BU PARK SAYESINDE ARTıK çOCUKLAR BOğULMAYACAK, ANALAR AğLAMAYACAK

Adana’da sulama kanallarında son üç haftada 7 kişinin boğulmasının ardından Yüreğir Belediyesi, ’Su Oyun Parkı’nı hizmete açtı. Çocuklar ve aileleri artık güvenle parkta vakit geçiriyor.

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da gençler sulama kanallarında canlarını hiçe sayarak yüzüyor. Hal böyle olunca her yıl ortalama 30 genç sulama kanalında boğularak can veriyor. Bu yıl da son üç haftada 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Belediyeden eğlenceli serinlik

Boğulma vakalarının en çok görüldüğü merkez Yüreğir ilçesinde ise Yüreğir Belediyesi Köprülü, Atakent ve PTT Evleri mahallelerinde "Su Oyun Parkı" kurdu. Park sayesinde çocuklar hem serinledi hem de eğlendi. Çocuklar su fıskiyelerinin altında serinlerken aileleri ise parklardaki banklarda oturarak onları seyretti.

“Bu sayı seneye 10’u bulacak”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Çocuklarımız serinleyebilsinler diye Yüreğir’in 3 farklı noktasında su oyun parkımız var. Seneye bu sayı 10’u bulacak. Çocuklar çünkü sulama kanallarında boğuluyorlar. Bizim için en değerli şey insan hayatıdır. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yaylaya, denize gidemeyen ailelerin çocukları burada serinlesin diye bu tür oyun alanlarını hayata geçirdik. Çocuklar burada çok mutlu. Ailelerin içi rahat” ifadelerini kullandı.

“Yüreğir’de imkanlar kısıtlı”

Yüreğir’in dezavantajlı bir bölge olduğunu ve sulama kanallarında can kayıplarının kendilerini üzdüğünü anlatan Demirçalı, “Amacımız çocukların mutlu olması. Umarım Adana’nın her yerinde bu tür oyun alanları artar ve çocuklar hayatını kaybetmez. Yüreğir’de imkanlar kısıtlı” dedi.

13 yaşındaki Damla İşbilir, “Çok sıcaktı o yüzden buraya geldik. Bugün ilk kez geldim. Burası çok güzel, eğlendik” ifadelerini kullandı.

Sulama kanalında yüzen 9 yaşındaki Aziz Yılmaz ise boğulma tehlikesi geçirdikten sonra parka geldiğini anlatarak, “Orada boğuluyoruz burası daha güvenli ve güzel. Burası çok hoşuma gitti. Bütün belediyeler böyle park yapsın, kimse boğulmasın” diye konuştu.

Çocuğunu parka getiren Mücahit Daşdöğen ise Adana için çok güzel bir uygulama olduğunu ve su oyun parklarının sayısının arttırılması gerektiğini belirtti.

2024-06-26T07:34:23Z dg43tfdfdgfd