GRIP şüPHESIYLE DOKTORA GITTI, KOLLARıNı VE BACAKLARıNı KESTILER! ÖğRETMENIN HIKAYESI EğLENCE PARKıNDA BAşLADı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.

Sherri Moody, bir lisede öğretmenlik yapıyor. Daha önce yaptığı gibi öğrencileriyle birlikte bir geziye katıldı ancak bu kez başına geleceklerden habersizdi.

2023 yılının Nisan ayında bir eğlence parkında kendini kötü hissetmeye başladı. O da birçoğumuz gibi bunu önemsemedi.

Ancak semptomlar kısa sürede kötüye doğru gitti. 51 yaşındaki kadın, bir gece kocasını uyandırdı ve acil servise gitmek istediğini söyledi.

Sherri şunları söylüyordu: "Hayatım boyunca acil servise gitmedim. Sağlıklı ve formdaydım. Bu yaşıma kadar doğru beslenip egzersiz yaptım."

Kusma ve nefes almada zorluk da başlayınca genç kadın doktora görünme kararı aldı. Bu onun hayatını kurtaran bir seçim oldu.

Bir ara Streptococcus bakterisine yakalanmıştı ve her iki akciğeri tutan çift taraflı zatürreye yol açmıştı.

Ancak korkunç olan bununla sınırlı kalmadı. Sepsis, vücudun enfeksiyona uygunsuz bir şekilde tepki vermesiyle oluşan bir durumdur ve ardından septik şok başlar. Sherri Moody de bu şoka girdi.

Sepsis şok sepsisin en ölümcü aşamasıdır. Bu durumda kan basıncının tehlikeli derecede düştüğü bir durumdur.

Öğretmenin eşi David Moody de şunları ifade etti: "Sepsis'in ne olduğunu internetten öğrendim. Çok ciddi bir durum olduğunu anladım. Korkmuştum"

Ancak bu olaydan önce Sherri'nin kronik artririni tedavi etmek için ilaç alması işleri daha da kötüye götürdü.

Bu bağışıklık sisteminin düştüğü anlamına geliyor. 53 yaşındaki David, "Savaşacak gücü yoktu" dedi.

Tıbbi bir müdahaleyle komaya sokuldu ve ardından hayati organlarına kan pompalamak için ilaçlar verildi. Bu da kol ve bacaklarına kan gitmemesine neden oldu.

Günler geçtiktçe David, eşinin kollarının ve bacaklarının renk değiştirdiğini görmeye başladı.

"Eşimin bacaklarının ve ellerinin ölmeye başladığına şahit oldun. Siyahtı ve mumyalanmışlardı"

Öğretmen Sherri, kollarından ve bacaklarından yoksun devam ettiği hayatında, "Aslında düşündüğümden çok daha güçlüyüm" gerçeğini keşfettiğini anlattı.

2024-07-04T06:16:01Z dg43tfdfdgfd