor.


Hülya Avşar’ın İrem Derici itirafı şaşırttı! ‘Ben erkek olsam seni bırakır giderim’

'Survivor' yarışmasıyla ünlenen Atakan Işıktutan'la geçtiğimiz eylül ayında ayrılan popçu İrem Derici, fotoğrafçı ve yönetmen Gökhan Fırat'la yeni bir ilişkiye yelken açmıştı. Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar'ın YouTube programına katılarak “Bundan sonra bir erkek için asla kendimi üzmem” diyen Derici ile Fırat'ın büyük aşkının bittiği ortaya çıktı.


Karın ağrısı ve şişkinlik, kronik ishal veya kabızlık... Çölyak hastalığının yaygın belirtileri... Bu besinlerden uzak durun

Yaklaşık her 100 kişiden birinde görülen çölyak hastalığının genetik kökenli olduğunu ve birinci dereceden yakınlarında çölyak olan kişilerin bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 10 olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Demirci, “İnce bağırsakta gluten adlı protein türüne karşı bağışıklık sisteminin anormal tepkisi sonucu çölyak gelişiyor ve ömür boyu süren bir hassasiyet gerektiriyor” diyerek çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi.