Finans

Trending:


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Kars'ta Anadolu yer sincabı görüntülendi

Kars'ın Susuz ilçesinde "Anadolu gelengisi" olarak da bilinen Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi.


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Komşularının öldü sandığı 80 yaşındaki kadın kuaförde bulundu

Aydın'ın Efeler ilçesinde S.T.'den (80) haber alamayan komşularının ihbarı üzerine ekipler seferber olurken, yapılan incelemede yaşlı kadının kuaför randevusuna yetişme telaşıyla telefonunu evde unutup gittiği ortaya çıktı. Telefonlara cevap vermediği için hayatından endişe edilen 80 yaşındaki kadının kuaförde saçını boyattığını öğrenen mahalle sakinleri derin bir nefes aldı.


Flört dönemini bitiren hatalar neler?

Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkiliyor. Hayatımızdaki insan ile anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre de flört dönemindeki hatalar sıralandı. Bu hataların başında fazla çabalamak, sürekli eleştirmek, aşırı kıskançlık yer alıyor. CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı da Kırmızı Mikrofonla vatandaşa bu konuyu sordu. Bakın ne cevaplar geldi.


Hataylı Van Damme, sosyal medyada viral oldu!

Hataylı Van Damme, sosyal medyada viral oldu! Hatayın Antakya ilçesi Karaali Mahallesinde yaşayan Ali Erdoğmuş, bir fitness salonunda antrenörlük yapıyor. 22 yıldır dövüş sporlarıyla ilgilenen Erdoğmuş, arkadaşının serasında muz ağaçlarını kestikleri esnada sosyal medyada izlediği bir görüntünün benzerini çekmek istedi. SOSYAL MEDYADA İLGİ ÇEKTİ İH...


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


Emekliye yeni zam formülü! En düşük maaş ne kadar olacak! Harekete geçildi

Memur ve emeklilerin temmuz ayı enflasyon farkları belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 oranında zam alacakken, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam farkı alacak. Öte yandan Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için yeni çalışma yapılıyor. Peki maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? En düşük memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...


Hem eğlendiler hem yardım topladılar

Darıca Yardım Ekibi Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen etkinlik, çocuklara ve ailelerine unutulmaz anlar yaşatırken, kimsesiz miniklere maddi yardım topladı.


Brad Pitt başrollü "Formula 1" filminden ilk fragman

Apple Original Films, Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı Formula 1 filminden ilk fragmanı yayınladı


Apartman yapılacak yerin altından tarih fışkırdı

Akpınar Mahallesi'nde bir firma 90 adet 1+1 daire yapmak için Mumcuoğlu Sokak'taki boş arazide temel kazma işlemi başlattı. 3. derece sit alanında bulunan boş arazide yetkili firma zemin etüt çalışması yürüttü. Yapılan çalışmalarda toprağın altında tarihi kalıntılara rastlandı. Firma yetkilileri tarafından durum Bolu Müze Müdürlüğü'ne bildirildi. Kazı alanına Müze Müdürlüğü personelleri gönderildi. Arkeologlar tarafından yapılan incelemelerin...


Gülüklü Çorba, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne girmek için gün sayıyor

Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.


Diyarbakır'da kavurucu sıcaklarda serinleten geleneksel içecek önerileri

Diyarbakır'da halk eğitimi merkezindeki eğitmen ve kursiyerler, kavurucu sıcaklarda serinleten içecekleri orijinal tariflerine uygun olarak hazırladı.


Samandağ’da son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi.


Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

ÇOCUKLARIN duygusal gelişiminin, ilerleyen yaşlarda sağlıklı bireyler olması için büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, bu süreci destekleyecek kaliteli çocuk kitaplarının ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söylüyor. Çocuk ve genç psikiyatristi, aile danışmanı ve psikoterapist olan Uzm. Dr. Kutay Taş ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Dorukhan Besin, ‘Doktordan Hikayeler’ adı altında bu alanda önemli...


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Zeytinburnu İzci Evi 2 yılda 14 bin çocuğu izcilik faaliyetleriyle tanıştırdı

Zeytinburnu’nda ikamet eden çocuk ve gençlere izcilik eğitimi vermek amacıyla iki yıl önce faaliyete geçen ve Türkiye’nin ilk uygulamalı izcilik eğitimini sunan Zeytinburnu İzci Evi bugüne kadar 14 bin çocuğa ulaştı.


Fethiye’de deniz altında romantik evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular.


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçü dükkanından katil olarak çıktı

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü Hasan Çınar'a ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan Çınar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan katil zanlısının, Çınar'ın işlettiği dükkanın karşısındaki başka bir gümüşçü dükkanında çalıştığı, psikolojik sorunlar nedeniyle işten ayrıldığı ortaya çıktı.


Yaz sıcağına ‘kronik hasta’ uyarısı

Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; kronik rahatsızlığı bulunan hastaların sıcağa çok fazla maruz kalmamaları gerektiğini söyleyerek, “Yazın havaların aşırı sıcak olması, kronik hastaların problemlerini artırıyor” dedi.


Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada”

Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi'nde sergilendi.


MasterChef 2024 yarışmacısı Ümmühan kimdir? Ümmühan Ünavcı nereli?

MasterChef yarışmacısı Ümmühan ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Ümmühan'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Ümmühan hakkında bilgiler...


Elazığ’da damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri semineri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde damar içi katater enfeksiyonları ve kültür alma yöntemleri konusunda eğitim verildi.


Kuşadası’nda denizde erkek cesedi bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.


Uzmanından güneş yanığına karşı uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kozan, güneş yanığı oluşursa ilk etapta soğuk uygulama yapıp, ağrı kesici ve antibiyotikli kremler kullanılmasını önerdi.


Adana'da dikkat çeken manzara: Gören Karadeniz sanıyor

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-dikkat-ceken-manzara-359221


İstanbul Başakşehir'de sokak köpekleri vatandaşa saldırdı

İstanbul Başakşehir'de sokak köpekleri vatandaşa saldırdı


Son dakika! İstediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz’ı öldüren sanığın cezası belli oldu

Kadıköy’de 2 Mayıs 2023 tarihinde Cihan Aymaz’ın (30) yanına yanaşan Mehmet Caymaz, bir türkü istemişti. Aymaz olumsuz yanıt verince ikili arasında tartışma çıkmıştı. Mehmet Caymaz (33), yanındaki bıçakla Cihan Aymaz’ı göğsünden bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklu sanık Mehmet Caymaz’ın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Caymaz, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanık Mehmet...


Damatların biri terledi diğeri sevindi: Düğünde damada 40 metrelik düğün takısı

Karabük'te düğün konvoyunu kesen iki arkadaş, gelin arabasının önünde tavla oynayarak damattan bahşiş alırken, başka bir düğünde ise damadın arkadaşları 40 metre uzunluğunda para taktılar. İki olay da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


3 bin yıllık tarihi kentte kazı çalışmaları başladı

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın'ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın'ı izlerken, düzenlenen törenle antik kentte kazı çalışmaları başladı.


LGS tercih sürecinde ailelerin çocuklarına yaklaşımı nasıl olmalı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları 28 Haziran’da açıklandı.


Sadece Adanalılar anlıyor! Toros'ların eteklerinde duyarsanız şaşırmayın: Mavrayı kes

Adana yeme içme kültürüyle olduğu gibi doğal güzellikleri ve sıcak kanlı insanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak destilasyonları arasında yer alıyor. Adana ayrıca günlük hayatta kendine özgü konuşma dili ile de dikkat çekiyor. İşte yalnızca Adana'da duyabileceğiniz o kelimeler...


Babel, Ajax'a Galatasaray'ın yıldızını önerdi

Türkiye kariyerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor formaları giyen Ryan Babel'den Ajax'a transfer önerisi geldi. Hollandalı eski futbolcu, Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz'a Ajax' önerdi.


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


Araştırma: Çocuklar zekâsını anneden mi, babadan mı alıyor?

Yapılan araştırmalar çocukların zekâsı üzerinde anne ve babanın farklı oranlarda payı olduğunu ortaya koydu.


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.


Made in Italynin ardındaki skandal

Made in Italynin ardındaki skandal Geçtiğimiz haftalarda İtalyada düzenlenen bir dizi baskın, Milanonun podyumlarının göz alıcı dünyası ile lüks mal üretiminin gerçekleri arasındaki tezatı gözler önüne serdi. Milano savcılarının yerel fabrikalardaki çalışma koşullarına ilişkin yaptığı soruşturmada, dünyaca ünlü Dior ve Armani markalarının, işgücü s...


İslam Memiş'ten gram altın için ezber bozacak 'ağustos' tahmini geldi! 'O gün geldi çattı' deyip...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ağustos ayı için çarpıcı bir gram altın tahmini yaptı. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/islam-memisten-gram-altin-icin-ezber-bozacak-agustos-tahmini-geldi-o-gun-geldi-catti-deyip-acikladi-359230


Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi

Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada 40 bin makaron ile kıyılmış tütün ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TEM Otoyolu'nun Babaeski ilçesi Karamesutlu köyü gişelerinde durumundan şüphelendiği bir aracı durdurup aramaya aldı. Aramada...


Ülke felaketi yaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışlar ve neden olduğu sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. Hindistan Meteoroloji Dairesi meydana gelen afetler nedeniyle bölgede kırmızı alarm vermişti.


Hasan Can Kaya'nın eski sevgilisi Sultan San evlendi

Hasan Can Kaya ile yaşadığı uzun dönemle ilişkiyle tanınan yönetmen Sultan San, evlendi. Aynı hafta içinde isteme, nişan, kına ve düğün yapan San'ı Güldür Güldür Show ekibi de yalnız bırakmadı.


Çekimler başladı

İLKER Aksum, Aleyna Al, Cemal Hünal, Aslı Bekiroğlu, Sercan Muhammet ve Duygu Mercan’ın rol aldığı “ Gülizar: Yol Ayrımı” filminin çekimlerine Kapadokya’da başlandı.


32 yıl sonra kendi mezarını buldu! Filmlere konu olacak hikaye

Olay, 32 yıl önce Nevşehir'de gerçekleşti. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Ayşe Neşeli daha sonra bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar bir ailede evlatlık olarak büyüyen Ayşe Neşeli üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Polis ekipleri tarafından bulunan Ayşe Neşeli, üvey babasına teslim edilirken, üvey babası ve polisin kendi...


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi.


Şarj aletiyle yattı, sabah bacağında simsiyah delikle uyandı! Telefonun icadından bu yana böylesi yaşanmadı

Telefonunu şarj ederek yatan genç kadın üçüncü derece yanıkla uyandı. Doktorlara göre bacağında simsiyah bir delikle uyanması nadir görülen bir durumdu.


Günlük kiralık evdeki ölüm randevusunda şoke eden ifade! 'Eterle ağzını kapattı, elinde şırınga vardı'

İstanbul Bahçelievler'de 27 Temmuz 2023'te günlük kiralık bir dairenin apartman boşluğunda Murat Arpapay'ın cansız bedeni bulunmuştu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 3'ü firari 5 sanığın toplamda 36 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Hazırlanan iddianame kapsamında sanıkların yargılanmasına başlandı. Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Muhterem Perçikli ve Serpil Demir hazır bulundu....


Kars'ta ortaya çıktı: "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor

Kars'ın Susuz ilçesinde Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi. Bu sincaplar "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/karsta-ortaya-cikti-anadolu-gelengisi-olarak-da-biliniyor-359317


Karaduvar sahili temizlendi

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, vatandaşların da katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.