Trending:


Van’ın Muradiye Şelalesi’nde hafta sonu yoğunluğu

Van'ın doğal güzelliklerinden Muradiye Şelalesi, hafta sonu çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Birçok hastalığı tetikliyor: Sofranızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler

ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı yiyecekleri kamuoyu ile paylaştı. İşte, zamanla vücudunuza zarar veren ve pek çok hastalığı tetikleyen o besinler...


Akdeniz Meyve Sineği ile biyosidal mücadele

Turunçgil üretiminin başkenti olan Akdeniz bölgesi için önemli bir sorun olan Akdeniz Meyve Sineğine karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi, etkin mücadele için biyosidal uygulama yapıyor.


Bin 300 rakımda mavi ladin bahçesi kurdu, dünya devleriyle rekabet ediyor

Bursa'da bin 300 rakımda mavi ladin bahçesi kuran çiftçi Mehmet Sakarya, tarım yapılması zor olan bir coğrafyada istihdam oluşturdu. Kısa sürede dünya pazarına açılan Türk markalarının izinden gideceklerini ifade eden Sakarya, istikrarlı çalışmaları halinde dünya pazarını hedeflediklerini söyledi.


Sandığınız kadar masum olmayabilir! Yüzdükten sonra mutlaka yüzünüzü yıkayın, çünkü...

“Denize girerken deniz gözlüğü takıyor musunuz?” diye sorsak bu soruya çoğu kişinin verdiği cevap gibi muhtemelen sizin de cevabınız “hayır” olacaktır. Çünkü en genel yanlış kanı, gözlüklerin sadece yüzücüler için olduğu yönünde. Bununla birlikte gözlüğü takıp çıkarmayı pratik bulmama, alışkanlık edinilmediği için takmama, estetik bulmama gibi birçok sebepten ötürü de yine her türlü tahrişe karşı en üstün göz korumasını sunan deniz gözlüğüne...


Kiralık Konak

'Ne acayip alem! Burada, herkes kendini eğleniyor zannediyor; fakat, hepsi de can sıkıntısından ne yapacağını şaşırmış, tepinen, bağıran ve bir an evvel sızıp uyumak için sarhoş olan birtakım biçarelerdir. Zavallı insanlar kendilerini nasıl aldatıyorlar ve bir hayal-i ham peşinde ne çok para, ne çok vakit, ne çok sıhhat sarf ediyorlar.' Yakup Kadri...


Gece yarısı Başakşehir’de zorbalık kamerada

Başakşehir’de gece saatlerinde iki kişi kaldırıma oturmuş olan bir kadını kaldırarak oradan götürmek istedi. Kadının saçından, kafasından ve kollarından tutarak sürüklemeye çalışan şahıslar, yanlarında duran kişileri de uzaklaştırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı analiz! Tarih verildi: Direnç noktası geçilebilir

Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ardından gözler piyasalara çevrildi. Peki kritik gelişme sonrası yabancıların Türkiye'ye ilgisi artar mı? Geçen hafta 33 TL seviyesini aşan dolar/TL bu seviyeyi gördükten sonra geri çekilmişti. Önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Belgin Maviş, borsa ve dolar için yeni tahminleri açıkladı. İşte detaylar...


Kirada TÜFE'ye dönüş

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla sona eriyor. Kon DÖNÜŞ trat yenilemelerde artık 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınacak.


Yer: İstanbul! Kaldırımda oturan kadını saçından tutarak sürüklemeye çalıştılar

Olay, gece saatlerinde Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre, bir kadın şahıs cadde kenarına gelip durduğu esnada peşinden gelen 2 kişi kadını kaldırarak götürmeye çalıştı. Dakikalarca süren olayda kadını kaldırmak için zaman zaman saçını, kollarını çekerek kadını çekiştirdiler. Olay anında ne olduğunu anlamak için duran araçları uzaklaştıran şahıslar kendilerine yaklaşan bir kişiyi de kovaladı. Olay içeriğinin ne olduğu...


Tarihi aydınlatmak için geldi, Anadolu mirasını Berlin’e kaçırdı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 1940 yılında yapılan arkeolojik kazıda Hitit dönemine ait tören baltası bulundu. Kazı başkanı Alman Arkeolog Kurt Bittel tarafından Almanya’ya kaçırıldığı düşünülen Hitit Tören Baltası, Berlin Önasya Müzesi’nde ortaya çıktı.


Osman MÜFTÜOĞLU Yaşlanmaktan değil ihtiyarlamaktan korkun

“Yaşlanma sanatı” son yıllarda en çok ilgi duyduğum sağlıklı yaşam alanlarından biri.


Hepsiburada, ressam C.M. Kösemen’in özel seçkisini sanatseverlerle buluşturuyor

Sanat platformu Sanatburada, sanatçı Cevdet Mehmet Kösemen'in “Assos ve Çevresinden Gerçeküstü Manzaralar” isimli özel seçkisini sanatseverlerle buluşturuyor.


Kars'ta Yıldırım Düşmesi Sonucu 10 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Kars'ta yağışlı hava nedeniyle merada otlayan büyükbaş hayvanların üzerine yıldırım düştü. Yıldırım isabet eden hayvan sürüsündeki 10 büyükbaş hayvan telef olurken, çoban büyük panik yaşadı. Meteoroloji ise kuvvetli yağışlar ve rüzgar uyarısında bulundu.


4 ay önce eşi Tolga Savacı'yı kaybetmişti! Nermin Bezmen'in oğlu yoğun bakımda: Evine dön yavrum

2015 yılında başarılı yazar Nermin Bezmen ile nikah masasına oturan oyuncu Tolga Savacı, 4 ay önce hayatını kaybetmişti. Henüz zor günleri atlatmaya çalışan Bezmen'in, oğlunun da yoğun bakımda olduğu ortaya çıktı.


Bursa'daki korkunç olay! Babasını öldürüp taziyeleri kabul etmişti... Cezası belli oldu

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kız arkadaşı ile evlenmesine karşı çıktığı için tartıştığı babası Mustafa Demirel'i (60) öldürüp, cesedi bulununca gözyaşı dökerek taziyeleri kabul eden Hakan Demirel'in (34) yargılanmasına devam edildi. Çıktığı son duruşmada, öldürdüğü babasının kredi kartını alarak, cezaevinde giymek için kıyafet aldığını söyleyen Demirel, 'Üst soya karşı kasten öldürme' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına...


Kartal’da otluk alanda çıkan yangın korkuttu

Kartal'da bir grup kişi tarafından yakılan ateş otluk alana yayıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın piknik yapmak için sahile gelen vatandaşları tedirgin etti.


Hem bacağını hem kalp yarasını iyileştirdi... Doktor aşkıyla hayatın keyfini çıkarıyor

O kariyerinin ilk döneminde dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak tanındı. Aradan yıllar geçti ama yine de bu unvanı kimselere kaptırmış değil. Sonra çok izlenen bir dizide kamera karşısına geçti ve bu kez de TV dünyasının en çok kazanan yıldızlarından biri oldu.


Kars’ta ağa takılan yavru karga kurtarıldı

Kars'ta akarsu kenarına bırakılan tırıvırıya takılan yavru karga vatandaşlar tarafından kurtarılarak doğaya bırakıldı.


Eskişehir’in en eski fotoğrafları görenlerin beğenisini kazanıyor

Eskişehir'de antikacılık yapan Hakan Akın'ın elindeki Eskişehir'e ait 1900 ila 1930'lu yıllara ait olan fotoğraflar, görenlere nostaljik hisler yaşatıyor.


Konya’da 80 yılın ardından toprakla buluşan kenevirin boyu 2 metreyi aştı

Konya'da arkadaş grubunun el ele vererek kurduğu kooperatifle yola çıkan çiftçiler, bölgede 80 yılın ardından toprakla buluşturdukları kenevirin boyu 2 metreyi aştı. Birçok alanda ham madde olarak kullanılan kenevir üretimi ile vahşi su kullanımı gibi tarımsal giderlerin azaltılması hedefleniyor.


Üzüm bağını yaban mersini bahçesine çevirdi

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki bir kadın girişimci, üzüm arazisini yaban mersini bahçesine dönüştürerek 7 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Topraksız tarımla yetiştirilen yaban mersinleri, hem üzüme alternatif bir ürün hem de tarım işçilerine ek gelir sağlıyor. Kadın girişimci, yaban mersininin faydalarını ve üretim sürecini anlattı. İhracat yapılan ülke sayısı da her geçen gün artıyor.


Yüsra Binnaz'ı eski eşi katletmişti! Sosyal medya paylaşımları yürek burktu: Bergen hayatımı görse benim filmime gelir

Elazığ'da eski eşi Enes Eyüp Koca tarafından 10 yerinden bıçaklanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yüsra Binnaz Çimtay'ın (27), sosyal medya hesabından 1 yıl önce 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm', 2 yıl önce de 'Bergen benim hayatımı görse, o benim filmime gelir bence' paylaşımları yaptığı ortaya çıktı.


Esenyurt sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlanıyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürürken, çöp konteynerlarını ve sokakları yıkama ve dezenfekte işlemlerini de gerçekleştiriyor.


Yapay zekâ rapçileri diss attı

Yapay zekâ tarafından oluşturulan rapçi ‘Kaliforniya Gülü’nün şarkısını yine yapay zekâ rapçisi olan ‘Kolorado Faresi’, hazırladığı parçayla eleştirdi. Böylece yapay zekâlar birbirlerine, ozanların yaptığı âşık atışmasının rapçi tabiriyle ‘diss’ atmış oldu.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 1 Temmuz

Balık: 1 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Yılanı tutup babasına gösteren sevimli kız

Yılanı tutup babasına gösteren sevimli kız


Ağrı'da sular altında kalan minarenin eşsiz güzelliği

Ağrı'nın merkeze bağlı Başçavuş köyünde yükselen baraj suları altında kalan caminin minaresi, eşsiz güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Köy sakinlerinin göç ettiği bu köyde, sular altında kalan cami minaresi her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Fotoğraf tutkunu İlknur Karaoğlan, buranın doğa, yeşillik ve hayvanlarla iç içe olduğu mükemmel manzarasını ve gün batımının eşsizliğini anlatarak herkesi buraya davet ediyor.


Ahşap oyma sanatını Muğla'da yaşatıyor

Muğla'da ahşap oyma sanatını yaşatan Ali Kaya, yüzlerce kuş, mantar, kelebek gibi türleri ahşap oyma sanatıyla halka sunarak biyoçeşitliliğe olan farkındalığın artmasını sağlıyor. Ürünler, ahşabın koyulaştırılması ve boyanması ile takı ve aksesuar ürünlerine dönüştürülüyor. Ali Kaya, dünyada eşi benzeri olmayan bu eserlerle nesli tehlike altındaki canlıların tanıtımını ve doğaya olan farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtiyor.


Meryem Uzerli'ye "Kıskançlıktan çatlayacak" demişti: Hülya Avşar'dan Fatih Altaylı'ya yanıt

Fatih Altaylı'nın Hülya Avşar'dan önce YouTube programına konuk aldığı Meryem Uzerli'ye "Hülya Avşar seni görünce kıskançlıktan çatlayacak" sözlerine Avşar'dan yanıt geldi.


Berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." denildi.


Yomralı arıcılar Anzer Balına rakip çıktı

Rize'nin Anzer Yaylası'nda üretilen ünlü Anzer balına Trabzon’un Yomra ilçesindeki arıcılar rakip çıktı.


İzmir'de metro istasyonunda korkunç kaza! Yaralılar var...

İzmir'de Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdiven kazası yaşandı. Olayda dengesini kaybederek düşen 9 vatandaş yaralandı.


Ankara'da bir kafede kavga çıktı, sandalyeler havaya uçuştu!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kafede çıkan kavgada sandalyeler havada uçuştu. https://haberglobal.com.tr/gundem/ankarada-bir-kafede-kavga-cikti-sandalyeler-havaya-ucustu-357232


Yeşile bürünen Faraşin Yaylası kartpostallık manzaralar oluşturdu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Faraşin Yaylası ve menderesler, kartpostallık görüntüler oluşturuyor.


Gram altın haftaya nasıl başladı? Altın fiyatlarında son durum...

Altının gramı, haftaya azalışla başlamasının ardından 2 bin 444 lira seviyesinde işlem görüyor.


Garanti BBVA Yatırım, ‘En İnovatif Aracı Kurum’ seçildi

Garanti BBVA Yatırım, ekonomi dergisi Global Economics tarafından düzenlenen ‘The Annual Global Economics Awards 2024’te, ‘En İnovatif Aracı Kurum’ ödülüne layık görüldü.


Hoş geldin temmuz sözleri temmuz ayı günaydın mesajları! İşte temmuz ayı ile ilgili güzel sözler

Temmuz ayı sözleri ve hoş geldin temmuz mesajları, yeni ayla birlikte temmuz ayını selamlamak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Biz de yeni ayı özlü bir sözle veya mesajla karşılamak isteyenler için hoş geldin temmuz sözleri ve temmuz ayı mesajları derledik. İşte resimli hoş geldin Temmuz ile ilgili sözler ve temmuz mesajları 2024…


Depremzede çiftçi 350 dönümlük arazisindeki patatesi hayrına vatandaşlara bıraktı

Hatay'da 350 dönüm araziye ektiği patatese istediği fiyata alıcı bulamayan depremzede çiftçi, mahsulü hayrına vatandaşa bıraktı. Markette 15 TL’ye satılan patatesin bedavaya dağıtıldığını duyan vatandaşlar tarlaya akın etti.


Eczacılardan uyarı: "Eczane" isimli internet siteleri eczanelere ait değil!


‘En kötü lezzet ketçaplı makarna’

En çok domatesli makarnaya ve pizzaya rağbet eden İtalyanların yüzde 78’i hazır ketçaba boğulmuş bir makarnanın “felaket” olduğunu dile getirdi. En kötü lezzetler listesinde ikinci sırada ise yüzde 67 oranıyla ananaslı pizza yer aldı. Üçüncü sırada yüzde 49 ile karbonara sosuna krema koymak “en kötü lezzet” olarak değerlendirildi. İtalyanlar “Makarnaya ketçap değil, zeytinyağında sarımsakla pişirilen domates konulur” dedi.


3 kardeş eski ev sahipleri tarafından ’size ev tuttum’ yalanıyla sokağa atıldı

Adana'da 3 kardeş ev sahibi tarafından 'size ev tuttum, taksi sizi ve eşyalarınızı oraya götürecek' denilerek sokağa atıldı.


Murat Yılmaz Bir umumi tuvalet meselesi

Kayseri’de kent merkezine gittiğinizde umumi tuvaletleri ücretsiz kullanabilirsiniz.


Kayseri'de olaylar dindirilemiyor, olaylarda 10 polis yaralandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları ateşe verdi. Olaylar sırasında 10 polis yaralandı ve hastanelerde tedavi altına alındı.


Tartışma gün içinde devam etti! Sonrası korkunç: Daire sahibini öldürdü

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde site havuzunda alkol aldığı ileri sürülen site sakini Sezer Soner Aktaş (32), sitenin güvenlik görevlisi Ali Aşkın K. (35) tarafından havuz başında alkol almaması konusunda uyarılınca ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer site sakinlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Ancak aynı...


50 milyon yıllık Küçükkürne mağaraları şaşırtıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve yaklaşık 50 milyon yıl önce oluştukları belirtilen sıralı mağaralar görenleri şaşırtıyor. Levent Vadisi'nde bulunan ve jeolojik özelliklerinin yanı sıra kültürel varlıklarıyla da dikkat çeken mağaralar, binlerce yıl önce insanların yaşadığı önemli bir yaşam alanı olarak kabul ediliyor.


Binaya giren yılan korku dolu anlar yaşattı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir binaya giren yılan, korku dolu anlar yaşatırken itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya bırakıldı.


Düğün sezonunun başlamasıyla kız isteme çiçeklerine talep arttı

Düğün sezonunun açılmasıyla işlerinin yoğunlaştığını söyleyen çiçekçi Fatih Kalyoncu, kız isteme çiçeklerinin talep gördüğünü belirtti.


Devrek’te Yaz Kur’an Kursu eğitimleri başladı

Devrek’te Yaz Kur’an Kursu eğitim faaliyetlerine başlandı.


Marmara’nın ’Küçük Antalya’sı tabir edilen bölgede üretilen domatesi, lekeli solgunluk virüsü vurdu

Bilecik'te Marmara'nın 'Küçük Antalya'sı tabir edilen bölgede üretilen domateslerde 'Lekeli solgunluk virüsü' ortaya çıktı.