Dünya

Trending:


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


Kenti karıştıran 'sapıktır' ilanı! Gören şoke oldu

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi Girne Bulvarı'nda yaşanan olayda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından birçok aydınlatma, trafik direği ve otobüs durağına üzerinde bir erkek şahsın fotoğrafı ile '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polise haber versin. Herkesin haberi olsun, sapıktır' yazılı ilan asıldı. İlginizi Çekebilir İlanı görenler hayrete düşerken kimisi fotoğrafını çekip sosyal medya hesabından...


LGS'de 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre 352 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınavda tam puan alan öğrenci sayılarına ilişkin veriler de belli oldu. Buna göre, 1 mil...


Sadece cüceler girebiliyor: Elazığ'daki o dağ yıllardır gizemini koruyor

Elazığ'ın Nimri Dağında bulunan ve sadece cücelerin girebildiği tüneller yıllardır gizemini korumaya devam ediyor. Rivayete göre yıllar önce Ermeniler tarafından açılan bu tünellerde sadece cüceler çalışarak altın çıkarıyordu. Bölge halkı bu alanların turizme kazandırılması için çalışma yapılması istiyor.


Visszatér a hőség Olaszországba

Turisták a római Piazza del Popolo szökőkútjánál - képünk ilusztráció


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Kısa vadeli faizlerde yükseliş: İşte en yüksek mevduat faizi

Kısa vadeli faizler yükseldi. Peki en yüksek mevduat faizi ne kadar oldu?


Meteoroloji saat verdi: Birçok il için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Meteoroloji, 28 Haziran 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Afyonkarahisar, Isparta, Ankara, Eskişehir, Konya ve Kütahya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın ise Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


Mersin sahillerinde deniz kaplumbağası heyecanı

Deniz kaplumbağaları Mersin sahillerine yumurta bırakmaya başladı.


Balıkçıyı kucaklayan pelikan

Balıkçıyı kucaklayan pelikan, izleyenlere mutlu bir anı yaşattı.


Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.


Van’da kış ve yaz mevsimi bir arada

Van'da yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirirken, Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise insan boyunu aşan kar kütleleri kış manzarası oluşturuyor.


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor"

Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor" Güneşte bırakılan sulara dikkat: "Bileşikler daha yüksek miktarda suya geçebilir, kanserojen olanlar var" Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan...


Sıcak havalar farklı canlı türlerini de getiriyor

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, ısınan havalarda yapılan ilaçlamanın doğru şekilde olması gerektiğini söyleyerek, “Havaların ani ısınması şehir merkezlerinde daha önce görülmeyen canlıların da görülmesine sebep oldu” dedi.


Otantik ve antika lokanta

Kahramanmaraş'ta Fatmanur Sökmen babasından kalan lokantada antika eşyaları sergiliyor.


Evlilik bitti, söylentiler başladı... Sevgilisini hazırlayıp karısını bıraktı!

Her ne kadar kendisi öyle olmasını istemese de dünyanın meraklı bakışları altında yaşayan biri o. Üstelik kendi öz kızlarının düğününe bile gitmeyecek kadar soğukkanlı ve etrafına yüksek duvarlar ören bir insan. Deyim yerindeyse "sokakta yürürken bile başını yerden kaldırmayan" bu kişi son birkaç gündür dünya çapında söylentilerin merkezinde...


Meksika'daki son panda olan Xin Xin 34. yaş gününü kutluyor

Meksika’daki son panda olan Xin Xin, 34. Yaş gününü buz ve meyveden yapılmış pastayla kutladı.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


LGS genel yüzdelik dilim nedir? Genel yüzdelik dilim nasıl hesaplanır? Lise tercihinde hangi yüzdelik dilimi kullanılacak?

LGS sınavında genel yüzdelik dilim, öğrencinin sınavdaki başarısını gösteren bir orandır. Bu oran, öğrencinin sınavdaki doğru sayısına ve sınavın zorluk derecesine bağlı olarak hesaplanır. Genel yüzdelik dilim, öğrencinin tüm sınava girenler arasındaki yerini belirler ve tercih yaparken önemli bir faktördür.


1. Ulusal Yaban Hayatı Çalıştayı: “Sokak hayvanlarının sebebi, sorumsuz insanlar”

“1. Ulusal Yaban Hayatı Çalıştayı”nda konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Bugün sokak hayvanları diye bir sorun konuşuluyorsa, bir tehdit olarak görülmeye başlanıldıysa, aslında bunun arkasında ‘sorumsuz insan’ var. Dünyanın parasını vererek aldığınız bir hayvanı biraz sonra çok rahatlıkla sokağa bırakabiliyorsunuz" dedi.


Kavurucu sıcakta çalışan fırıncıların ilginç serinleme yöntemi

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte fırıncılar, ayaklarına buzlu su koyarak serinlemeye çalışıyor. Fırıncılar, zorlu mesailerine rağmen günlük 800 TL kazanç elde ediyorlar.


Çöken binanın beton parçalarında görüldü... Elle bile parçalanıyor

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti. Kısmen çöktükten sonra kontrollü yıkılan bina enkazından birkaç eşya ve motosiklet çıkartıldı. Yıkılan binanın arka tarafında bulunan ve hasar alan 2 apartmanın önünde ise bekleyiş devam ediyor.


Dükkanı taş ve sopalarla dağıtılan kadın gözyaşlarıyla yaşadıklarını anlattı

Adana'da yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından dükkanına taş ve sopalarla saldırılan kadın, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Seda Düzenli Yavuz, adaletin yerini bulmasını istediğini belirtti.


Koç: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Koç: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Ceviz ağacındaki sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi

Erzincan’ın Çağlayan Beldesinde ceviz ağacına yuva kuran 3 kişilik sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi.


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


Boğaz turunda turist tarifesi: Eminönü'nde 150, Sultanahmet'te 3 bin 500

İstanbul'da yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Boğaz turlarının fiyatı, bölgeye göre değişiyor.


Çocuk parkında dehşete düşüren olay! Kanlar içinde yatan şahsı görenler telefona sarıldı

Antalya'da çocuk parkında bir kişinin kanlar içerisinde hareketsiz yattığını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, göğsünden bıçaklanan şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili 6 kişinin ifadesine başvuruldu.


Ramazan Pişkin'in katili 'cinsel istismar' bahanesine sığındı: Olayı o psikoloji altında gerçekleştirdim

İstanbul Fatih'te Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesi olayının davasında yeni duruşma görüldü. Duruşmada savunma yapan Baykut, "Maddenin etkisindeydim. Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin zannettim. Olayı cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisi altında gerçekleştirdim" dedi.


Hande Can Hayatımız kaç kişilik?

Elini nereye atsan kişisel girişimciye değdiği günümüzde, ilişki bilirkişilerinin çağının ortasındayız.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


61 yıllık terzi ürettiği şalvarla mesleğini yaşatıyor

Gaziantep'te yaşayan 71 yaşındaki Ökkeş Kaya, ürettiği şalvarlar ile 61 yıldır mesleğini yaşatıyor.


Badem göz estetiğini arattırmayan makyaj! Düşük göz kapağı makyajı nasıl yapılır?

Düşük göz kapaklarına makyaj yapmak kolay değil. Birkaç teknikle düşük göz kapaklarınızı kaldırabilirsiniz. Makyaj severlerin denemesi gereken düşük göz kapağı makyajında neler var?


Elektriğe yüzde 38 zam

Elektriğe yüzde 38 zam EPDKdan yapılan açıklamada "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için % 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için % 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için % 38 ve yüksek kademesi için % 20 oranında artış yapılmıştır. ...


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de deniz kaplumbağaları sahillere yumurta bırakmaya devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı. Mersin, deniz kaplumbağalarının geleceği açısından önem arz ediyor.


Azimli kadınlar güçlerini birleştirip kendi iş yerlerini açtılar

Bayburt'ta Nazan Meyram Küçükosman, Mafire Yıldırım, Sibel Kurdal, Sevil Okumuş, Gülümser Aydemir isimli kadınlar Yeni Yüzyıl Kadın Kooperatifi isimli işletmelerini kurup, yemek hizmeti sektörüne güçlü kadınlar olarak adım attılar. Hemcinslerine örnek olan kadınlar kurdukları kooperatifte balık, köfte, sulu yemek çeşitlerinin yanı sıra Bayburt'a özgü yöresel lezzetlerle gelen müşterilerine güler yüzle hizmet veriyorlar. Azimli kadınların kurdukları işletmede ise hem ekonomiye, hem de istihdama katkı sağlanıyor.


Uzman Dr. Rodoplu, yaz aylarında kene ısırmasına karşı uyardı

Uzman Dr. Rodoplu, yaz aylarında kene ısırmasına karşı uyardı Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)- YAZ aylarında sık rastlanan kene ısırmalarına ilişkin uyarılarda bulunan Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, Kene yapıştığında ya da ısırdığında, bilinçli bir şekilde çıkartmak, kenenin ayak parçalarını cildimizde bırakmamak ge...


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


Bu iki fotoğraf aynı gün çekildi! Tişört ile çıktı, kar montuyla geri döndü

Bursa'da bir grup dağcı, Uludağ'ın zirvesinde iki mevsimi aynı gün yaşamanın keyfine vardı. Geceden yola çıkan dağcılar, sabah uyandıklarında tulumlarının üzerine yağan kırağı görünce gözlerine inanamadı. Uludağ'ın 2 bin 543 rakımlı zirvesine çıkan dağcıların kaydettikleri göller, sisler, ayıların ayak izleri ve ilginç doğa olayları izleyenleri büyüledi. İlginizi Çekebilir KISA KOLLU ÇIKTI, MONT İLE GERİ DÖNDÜ İki mevsimi aynı gün yaşayan...


Oyuncu Tolga Sarıtaş ve Zeynep Mayruk evlendi; işte düğünden kareler

Ünlü oyuncu Tolga Sarıtaş ile Zeynep Mayruk, Çeşme Alaçatı'da evlendi. Nikâh törenine birçok ünlü katıldı


Takipçileriyle ucube özelliğini paylaşan kız

Ucube yeteneğini gösteren kız, sosyal medyada yankı uyandırdı.


Aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara ilgiyi arttırdı

Adana’da aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara rağbeti arttırdı. İşletmeler menülerine dondurmalı tatlıları eklemeye başladı.


Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi

Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı restorasyonu devam eden, Mimar Sinanın ustalık eseri Selimiye Camisinin asırlık kapıları elden geçirildi. Restorasyon kapsamında, kündekari yapım tekniği ve büyüklüğüyle dikkati çeken 2 cümle ve 3 avlu kapısının bakımı yapıldı. 250 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA Bir ...


Sarıyer Ormanları ve Sahilleri Çöplüğe Döndü

İstanbul'un sahilleri ve ormanları tatilcilerin çöplüğü oldu. Bayram tatili sonrası Sarıyer Kısırkaya Sahili ve Belgrad Ormanı çöplerle dolmuş halde görüntülendi. Sahillerde plastik şişeler, lastikler, yemek artıkları ve çöp poşetleri bulunurken, ormanlarda da çöp dağları oluştu. Belediye ekiplerinin yetersiz çalışması ve insanların çevreye duyarsızlığı nedeniyle çöp sorunu devam ediyor.


6 ay önce para etmediği için atılan limon 100 liraya çıktı!

6 ay önce para etmediği için çiftçilerin depolamadığı limonun fiyatı şimdi rekor kırdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/6-ay-once-para-etmedigi-icin-atilan-limon-100-liraya-cikti-356452


3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, 3 yaşındayken yanlış konulan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Bu süreçte bir türlü iyileşemeyen küçük çocuğun, başka bir hastanede yapılan geniş tetkiklerin ardından sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı. Yaşanan süreçte çok zor günler geçiren, yok yere kemoterapi tedavisi...


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.