Otomobil

Trending:


Kız arkadaşının ‘Hayalin yok’ demesiyle hırslandı, dil bilmediği ABD’de patron oldu

Niğde'de yaşarken gündelik işçi olarak birçok işte çalışan Can Harmanşah'ın hayatı, kız arkadaşının 'Senin bir hayalin yok' diyerek onu terk etmesi ile değişti. İngilizce bilmeden eğitim için gittiği ABD'de birçok işte çalışan Harmanşah, masa başı işinden mutlu olmadığı için istifa ederek patronuyla ortak ABD'de tır şoförleri için eğitim okul açtı.


Emekli bankacının eşya toplama hobisi evinde adım atacak yer bırakmadı

Ardahan'da yıllardır hobi olarak eşya toplayan 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evine gelenler, içerisindeki binlerce ürünü görünce büyük şaşkınlık yaşıyor.


Babel, Ajax'a Galatasaray'ın yıldızını önerdi

Türkiye kariyerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor formaları giyen Ryan Babel'den Ajax'a transfer önerisi geldi. Hollandalı eski futbolcu, Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz'a Ajax' önerdi.


MasterChef 2024 yarışmacısı Adem Berk kimdir? Adem Berk Kömür nereli?

MasterChef yarışmacısı Adem Berk ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Adem Berk'in yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Adem Berk hakkında bilgiler...


Özgür Özel: Tatil yaparken arkadaşlarıma DJ'lik yaparım

Özgür Özel: Tatil yaparken arkadaşlarıma DJ'lik yaparım


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası

Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, sabah erken saatte işe gidenlere, belediye tarafından ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başlandı.Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir çorba ile başlamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım...


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


Amasya'da kayınpeder dehşeti: Damadını öldürdü, kızını yaraladı

Amasya'da bir kayınpeder, kızı ile rızası olmadan bir ay önce evlenen damadını akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü, kızını ise yaraladı.


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


A,B,K vitamini zengini! Kalsiyum ve protein deposu! Dondurmanın faydaları say say bitmiyor...

Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi dondurmanın sağlığa faydalarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Betül Yurdakul, “Kalsiyum ve protein deposu olan dondurmada A vitamini, B vitamini, K vitamini, fosfor gibi vitamin ve mineraller bulunur. Katkı maddesi içermeyen dondurma, içeriğindeki proteinler sayesinde bağışıklığı desteklemeye yardımcı olabilir” dedi.


Brad Pitt başrollü "Formula 1" filminden ilk fragman

Apple Original Films, Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı Formula 1 filminden ilk fragmanı yayınladı


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada "Kıyafeti eleştirmek tacizdir" diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı "İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın" yorumu yapıldı.


Çeşmeli üretici, enginarı 12 ay boyunca tüketiciye ulaştırıyor

Çeşmeli üretici Ersin Güvercin, yararları saymakla bitmeyen enginarı sadece konserve olarak değil, enginar sirkesi, enginar suyu ve enginar unu olarak 12 ay boyunca tüketiciye sunuyor.


Konyaaltı'nda sokakta dans var

Konyaaltı'nda sokakta dans var ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, hafta sonu vatandaşları yoga ve dansla buluşturdu. 23 Nisan Parkı'nda uzman eğitmenler eşliğinde yoga yapan vatandaşlar, Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Gün Batımı Dansları'nda ise sokakta dans yapmanın keyfini yaşadı. Konyaaltı Belediyesi, ilçe sakinlerini spor ve sanat etkinl...


Fethiye’de deniz altında romantik evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular.


Tavşanlı’da bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir iş yerine son birkaç yıl olduğu gibi bu yıl da gelen 'Ebabil' kuşu, bir süre misafir edilip bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınacak.


Adana'da dikkat çeken manzara: Gören Karadeniz sanıyor

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-dikkat-ceken-manzara-359221


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


Zonguldak’ta 2 metrelik yılan otoparkta paniğe neden oldu

Zonguldak'ta bir apartmanın otoparkına giren 2 metre uzunluğundaki yılan paniğe neden oldu. Yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı.


LGS tercih sürecinde aileler çocuklarına nasıl yaklaşmalı?

Akademik yaşam, öğrencilerin gelecekte inşaa edecekleri kimlikleri için önemli bir etken. İyi bir okulda öğrenim görmek sadece iyi bir eğitim almak anlamına gelmez. Aynı zamanda öğrenirken mutlu olmak ve geleceğe güvenle ilerlemek anlamına da gelir. Eğitim kurumlarının sunduğu olanaklar, kurulan arkadaşlıklar, öğrencinin motivasyonu ve kişilik özellikleri gibi pek çok faktör bir araya gelerek, öğrencilerin bulundukları eğitim kurumundan en üst...


Damatların biri terledi diğeri sevindi: Düğünde damada 40 metrelik düğün takısı

Karabük'te düğün konvoyunu kesen iki arkadaş, gelin arabasının önünde tavla oynayarak damattan bahşiş alırken, başka bir düğünde ise damadın arkadaşları 40 metre uzunluğunda para taktılar. İki olay da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


32 yıl sonra kendi mezarını buldu! Filmlere konu olacak hikaye

Olay, 32 yıl önce Nevşehir'de gerçekleşti. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Ayşe Neşeli daha sonra bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar bir ailede evlatlık olarak büyüyen Ayşe Neşeli üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Polis ekipleri tarafından bulunan Ayşe Neşeli, üvey babasına teslim edilirken, üvey babası ve polisin kendi...


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Kop Dağı zengin bitki örtüsü ve endemik türleriyle öne çıkıyor

Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan geçit konumundaki 2 bin 918 rakımlı Kop Dağı, 150'si endemik yaklaşık 1000 bitki türüne ev sahipliği yapıyor.


Haziran ayında en çok dinlenen şarkılar

Dijital müzik platformu Muud'da haziran ayının listeleri açıklandı. Hande Yener'in “Ben Senin Delinim” parçası kullanıcıların haziran ayında en çok paylaştığı şarkı oldu. En çok dinlenen yabancı sanatçılar kategorisinde ise Taylor Swift haziran ayının şampiyonu oldu.


MUSKİ, 10 yılda Muğla’dan Artvin’e kadar temizledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri Muğla genelinde bugüne kadar yaklaşık Bin 600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arası kadar bir mesafede temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Günlük kiralık evdeki ölüm randevusunda şoke eden ifade! 'Eterle ağzını kapattı, elinde şırınga vardı'

İstanbul Bahçelievler'de 27 Temmuz 2023'te günlük kiralık bir dairenin apartman boşluğunda Murat Arpapay'ın cansız bedeni bulunmuştu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 3'ü firari 5 sanığın toplamda 36 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Hazırlanan iddianame kapsamında sanıkların yargılanmasına başlandı. Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Muhterem Perçikli ve Serpil Demir hazır bulundu....


Maraş tarhanası cips yapılıp Avrupa’ya ihraç ediliyor

Kahramanmaraş’ın yoğurt ve kekikli tarhanası cips halinde Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kent genelinde yıllık 25 bin ton üretilen tarhananın 15 bin tonu iç pazara gönderilirken 10 bin tonu ise yurtdışına ihraç ediliyor.


Matematik öğretmenliğinden lavanta yetiştiriciliğine

DÜZCE (İHA) – Düzce'de pandemi döneminde eşinin köyüne yerleşen matematik öğretmeni Esra Eser, yetiştirdiği lavantalarla çiftçiliğe adım attı. Ayrıca lavantadan aromatik ürünler üreten Esra Eser, köy kadınlarına öncülük ederek tarımsal kalkınma kooperatifini de hayata geçirdi.


Sarıkamış’ta büyüleyen görüntü

Sarıkamış’ta bulutların suya yansımasıyla ortaya çıkan görüntü görenleri büyülerken, çekilen baraj suyu ise dikkat çekti.


Kuşadası’nda denizde erkek cesedi bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Fransa’dan ithal edip yetiştirdiği koyunlardan yüksek verim aldı

Fransa’dan ithal edip yetiştirdiği koyunlardan yüksek verim aldı Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY'da çiftçi Ömer Altınkaynak (40), 6 yıl önce kurduğu çiftliğinde Fransa’dan ithal ettiği ‘Ile de France' türü koyunları yetiştirip satıyor. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği azaldığı için, kendi yetiştirdiği koyunlara talebin arttığını belirten Altı...


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçüde cinayet işledi

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü esnafına ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Bolu'da Roma dönemine ait kalıntılar bulundu

Bolu'da bir inşaat alanında yapılan temel kazma çalışmaları sırasında tarihi bir hamamın kalıntıları ortaya çıktı. Kazı alanında yapılan incelemeler sonucunda hamamın Roma dönemine ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca, çevrede sıcak su kanalları da bulunmaktadır. Kazı çalışmaları devam ederken, bulunan değerli parçalar Müze Müdürlüğüne teslim edilecektir.


Şile'de okul müdürünün acı ölümü! Cansız bedeni 1.5 km uzaklıkta bulundu

Olay saat 09.00 sıralarında Şile Sofular Plajında meydana geldi. Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda müdür olarak görev yaptığı öğrenilen Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), kamp yapmak için dün sabah saatlerinde arkadaşlarıyla mesire alanına gitti. Geceyi kamp alanında geçiren Cıngıloğlu ve 3 arkadaşı sabah saatlerinde denize girdi. Bir süre sonra arkadaş grubundan biri boğulma tehlikesi geçirdi. Muğla'da şoke eden anlar! Evini yakıp kuyuya...


2 çocuk annesi çalıştığı üniversiteden mezun oldu

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (KOSTÜ) hem çalışan hem de Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan 2 çocuk annesi Ülkü Yavuz (34), bölümünden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Yavuz, "Arkadaşlarım benden yaşça küçüktü. Onlarla beraber güldük, eğlendik ama eve gittiğimde bazen başımı yastığa koyduğumda ağladığım zamanlar da çok oldu. Zorlu süreçlerden geçtim ama çok şükür ki bugün buradayım ve mezun oldum" dedi.


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.


Flört dönemini bitiren hatalar neler?

Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkiliyor. Hayatımızdaki insan ile anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre de flört dönemindeki hatalar sıralandı. Bu hataların başında fazla çabalamak, sürekli eleştirmek, aşırı kıskançlık yer alıyor. CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı da Kırmızı Mikrofonla vatandaşa bu konuyu sordu. Bakın ne cevaplar geldi.


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


9 yaşındaki çocuğun ailesi aranıyor

Antalya’da akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından cadde üzerinde dolaşırken bulunan ve konuşmayan 9 yaşındaki kız çocuğunun ailesine ulaşmak için polis ve zabıta ekipleri seferber oldu.


Yetiştirilme tarzınızın ilişkilerinizdeki rolü büyük: Çocukluğunuzun izlerini taşıyor olabilirsiniz!

İnsanların, birbiriyle çeşitli dinamiklerle kurduğu bağlar yetiştirilme tarzlarına bağlı olarak ayrılıyor. İşte, yetiştirilme tarzına göre kurulan 6 bağlanma türü...


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


Kütahya’da yerli arpa çeşidi ’Ayrancı’nın hasadı yapıldı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde yerli arpa çeşitlerini çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli “Ayrancı” arpa çeşidi hasat edildi.


Nilüfer çiçekleri açtı...Karagöl turizme kazandırılacak

Geçtiğimiz yıllarda kuruyan Gemlik'in Feyziye Mahallesi'ndeki Karagöl, yapılan geleneksel yöntemler ve köylülerin çabasıyla hayat buldu. Önceki yıllarda kuruyan gölde artık nilüfer çiçekleri açarken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren göl ve çevresini turizme kazandırmak için çalışmalara en yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti.


Karaduvar sahili temizlendi

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, vatandaşların da katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Melikgazi Belediyesi’nin kazandırdığı park ve yeşil alanlar vatandaşın gözdesi oldu

Melikgazi Belediyesi, vatandaşların sosyalleşebilmeleri, çocuklarıyla vakit geçirebilmeleri, stresten uzaklaşabilmeleri, yaşamlarını güzelleştirebilmeleri için 5 yıl içerisinde ilçeye 270 park ve toplam 3 milyon metrekare yeşil alan kazandırarak nitelikli hizmet sağladı.


Adana'da Apartman Hırsızlığı: 360 Bin Lira Değerinde Ziynet Eşyası Çalındı

Adana'da bir apartmana giren 3 kadın, boş olduğunu anladıkları daireye girerek çelik kasadaki 360 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğerleri hala firarda.