BATı KARADENIZ'IN IKI HARIKA ROTASı

Doğusundan batısına bambaşka güzellikler sunan Karadeniz coğrafyasının mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden ikisi Kastamonu ile Sinop. Dağları, kanyonları ve sahilleri ile sizleri büyüleyecek bir yolculuk olacak.

Kastamonu turistik rotalarda ilk akla gelen yerlerden biri olmasa da siz buna aldanmayın. Dağları, kanyonları, şelaleleri başta olmak üzere muhteşem doğasıyla burası adeta bir cennet. Uluslararası turizm dergileri tarafından ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesine eklenen Küre Dağları, 157 endemik bitki türü ile dünyada korunması gereken 200 ekolojik bölge arasında yer alıyor. Milli park ilan edilerek koruma altına alınan Küre Dağları; birçok etkileyici kanyon, yayla ve dağ köylerine ev sahipliği yapıyor.

Burada konumlanan Ilıca Şelalesi büyüleyici bir manzara sunuyor. Buraya Horma Kanyonu'nu yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Yemyeşil ağaçlar arasında 15 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla her mevsim çarpıcı manzaralar sunan, bahar ve yaz aylarında serin havasıyla doğa yürüyüşleri için tercih edilen Ilıca Şelalesi'nin devasa göletinde ise buz gibi şelale sularının tadını çıkarabilirsiniz.

EN DERİN 2. KANYON

Kastamonu'da pek çok görkemli kanyon var ama Valla Kanyonu, dünyanın en derin 2. kanyonu olarak en çok ziyaret edilen kanyon konumunda. Devrekâni Çayı'nın Küre Dağları'nın bir bölümünü parçalayarak oluşturduğu 12 kilometre uzunluğundaki bu büyüleyici kanyon, tüm dünyadan doğa severlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.

Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Horma Kanyonu da bakir doğal güzelliği, bitki çeşitliliği ve ihtişamlı kaya duvarlarıyla keşfetmeniz gereken yerler arasında. Birbirinden güzel şelaleler ile çevrili kanyonu 3 kilometre boyunca uzanan ahşap yürüyüş yolları ve köprülerle keşfe çıkabilirsiniz.

CİDE'NİN PLAJLARI KARADENİZ HARİKASI

Cide, Kastamonu'nun en güzel tatil beldelerinden biri olarak biliniyor. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan binlerce yıllık tarihi ile öne çıkan Cide, Karadeniz'in büyüleyici koylarından Gideros Koyu'na ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca doğa sporlarının popüler adreslerinden biri olan Loç Vadisi de ilgi çekiyor. Ayrıca Gökçekale Plajı gibi temiz plajlarda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

SİNOP ADETA TATİL BELDESİ

Sinop tertemiz plajları ve doğal güzellikleri ile son dönemde adeta bir tatil beldesine dönüşmüş durumda. Hamsilos Tabiat Parkı, Bazalt Kayalıkları, Boyabat Kalesi, Sinop Arkeoloji Müzesi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, Sarıkum Gölü Tabiatı Koruma Alanı, Akgöl, İnaltı Mağarası, Ayancık ve Şahin Tepesi en çok ziyaret edilen yerlerden bazıları. Sinop'un gizli cenneti olarak gösterilen ve 14.000 nüfuslu küçük bir ilçe olmasına rağmen gezilecek yerler bakımından çok zengin olan Gerze, günlük bir gezi yapmak için ideal. Tertemiz plajlarında tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Gerze'de büyüleyici bir manzara sunan Saklıköy Şelalesi de mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Anadolu'nun en kuzey noktası olan ve Sinop Yarımadası'nın kuzeybatı ucunda yer alan İnceburun Yarımadası, ünlü deniz fenerinin yanı sıra katılaşmış lavlar ve aglomeralardan oluşan benzersiz jeolojik yapısıyla da ilgi çekiyor. Karadeniz'in en büyüleyici koylarından biri olarak mutlaka görmenizi önerdiğimiz Hamsilos Koyu, Sinop'a sadece 11 kilometre uzaklıkta.

2024-09-01T06:54:29Z dg43tfdfdgfd