ALTıN FIYATLARı TEMMUZ AYıNA DA SıNıRLı BIR HAREKETLILIKLE GIRDI

Investing.com – Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar, bu hafta Federal Rezerv ve ABD ekonomisinden yeni ipuçları beklerken faiz indirimi beklentilerinin artması, altına sınırlı bir destek verdi.

Sarı metal, Haziran ayının büyük bir bölümünde görülen işlem aralığında kaldı ve doların düşüşüyle de çok az ilerleme kaydetti.

Spot altın hafif bir düşüşle ons başına 2.325,74 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle 2.336,05 dolara indi.

InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50’ye ek %20 indirimden faydalanmak için FIRSAT kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Altın, Eylül’de faiz indirimi yapılacağına dair beklentiler artarken küçük kazançlar kaydetti

Geçen haftaki PCE fiyat endeksi verilerinin ardından Eylül ayında faiz indirimi beklentileri artmasına rağmen başta altın olmak üzere metal piyasalarına yönelik duyarlılık gerginliğini korudu.

Dolar endeksi %0,2'nin üzerinde düşerek bir önceki seanstaki kayıplarını genişletti.

CME Fedwatch Aracı, yatırımcıların Eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim için yaklaşık %58'lik bir ihtimali fiyatladığını gösterdi.

Düşük faiz beklentisi metal piyasaları için iyiye işaret olsa da yatırımcılar, bu hafta Fed'i ve ekonomik verileri beklerken fiyatlarda büyük bir değişim olmadı.

Fed Başkanı Jerome Powell yarın konuşma yapacakken Fed'in Haziran ayı toplantı tutanakları Çarşamba günü açıklanacak.

Ayrıca Haziran ayı için tarım dışı istihdam verileri Cuma günü paylaşılacak.

Diğer değerli metaller de düşüş eğilimi gösterdi. Platin %0,5 düşüşle 1.004,60 dolara gerilerken gümüş %0,5 düşüşle 29,405 dolar oldu.

Bakır, Çin’den gelen karışık PMI verileriyle geriledi

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları gerileyerek Çin'den gelen karışık ekonomik veriler nedeniyle kırmızı metale yönelik duyarlılığın azalmasıyla son dönemdeki kayıplarını genişletti.

Londra Metal Borsası'ndaki gösterge bakır %0,6 düşüşle ton başına 9.545,50 dolara gerilerken bir aylık bakır %0,5 düşüşle 4,3550 dolara indi.

Pazar günü hükümet kanadından gelen satın alma yöneticileri̇ endeksi̇, ülkenin imalat sektörünün üst üste ikinci ay küçüldüğünü gösterdi. Bunun üzerine Çin'e yönelik hava bu hafta daha da bozuldu.

Ancak bugün açıklanan özel veriler, sektörün son üç yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirdiğini gösterdi.

Bu karışık veriler, dünyanın en büyük bakır ithalatçısı olan ülkede ekonomik toparlanmanın nasıl gerçekleşeceği konusunda yatırımcıları belirsizliğe itti.

Çin'e ilişkin endişeler, bakırın Haziran ayı boyunca sert kayıplar yaşamasına neden oldu.

2024-07-01T06:25:34Z dg43tfdfdgfd