ARMUDUN SAPı DAHIL HER ZERRESI şIFA! BAKTERILERI BILE BESLIYOR

Birçok kişi armudun iyisini yemenin ne gibi faydaları olduğu konusunda az bilgi sahibidir. Armut hakkında daha önce duymadığınız bilgileri derledik. İşte armudun 5 faydası!

Lif bakımından zengin olan armut, günlük lif ihtiyacının yüzde 20'sini vücuda sağlar. Kalp sağlığı dahil pek çok yararı vardır. Bağırsak sağlığını desteklediği görülmüştür. Dışkıyı yumuşatır.

Armudun lifi sadece bağırsakların düzenli çalışmasını desteklemez. Ayrıca kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Yapılan araştırmalar ne kadar çok lif tüketilirse kalp krizi ve felç gibi olayların önüne geçilebilir.

Lifin yanı sıra armutta antioksidanlar da mevcuttur ve yüksek oranda vardır. Armutta prosiyanidin ve kersetin gibi antioksidanlar vardır ve kalbe dikkate değer fayda sağlar.

Kan şekerinin kontrolünde armutun pek çok etkisi vardır. Glisemik indeksi düşüktür. Antosiyanin adı verilen bir antioksidan vardır. Bunların tamamı kan şekerinin ani yükselmelerini önleyebilir.

Vücudun tehdit altında düşündüğü an verdiği tepkiye enflamasyon denir. Ancak aktif bir tehdit yoksa bu birikir. Dolayısıyla kronik bir enflamasyon doğurur. Neyse ki armut tüketmek vücuttaki inflamasyonu azaltmanın yollarından biridir. Armutların anti-inflamatuar özellikleri yüksek antioksidan içeriğine bağlıdır.

Bağırsak mikrobiyosu yararlı baktilere de ev sahipliği yapar. Uzmanlar bu bakterilere probiyotik adı verildiğini ve armutlarda bulunan prebiyotiklerle beslendiklerini söylemişlerdir.

Armuttaki prebiyotikler, sindirim ve genel sağlık için hayati önem taşıyan sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler.

2024-06-23T12:39:00Z dg43tfdfdgfd