KöR SIVILCE NEDIR, NEDEN OLUR? DERI ALTıNDA, UCU OLMAYAN KöR SIVILCE NASıL GEçER?

Cildin sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olması çok önemlidir. Cildi korumak için de bazı detaylara çok dikkat etmek gerekir. Özellikle de kör sivilce önemli cilt problemlerinden bir tanesidir. Kör sivilce ucu olmayan sivilceler arasında gösterilir. Kör sivilceler nedeni ile iltihap genel olarak cildin altında yer alır. Bu nedenle kör sivilcenin ucu da görünmez.

 Kör Sivilce Nedir, Neden Olur?

 Cilt üzerinde baş vermemiş ve ucu olmayan sivilcelere kör sivilce deniliyor. Cildin alt katmanında oluşan bu sivilceler oldukça ağrılı ve rahatsız edicidir. Ciltte görülen kör sivilce çeşitleri diğer tüm sivilcelere göre daha farklı ve rahatsız edici bir özelliktedir. Yumru şeklinde bir görünüme sahip olan kör sivilcelerin kızarık ve şiş bir yapısı bulunur.

 Gözeneklerde sıkışan yağ, kir ve bakteriler kör sivilcelerin çıkmasına neden olur. Kör sivilceler yumru şeklinde cildin altında oluşur. Kör sivilce genellikle ergenlik döneminde çıkar. Ağır kozmetik ürünleri kullanmak ve regl dönemlerinde kör sivilceler ortaya çıkmaktadır. Stres kaynaklı duygu değişimlerinde de cilt altında kör sivilce çıkabilir. Ayrıca hormonlarda oluşan bazı değişiklikler de kör sivilceye neden olabilir.

 Deri Altında, Ucu Olmayan Kör Sivilce Nasıl Geçer?

 Güzellik algısını olumsuz yönde etkileyen kör sivilcelerin geçmesi için bazı yöntemler kullanılabilir. Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır.

 Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır. Bu sivilcelerin büyümesini sağlayacak bakteri oluşumları da engellenir. Özellikle de kör sivilcelerin önlenmesi için aloe vera kullanılır.

 Aloe vera sivilcenin üzerine belli aralıklar ile uygulanmalıdır. Aloe vera düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde kör sivilceler birkaç gün içerisinde geçecektir. Aloe vera genel olarak kör sivilceleri kurutmaktadır. Hazır alınan ve ya evde yetiştirilen aloe vera çeşitleri cilde derinlemesine nüfus ederek kör sivilcelerin hızlı bir şekilde yok olmasını sağlar.

 Kör Sivilcenin Önlenmesi İçin Neler Yapılmalı?

 Ciltte kör sivilce oluşmaması için bazı rutinleri ihmal etmemek gerekir. Özellikle cilt iyice temizlenmelidir. Gözeneklerdeki kir ve bakteriler kör sivilce oluşumuna neden olur. O nedenle cildin sürekli temiz kalması önemlidir. Bunun yanı sıra stres ve endişe verici duygulardan da uzaklaşmak gerekir. Ağır kozmetik ürünleri kullanımı da kör sivilceye neden olmaktadır. Bu nedenle genel olarak ağır kozmetik ürünlerinden kaçınılması gerekir.

 Sürekli makyaj yapmak ciltte çok sık kör sivilce görülmesine neden olabilir. Kadınlarda regl dönemi öncesi ve regl döneminde de kör sivilceler ortaya çıkar. Bu sivilceler genellikle kısa bir süre sonrasında kendiliğinden geçecektir. Epilepsiyi önleyen bazı ağır ilaçlar da kör sivilce oluşumuna neden olur. Özellikle de lityum, B12 ve kortikosteroid içeriklerine sahip olan yüksek dozlu ilaçlar da dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

 Geçmeyen Kör Sivilce İçin Ne Yapılmalıdır?

 Ciltte kör sivilceler çoğu zaman kendiliğinden geçer. Geçmeyen kör sivilcelerin giderilmesi için evde doğal yöntemler yapılarak uygulanır. Ayrıca sivilce geçiren iltihap kremleri de uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra akne spot kremleri de kullanılabilir. Ilık kompres ile de kör sivilceler giderilebilir. Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır. Bunun için dermatolog gerekli kontrolleri yaptıktan sonra en uygun tedavi seçeneğini uygular.

2021-03-09T10:11:52Z dg43tfdfdgfd