ADANALıLAR YAZ SıCAKLARıNDA BICI BICI ILE SERINLIYOR

Adana'da bunaltan yaz sıcakları etkisini sürdürürken, serinlemek isteyen vatandaşlar Adana'nın meşhur lezzetlerinden 'bici bici'ye yöneldi.

Adana'da son günlerde nemin de artmasıyla hissedilen sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde meteorolojiye göre sıcaklık 40 dereceye yaklaşırken nemden dolayı hissedilen sıcaklık daha da artıyor. Sıcak havadan bunalan kimi vatandaşlar park ve bahçelerde ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalışırken, kimileri de serinlemek için soğuk içeceklerin yanı sıra muhallebi, buz püresi, nişasta, gül suyu ve şerbet ile yapılan geleneksel lezzetlerden 'bici bici' yemeyi tercih ediyor.

Özellikle yaz aylarında tüketilen ve kendine özgü tadıyla deneyen herkesin beğenisini kazanan bici bici tatlısı nişastanın parmaklar arasında sıkıştırılması sırasında çıkan sesten geldiği söyleniyor. 

Bici bici yaz dönemlerinde yenilen, Adana iline özgü bir tür tatlının yapımı ise oldukça basit: Bici bici tatlısı en bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşur.

Buzlu olması sebebiyle bici bici tatlısı yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. İşletmeciler, bu serinletici lezzetin özellikle sıcak havalarda müşterilerin favori tercihleri arasında yer aldığını ifade ediyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sokaklarda, parklarda ve plajlarda sıkça görmeye başladığımız Buzlu bici bici, hem serinletici hem de lezzetli olmasıyla gençler arasında popülerliğini koruyor.

Yazın sıcak günlerinde tercih edilen bu atıştırmalık, farklı tatları denemek isteyenler için de cazip bir seçenek sunuyor.

2024-06-28T12:47:58Z dg43tfdfdgfd