KALP DOSTU 8 BESIN! BUNLARı YIYEN KALBINI TEMIZLIYOR

Yiyecek seçimleri kalp sağlığınızı doğrudan etkileyebilir. Peki, kalp sağlığını koruyacak gıdalar arasında neler var? Semizotu, sarımsak ve kabak çekirdeği bunlardan sadece birkaçı. Detaylar haberimizde…

Kalbinizi sağlıklı tutmak için yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Yıllık kontrollerinizi yaptırabilir, her gün egzersiz yapabilir, sigarayı bırakabilir veya hayatınızdaki stres düzeyini azaltacak adımlar atabilirsiniz. Tüm bunlar kalp sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Ancak, kalbinize fayda sağlayacak en basit yaşam tarzı değişikliklerinden biri yediklerinize dikkat etmektir.

SODYUM VE KOLESTEROL ORANI YÜKSEK GIDALARDAN UZAK DURUN

Uzmanlar kolesterol ve sodyum oranı yüksek gıdalar tüketmenin kalp sistemini büyük ölçüde yoracağını belirtiyor. Bunun önüne geçmek, kalp rahatsızlıklarını en alt düzeye indirmek için diyet ve iyi egzersizler iyi bir başlangıç olacaktır.

Buradaki diyet algısı sadece kilo vermek olarak değil de sağlık bir kalp inşa etmek olarak da anlayabiliriz. Zaten iyi bir kalp için sağlıklı beslenmek, fit bir vücudu da kendiliğinden oluşturacaktır.

Kabak çekirdeği: Zengin bir magnezyuma sahip olan kabak çekirdeği bağırsak ve kan damarlarının iyileşmesine yardımcı olur.

Semizotu: Omega-3 barındırmasıyla semizotu kandaki kolesterolü normal seviyede tutar. Kalp krizi riskini düşürmeye yardımcı olur.

Zeytinyağı: Kalp damar hastalıklarına karşı korucu görevi üstlenir ve kötü kolesterolü düşürür.

Sarımsak: İçerisindeki kuversetin sayesinde damar tıkanıklığının önüne geçer.

Kırmızı üzüm: Mevsiminde tükettiğiniz sürece tam anlamıyla şifa deposu olan kırmızı üzüm içeriğindeki resveratrol sayesinde iyi bir kalp dostudur.

Kuşkonmaz: B6 vitamini, folik asit, lif, beta-karoten içerir. Bu sayede kalbin ana damarlarının temiz ve açık olmasında büyük etkisi vardır.

Yağlı balıklar: Yağlı balıklar bulundurdukları omega-3 ile kalp hastalığı riskini en aza indirir.

Domates: İçerisindeki likopen sayesinde kalp damar rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür.

2024-08-31T14:53:20Z dg43tfdfdgfd