Sağlık & Fitness

Trending:


Diş eti çekilmesi sağlığı bozar mı?

Diş eti çekilmesi, genel ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen bir problemdir. Bu çekilmenin sebebi, yaşın ilerlemesi ile birlikte oluşabileceği gibi bazı dış etkenlerle de olabilir. Diş eti çekilmesi, bu etkenler ortadan kalktığı durumda, eğer erken dönemde ise düzelebilir. Üzerinden 6 aydan fazla zaman geçmesi halinde en azından diş eti çekildiği yerde durdurulabilir. Tabii çok fazla diş eti çekildiğinde, bunun diş eti transferi gibi farklı...


Bütün bu rezilliğin nedeni para! Kadın kasiyere küfürler edip soda şişesi attı

Ankara'da, bir sosyal medya uygulaması üzerinden canlı yayın yapan bir kişi, daha fazla para ve takipçi kazanmak için marketteki kadın kasiyere saldırdı. Tehditler savurup küfreden şahıs, elindeki soda şişesini kasiyere fırlattı.


Küresel et alternatifleri: Çin ve İngiltere bitki bazlı beslenmeye geçişte öncü rol oynuyor

Beslenme tercihlerinin küresel manzarası değişiyor ve bitki bazlı et ikameleri dünyanın çeşitli yerlerinde önemli bir ilgi görüyor. Statista Consumer Insights tarafından yakın zamanda yapılan bir makro anket bu eğilimi vurguluyor ve Birleşik Krallık ile Çin’in bu hareketin ön saflarında yer aldığını ortaya koyuyor. Çevresel kaygılar ve sağlık bilin...


Ferdi Tayfur - Tuğçe Tayfur arasında soyadı krizi büyüyor! Necla Nazır devreye girdi: Evladımın arkasındayım

Ferdi Tayfur ile Necla Nazır'ın kızı Tuğçe Tayfur, geçtiğimiz sene ağustos ayında Muhammet Aydın ile nikah masasına oturmuştu. Evliliklerinden kısa bir süre sonra hamile olduğunu açıklayan Tayfur, 18 Haziran 2024'te ise Tuğçe Lina adını verdiği kızını kucağına almıştı. Gözlerden uzak bir hayat süren ve kızının düğününe de gitmeyen Ferdi Tayfur ile Tuğçe Tayfur Aydın arasında soğuk rüzgarlar estiği biliniyor. Dün açıklama yapan Tuğçe Tayfur, "Ben...


Sanatın ve mücevherin büyüleyici buluşması

MÜCEVHER modasına yarım asırdır yön veren Gradiva, yeni koleksiyonu ‘Gradiva Malachites’ı zarafet ve sanatı bir araya getiren etkileyici bir etkinlikle Leon Sanat Galerisi’nde tanıttı.


Dünyanın en iyi tavuklu yemekleri belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi tavuklu yemeklerini açıkladı.


Şanlıurfa'daki düğünde yaşanan ilginç olaylar sosyal medyayı salladı

Şanlıurfa’daki bir düğünde yaşanan ilginç olaylar sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/sanliurfadaki-dugunde-yasanan-ilginc-olaylar-sosyal-medyayi-salladi-373992


Denizli’de 700 yıllık ardıç ağacı keşfedildi

Denizli'de Baklan ilçesinde bulunan yedi yüz yıllık ardıç ağacı keşfedildi. Bulunan ardıç ağacı 'Anıt Ağac" olarak tescil amacıyla başvuruda bulunuldu.


Doğa rutkay: tükenmişlik sendromu yaşama şansım yok

‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.


Skandal görüntü! Gelin ile damat her yerde aranıyor

Yalova'da davul zurna eşliğinde oynanıp, yakılan meşaleler arasında babaevinden alınan D.K., otomobili kullanan damat M.K.'nin yanına oturdu. Oluşturulan düğün konvoyunun önündeki otomobilde bulunan gelin ve damat, Termal yolu üzerinde araçtan çıkardıkları tabancalarla aynı anda havaya rastgele ateş etti. TCMB’den yeni mevduat adımı! Bankada parası olanlar dikkat: Faizler yeniden yükselir mi? GELİN VE DAMAT ARANIYOR Gelin ateşlediği silahı iki...


Yanan evinin ardından gözyaşlarına boğuldu

Antalya'da bir evin odasında çıkan yangında ev sahibi Teslime G., dumanın etkisiyle rahatsızlanırken, kızı Yağmur G.' gözyaşlarına boğuldu. Söndürülen yangının ardından odada yanan eşyaları balkondan aşağı atması dikkat çekti.


Tonlarca ölü balık deniz yüzeyini kapladı, OHAL ilan edildi

Yunanistan'ın Volos kentinde tonlarca ölü balığın deniz yüzeyini kaplaması üzerine 1 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Kötü kokudan nefes alınamayan, 100 tonun üzerinde balığın özel araçla toplandığı bölgede ekolojik felaket yaşanıyor.


Okulların açılmasına günler kala plajlar dolup taştı

Kocaeli'nin gözde tatil merkezlerinden olan Kandıra'nın plajları, okulların açılmasına kısa süre kala çocukları ile birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı. İstanbul ve çevre illerden gelen aileler, masmavi denizin keyfini çıkardı.


Kapsaisin cevheri acı biberin faydaları! Mide ülseri olanlar tüketmemeli

Acı biber sağlık için çok şifalı. Mide ülseri ve gastriti olanlar ise acı biberi ölçülü tüketmeli. Peki acı biberin faydaları neler? İşte detaylar...


9 yaşındaki kızı kaçıran sapık, polis kovalamacasında kaza yaparak öldü

New York'ta 64 yaşındaki Wayne Noel adlı bir adam, 9 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırıp taciz ettikten sonra polis tarafından yakalanmaya çalışılırken kaza yaparak hayatını kaybetti. Noel'in daha önce de benzer suçlardan sabıkası bulunuyordu.


Tırnak etlerini koparmayın! Enfeksiyona davetiye çıkarıyor, nedeni ıslak el

Tırnak eti, tırnaklarınızdan birinin etrafında gevşekçe duran kısmen ayrılmış bir deri parçasıdır. Tırnak etleri tahriş edici olabilir ve tedavi edilmezse enfeksiyona ve apseye (irin birikmesi) yol açabilir. Genellikle ellerinizi iyice yıkayarak ve deriyi çıkarmak için dezenfekte edilmiş tırnak makası kullanarak tırnak etlerini tedavi edebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda daha yoğun bir tedavi gerekebilir.


Chery ARRIZO 8 için konseptini gösterdi

ARRIZO 8, endüstrinin tasarım anlayışına yön veren estetik felsefesiyle segment standartlarına çağ atlatımayı hedefliyor


Serkay Tütüncü ile aşk yaşıyor! Zeynep Bastık'tan 'evlilik' açıklaması

Ünlüler dünyasında adından sıkça söz ettirmeyi başaran Zeynep Bastık (31), önceki akşam Etiler'deki bir mekandan çıkarken objektiflere yansıdı. Oyuncu Serkay Tütüncü (33) ile aşkı tam gaz devam eden güzel şarkıcı, basın mensuplarının 'evlilik' sorusuna cevap verdi. Zeynep Bastık'ın keyfi yerinde! 'Tatildeyim' "KAÇMIYORUZ" Bastık, "Her şey yolunda. Beraberiz, güzeliz, mutluyuz. Hiç evlilik durumu yok. Her şey güzel ilerliyor. Bunları çok konuşmak...


Burası ne Ege ne de Akdeniz! Plajlar doldu taştı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan sahiller, doğası ve deniziyle tatilcilerin gözdesi oldu. Özellikle İstanbul, Sakarya ve Düzce'de sıcaktan bunalan vatandaşların tercihi Kandıra sahilleri oldu. Hava sıcaklığı 30 dereceyi bulurken Kumcağız Sahili'ni dolduran vatandaşlar denizin tadını çıkardı. İlginizi Çekebilir Okulların açılmasına kısa süre kala, havaların soğumadan çocuklarını son bir kez daha sahile getiren aileler, denize girerek hem...


Doğum kontrol hapı kullanırken mutlaka bilmeniz gerekenler

Uzman doktorların önerisiyle kullanılması gereken doğum kontrol hapı nedir; nasıl ve neden kullanılır? İşte, doğum kontrol hapı kullanırken bilmeniz gereken her şey.


Okuldaki Bulaşıcı Hastalıklardan Korunmak İçin Velilere Öneriler

Ebeveynlerin hem iç hem de dış sesi yeni eğitim ve öğretim döneminin gelmesiyle şu cümleyi tekrarlıyor: “Eyvah! Okullar açılacak. Çocuğum çok hastalanacak mı?”


Fırına atınca marketten alınmış gibi oluyor! Kışın çıtır çıtır yenen vitamin deposu

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kara erik hem lezzetli hem besleyici özelliğiyle dikkat çeker. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. İster taze ister kurutulmuş halde tüketebilirsiniz. Tatlı ve hafif ekşi aromasıyla meyve salatalarından tatlılara, yoğurtlardan smoothielere kadar birçok farklı tarifte yer alabilir. Bunun yanı sıra kara erik diyetlerde ara öğün olarak tavsiye edilir. İşte evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz kara erik...


Kırık kalp sendromu, kalp kriziyle benzerlik gösterebilir

Kırık kalp sendromunun daha çok kadınlarda, özellikle menopoz sonrası yaygın olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “Aniden başlayan ve genellikle şiddetli olan göğüs ağrısı, kırık kalp sendromunun en yaygın belirtisidir. Kalp krizinde olduğu gibi, bu ağrı genellikle göğsün ortasında hissedilir. Kişi, aniden ortaya çıkan nefes darlığı yaşayabilir” dedi.


Kabuğuyla yiyince ilaç etkisi gösteriyor! Şifası 'fisin'de saklı, rengine dikkat edin

Özellikle geçirdiğimiz günlerin vazgeçilmez meyvesi olan incir, antioksidan bolluğu ve sağlık üzerindeki faydalı etkileriyle bilinir. Uzmanlar son derece düşük kalori değerine sahip olan bu meyvenin kabuğuyla birlikte tüketilmesini öneriyor. Peki, inciri kabuğuyla yemek vücudu nasıl etkiler?


Şelaleleriyle öne çıkan Sineber Kanyonu serinlemek isteyenlerin adresi oldu

Hakkari'de doğal güzelliği ve birçok noktada akan şelaleleriyle öne çıkan Sineber Kanyonu, kavurucu yaz sıcağından kaçmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu.


Videosu olmasa kimse inanmaz! Darıca Hayvanat Bahçesi'nde hayrete düşüren görüntü

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçilerin elinden yemek isteyen maymunlar, onlara nasıl vermeleri gerektiğini de uygulamalı olarak gösterdi. Bir vatandaş tarafından kayda alınan o anlara ilişkin görüntüyü izleyenler büyük şaşkınlık yaşadı.


Bağışıklığı beton gibi yapan meyve! Hakkari dağlarından geliyor, organlara format atıyor

Hakkari'nin yüksek yerlerinde açan muşmula meyvesi özellikle şeker ve böbrek hastalarının bir numaralı meyvesidir. Sağlığa binbir fayda sağlayan meyve, beyin, böbrek ve karaciğere format atıyor. İşte vücuda etkileri.


Bağışıklığın sigortası kahvaltılık! Canan Karatay usulü mıhlama tarifi, her çatalda lezzet var

Mıhlamayı Canan Karatay da tıpkı birçok kişi gibi çok seviyor. İçerisinde C vitamini yüklü olan mıhlama nasıl yapılır? Mıhlamaya hangi baharatlar girer? İşte detaylar...


DSÖ uyardı: Ergenlerde korunmasız ilişki oranı artıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), cinsel olarak aktif olan ergenlerin prezervatif kullanım oranının her geçen gün düştüğünü belirtirken bu durumun erken gebelik ve cinsel hastalık gibi önemli sorunlara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu.


Kalp sağlığından cilt güzelliğine: Papaya meyvesinin sağlık üzerindeki etkisi nedir?

Kalp sağlığından cilt güzelliğine kadar pek çok alanda mucizeler yaratan papaya meyvesi, günlük beslenmenizin vazgeçilmezi olabilir.


TATİLCİLER DİKKAT! Yalnız seyahat için en iyi 10 şehir belli oldu: 'Muhteşem manzaralarıyla görenleri büyülüyorlar'

Yeni yerler keşfetmeyi seven ve tatil sezonu sona ermeden rotayı yurt dışına kırmak isteyen seyahatseverler için dikkat çeken bir liste yayımlandı. Yalnız seyahat için en iyi 10 şehir belli oldu. İşte detaylar…


Maymunlar, yiyecek isteyen ziyaretçiye nasıl atması gerektiğini gösterdi

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde kaydedilen bir video, maymunların ziyaretçilerden yiyecek istemesi ve onlara yiyeceği nasıl atması gerektiğini uygulamalı olarak göstermesiyle dikkat çekti. Görüntü kısa sürede viral oldu ve izleyenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.


Reflünün Tek Belirtisi Yediklerinizin Ağzınıza Gelmesi Değil!

Reflü şüphesiyle sağlık kurumlarına başvuranların sayısı önceki yıllara oranla arttı. Hemen her yaşta rastlanabilen reflünün en sık görülen belirtileriyse birbirinden epey farklı olabiliyor.


Marmaris’te kaybolan Rus turistin önce telefonu, sonra cansız bedeni bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için, Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları sonucunda bugün önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.


Çikolatası şelale gibi akışkan sufle tarifi! Çayın yanına yumuşacık gidiyor

Çikolatalı sufle akşam çayında lezzetle tüketiliyor. Çok hafif bir lezzeti olan sufle nasıl yapılır? İşte hamuru dağ gibi kabaran sufle tarifi...


Kanepedeki lekeler buhar olup uçacak! 2 buz küpü tüm deterjanları unutturuyor

Fincandan dökülen bir damla kahve, çocukların elinden düşen çikolata parçası ya da evcil hayvanınızın bıraktığı küçük pati izleri. Her an yaşanabilecek bu ufak çaplı kazalar, geride istenmeyen inatçı lekeler bırakabiliyor. Ancak endişe etmeye ya da strese kapılmaya gerek yok. Bu tür inatçı lekelerle başa çıkmanın ve koltuklarınızı eski haline getirmenin birkaç etkili yöntemi var. İşte o etkili yöntemler haberimizde.


27 yıl önce bugün bir kelebek gibi uçup gitmişti... İki kelimeyi ona çok gördüler... Bu pişmanlık ömür boyu peşlerini bırakmayacak

Bundan tam 27 yıl önceydi... Yani takvimler 31 Ağustos 1997 gününü gösteriyordu. Bütün dünya, aniden gelen bir ölüm haberiyle sarsıldı... Sadece ailesi değil, onu gerçek hayatta bir kez bile görmeyen milyonlarca kişi derin ve hala tam olarak bitmeyen bir yas sürecine girdi.


Yeteri kadar su tüketmediğinizde vücudunuzda neler olur?

Günlük belirli bir oranda su tüketmemiz gerekir. Aksi takdirde vücudunuzda bazı aksaklıklara ve sağlık problemlerine neden olabilir. İşte, o problemlerden bazıları...


Yaşar Alptekinden şok açıklamalar: İlk eşimi defalarca aldattım!

Eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin çok konuşulacak açıklamalara imza attı. İlk eşini defalarca aldattığını söyleyen Alptekin, 'İlk eşim çok kıskançtı, yakın arkadaşıyla aldattım. Duysun beni boşasın istedim' dedi. 'JİGOLO DİYORLARDI' Bir dönem şarkıcı Gönül Yazar'la aşk yaşayan Alptekin o dönem yaşadığı sıkıntıları ise şu sözlerle dile getirdi; 'İkimizde ilişkimizi saklamadık. Herkes biliyordu. 'Jigolo' diyorlardı bana. Ama o çıkıp; 'tam...


Rize'de 1 kilo bal yiyen kedi fenalık geçirdi

Rize'de 1 kilo bal yiyen kedi fenalık geçirdi


Karısıyla yaşlanmak için almıştı... Şimdi orada yeni aşkıyla gününü gün ediyor

Bir zamanlar "aşkın vücut bulmuş hali" gibi görülen Brad Pitt ile Angelina Jolie'nin evlilikleri biteli çok oldu... Hatta o eski aşkın yerini artık kelimenin tam anlamıyla kanlı- bıçaklı bir kavga aldı..


Serhat DEMİREL Köpeğinizle konuşmak artık mümkün... Testler de bunu onaylıyor

Bu köşede daha önce birkaç kez değindiğim bir konu bu esasında. 2022 yılında takip önerisi olarak paylaştığım dünyalar tatlısı köpek Mila tam da bunu yapıyordu.


Kalp dostu 8 besin! Bunları yiyen kalbini temizliyor

Yiyecek seçimleri kalp sağlığınızı doğrudan etkileyebilir. Peki, kalp sağlığını koruyacak gıdalar arasında neler var? Semizotu, sarımsak ve kabak çekirdeği bunlardan sadece birkaçı. Detaylar haberimizde


Giyeceği elbisesi bile hazırdı! En büyük gerçek olduktan 2 gün sonra öldü

Aydın'da yaşayan emekli sosyal bilgiler öğretmeni Melahat Demirkol Tura, çocukluğundan bu yana annesi Hatice Demirkol'dan, dedesinin Antalya'nın Akseki ilçesinden Aydın'a göç serüveni ile ilgili hikayeleri dinledi. Tura emekli olduktan sonra kitap hayalini gerçekleştirmek için bu hikayeleri el yazısıyla yazmaya başladı ancak ilk denemeleri, istediği gibi olmadı. İlginizi Çekebilir PANDEMİ ARAYA GİRİNCE BASILAMADI Tekrar yazmaya başlayan Tura'nın...


Karpuz tarlasını hasat etmeye giden çiftçiye ‘Karga’ şoku

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ta karpuzlarını hasat etmeye giden çiftçi, tarlasındaki karpuzların kargalar tarafından yendiğini görünce şok yaşadı.


Ağrı kesici değil nane yağı... Ayak bileğini ovarsanız ne olur?

Ayak bileklerinde ağrı toplanabilir. Çünkü tüm bedenin yükünü ayaklar taşıyor. Peki ayak bileklerine nane yağı sürerseniz ne olur? İşte detaylar...


Baba ile küçük kızının feci ölümü! Görüntüleri ortaya çıktı

Edinilen bilgiye göre, kaza, Kadirli Andırın karayolu üzeri Yenigün köyü yakınlarında meydana geldi. Z.K idaresindeki kamyonet ile karşı yönden gelen Yusuf Kırköse'nin kullandığı otomobil çarpıştı. İlginizi Çekebilir İhbar üzerine kaza yerine sağlık itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada hurdaya dönen otomobil içerisinde sıkışan yaralılar itfaiyenin desteği ile çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulansla hastaneye sevk...


Kırmızı et ve işlenmiş et tüketimi Tip 2 diyabet riskini artırıyor | Haftada ikiden fazla tüketmeyin

Sosis, salam ve biftek, pirzola severlere kötü haberimiz var. Fazla kırmızı et tüketiminin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Aslında bu araştırma daha önceki araştırma bulgularına dayanıyor ancak bununla beraber et ağırlıklı beslenmenin diyabet riskini artırabileceğine dair giderek artan kanıtlara, iki yeni araştırma daha eklendi. Peki et tüketimi neden buna...


14 gündür haber alınamıyordu! Rus turistten haber geldi

11 Ağustos tarihinde Moskova'dan Marmaris'e tatil için gelen ve 17 Ağustos tarihinde kaldığı otelden doğa yürüyüşü için çıktığı öğrenilen Somova 19 Ağustos'ta ülkesine dönmemesi üzerine ailesi kayıp ihbarında bulundu. Yakınlarının otel ve tur acentesine bildirmelerinin ve ihbarın ardından 19 Ağustos'ta Natalya Somova için arama çalışmaları başlatıldı. İlçe güvenlik kameralarının teker teker incelenmesinin ardından 48 yaşındaki turistin en son 17...


Gözyaşları içinde kayıp yeğenlerini arıyor

Şanlıurfa'da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen kadın, biri engelli 2 çocuğunu yanına alıp kayıplara karıştı. Eşi askerde olan kadının, çocuklardan birini yurda verdiğini, diğerini ise beraber kaçtığı adamla rehin tutuğu iddia edildi. Çocukların halası Maksude Özkılıç, gözyaşları içinde yeğenlerinin bulunması için yardım istedi.