KUş CENNETI’NE BAYRAM TATILINDE 8 BIN 500 ZIYARET

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin uğrak noktası oldu. Bayram tatili boyunca deltayı 8 bin 500 kişi ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kızılırmak Deltamız ziyaretçilerimizin uğrak noktası oluyor. Hizmete açtığımız tesislerimizle birlikte ziyaretçilerimiz deltada hoşça vakit geçiriyorlar” dedi.

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti her mevsim binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği deltada özellikle hafta sonları ve tatillerde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde turizm olanaklarının artırılmasına önem veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kızılırmak’ın eşsiz doğal çevresinde konumlanan Kızılırmak Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evleri ve Otantik Kıl Çadırını yeniden hizmete açarak deltayı yeniden turizmde odak nokta haline getirdi. Tesislerin yeniden hizmete girmesiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ziyaretçi sayısını geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat arttı. Deltayı sadece bayram tatilinde ise 8 bin 500 kişi ziyaret etti.

“Turizmde odak samsun hedefiyle çalışıyoruz”

Samsun’u turizmin merkezi haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Turizmde Odak Samsun’ hedefiyle şehrimize hizmet etmeye, potansiyelimizi daha yukarı çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Samsun’umuz 17 ilçesiyle bir doğa harikası bir şehir. Bizim önceliğimiz bu güzellikleri daha da ön plana çıkartmak olacak. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti de Samsun turizmi için çok önemli bir değer. Deltaya olan ilgiyi artırmak ve ziyaretçilerimize en iyi deneyi sunma adına burada bulunan Kızılırmak Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evleri ve Otantik Kıl Çadırını yeniden hizmete açtık. Tesislerin açılmasıyla ilginin de arttığına tanık olduk. Burası doğa tutkunları ve kuş gözlemcileri için muhteşem bir floraya sahip. Bir kez daha tüm ziyaretçilerimizi Kızılırmak Deltası’nın büyüleyici doğasını keşfetmeye ve huzur dolu anların tadını çıkarmaya bekliyoruz” diye konuştu.

Tesislerin yeniden hizmete açılması ilgiyi artırdı

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki tesislerin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte birçok kuş gözlemcisi, fotoğraf tutkunu ve doğaseverin rotasını bölgeye çevirdi. Kızılırmak’ın büyüleyici doğasını keşfetmek isteyenler Büyükşehir Belediyesine ait tesislerde huzur dolu anların tadını çıkarabiliyor. Kahvaltı, ızgara çeşitleri, sıcak ve soğuk içeceklerle Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi misafirleri ağırlarken doğanın kalbinde yer alan Bungalov Evler, huzurlu bir konaklama deneyimi vadediyor. Otantik Kıl Çadırı ise Galeriç Subasar Ormanları’nda bulunuyor ve yöresel dokularla modern konforu buluşturuyor. Gözleme, kahvaltı ve yöresel lezzetlerle dolu bu çadır, doğal ortamıyla uyum içinde keyifli bir atmosfer sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, yeniden hizmete aldığı bu tesisler ile doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bu bölgeyi daha geniş kitlelere tanıtmayı, yerel kültürü ve doğal güzellikleri vurgulayarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

2024-06-24T12:38:39Z dg43tfdfdgfd