Trending:


Tokluk hissi sağlayan 5 meyve

Bazı meyveler, vücutta tokluk hissi yaratarak daha kolay kilo vermenize yardımcı olur. İşte tokluk hissi sağlayan 5 meyve...


Tokat’ta havuzda kimyasal madde felaketi

Tokat'ta özel bir yüzme havuzunda ıslak zemine basan vatandaşların ayakları kimyasal madde nedeniyle yandı. Olayda yaralanan 5 kişi hukuk mücadelesi başlattı.


1 Temmuz itibariyle satışlar başlayacak

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine hassasiyeti bulunan çölyak hastaları ekmeklerini Halk Ekmek büfelerinden temin edebilecek. Glutensiz ekmek satışları 1 Temmuz itibariyle 9 noktada hizmet veren büfelerde başlayacak.


3 yaşındaki çocuğa "yanlışlıkla" 2 buçuk yıl kemoterapi uyguladılar

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, yanlış teşhis sonucu 2,5 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Saçları dökülen ve aşırı kilo alan çocuğun, başka bir hastanede yapılan tetkikler sonucunda ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı. Aile, doktordan şikayetçi oldu.


21 yaşındaki eşini katleden kocanın cezası belli oldu

21 yaşındaki eşini katleden kocanın cezası belli oldu Fatihte 21 yaşındaki eşi Fatma Narmanı öldürmek suçlamasıyla tutuklu bulunan Yalçın Narmanın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Yalçın Narman, tutuksuz sanık Bahattin Narman ve müşteki ailesi ile taraf avukatları hazır bulu...


Latmos, ziyaretçi akınına uğruyor

Aydın'ın tarihi ve coğrafi acıdan en önemli bölgelerinden biri olan Latmos Dağları ziyaretçi akınına uğruyor. Geceleri ayrı gündüzleri ayrı bir güzelliğe sahip olan Bölgede gündüz kaya resimlerini ve asırlık yapıları inceleyip gece de yıldızların altında vakit geçirmek isteyenler bölgede çadır kurmaya başladı.


İsviçre’nin doğal güzelliği: Zürih Gölü

İsviçre'nin en büyük şehri olan Zürih’te bulunan Zürih Gölü, önemli bir rekreasyon mekanı olarak birçok kişinin dinlenmek, spor yapmak ve keyifli vakit geçirmek için ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.


Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi S. Çiğdem Koçak’ın “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından açıldı.


Çocuk parkında dehşete düşüren olay! Kanlar içinde yatan şahsı görenler telefona sarıldı

Antalya'da çocuk parkında bir kişinin kanlar içerisinde hareketsiz yattığını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, göğsünden bıçaklanan şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili 6 kişinin ifadesine başvuruldu.


Elektrikte zam kararı

Elektrikte zam kararı Elektrik fiyatlarına zam yapıldı. EPDKdan yapılan açıklamada, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek ka...


Kavurucu sıcakta çalışan fırıncıların ilginç serinleme yöntemi

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kavurucu sıcakta çalışan fırıncılar, ayaklarına buzlu su koyarak serinlemeye çalışıyor. Yaklaşık 12 saat süren mesai karşılığında 800 TL kazanan fırıncılar, sıcaklığın etkisiyle zorlu günler geçiriyorlar.


Pandemiden sonra tüketimi ikiye katlandı, duyan şaşırıyor

KOCAELİ (İHA) – Pandemi öncesinde Türkiye’de temizlik kağıtlarının kullanımı kişi başı 5 kilogramdan, pandemiyle birlikte 8 kilogramlara çıktı. Avrupa'da bu rakam 20 kilogram, Amerika'da ise 25 kilogramları buluyor.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


InvestingPro'da Yaz İndirimi: FIRSATP Kodu ile %50'ye Ek %20 İndirim Fırsatı Başladı!

Yaz geldi ve InvestingPro'da harika fırsatlardan yararlanmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz! Yıllık Yaz İndirimi promosyonumuz InvestingPro aboneliklerimizde %50'ye varan indirim sunuyor.Hepsi bu kadar da değil! FIRSATP özel kupon...


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: “Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor”

Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayla Ünver Alçay, “Suların güneşe uzun süre maruz kalmaması gerekiyor, salmonella, şigella gibi bakteriler, ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor, suya bisfenol A geçişi artacaktır. Özellikle çocuklar,...


Faciaya 10 kala... Çatırtı sesini duymasalar öleceklerdi

İstanbul’da, haziran ayı içinde ikinci kez bir bina ‘sallanmadan’ yıkıldı. Bahçelievler’de bir binadan gelen şiddetli çatırdama seslerinin ardından vatandaşların 10 dakika içinde dışarı kaçması olası bir faciayı önledi.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Balya makinesinden çıkan yangında 20 dönümlük tarla zarar gördü

Çankırı'da balya makinesinde çıkan yangının sıçradığı 20 dönümlük tarla ve içindeki mahsuller zarar gördü. Olay, dün Aşağıpelitözü mevkiinde bulunan bir tarlada meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.


LGS genel yüzdelik dilim nedir? Genel yüzdelik dilim nasıl hesaplanır? Lise tercihinde hangi yüzdelik dilimi kullanılacak?

LGS sınavında genel yüzdelik dilim, öğrencinin sınavdaki başarısını gösteren bir orandır. Bu oran, öğrencinin sınavdaki doğru sayısına ve sınavın zorluk derecesine bağlı olarak hesaplanır. Genel yüzdelik dilim, öğrencinin tüm sınava girenler arasındaki yerini belirler ve tercih yaparken önemli bir faktördür.


Sıcak havalar farklı canlı türlerini de getiriyor

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, ısınan havalarda yapılan ilaçlamanın doğru şekilde olması gerektiğini söyleyerek, “Havaların ani ısınması şehir merkezlerinde daha önce görülmeyen canlıların da görülmesine sebep oldu” dedi.


Bahçelievler'de çöken binayla ilgili şok gerçek

Bahçelievler Yadigar Sokak'ta dün kısmen çöken binanın enkazı görüntülendi. 1980 yılında yapılan ve sonradan 4 kaçak kat eklenen binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. İlginizi Çekebilir Enkazda bulunan kolon ve beton parçalarında ortaya çıkan deniz kabukları dikkat çekti. Öte yandan, enkazda bulunan beton parçalarının elle bile parçalandığı görülürken, binanın çökmesinde deniz kumunun etkisi olduğu öğrenildi. Binanın yıkıldığı...


Azimli kadınlar güçlerini birleştirip kendi iş yerlerini açtılar

Bayburt'ta Nazan Meyram Küçükosman, Mafire Yıldırım, Sibel Kurdal, Sevil Okumuş, Gülümser Aydemir isimli kadınlar Yeni Yüzyıl Kadın Kooperatifi isimli işletmelerini kurup, yemek hizmeti sektörüne güçlü kadınlar olarak adım attılar. Hemcinslerine örnek olan kadınlar kurdukları kooperatifte balık, köfte, sulu yemek çeşitlerinin yanı sıra Bayburt'a özgü yöresel lezzetlerle gelen müşterilerine güler yüzle hizmet veriyorlar. Azimli kadınların kurdukları işletmede ise hem ekonomiye, hem de istihdama katkı sağlanıyor.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...


"Alırız bir maşallah"

"Alırız bir maşallah" Bir süredir Pankreas kanserinin 3üncü evresiyle mücadele eden oryantal Tanyeli, Sibel Can ile havalimanından birlikte çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabından sevenleriyle paylaştı. Tanyeli; "Öyle mutlu oldum ki anlatamam, nasıl bir güzellik, nasıl bir sadelik. Alırız bir maşallah. O güzel ve özel yüreği ile nasıl anlat...


Meteoroloji saat verdi: Birçok il için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Meteoroloji, 28 Haziran 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Afyonkarahisar, Isparta, Ankara, Eskişehir, Konya ve Kütahya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın ise Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


Çöken binanın beton parçalarında görüldü... Elle bile parçalanıyor

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti. Kısmen çöktükten sonra kontrollü yıkılan bina enkazından birkaç eşya ve motosiklet çıkartıldı. Yıkılan binanın arka tarafında bulunan ve hasar alan 2 apartmanın önünde ise bekleyiş devam ediyor.


Oyuncu Tolga Sarıtaş, 5 yıllık sevgilisi Zeynep Mayruk ile evlendi

Uzun bir süredir aşk yaşayan başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş ile modacı Zeynep Mayruk, dün Çeşme'de nikah masasına oturdu. Çift düğün töreninde saatlerce dans etti.


LGS tercihleri nasıl yapılacak, LGS tercih hakkı kaç tane? İşte adım adım Merkezi ve Yerel Yerleştirme detayları

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih detaylarına yönelik araştırmalar da arttı. Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.


Yenişehir’de 352 ton ambalaj ve tekstil atığı geri dönüşüme kazandırıldı

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ve kent genelindeki tekstil kumbaraları ile bir yılda toplamda 352 ambalaj ve tekstil atığının geri dönüşümünü sağladı.


Kadınlara gelir kapısı oldu! 800 ile 20 bin lira arasında satılıyor

Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.


Aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara ilgiyi arttırdı

Adana’da aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara rağbeti arttırdı. İşletmeler menülerine dondurmalı tatlıları eklemeye başladı.


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de deniz kaplumbağaları sahillere yumurta bırakmaya devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı. Mersin, deniz kaplumbağalarının geleceği açısından önem arz ediyor.


iOS 18 ‘le birlikte tarih olacak

Farklı markaların bluetooth aksesuarları artık AirPods’un eşleştirme sistemiyle iPhone’a bağlanabilecek.


Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.


Badem göz estetiğini arattırmayan makyaj! Düşük göz kapağı makyajı nasıl yapılır?

Düşük göz kapaklarına makyaj yapmak kolay değil. Birkaç teknikle düşük göz kapaklarınızı kaldırabilirsiniz. Makyaj severlerin denemesi gereken düşük göz kapağı makyajında neler var?


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


Ata’nın katili ile babasından şok ifade! ‘25 kere bıçak sallamışım’

Olay, 11 Mayıs'ta, Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta meydana geldi. Zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman'ı, sipariş dönüşünde önünü kesen E.Ö., vücudunun 25 yerinden bıçakladı. Ata Emre Akman hayatını kaybederken, kaçan E.Ö. operasyonla yakalandı. E.Ö. ile oğlunu sakladığı iddia edilen Orhan Ö. gözaltına alındı. 'Kasten yaralama' ve 'tehdit'...


Van’da kış ve yaz mevsimi bir arada

Van'da yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirirken, Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise insan boyunu aşan kar kütleleri kış manzarası oluşturuyor.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş! 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu, İşte en yüksek mevduat faizi...

Mevduat faizi ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. 100 bin liranın 1 aylık getirisi hesaplandı. İşte faiz oranlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Kadınların filografi sanatı görücüye çıktı

Başiskele Belediyesi tarafından gençlere ve kadınlara özel olarak ayrı ayrı düzenlenen filografi kursu sonrası kursiyerlerin yaptığı eserler sergiye çıktı.


Dükkanı taş ve sopalarla dağıtılan kadın gözyaşlarıyla yaşadıklarını anlattı

Adana'da dükkanına taş ve sopalarla saldırılan kadın, 3 çocuğuyla ekmek parası kazanamadığını belirterek adaletin yerini bulmasını istedi. Saldırıya maruz kalan kadın, tehdit mesajı aldıklarını ve dükkanını açamadığını söyledi.


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Bahçelievlerde çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti.


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Aslan: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Sincan Belediyesi’nden bin 150 kişiye yemek yardımı

Sincan Belediyesince aşevinde hazırlanan yemekler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 150 ihtiyaç sahibinin evine ulaştırılıyor.


Uzman Dr. Rodoplu, yaz aylarında kene ısırmasına karşı uyardı

Uzman Dr. Rodoplu, yaz aylarında kene ısırmasına karşı uyardı Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)- YAZ aylarında sık rastlanan kene ısırmalarına ilişkin uyarılarda bulunan Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, Kene yapıştığında ya da ısırdığında, bilinçli bir şekilde çıkartmak, kenenin ayak parçalarını cildimizde bırakmamak ge...


Orman yasakları sonrası 'mangal' duyarsızlığı

Yaz aylarında güneş ışınlarını mercek gibi yansıtıp yangına sebebiyet verebilen cam şişe ve cam kırıklarının bölgedeki çam pürü üzerine yayıldığı gözlendi


Nike’ın zayıf kazancının ardından Adidas hisse fiyatı risk altında mı?

Adidas (ETR: ADS) hisse fiyatı, Nike’ın zayıf mali sonuçlar bildirmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl Nike’tan daha iyi performans gösterdi. 2024’te %22’nin üzerinde yükselirken Nike %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Nike’ın satışları, zayıf sonuçlar ve yönlendirmeler yayınlamasının ardından uzun saatler boyunca hızlandı. Nike rehberliği azaltıyor Nike’...


Elazığ’da “Çocuklara verilecek en güzel hediye ailedir” etkinliği

Elazığ'da koruyucu aile programları çerçevesinde “Çocuklara verilecek en güzel hediye ailedir” etkinliği düzenlendi.