ALTıN FIYATLARıNDA 2024 SONU IçIN çARPıCı TAHMIN! ALTıN ALıNıR Mı SATıLıR Mı?

Altın fiyatları cephesinde rota aşağı döndü. Bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisi öncesi ons altın 2320 dolardan işlem görüyor. Buradan esen ters rüzgarla gram altın baskı altına girdi. Peki altın almalı mı satmalı mı? İslam Memiş çok konuşulacak temmuz yorumu yaptı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...

Altın fiyatları negatif bölgede fiyatlanıyor. Yılın ilk yarısının sona ermesine doğru İslam Memiş, altın beklentisi için çok konuşulacak temmuz yorumu yaptı.

Sabah'ın haberine göre; Veri öncesi altın baskı altına girdi. Ons altın 2320 dolardan işlem görürken, gram altın iç piyasada 2450 TL üzerinde fiyatlanıyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÇOK KONUŞULACAK TEMMUZ YORUMU

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları üzerindeki baskılanma sonrası dikkat çeken altın yorumunu temmuz ayını işaret ederek yaptı.

İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: "Şu anda Kapalıçarşı'da gram altın 2494 TL, ons altın 2320 dolar seviyesinde. Yılın ilk yarısı bu hafta bitiyor. Haziran ayının son hafasına girdik.

"ALTIN ÜZERİNDEKİ BASKILANMA 1 HAFTA İÇERİNDE BİTER"

Bu baskılanma 1 hafta en geç 10 gün sürer. Sonrasında yön yukarı. Temmuz ayı itibariyle altın fiyatları tarafında yeni rekor denemeleri göreceğiz.

"TEMMUZ İTİBARİYLE REKOR DENEMELERİ GÖRÜLECEK"

Son 2 aydır yatırımcılara Temmuz ayını işaret ediyorum. Yılın 2. yarısında altın fiyatları tarafındaki yükseliş öngörüm devam ediyor.

GRAM ALTIN İÇİN 3500 TL BEKLENTİSİ!

Yıl sonu gram altın beklentim 3000-3500 TL beklentim sürüyor. Bu nedenle bu baskılanma çok kalıcı olmayacaktır.

"YILIN SON ALIM FIRSATLARI"

Yılın son düşüşleri olduğunu söyleyebilirim. Ons altında 2280 dolar, gram altında 2450 TL destek seviyesi var. Ondan sonra Temmuz ayı itibariyle yön yukarı. Altın satmak için iyi bir dönem değil. Altın almak için iyi bir dönem.

Yılın 2. yarısında merkez bankalarının faiz politikası, jeopolitik gerilimler ve içeride doların hareketi altın fiyatlarında önemli bir etkiye neden olacaktır.

ALTIN FİYATLARINDA TEMMUZ YOLCULUĞU...

Altın fiyatlarında Temmuz yolcuğu başlıyor. Altın fiyatlarında her ay rekor tazeleyerek yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla şu anki düşüşler bir alım fırsatı."

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE?

Haftanın üçüncü işlem gününe 2319 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda düşüş göstererek 2310 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2309 dolar, en yüksek ise 2323 dolar seviyeleri görüldü.

Güne 2456 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 2449 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2447 lira, en yüksek ise 2462 lira seviyeleri test edildi.

2024-06-26T07:04:46Z dg43tfdfdgfd