Trending:


Adanalı kebapçıya ‘Kent tanıtımı’ plaketi

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’a kent gastronomisine yaptığı katkılar nedeniyle plaket verildi.


Fethiye'deki "Hayalet köy" turistlerin ziyaretleriyle canlanıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yıllar önce terk edildiği için "hayalet köy" olarak da anılan ve kesin korunacak hassas alanlar arasında bulunan Kayaköy, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.


Dünyaca ünlü sahilden günlük 60 ton atık toplanıyor

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi çerçevesinde sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, hafta sonu Konyaaltı sahilinden günlük 60 ton atık toplandığını ve bunların büyük kısmının tek kullanımlık plastikler olduğunu belirtti.


Eşini, 'Neden, mini etek giyiyorsun?' diye vurdu! Şoke eden karar

Olay, 2023 Haziran'da Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan 2 çocuk babası Erol G., geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alıp, Denizli'deki yakınlarının yanına giden 13 yıllık eşi Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırdı. Çocukları ve eniştesi İ.E. ile yanına gelen Büşra G.'nin otomobiline binen Erol G., gece kulübünde çalışmakla suçladığı eşine, "Neden, mini etek giyiyorsun? Eniştenin...


Genç oyuncunun mutlu günü: Tolga Sarıtaş beş yıllık sevgilisiyle evlendi

TV dünyasından mutlu haber geldi.


Bafralı kadınların bisiklet merakı

Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara bisiklet sürme eğitimi veriliyor. Haftanın üç günü eğitim alan kadınlar, bisikleti şehir içinde ulaşım amacıyla kullanmak istiyor.


Balkondaki kuş kafesini temizlerken aracın üzerine düşerek yaralandı

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde balkonundaki kuş kafesini temizlemek isterken dengesini kaybeden şahıs, aracın üzerine düşerek yaralandı.


İngilizler 'Marella Discovery' ile Alanya Limanı'na demirledi

Bahama bayraklı Marella Discovery isimli kruvaziyer, bin 810 yolcusuyla 3. kez Alanya Limanı'na demir attı. Gemide bulunan turistler, ören yerlerini ziyaret etti, alışveriş yaptı ve restoranlarda vakit geçirdi. Marella Discovery akşam saatlerinde Rodos'a hareket edecek.


Ru 5.Bölüm Fragman VCRH STCRH


Restorasyonu tamamlanan tarihi Harran Ulu Cami ziyaretçilerle buluşacak

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'ndeki Ulu Cami, sona eren restorasyon ve kazı çalışmaları sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.


Meteoroloji son dakika koduyla duyurdu: Hazır olun fırtına kopacak! Marmara dahil 4 bölgede alarm verildi, radar anbean takip ediliyor

Kavurucu sıcaklar sonrası havalar tersine dönüyor. Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. İller tek tek açıklandı. Kuvvetli fırtına geliyor. Marmara bölgesi özellikle uyarıldı. MGM saat vererek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. İşte il il son dakika hava durumu ile ilgili ayrıntılar...


Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından korumak mümkün

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzaliyeva, çocuklarda havuz enfeksiyonuna karşı dikkatli olunması konusunda uyararaK, alınabilecek tedbirleri sıraladı.


Bir balın Anzer Balı olup olmadığı artık yayladaki çiçeklerin listesi ile değil referanslı kovan ile belirlenecek

Rize'nin coğrafi işaretli ürünü olmakla beraber büyük bir marka değeri de olan ünü ülke sınırlarını aşmış Anzer Balı'nda bir balın Anzer Balı olup olmadığı artık yayladaki çiçeklerin listesi ile değil referanslı kovan ile belirlenecek. Anzer Yaylası'na kurulan referans kovanları yeni bir dönemi başlatacak.


Depresyonun hafif hali: Distimi

Distimi, hafif seyirli ancak uzun süren bir depresif ruh hali olarak tanımlanır. Genellikle hafif bir depresyon olarak adlandırılsa da, etkileri kişisel ve sosyal yaşam üzerinde derin izler bırakabilir. Distimi, bireyin yaşamını gölgelerken, umutlarını ve hayattan aldığı keyfi sinsi bir şekilde azaltır. Kişi kendini sürekli olarak yorgun, umutsuz ve değersiz hissedebilir. Bu hisler zamanla hayatın her alanına nüfuz ederek kişinin sosyal...


Bayraklı’da kent lokantaları açılıyor

Vatandaşın sağlıklı, lezzetli ve güvenilir yemeğe uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak Kent Lokantası’nın ilkini Matematik Parkı içindeki kafede hayata geçiren Bayraklı Belediyesi, ikinci kent lokantasını da Soğukkuyu’da açıyor. İlçe sakinlerinin memnuniyetle karşıladığı kent lokantalarında dört çeşit tabldot yemek sunuluyor.


Isparta'da dehşet! Babasını boğazını satırla keserek öldürdü

Isparta'nın Senirkent ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen O.S. çıkan tartışmada babası Abdullah Sarıtaş'ın (51) boğazına satırla vurdu. Ağır yaralı halde hastaneye götürülen baba Sarıtaş, hayatını kaybetti.


Araştırma: Kadın astronotlar uzay uçuşlarına daha dayanıklı

Doğa bilimleri dergisi Nature Communications’ta yayımlanan araştırmayla kadınların uzay stresine erkeklerden daha dayanıklı olduğu görüşü gittikçe güçlendi.


5 yaş altı çocuğu olan aileler, güneş çarpmasına karşı daha dikkatli olmalı

Özellikle ailece çıkılan tatillerde, bebek ve çocukları başta güneş çarpması olmak üzere birçok yaz hastalığından korumak için tedbir almak gerekiyor. Uzm. Dr. Emrullah Yüksel, “Çocuklar, uzun süre güneş altında kaldıklarında bitkinlik, bilinç kaybı ve yüksek ateş gibi güneş çarpması belirtileri gösterebilir. Özellikle 5 yaş altındakiler güneş çarpmasından daha çok etkilenir” uyarısı yaptı.


Uzungöl'de sıcak hava balonu dönemi

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl'de sıcak hava balonu turizmi başladı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, sıcak hava balonlarıyla eşsiz Uzungöl manzarasının keyfini artık havadan da sürebilecek.


Bodrum'da 36 saatlik su kesintisi: İsale hattı patladı

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da ana isale hattında patlama yaşandı, yollar göle döndü. Bölgede onarım çalışması başlatırken, 12 mahallede 36 saatlik su kesintisi yaşanacağı belirtildi.


4 çocuk annesi kendisini evine bırakan polisi vurmuştu! Cinsel taciz iddiasında şok detaylar

Olay, 31 Ocak 2024'te saat 23.00 sıralarında, Uzundere Mahallesi 6002 Sokak TOKİ Konutları’ndaki bir apartmanda meydana geldi. İlk eşinden 4 çocuğu bulunan ve ikinci evliliğinde şiddetli geçimsizlik yaşadığı belirtilen Büşra Karademir (32), eşi Cenk Karademir'e boşanma davası açtı. 2 Şubat'ta boşanma davası görülecek olan Büşra Karademir, iddiaya göre, eşinin evine gelmesi üzerine 'KADES' uygulamasından yardım istedi. Kısa sürede eve gelen polis...


Müftülüğün su israfı ve neden olduğu çevre kirliliğine vatandaşlardan tepki

Aydın'ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın İl Müftülüğüne devredilen Nasuh Paşa Külliyesi'nden sokaklara akan su çevre sakinlerinin tepkisini topladı. Külliyeden sokaklara akıtılan su ile birlikte yayılan çöplere tepki gösteren vatandaşlar, "Müftülük görevlilerinin kendilerine devredilen mekanı temizlerken hem çevreyi kirletmesi hem de bunca su israfı hoş değil. Defalarca uyardık ama hiç dinleyen...


Bir haftada 568 kişi öldü! Pakistan’ı sıcak çarptı

Pakistan’ın güneyinde etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 49 derece hissedilen sıcaklar nedeniyle hastanelerde boş yatak kalmadı.


Sıcaktan evde bunalan vatandaş çareyi parkta uyumakta buldu

Bilecik'te sıcaktan evde bunalan vatandaş çareyi parkta uyumakta bulurken, o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.


Hac ibadeti sırasında sağlık sorunu yaşayan 13 kişi Ankara'ya getirilecek

Sağlık Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirirken sağlık sorunları yaşayan 13 vatandaşın 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde Ankara'ya getirileceğini açıkladı. Hac ibadetini eda ederken sağlık sorunları yaşayan 13 kişi, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve aralarında uzman hekimlerin de yer aldığı 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde bu gece Ankara'ya getiriliyor. MSB'ye ait özel bir uçakla gerçekleştirilecek dönüş operasyonu sonrası hac ibadetini ifa eden vatandaşlarımızın tedavilerine Ankara'da devam edilecek.


Yaşlanmayı nasıl yavaşlatabiliriz? Uzun yaşamın şifreleri

Longevity, sağlıklı ve uzun yaşamak anlamına gelir. Bu felsefe, hastalığı tedavi etmek yerine önlemeyi amaçlar. Sağlık harcamalarını azaltmanın yolu hastalıkları önlemektir. Örneğin, 80 yaşına kadar sağlıklı yaşayan bir kişi, sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltır. Kardiyoloji Uzmanı ve Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı Dr. Begüm Öztürk, geleceğin sağlık felsefesi Longevity hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.


Haliç Metro Köprüsü’nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı.


Neden esniyoruz

Esnemenin birçok nedeni vardır ve bu doğal davranış, beyin sıcaklığını düzenlemekten oksijen seviyelerini artırmaya, uyanıklık seviyesini yükseltmekten sosyal bağları güçlendirmeye kadar çeşitli işlevler görebilir. Esnemenin nedenlerini anlamak, bu yaygın eylemin ardındaki biyolojik ve sosyal dinamikleri daha iyi kavramamıza yardımcı olabilir.


Presi kırarlarsa boş alan bulurlar

Güçlü fizikleri ve ön alan baskısıyla rakibi kaosa ve strese sokuyorlar. Türkiye sakin kalmalı. Bu presi kırabilirse arkada boş alan yakalarlar. Kerem Aktüroğlu ve Barış Alper YIlmaz ile sonuca gidebilirler.


Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte Japon yeni, dolar karşısında 38 yılın en düşük seviyesini gördü ve dolar karşısında 161,27ye kadar geriledi. Nikkeiye göre Japonya, Masato Kandanın yerine en iyi döviz diplomatı olarak Atsushi Mimurayı getirdi. Japonyanın başkenti Tokyoda manşet enflasyonu, Mayıs ayındaki yüzde 2,2den Haziran ayınd...


Beşiktaş'tan teknik ekibe 2 takviye! İşte o isimler...

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Van Bronckhorst'un ekibine iki yeni ismi dahil etti. Siyah beyazlılar, Anthony McElhone ve Rudolfus Hubertus Hesp'in ekibe dahil olduğunu duyurdu.


Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı arızalandı

Yıldız-Mahmutbey metro hattında teknik arıza nedeniyle seferler aksadı


Türk kahvesi sade, orta ve şekerli olur ama bu şekli dondurmalı! Bu içeceğin tarifi çok kolay

Pek çok kişinin tadına doyamadığı Türk kahvesi sade, orta ve şekerli olarak damakları şenlendiriyor. Buna ek olarak son zamanlarda baharatlar ve aromalar da eklendi. Ancak sıcak yaz günlerinde Türk kahvesi dondurmalı olarak da tüketiliyor. İtalya'dan ithal edilen Affogato tarifi Türk kahvesine uyarlandı. Tarifin kolaylığı herkesi cezbediyor.


Uganda'nın muz kızartması: "Plantain"

Tropik meyvelerin çokça bulunduğu Uganda'nın başkenti Kampala'da, yeşil renkli ve sert olan matoke muzu, restaurant ve sokak tezgahlarında kızartması yapılarak "plantain" adıyla sabah kahvaltılarında ilgi görüyor.


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


11 yaşındaki çocuk yanlışlıkla annesini öldürdü

Afyonkarahisar'da 11 yaşında bir çocuk evde oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu annesini vurdu. Hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


En değerli Harry Potter ürünü oldu!

En değerli Harry Potter ürünü oldu! ABD merkezli Sothebys Müzayede Evi, Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı Felsefe Taşının sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resmini açık artırmaya çıkardı. J. K. Rowling tarafından kaleme alınan kitaptaki resim, 1.9 milyon dolara satıldı. Sothebys açık artırma öncesinde resmin 400 ila 600 bin dolar aralığınd...


Kırklareli’nde buğday ekili tarlada yangın

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyü yakınlarında çıkan yangında, buğday ekili 8 dönüm arazi zarar gördü.


MasterChef Mehmet Şef'ten kopan parmağına dair itiraf! 'Askerlik şubesinde ellerimi sakladım!'

MasterChef Türkiye jüri üyesi Mehmet Şef (Mehmet Yalçınkaya) kopan parmaklarıyla ilgili ilk kez konuştu. İzleyicilerinin yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi gösterdiği programda Mehmet Şef'in eli gündem oldu. Sert tavırları, eğlenceli anları, babacan tavırlarıyla ilgi gören Mehmet Şef'in başına gelenler herkesi duygulandırdı. Yarışma süresince sol elini hiç göstermeyen Mehmet Şef ile ilgili gizemli sır ortaya çıktı. Sol elini gizleme...


Kısa vadeli faizlerde yükseliş! 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu, İşte en yüksek mevduat faizi...

Mevduat faizi ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. 100 bin liranın 1 aylık getirisi hesaplandı. İşte faiz oranlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Harry Potter’ın orijinal kapak resmi rekor fiyata alıcı buldu

Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı olan 'Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resmi ABD'deki bir açık artırmada rekor fiyata satıldı.


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


GENÇLİĞE SELAM BABINDA ACI ÇEKMEK RUHUN FİYAKASIDIR deyin isterseniz; İsterseniz; OLACAK OLAN DA OLMUŞTUR a teslim olun /2

3 Sözlüklere göre, Arapça kökenli 'kitap' kelimesinin bir anlamı da; tutturmak/bağlamak/dikmek şeklindedir. Arasına yaprakların yerleştirildiği iki levhayı birbirine bağladığımızda alın size kitap... Bizim inancımıza göre hayat da bir kitaptır. Ve 'kitap' kitap olmaklığı nedeniyle sonlu bir şeydir. Doğum bir levha, ölüm başka bir levha ve bu iki le...


"Midas’ın Kulakları" Ardahan’da sahnelendi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından açık havada sahnelenen "Midas'ın Kulakları" adlı tiyatro oyunu Ardahan'da sahnelendi.


Unutulmaya yüz tutmuş lezzet ’durak yoğurdu’

Unutulmaya yüz tutmuş olan lezzetlerden 'durak yoğurdu' ve yoğurt taşı; Çadıryeri Muhtarı Fatma Ayboğan tarafından sofraları süslemeye devam ediyor.


İstanbul, Hatay ve Kütahya’nın vekil sayısı düştü

Vekil sayısı İstanbul’da 98’den 96’ya, Hatay’da 11’den 10’a, Kütahya’da ise 5’ten 4’e düşerken, Bursa’da 20’den 21’e, Eskişehir’de 6’dan 7’ye, Tunceli ve Bayburt’ta da 1’den 2’ye çıktı. Güncellenen milletvekili sayıları şöyle: “Adana 15, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 6, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 36, Antalya 17, Artvin 2, Aydın 8, Balıkesir 9, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 21, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7,...


Camiye girip kedinin kafasını koparttı! Olay ne, nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı?

Bir camiye girerek kedinin kafasını koparan kişi hakkında detaylar ortaya çıktı. Olayın nerede ve nasıl gerçekleştiği, şahsın tutuklanma durumu ve olayın etraflıca incelenmesi gündeme geliyor. Peki, şahıs tutuklandı mı?


GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN _______ __ ___İ L A N_______ ___ GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İlccedil;emiz Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde bulunan tapunun Dayınlar Mahallesi 473 ada 131 parsel nolu 64,84 msup2;, 132 parsel nolu 64,91 msup2;, 133 parsel nolu 64,96 msup2;, 134 parsel nolu 65,03 msup2;, 135 parsel 64,97 msup2;, 136 parsel 64,92 msu...


Cenk Tosun attı, Kaan Ayhan çıldırttı!


Balık: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Balık: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir