EMEKLI MAAşLARıNA EN FAZLA NE KADAR ZAM GELECEK? EN DüşüK EMEKLI MAAşı NE KADAR OLACAK?

Bunun için henüz net bir bilgi paylaşılmamakla beraber, tahmini zam beklentileri hakkında birçok bilgi bulunmaktadır. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK emeklileri, Bağ-Kur, memur emeklilerinin 4 aylık rakamı netleşti…

Emeklilerin 4 aylık maaşları netleşti mi?

Milyonlarca emekli Temmuz ayı enflasyon oranlarını takip ediyor. Bugün açıklanan nisan ayı enflasyon verileri ile 4 aylık faiz oranları açıklandı. Geriye sadece Mayıs Haziran ayı enflasyon oranları kalıyor. Emeklilere yönelik artış oranları 3 Temmuz 2024'ten itibaren tamamen geçerli olacak.

Emekliler enflasyonun üstüne ek zam talep ediyordu ama ek artışın kapısı da kapandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun paylaştığı verilere göre Nisan ayında enflasyon aylık bazda 3,18 sent olarak açıklandı. Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri halihazırda Ocak ayında yüzde 6,70 , Şubat ayında 4,53 yüzde, Mart ayında yüzde 3,16 ve Nisan ayında yüzde 3,16 enflasyon farkı elde etti. Böylece Nisan ayında yüzde 18,70 artış oranı kesinleşmiş olcak.

En düşük emekli maaşları ne kadar olacak?

Asgari emekli maaşı olan 10.000 TL için yeni düzenleme yapılması bekleniyor . 6 aylık yüzde 25,39 beklenen enflasyona göre hesaplandığında asgari emekli maaşı 12 bin 500 TL civarında belirlenecek.

En düşük emekli maaşı kategorisinde 2. sırada Senaryo, enflasyon beklentilerinin hesaplanmasıydı. Alınan bilgilere göre; Burada yıllık enflasyonun yüzde 40'a ulaşması bekleniyor. Sonuç olarak hesaplanırken asgari emekli maaşının yüzde oranında artırılarak ortalama yaklaşık 13 bin 500 veya 14 bin TL olabileceği hesaplandı.

Memurlar ve emekli memurlar, geleneksel artışa ek olarak fark alıyor. Geleneksel artışa göre memur ve emekliler yılın ikinci ayı temmuz ayında maaşları zamlı olacak. Nisan ayı sonunda bu rakam yüzde 18'i aştı.

2024-05-03T20:04:12Z dg43tfdfdgfd