Yaşam

Trending:


Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor

3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.


Tarsus’ta ’Köyde Hayat Var’ etkinliği başladı

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köyde Hayat Var' etkinliği, ilk durağı olan Beylice Mahallesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Çocuklar, birbirinden renkli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Düğüne saatler kala gelin ve damat kaza yaptı: 5 yaralı

Kocaeli'de fotoğraf çekimi için yola çıkan gelin ve damat düğüne saatler kala kaza yaptı. Kazada damatla birlikte 5 kişi yaralanırken, gelin ise şans eseri yara almadı.


Kocaeli'de Sağanak Yağmur Sonucu Yollar Nehre Döndü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aniden bastıran sağanak yağmur sebebiyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu ve bazıları tentenelerin altına sığındı. Alışveriş mağazasında bulunan eşyalar ise sular altında kaldı.


Gelin ve damadın en mutlu günleri kabusa döndü

Kocaeli'de düğün öncesi fotoğraf çekimine giden gelin ve damadın bulunduğu otomobil refüje çarptı. Kazada damadın da aralarında olduğu 5 kişi yaralandı, Gelin ise kazayı yara almadan atlattı.


Düğünde kavga çıktı, ortalık savaş alanına döndü!

Giresun’da dün akşam bir düğünde çıkan kavgada kadınlar ve erkekler birbirine girdi, ortalık adeta savaş alanına döndü.


Kayıp vatandaş portakal bahçesinde uyurken bulundu

Muğla’nın Milas ilçesi Ören Mahallesinde kayıp olan ve Alzheimer hastalığı bulunan yaşlı vatandaş bin gün sonra portakal bahçesinde uyurken bulundu.


Mutfak dolabına saklandı, yakalanmaktan kurtulamadı

17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.


Zayıflıktan ölecek halde bahçesinde buldu, böyle besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/zayifliktan-olecek-halde-bahcesinde-buldu-boyle-besledi-358843


Bahçelievler'de kendiliğinden çöken apartmanın çevresindeki binalar da çürük çıktı

İstanbul Bahçelievler'de kendiliğinden yıkılan apartmanın çevresindeki 5 binadan alınan karot örnekleri sonrası binaların tahliyesine başlandı.


Aromaterapi Festivali'nde BAÇEM'in bahçesindeki güllerden sirke yaptılar

Aromaterapi Festivali'nde BAÇEM'in bahçesindeki güllerden sirke yaptılar BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR 5. Aromaterapi Festivali'nde kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) gerçekleştirilen 'Tıbbi Aromatik Sirke Yapımı Atölyesi'nde Tıbbi Bitkiler Uzmanı Hayriye Cavcav, katılımcılara sirke yapımının püf noktalarını a...


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Kamyonun kasasındaki pazar çöpleri cadde ortasında alev aldı

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde seyir halinde olan kamyonun kasasında bulunan pazar çöpleri alev aldı. Cadde ortasında alev alan kamyonun kasası itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.


Bilecik'te doğa tutkunlarını bir araya getiren Gölpark Fest çevre illerden de katılımcıları ağırlıyor

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Gölpark Fest, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor.


Düzce’de elektriği kesmeye gelen ekibi tehdit eden ev sahibi tutuklandı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 4 Temmuz'da, elektrik faturasını ödemediği gerekçesiyle evine gelen ekipleri pompalı tüfekle tehdit ettiği belirtilen R.K. isimli kişi tutuklandı. Düzce’de ödemediği fatura nedeniyle elektriği kesmek için eve gelen ekibi, pencereye çıkıp tüfekle tehdit eden R.K. tutuklandı. Olay, 4 Temmuz'da Kaynaşlı ilçesine bağlı Darı...


FUYAPI Kuşadası’na değer katmaya devam ediyor

Modern mimari tasarımlarla sürdürülebilir, çevre dostu, dayanıklı, lüks villa ve konutlar inşa eden FUYAPI; mavi bayraklı plajları, temiz doğası ve yemyeşil ormanlarıyla dört mevsim ilgi çeken Kuşadası’na değer katmaya devam ediyor. Davutlar bölgesinde yapımı tamamlanan 52 villadan oluşan Green Concept Villaları projesinde yaşam başladı.


Siirt’te 197 kök kenevir ele geçirildi; 2 gözaltı

Siirt’te 197 kök kenevir ele geçirildi; 2 gözaltı Akif ÖZALP/KURTALAN (Siirt),(DHA)- SİİRT’in Kurtalan ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 197 kök kenevir ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu imal ve ticaretinin önlenmesi a...


Kırmızı ve sulu karpuz nasıl seçilir? Kelek seçmeyeceksiniz

Yaz mevsiminde sevilerek tüketilen karpuzun şifaları saymakla bitmiyor. Karpuzun kırmızı ve sulu olanı lezzetli oluyor. Peki lezzetli karpuz nasıl seçilir?


Tenekeye adanmış bir ömür... 84 yaşındaki usta 65 yıldır tenekecilik yapıyor

Gaziantep'te yaşayan 84 yaşındaki Mehmet Aydın Erkabalcı, 65 yıldır teneke ustalığı yapıyor. Mesleğini severek yapan Erkabalcı, işini yapmazsa huzur bulamadığını belirtiyor. Tarihi 15. yüzyıla dayanan tenekeden pek çok nesnenin yapımını gerçekleştiren Erkabalcı, çevredeki vatandaşların dikkatini çekiyor. Ürettiği ürünleri değerine göre satan usta, fiyatların 5 TL ile 100 TL arasında değiştiğini ifade ediyor.


17 yıl hapisle aranıyordu! Mutfak dolabında saklanırken bulundu!

Kayseri'de hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın; polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda mutfak dolabı içerisinde saklanırken yakalandı.


Tam 42 kamyon çöp çıktı! 20 yıl biriktirmişler...

Düzce'de bir evde sokak ve kümes hayvanları ile yaşayan ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Adrese giden ekipler 5 gün süren çalışmayla evden 42 kamyon çöp çıkardı.


Türkiye'nin birçok şehrinden görülen parlak ışık hüzmesi: Uzay çöpü olabilir

Dün gece 22.30 sıralarında, başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Ankara’nın da içinde bulunduğu birçok ilde görülen ışık huzmesi merak uyandırdı. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan ışık hüzmesi, sosyal medyada ‘Meteor ve Göktaşı’ olarak paylaşıldı. Özellikle ışık hüzmesinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün üzerinden geçtiği anlar büyük dikkat çekti. Sosyal medyada birçok kullanıcı o anları paylaştı....


Öğretmenlerinin verdiği ödevlerden kitap çıkardı - 9 yaşındaki Yılmaz Türkiye'nin en genç yazarı olmak istiyor

Aslen Kırşehirli olan ve Antalya'da yaşayan 9 yaşındaki Yılmaz Eymen Demirkol, öğretmeninin verdiği hikaye yazımlarından ilham alarak kitap çıkardı. Yılmaz, Türkiye'nin en genç yazarı olma hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyor.


Giresun'da düğünde çıkan kavgada kadınlar ve erkekler birbirine girdi

Giresun'un Merkez ilçesine bağlı Teyyaredüzü Mahallesinde dün akşam saatlerinde bir düğünde çıkan kavga, kadınlar ve erkekler arasında büyüyerek ortalığı savaş alanına çevirdi. Kavgada sopalar ve bıçaklar da kullanıldı. Polis ekiplerinin geç intikal etmesi ise tepkilere neden oldu.


Yüzünüz dahi süzülecek! Yağları 90 km hızla eriten detoks suyu

Detoks suları yağ eritiyor. Limon ise en büyük detoks meyvelerinin başında geliyor. Peki limonlu su gerçekten kilo verdiriyor mu?


Evini ateşe verdi, jandarmaları görünce kendini kuyuya attı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ikamet ettiği evi ateşe veren kişi, jandarma ekiplerinden kaçarken kendisini evinin bahçesinde bulunan 25 metre derinliğindeki su kuyusuna attı. Yaralı olduğu öğrenilen şahıs, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.


Erdek’e kargasıyla gelen tatilci ilgi odağı oldu

Balıkesir’in Erdek ilçesine tatil yapmak için Bursa’dan kargasıyla gelen bir tatilci renkli görüntüler vererek böyle bir manzaraya alışık olmayanların ilgi odağı haline geldi.


Adana’da olaya karışıp kaçarken sulama kanalına atlayan şahsın cesedi Tarsus’ta bulundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde kayıp şahsın cesedi kanalda bulundu.


15 yıl hapis istendi! Hakime cinsel saldırıdan dava!

15 yıl hapis istendi! Hakime cinsel saldırıdan dava! Adanada bir lisenin Adalet Bölümünde öğrenim gören B.I. (18), 2022 yılının Eylül ayında Adana 4üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E.nin (36) yanında staj yapmaya başladı. ANNESİ OKUL MÜDÜRÜNE GİTTİ DHAda yer alan habere göre hakim A.E., haftanın 3 günü yanında staj yapan B.I.ya iddiaya göre kasım ayın...


Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı...

Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı... Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti. İDARİ YAPTIRIM KARARI DUYURULMUŞTU AAda yer alan habere göre söz konusu uygulama, ...


Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, 44 gündür nöbette: 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu hala yürürlükte; kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, 44 gündür Ankara'da sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakları için nöbette. Hayvan hakları savunucuları, Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısına ilişkin olarak, "Sanki yasa askıya alınmış gibi usulsüz toplamalara, katliamlara göz yummayın. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde y...


Türk yatırımcılardan 130 ülkede 2 bini aşkın yatırım

Türk yatırımcılarının 2023 yılı sonu itibarıyla 130 ülkede 2 bin 146 doğrudan yatırımı bulunuyor. 2023 sonu itibarıyla yatırımların sermaye pozisyonu 57,9 milyar dolar oldu.


Görüntüler görmeye değer! Dışarısı böylese akşam stat nasıl olur?

Türkiye'nin Hollanda ile yapacağı maç öncesi Ay-Yıldızlı taraftarlar meydanları doldurdu. İşte o anlar...


Anız yangını giderek büyüyor

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Stat Yolu üzerinde bulunan arazide köylüler 2 yerde anız yaktı.


Antalya'da çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Antalya'nın Serik ilçesinde boş arazide çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ve bir düğün salonunun depo kısmına sıçradı. Yangın 1 saatlik çalışmayla söndürüldü ve düğün salonunda maddi hasar meydana geldi.


Hürriyet İK Perspektifi ile Yetenek

İş dünyasıyla ilgili güncel gelişmeleri geniş bir seçki ile sunan Hürriyet İK, 7 Temmuz tarihinde raflarda yerini alıyor. Yeni sayı, yenilikçi iş modelleri ve yapay zekâ ışığında iş dünyasında önem kazanan yetenek kavramını inceliyor.


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. Kötü durumdaki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek isteyen ancak etrafında suyu koyacak kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu besledi.


Altın yatırımcıları dikkat: Uzmanlar yeni fiyat açıkladı

Altın fiyatlarının 2024'ün sonuna doğru yükseleceği iddiaları güçlendi. Piyasa analistlerine göre altı haftanın zirvesine ulaşan altında hareketlilik arttı.


Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı


65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri Akşehir'de Devam Ediyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, dans gösterileri ve konserlerle renkli anlar yaşatıyor.


Bursa’da 3 katlı binanın en üst katı alev alev yandı: 2 kişi yaralandı

Bursa'da 3 katlı binanın en üst katında başlayan yangın bir anda büyüdü. Evde bulunan 2 kişi yangından etkilendi.


Bahçelievler’de karot alınan 5 bina tahliye ediliyor

İstanbul Bahçelievler'de kendiliğinden yıkılan apartmanın çevresindeki 5 binadan alınan karot örnekleri sonrası binaların tahliyesine başlandı.


İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Ouml;rnek No:55* T.C.İSTANBUL GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ 2024/127 TLMT. TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI Bir borccedil;tan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa ccedil;ıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı gouml;rsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ...


Bulduğu nesli tehlike altında olan ağaç yediuyurunu sütle besliyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir vatandaş evinin bahçesinde bulduğu nesli tehlike altında olan ağaç yediuyurunu sütle besliyor. Evine aldığı yediuyurunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürlüğü'ne teslim etmek isteyen vatandaş, yetkililere teslim edene kadar evin bakımını yapacak.


Samsun'da şimşekler geceyi aydınlattı

Samsun'da gece saatlerinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı. Şimşek çakması ile doğa benzersiz yüzünü gösterdi.


Emanet Dizisi 698. Bölüm İzle (4. Sezon 74. Bölüm)

Kanal 7 ekranlarının sevilen günlük yerli dizisi Emanet 698. bölümünde neler olacak? Kanal 7 ekranlarının büyük ilgiyle izlenen dizisi Emanet dördüncü sezonuyla seyircileri ekran başına kilitliyor. Yaman’ın ölümünden sonra birbirlerine sığınan Yusuf ve Nana’nın yeni hayatı Poyraz’la kesişiyor… Ekranların sevilen dizisi Emanet yepyeni bölümleriyle evlere konuk oluyor. Yaşadıkları büyük felaketin ardından kendilerini büyük bir bilinmezin içinde bulan Nana ve Yusuf’un yeni hayatı Emanet’in dördüncü sezonuyla ekrandaki yerini alıyor. Peşlerindeki beladan saklanmak için şehrin karanlık sokaklarına sığınan Nana ve Yusuf, artık yapayalnızdır. İçine düştükleri yeni hayatlarına alışmaya çalışan Nana ve Yusuf, izleri Zehir tarafından bulunduğunda, yardıma hiç beklemedikleri biri olan Poyraz koşar. Gözünü beladan sakınmayan bir mahalle delikanlısı olan Poyraz, kurtardığı Nana ve Yusuf’a yeni bir hayat sunar. Gidecek başka yerleri olmayan Nana ve Yusuf, Poyraz’ın teklifini kabul edecekler mi? Birbirlerinden başka kimseleri kalmayan Nana ve Yusuf, hayata yeniden tutunmayı başarabilecek mi?


Tabiplerden türkü gecesi

Tabiplerden türkü gecesi Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tabip Odası Türk Halk Müziği Korosu, türkü severleri 'Yaza Merhaba Konseri'nde buluşturdu. Üyelerinin çoğunluğu doktor olan koro, izleyenleri türküye doyurdu. Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde Erhan Akın'ın 12 yıldan beri şefliğini yaptığı koro sahne ...


Büyükçekmece'de evinin çatısında uyuşturucu madde yetiştirip satan şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükçekmece'de evinin çatısında uyuşturucu bitki yetiştirdiği tespit edilen şüpheli, polis operasyonuyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı.


Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre yaklaştı! Faciadan son anda dönüldü

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan anız yangını, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı.