Trending:


Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu

Muş'un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.


30 yıllık gitarı açık artırmada

ROCK müziğin usta ismi Teoman, 30 yıllık gitarını çocuklar yararına düzenlenecek bir müzayedeye bağışladı.


Elazığ’da damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri semineri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri konusunda eğitim verildi.


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Son dakika! İstediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz’ı öldüren sanığın cezası belli oldu

Kadıköy’de 2 Mayıs 2023 tarihinde Cihan Aymaz’ın (30) yanına yanaşan Mehmet Caymaz, bir türkü istemişti. Aymaz olumsuz yanıt verince ikili arasında tartışma çıkmıştı. Mehmet Caymaz (33), yanındaki bıçakla Cihan Aymaz’ı göğsünden bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklu sanık Mehmet Caymaz’ın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Caymaz, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanık Mehmet...


Ölüm yıldönümünde dostları Özkan Uğur'u unutmadı: 'Seni hiç unutmadık'

Komedyen Cem Yılmaz, usta sanatçı Özkan Uğur'u birinci ölüm yıl dönümünde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla andı.


Kütahya’da yerli arpa çeşidi ’Ayrancı’nın hasadı yapıldı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde yerli arpa çeşitlerini çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli “Ayrancı” arpa çeşidi hasat edildi.


32 yıl sonra kendi mezarını buldu! Filmlere konu olacak hikaye

Olay, 32 yıl önce Nevşehir'de gerçekleşti. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Ayşe Neşeli daha sonra bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar bir ailede evlatlık olarak büyüyen Ayşe Neşeli üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Polis ekipleri tarafından bulunan Ayşe Neşeli, üvey babasına teslim edilirken, üvey babası ve polisin kendi...


Alev topuna dönen kamyonet yangını kamerada

Aksaray'da kasasındaki geri dönüşüm kağıtları tutuşan kamyonet adeta alev topuna dönerken o anlar vatandaşların cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.


Ayağına ip dolanıp yuvasında mahsur kalan leylek kurtarıldı

Ayağına ip dolanıp yuvasında mahsur kalan leylek kurtarıldı Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de yuvasında ayağına ip dolanıp mahsur kalan leylek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Turgutbey köyüne yuva yapan bir leyleğin yuvasından uçamadığını fark eden köylüler durumu112 Acil Çağrı Merkezi...


Kanal D'de yaz sezonu sürprizleri bitmiyor... Yeni tanıtım filmi merak uyandırdı

Yaz sezonuna Turnike yarışması ve ara vermeden devam eden Yalan dizisiyle hızlı bir başlangıç yapan Kanal D’de sürprizler bitmiyor. Kanalın yeni yayınlandığı tanıtım filmi merak uyandırdı. Sosyal medyada yeni programın ne olacağı ile ilgili çok sayıda yorum yapıldı.


Damatların biri terledi diğeri sevindi

Karabük'te iki arkadaş gelin arabasının önünü kesme amaçlı tavla oynayarak damattan bahşiş alırken, başka bir düğünde ise damadın arkadaşları 40 metre uzunluğunda para taktılar.


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


MUSKİ, 10 yılda Muğla’dan Artvin’e kadar temizledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri Muğla genelinde bugüne kadar yaklaşık Bin 600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arası kadar bir mesafede temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Tarihi hamamın bulunduğu inşaat kazısında hummalı çalışma

Bolu'da inşaat alanındaki temel kazma çalışmaları sırasında tarihi hamamın bulunduğu 3. derece sit alanında hummalı çalışma yürütülüyor. Bolu'nun tarihine yönelik araştırmalar yapan Ufuk Ak, "Dikkatlice kazılıyor. Ateşte pişirilmiş tuğlalar ve taşlarla örülmüş sıcak suların içeride gezebileceği kanallar da mevcut" dedi.


Yuvadan düşen leylek yavrusu doğaya salındı

Denizli’de yuvasından düşen leylek yavrusu, duyarlı bir esnaf tarafından bakıma alındı. İhtiyaçları karşılanan leylek, durumunun iyileşmesinin ardından doğaya bırakıldı.


Ülke felaketi yaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışlar ve neden olduğu sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. Hindistan Meteoroloji Dairesi meydana gelen afetler nedeniyle bölgede kırmızı alarm vermişti.


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


Kuşadası’nda denizde erkek cesedi bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.


Diyarbakır'da kavurucu sıcaklarda serinleten geleneksel içecek önerileri

Diyarbakır'da halk eğitimi merkezindeki eğitmen ve kursiyerler, kavurucu sıcaklarda serinleten içecekleri orijinal tariflerine uygun olarak hazırladı.


Hasan Can Kaya'nın eski sevgilisi Sultan San evlendi

Hasan Can Kaya ile yaşadığı uzun dönemle ilişkiyle tanınan yönetmen Sultan San, evlendi. Aynı hafta içinde isteme, nişan, kına ve düğün yapan San'ı Güldür Güldür Show ekibi de yalnız bırakmadı.


Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'da görüntülenirken, Özçivit'in göbekli hali dikkat çekti

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi


Çekimler başladı

İLKER Aksum, Aleyna Al, Cemal Hünal, Aslı Bekiroğlu, Sercan Muhammet ve Duygu Mercan’ın rol aldığı “ Gülizar: Yol Ayrımı” filminin çekimlerine Kapadokya’da başlandı.


Brad Pitt başrollü "Formula 1" filminden ilk fragman

Apple Original Films, Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı Formula 1 filminden ilk fragmanı yayınladı


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada”

Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi'nde sergilendi.


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada ''Kıyafeti eleştirmek tacizdir'' diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı ''İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın'' yorumu yapıldı.


Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

ÇOCUKLARIN duygusal gelişiminin, ilerleyen yaşlarda sağlıklı bireyler olması için büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, bu süreci destekleyecek kaliteli çocuk kitaplarının ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söylüyor. Çocuk ve genç psikiyatristi, aile danışmanı ve psikoterapist olan Uzm. Dr. Kutay Taş ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Dorukhan Besin, ‘Doktordan Hikayeler’ adı altında bu alanda önemli...


Katar’ın ilk kadın sanatçısı Türkiye’deki ilk konserini Kuşadası’nda verdi

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından düzenlenen Güvercinada Konserleri, Katar’ın ilk kadın sanatçısı Dana Al Fardan’ı ağırladı. Türkiye’deki ilk konserini Kuşadası’nda veren Dana Al Fardan “Kuşadası konser verdiğim en büyülü yer” dedi.


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Kız arkadaşının ‘Hayalin yok’ demesiyle hırslandı, dil bilmediği ABD’de patron oldu

Niğde'de yaşarken gündelik işçi olarak birçok işte çalışan Can Harmanşah'ın hayatı, kız arkadaşının 'Senin bir hayalin yok' diyerek onu terk etmesi ile değişti. İngilizce bilmeden eğitim için gittiği ABD'de birçok işte çalışan Harmanşah, masa başı işinden mutlu olmadığı için istifa ederek patronuyla ortak ABD'de tır şoförleri için eğitim okul açtı.


Made in Italynin ardındaki skandal

Made in Italynin ardındaki skandal Geçtiğimiz haftalarda İtalyada düzenlenen bir dizi baskın, Milanonun podyumlarının göz alıcı dünyası ile lüks mal üretiminin gerçekleri arasındaki tezatı gözler önüne serdi. Milano savcılarının yerel fabrikalardaki çalışma koşullarına ilişkin yaptığı soruşturmada, dünyaca ünlü Dior ve Armani markalarının, işgücü s...


Uzmanından güneş yanığına karşı uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kozan, güneş yanığı oluşursa ilk etapta soğuk uygulama yapıp, ağrı kesici ve antibiyotikli kremler kullanılmasını önerdi.


16 yaşındaki çocuk annesini 5 kurşunla öldürdü! Mahkemedeki savunması şaşırttı

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti....


2 asırlık seccade 41 farklı kalıpla yeniden hayat buldu

Tokat’ta 200 yıllık geçmişe sahip seccade, orijinal yapım tekniklerine sadık kalarak 41 farklı kalıpla yeniden üretiliyor.


İslam Memiş'ten gram altın için ezber bozacak 'ağustos' tahmini geldi! 'O gün geldi çattı' deyip...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ağustos ayı için çarpıcı bir gram altın tahmini yaptı. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/islam-memisten-gram-altin-icin-ezber-bozacak-agustos-tahmini-geldi-o-gun-geldi-catti-deyip-acikladi-359230


Aracıyla Kızılay metro istasyonuna uçtu

Ankara'nın merkezinde bulunan Kızılay metro istasyonuna bir sürücü araçla girdi. Ankara'nın en işlek noktalarından birinde bulunan Kızılay metro istasyonu korkulu bir kazaya sahne oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebeple 06 GE 3897 plakalı bir araç sürücüsü, aracın kontrolünü kaybederek Kızılay'da bulunan Kızılay metro istasyonunun merdivenlerinden aşağı uçtu. Olayın sabah saatlerinde yaşanması bir facianın önüne geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili tutanak tutarak inceleme başlattı.


MasterChef 2024 yarışmacısı Yiğitcan kimdir? Yiğitcan Kurt nereli?

MasterChef yarışmacısı Yiğitcan ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Yiğitcan'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Yiğitcan hakkında bilgiler...


Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi

Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada 40 bin makaron ile kıyılmış tütün ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TEM Otoyolu'nun Babaeski ilçesi Karamesutlu köyü gişelerinde durumundan şüphelendiği bir aracı durdurup aramaya aldı. Aramada...


Gülüklü Çorba, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne girmek için gün sayıyor

Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Ukrayna şehirlerini yerle bir eden Rusya'dan açıklama: Biz vurmadık, kendileri vurdu

Rus ordusunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir çocuk hastanesi başta olmak üzere çok sayıda Ukrayna kentine füze saldırısı yapmasını yankıları hala sürerken, Moskova yönetiminden çarpıcı bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna topraklarına yapılan ve çok sayıda sivilin ölümüne yol açan geniş çaplı füze saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada Kiev yönetimini suçladı. Rus yetkililer, Kiev'de yıkıma neden olan füzenin, Ukrayna hava savunma sistemine ait olduğunu öne sürdü.


Kars'ta Anadolu yer sincabı görüntülendi

Kars'ın Susuz ilçesinde "Anadolu gelengisi" olarak da bilinen Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi.


Zonguldak’ta 2 metrelik yılan otoparkta paniğe neden oldu

Zonguldak'ta bir apartmanın otoparkına giren 2 metre uzunluğundaki yılan paniğe neden oldu. Yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı.


Yaşı ilerlemiş kişileri sanal ortamda duygusal bağ kurarak dolandıran 3 şüpheliye 950’şer yıla kadar hapis talebi

Sanal ortamda özellikle yaşı ilerlemiş kişilere mesaj atıp duygusal bağ kuran ve bu kişileri evlenme vaadiyle kandırıp paralarını aldıktan sonra irtibatı keserek dolandıran örgüte yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, örgütün liderliğini yaptıkları belirtilen 3 şüphelinin ayrı ayrı 950 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


Araştırma: Çocuklar zekâsını anneden mi, babadan mı alıyor?

Yapılan araştırmalar çocukların zekâsı üzerinde anne ve babanın farklı oranlarda payı olduğunu ortaya koydu.


Türkiye'de yeni salgın vakası: Klima önünde fazla vakit geçirenler dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte klima kullanımının artması, çocuklarda 'lejyoner hastalığı' olarak bilinen Legionella pneumophila bakterisi kaynaklı zatürre vakalarında da artışa neden oldu. Özellikle otel ve tatil köylerinde klima maruziyetine bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, çocuklarda COVID-19'a oranla daha fazla zatürreye neden olduğunu ve bu durumun şaşırtıcı ve endişe verici olduğunu ifade etti.


Apartman altından tarihi hamam çıktı! Roma dönemine ait

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Babel, Ajax'a Galatasaray'ın yıldızını önerdi

Türkiye kariyerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor formaları giyen Ryan Babel'den Ajax'a transfer önerisi geldi. Hollandalı eski futbolcu, Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz'a Ajax' önerdi.