FACIADAN GERIYE ACı HIKAYELER KALDı... ÇOCUKLARıNA AYAKKABı ALACAKTı

İzmir'de bir işyerinde tüpün patlaması sonrası hayatını kaybeden 5 kişinin, alışveriş için evlerinden çıktığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Ruken Çağur'un eşi, Çocuklarımıza ayakkabı almaya gitmişti dedi.

İzmir Torbalı'da 30 Haziran'da korkunç bir olay meydana geldi. Barış Manço Caddesi'ndeki lokantada tüpün patlaması sonucu Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) hayatını kaybetti. 63 kişinin yaralandığı patlama sonrası bölgede hasar tespit ve araştırma çalışmaları sürerken acılı aileler, sevdiklerinin son anlarını anlattı.

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Faciada eşi Ruken Çağur'u kaybeden Orhan Çağur, 'Eşim, ev hanımı iki çocuk annesiydi. Market alışverişine ve ayakkabı almaya gitmişti. Olay yerine yakın bir mesafede oturuyoruz ' diye konuştu.

PAZARA GİDİYORLARDI

Deniz Sarılmaz, ise patlamada eşi Birgül Sarılmaz ile baldızı Evin Aslan'ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Sarılmaz, 'Önce kuzenlerin evine kahvaltıya, oradan da pazara alışverişe gitmişler.

Olay yerine 3-4 kilometre mesafede oturuyoruz. Sonra da bu olayın olduğunu öğrendik' dedi. Eşi Evin Aslan'ın patlamada yaşamını yitirdiğini söyleyen Şükrü Aslan da 'Pazara giderken patlama olmuş. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun' diye konuştu.

ALIŞVERİŞ İÇİN GELMİŞ

Yaşamını yitiren Havin Ergin'in (17) kuzeni olduğunu söyleyen Salih Ergin ise 'Kuzenim Havin, Menderes'te yaşıyordu. Lise öğrencisiydi, okumayı çok severdi. Bir yakınının kız isteme merasimi için alışveriş yapmak amacıyla Torbalı'ya geldi. Kendisine ayakkabı bakıyormuş' dedi.

'AYAKLARIM YERDEN KESİLDİ'

Patlama sırasında evlerinde ya da olay yakınında bulunan vatandaşlar da yaşadıklarını anlattı. Çiğdem Akdemir, çok şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını ve ilk başta ne olduğunu anlamadıklarını söyledi. Aydemir, 'Patlama hemen dibimizde oldu. Bizim ev havaya kalktı resmen. O kadar şiddetliydi. O insanları öyle görmek çok kötüydü.' diye konuştu. Evi hasar gören Erdal Hayta da patlamadan önce ekmek almak için aşağı indiğini, döndüğü sırada çok yüksek bir sesle adeta ayaklarının yerden kesildiğini aktardı. Ülkü Türe ise olay anında sokakta olduğunu, yüksek sesle patlamanın olduğu yerden karşı binaya bir şeylerin çarptığını, sonra da rüzgar gibi gelip evlerin camlarını kırdığını belirtti.

MARKETTE ÇALIŞIYORDU

24 yaşındaki Dilek Bağ'ın ise olay yerine birkaç metre mesafedeki bir markette çalıştığı belirtildi. Dilek'in ikizi Duygu Bağ, kardeşinin zeytin almak için patlama bölgesine gittiğini söyledi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Patlamanın yaşandığı lokantanın cumartesi gecesi temizliğin ardından kapatıldığı, olay esnasında ise hizmet vermediği öğrenildi. İşletmenin ayrıca doğalgaz aboneliğinin bulunmadığı belirtildi. Lokanta sahibi G.K. ile tüpü değiştiren M.K. tutuklandı.

2024-07-02T10:06:06Z dg43tfdfdgfd