ALTıNDA DAR BANT HAREKETI

Altında dar bant hareketi

Cuma günü açıklanacak fabrika siparişleri ve tarım dışı istihdam rakamları, dünyanın en büyük ekonomisine ve ardından ABD merkez bankasının geniş çapta beklenen genişleme hamlesinin zamanlamasına ilişkin daha net bir resim oluşturmaya yardımcı olacak.

Salı gününü yüzde 2,44lük düşüşle kapatan spot altın, haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.340 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.454 TL seviyesinde.

Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü yaptığı açıklamada, son ekonomik verilerin enflasyonun yeniden aşağı yönlü bir yola girdiğini gösterdiğini söylerken, yetkililerin faiz oranlarını düşürmeden önce daha fazla kanıt görmek istedikleri konusunda uyardı.

Değerli metal bu yıl Fedin gevşemeye gideceği beklentilerinin yanı sıra, jeopolitik gerilimlerin ortasında merkez bankası alımları ve güvenli liman talebiyle de desteklendi.

Altın yatırımcıları bugün, dünya genelinde hizmet sektörü PMI ile ABDde ADP özel sektör istihdamı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edecek.

2024-07-03T07:07:51Z dg43tfdfdgfd