Haber

Trending:


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Basit adımlarla omurga sağlığını koruyun

Son yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.


Evde saç boyamada can sıkar: Saç boyasını kıyafetten çıkarmanın 5 yolu

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


Sungurlu’da ’sarıkız’ paniği

Çorum’un Sungurlu ilçesinde güçlü zehre sahip olan, bir metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep avlayabilen 'sarıkız' cinsi örümcek tekrar görüldü.


Muhteşem göl manzarasının 1 günü time-lapse tekniğiyle kaydedildi

Erzincan'da şehir stresinden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Dumanlı Tabiat Parkında bulunan göl, time-lapse tekniğiyle kaydedildi.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Küçükçekmece’de saunada çıkan yangın bina sakinlerini korkuttu

Küçükçekmece’de 14 katlı bir binanın eksi 1’inci katında bulunan saunada çıkan yangında, dumanlar binayı sarınca vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bina sakinleri ise tahliye edildi.


‘Gerçekten Düşe’ sergisi Misi’de sanatseverlerle buluştu

Reha Akçakaya'nın kızılötesi tekniğini kullanarak elde ettiği eserlerinden oluşan ‘Gerçekten Düşe' sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi'nde açıldı.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Antalya’da sokak hayvanlarına klimalı konfor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez Kirişçiler Mahallesi'nde hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, yaz sıcaklarında can dostların korunması için çeşitli önlemler alıyor. Kedi ve köpekler, sıcak günlerde konforlu ve korunaklı alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


LGBTİ+'lardan "ters köşe": Beyoğlu'nda başlaması beklenen Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde başladı

Can Öztürk-T24 2. İstanbul Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi’ndeki Zara’nın önünde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi. Taksim ve İstiklal Caddesi ablukaya alındığı için Onur Yürüyüşü komitesi, polisi şaşırtma amaçlı yürüyüşü Beyoğlu’ndan Kadıköye taşıdı. Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloga...


Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere konvoyun önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkıştı.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te

LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.


Denizde buldukları şişe 4 balıkçının sonu oldu

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da 4 balıkçı, denizde buldukları şişedeki sıvıyı içtikten sonra hayatını kaybetti. 2 balıkçının ise hayati tehlikesinin devam ettiği ifade ediliyor. Sri Lanka Donanması olayın aydınlatılması için çalışma başlattı.


Havuzdan enfeksiyon kapma riskine karşı uzmanlardan uyarı

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Türkiye, Yunanistan ve GKRY’e yine geçit vermedi

AYDIN HASAN / ANKARA - Bu konuda son gerilim ise C/S Teliri adlı İtalyan kablo döşeme gemisinin Mısır, İsrail, GKRY ve Yunanistan arasındaki kablo anlaşması çerçevesinde Akdeniz’de yürüttüğü çalışma sırasında yaşandı. GKRY’ye ait Larnaka istasyonu tarafından 23 Haziran’da Teliri’nin faaliyet bölgesiyle ilgili Navtex ilan edildi. MA92-250/24 numaralı duyuruda, Temmuz ayı içinde Doğu Akdeniz’de koordinatları bildirilen geniş bir sahada kablo...


100 yılın en sıcak haziranını yaşadık... Uzman isim gelecek hafta için uyardı!

Haziran ayında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Türkiye 24-25 Haziran tarihlerinde Avrupa’nın en sıcak ülkesi oldu. Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Kuaförlüğü bırakıp keçi yetiştiriciliğine başlayan kadın sürü sahibi oldu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde kuaförlüğü bırakıp 5 yıldır Halep keçisi yetiştiren Kezban Ayyer, haftanın 7 günü hayvanlarıyla ilgileniyor.


Sivrihisarlı kadınların ’El Emeği ve Göz Nuru Sergisi’ yoğun ilgi gördü

Eskişehir'de Sivrihisarlı kadınların bir sezon boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği ‘El Emeği ve Göz Nuru Sergisi' davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Taze fasulyeden olur mu diye düşünmeyin! Kızartmasının tadı enfes: Patatesi aratmıyor

Taze fasülyeleri akşam yemekleri için kullananlar sağlıklı beslenmenin bir başka yolunu keşfetti. Kızartma yöntemiye fasulyeye bambaşka bir boyut getirildi.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye kasap şefkati

Bayburt'ta bir kasap dükkanında kasap olarak çalışan Murat Çınar isimli vatandaş, sokak hayvanlarına göz gibi bakıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çınar'ın verdiği etleri yiyerek, karınlarını bir güzel doyuruyorlar. Karnını doyurduğu kedinin yavruları olduğunu fark eden Çınar, 'Kirli' ismini verdiği kediyi özenle besliyor.


Dikkat: Hırsızlar tatil yapmıyor!

MİTHAT YURDAKUL - Tatil dönemiyle birlikte yazlık bölgelere ve memleketlerine gidenlerin, geride bıraktıkları evlerinin güvenli kalması için bazı noktalara dikkat etmeleri önem arz ediyor. Güvenlik şirketi Securitas, tatile çıkarken seyahat planlarına dair kritik bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması, özellikle evin ne zaman boş kalacağına yönelik ipuçlarına yer verilmemesini öneriyor. Sürgü mekanizmalı kilitler kullanmak, garaj ve apartman...


Adana'nın keşfedilen gizli cenneti ziyaretçileri büyüledi!

Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü içerisinde bulunan ’Nergis Adası’ barındırdığı milyonlarca nergisle güzel görüntüler sunuyor.


Çakal Bit pazarından kıyafet alıp sattım

Çakal’ın yeni albümü “Summerland” 5 Temmuz’da dinleyicisi ile buluşuyor. Ünlü rap’çi ile albümle ilgili konuştuk. Çakal, aldığı eleştirilerin müziğini ve kendisini beslediğini açıkladı.


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


Buğra Adil Buyrukcu Yaz ishallerine dikkat!

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Türk gencin intikam planı ülkeyi karıştırdı

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da kendisiyle barışmayan kız arkadaşının telefonunu gasp eden ve kadını utandırmak için özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 26 yaşındaki Emir isimli Türk genci ülkeyi resmen karıştırdı.


Arda Kural yeni işini açıkladı: Evimin bir odasını atölyeye çevirdim, beş yıla zengin olacağım

2000'li yılların başında 'Yerli Leonardo DiCaprio' lakabıyla anılan Arda Kural, uzun süre sağlık sorunlarıyla mücadele etti. Yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp kendini toparlayan oyuncu, Uzman Psikolog Esra Ezmeci'nin programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


3 günlük yasak kalkınca sahile akın ettiler

Sakarya sahillerinde uygulanan denize giriş yasağı, bugün sona erdi. Güzel havayı fırsat bilen binlerce tatilci, adeta Karasu sahiline akın etti. Cankurtaranlar ise önlemlerini arttırırken tatilciler, deniz ve güneşin tadını çıkardı. Hafta sonunu denizde geçiren Hakan Avcı, “Yasakların kalkması güzel, yasak varsa da girmiyoruz. Bugün deniz güzel ve keyfini çıkartıyoruz” dedi. “10 GÜNDÜR BURADAYIZ, BUGÜN İLK DEFA GİRİYORUZ” 10 gün sonra ilk defa...


Lokiról kapta a nevét egy új dinoszauruszfaj

Így nézhetett ki a Lokiceratopsz


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Kocaeli'de TABİP kapsamında 37 hektar alana dikilen ve elde edilen yağları ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılacak kekiklerin ilk hasadına başlandı.


Geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan siyezden yapılan ekmekler, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı ile yapılan ekmekler, Türkiye’nin dört bir yanındaki diyabet hastalarından yoğun ilgi görüyor.


Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

Gülerhan ve Murat Tosun çifti, biyolojik olarak çocuk sahibi olmalarına engel bulunmamasına rağmen koruyucu aile olmayı tercih etti.


Koruyucu aile yanında büyüyen Merve: Dünyanın en şanslı kızıyım

Bugün 30 Haziran Koruyucu Aile Günü. Biz de koruyucu aile yanında büyüyen çok güzel bir genç kızla, 23 yaşındaki Merve Avcı ile konuştuk. İyi bir üniversite eğitimi alıp havacı olan Merve, “Ben şanssız doğan şanslı çocuklardanım. Çünkü koruyucu ailem, gerçek ailem oldu. Onlar mükemmel” diyor.


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı, şehir stresinden ve bunaltıcı sıcaklardan uzaklaşıp serin bir ortamda doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor.


Roma'da Aziz Petrus ve Pavlus Günü kutlamaları

İtalya'nın başkenti Roma'da Aziz Petrus ve Pavlus günü havai fişeklerle kutlandı.


Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi

Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinde jandarma ekipleri sıcak hava nedeniyle beslenmekte güçlük çeken hayvanlar için mama ve su bıraktı. İl Jandarma Komutanlığı çevre doğa ve hayvanları koruma timi, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sıcak havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanları i...


Cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için tuvaletleri temizlediler

Bolu’da 2 arkadaş, cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için ellerine aldıkları temizlik malzemeleri ile kirli olan tuvaletleri temizledi.


Saplantılı aşk dehşeti! 2 yıl önceki evlilik teklifini reddeden kadını öldürüp intihar etti

Olay, Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Dinçerler Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, işe gitmek için evinden çıkan ve servis durağına doğru giden 57 yaşındaki Hatice Usalan, yaklaşık 2 yıl önce görüştüğü ve evlilik teklifini reddettiği Necmettin Tepecik'in silahlı saldırısına uğradı. İlginizi Çekebilir Evlenme teklifinin reddedilmesi üstüne saplantılı hale gelen Necmettin Tepecik, Hatice Usalan'a pompalı tüfekle ateş ederek olay...


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.


Kadınlar Eskimiş Ürünleri Sanat Eserine Dönüştürüyor

Rize'de kadınlar, eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Ev hanımları, boya ve yenileme işlemleriyle eskimiş pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, şişeler ve gitarları geri dönüştürerek el emeğiyle sanat eseri haline getiriyor. Bu kurslar, ev hanımları için birer terapi niteliği taşıyor ve aynı zamanda ekonomiye katkı sağlıyor.