76 YıLLıK DüNYACA üNLü MARKA IFLAS ETTI

1946 yılında kurulan ve bir dönem herkesin mutfağında bulunan dünyaca ünlü saklama kabı markası Tupperware Brands, iflas etti. Dev firma, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle mahkemenin yolunu tuttu.

Saklama kabı markası Tupperware, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

BU HAFTA İFLAS BAŞVURUSU YAPACAK

Dünyaca ünlü saklama kabı markası Tupperware Brands, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Gıda saklama kaplarıyla tanınan şirket, son yıllarda azalan satışlardan etkilendi.

"ŞİRKET ZORLU ORTAMDAN ETKİLENDİ"

Şirketin başkanı ve CEO Laurie Ann Goldman iflas başvurusunu duyuran açıklamasında, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi. Sonuç olarak, çok sayıda stratejik seçeneği araştırdık ve bunun ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdik” ifadelerini kullandı.

ŞİRKETİN HİSSELERİ ÇAKILDI

Şirketin hisseleri bu gelişme üzerine %15,8 değer kaybederek 43 cente geriledi. Kapanışta ise toplamda %57 oranında değer kaybı yaşandı.

1946 yılında kimyager Earl Tupper tarafından kurulan Tupperware, 1950'lerde kadınların evlerinde düzenledikleri "Tupperware partileri" ile büyük bir popülariteye ulaşmıştı ancak son yıllarda satışlarında düşüş yaşayan şirket, mart ayında işlerini sürdürebilme konusunda belirsizlik yaşadığını ve likidite sıkışıklığı içinde olduğunu duyurmuştu

2024-09-18T07:59:39Z dg43tfdfdgfd