FITCH RATINGS, IKI TüRK BANKASıNA “YATıRıM YAPıLABILIR” NOTU VERDI

Investing.com - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün görünümünü “nötr”den “iyileşiyor”a revize etmesinin ardından bugün de Türkiye'deki iki bankanın çeşitlendirilmiş ödeme hakkı notlarını yükseltti.

Fitch Ratings, Akbank T.A.Ş. (AKBNK) ve Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) için not artırımı gerçekleştirdi. Akbank'ın Uzun Vadeli Yerel Para Birimi (LTLC) İhraççı Temerrüt Notu (IDR) “BB+”dan “BBB-“ye yükseltilerek, "Not İzleme Pozitif" statüsünden çıkarıldı ve görünümü durağan olarak belirlendi. Akbank’ın çeşitlendirilmiş ödeme hakkı (DPR) programı da aynı şekilde “BB+”dan “BBB-“ye yükseltildi.

Türkiye İş Bankası'nın Uzun Vadeli Yerel Para Birimi (LTLC) İhraççı Temerrüt Notu da (IDR) benzer şekilde “BB+”dan “BBB-“ye yükseltildi ve görünümü durağan olarak belirlendi. İş Bankası'nın çeşitlendirilmiş ödeme hakkı (DPR) programı da “BB+”dan “BBB-“ye yükseltildi.

InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50’ye ek %20 indirimden faydalanmak için KAZAN kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bankacılık sektörüne etkisi olmadı

Bunun haricinde Fitch, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. için de olumlu görüş bildirdi. Yapı Kredi’nin Uzun Vadeli Yerel Para Birimi (LTLC) İhraççı Temerrüt Notu (IDR) “B+” olarak teyit edilirken görünümü pozitif olarak belirlendi. Yapı Kredi'nin (YKBNK) çeşitlendirilmiş ödeme hakkı (DPR) programı ise “BB+” olarak onaylandı ve görünümü pozitif olarak korundu.

Fitch Ratings’in Türk Bankacılığına yönelik olumlu raporunun bankacılık endeksi üzerinde etkisi olmadığı görüldü. Dün endeks, %2,5 geriledikten sonra bugün de %0,3 oranında kısmi düşüşle 15.275 puan bandında hareket ediyor.

Bankacılık endeksi 10 Haziran’da 13.909 puanla ayın dip seviyesini kaydettikten sonra dünkü düzeltmeye kadar %14’e yakın yükseliş kaydetti. Fitch tarafından yatırım yapılabilir notu verilen ISCTR ve AKBNK dünden bu yana %4’e yakın değer kaybıyla devam ediyor.

2024-06-26T13:21:42Z dg43tfdfdgfd