ALTıN FIYATLARı DOLARDAKI DüşüşüN ARDıNDAN ZEMIN KAZANDı

Investing.com – Altın fiyatları Asya işlem saatlerinde yükseldi ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın olumlu bazı yorumları üzerine doların gerilemesiyle bir miktar rahatladı.

Ancak ABD’de faiz oranlarına ilişkin yeni ipuçları için verileri bekleyen yatırımcıların dolara yönelmesi ile sarı metal, Haziran ayının büyük bir bölümünde görülen işlem aralığında kaldı.

Spot altın %0,1 artışla 2.332,16 dolara yükselirken Ağustos vadeli altın %0,3 artışla 2.341,25 dolar oldu.

Büyük YAZ İNDİRİMLERİ başladı! InvestingPro ile yatırım stratejinizi güçlendirin. Daha iyi sonuçlar elde edin.%50 indirime ek %10 indirim için FIRSAT kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Altın yükseldi ancak istihdam raporu ve Fed tutanakları öncesinde kazançlar sınırlı kaldı

Altındaki güçlenme, Fed Başkanı Powell'ın enflasyonu düşürme yolundaki ilerlemeyi işaret etmesinin ardından dolarda gece yaşanan düşüşü takip etti.

Ancak Powell, Merkez Bankasının faizleri düşürmeye başlamak için hâlâ fazla güven duymaya ihtiyacı olduğu konusunda da uyardı.

Bu düşünce, ABD ekonomisine ilişkin önemli ipuçları beklentisiyle birleştiğinde, altın ve diğer metallerdeki kazançları sınırlı tuttu.

Şimdi gözler, bugün paylaşılacak olan Fed'in Haziran ayı toplantısının tutanakları ile diğer Fed yetkililerinin önümüzdeki günlerde yapacağı konuşmalarda olacak.

Bu Cuma günü açıklanacak ve iş gücü piyasası hakkında kesin ipuçları sunacak olan tarım dışı istihdam verileri daha yakından izlenecek.

Yatırımcıların Fed'in Eylül ayından itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair beklentilerinin artmasıyla, altın son seanslarda biraz rahatladı. Ancak enflasyon ve güçlü iş gücü piyasasına ilişkin süregelen endişeler, sarı metalin ilerlemesini engelleyerek yaklaşık bir ay boyunca 2.300 doların altında işlem görmesini sağladı.

Diğer değerli metaller de yükseldi. Platin hafif bir artışla 1.012,05 dolara yükselirken gümüş %1 artışla 29,960 dolara çıktı.

Bakırdaki yükseliş, Çin’in zayıf PMI verileri ile sınırlandı

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları dolardaki düşüşten faydalanarak yükselse de kırmızı metaldeki kazançlar, Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerle sınırlandı.

Londra Metal Borsası'ndaki gösterge bakır %0,4 artışla ton başına 9.708 dolara yükselirken bir aylık bakır %0,3 artışla pound başına 4,4407 dolara çıktı.

Çin'den gelen özel satın alma yöneticileri endeksi verileri, hi̇zmet sektörünün Haziran ayında beklenenden daha az büyüdüğünü gösterdi ve ülkedeki ekonomik toparlanmanın yavaşladığına dair endişeleri artırdı.

Çin'e ilişkin endişeler, bakır fiyatlarının Haziran ayı boyunca sert düşüşler yaşamasına neden oldu.

2024-07-03T06:33:27Z dg43tfdfdgfd