KüLTüR VE EğLENCENIN BULUşMA NOKTASı: İSTANBUL FESTIVALI

Her yaştan ve her kesimden insanı bir araya getirerek kültür ve eğlencenin buluşma noktası olma hedefiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan İstanbul Festivali, 2-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Birbirinden farklı ilgi alanlarına yönelik etkinliklerin olacağı programda sevilen sanatçılar da konser verecek.

Türkiye'nin en büyük müzik ve yaşam festivali için geri sayım başladı... Zengin içeriğiyle dünya standartlarında bir yaşam festivali deneyimi sunan İstanbul Festivali, 3. yılında da Festival Park Yenikapı'da yüz binlerce ziyaretçisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl 2-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek programda, tabiri caizse 7'den 70'e herkese hitap eden yer alacak. Gündüz aileler çocuklarıyla eğlenceli anlar geçirirken, akşam da birbirinden değerli sanatçıların konserleriyle büyük bir coşku yaşayacak. Her gün sevilen bir sanatçının yer alacağı konser programında dikkatleri çeken isimlerden biri, 11 yıl aranın ardından Türkiye'ye gelecek olan 'The Greatest DJ of All Times' ödüllü DJ Tiësto olacak. Festivalin biletlerine istanbulfestivali.com web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

KEŞFETMEK İÇİN DE FIRSAT SUNUYOR

Bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek olan Festivali kurucusu Özlem Adıgüzel Sözlerine İstanbul Festivali'in ortaya çıkış sürecini şöyle anlattı: 'Üç sene önce dünya standartlarında bir festivalin 'ulaşılabilir' fiyatlarla ülkemizde gerçekleştirilebileceğini göstermek amacıyla yola çıktık. İstanbullulara sadece bir müzik festivali sunmanın ötesinde, çok yönlü ve zengin bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Festival çok sesli ve çok kültürlü yapısı, her yaştan ve her kesimden insanın ilgisini çekecek geniş bir program sunuyor. İstanbul Festivali, sadece eğlenmek için değil, aynı zamanda öğrenmek, keşfetmek ve ilham almak için de birer fırsat sunuyor. Festivalimiz toplamda 120 bin metrekare büyüklüğündeki Festival Park Yenikapı'da konserlerin haricinde farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak.'

BU SENE HEDEF 2 MİLYON KATILIMCI

Geçen iki yılda ciddi bir katılımcıya ulaşan İstanbul Festivali'ne bu sene iki milyon ziyaretçi beklediklerini belirten Adıgüzel, 'Geçen iki yılda hem katılımcı hem de memnuniyet noktasında büyük bir başarıya ulaştığımızı ifade edebilirim. İlk kez 2022 yılında kapılarını açtığımız festivalde 23 gün boyunca yarım milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladık. Festivalin ikinci yılında ise katılım ve ilgi daha da arttı. Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olma özelliği taşıyan İstanbul Festivali'nde 17 gün boyunca 1 milyona yakın katılımcıya ulaştık ve festivalin çok sesli ve çok kültürlü yapısıyla dünya standartlarında bir etkinlik olduğunu bir kez daha kanıtladık. Hem yerel halk hem de yurtdışından gelen ziyaretçiler, festivalimize büyük ilgi gösterdi. Her yaştan ve her kesimden insanı bir araya getirdik' şeklinde konuştu.

Festivalin farklı ilgi alanlarına sahip kişilerin de buluşma noktası olduğuna dikkat çeken Adıgüzel, 'Amacımız festivale katılan herkesin güvenli bir ortamda eğlenebilmesini sağlamak. Festivalin ana sahnesinde yer alan konserlerin yanı sıra Gençlik amp; Espor Alanı, Çocuk Üniteleri ve Yeme-İçme Alanları yer alıyor. Ziyaretçilerimiz çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin golf, bowling, subsoccer, air hockey ve langırtın yanı sıra macera parkuru, Survivor parkuru, ağ labirenti ve çarpışan botlarda eğlenceli anlar geçirecek' dedi.

YENİ ETKİNLİK ALANLARI PLANLADIK

Program kapsamında yeme içme alanları da kurulacak. İstanbul'un tanınmış restoranları ve sokak lezzetleri de alanda olacak. Bu yıl Festival'de yapılacak yeniliklerden bahseden Adıgüzel, 'Her sene katılımcılardan gelen geri dönüşler doğrultusunda iyileştirmeler ve yenilikler yapmaya özen gösteriyoruz. Ulaşılabilir bir festival yaratma hedefimizden ve geniş bir kitleye hitap etmemizden dolayı tek bir alana odaklanmak yerine kadın, erkek, çocuk, genç, anne... Kısacası herkesin eğlenebileceği alanlar oluşturuyoruz. Örneğin; A Milli, FIBA Pro ve Türkiye şampiyonu sporcuların yer alacağı Carvak Best of The Streets turnuvası, Türkiye tarihindeki en geniş katılımlı uluslararası turnuva olarak da kayda geçecek. Aynı zamanda festivalde bu yıl ilk kez HUPALUPA GO ve Carvak Best of the Streets 3x3 Streetball alanı kurulacak. HUPALUPA GO, eğlence ve macera dolu aktivitelerle dolu bir alan sunarken, Carvak Best of the Streets 3x3 Streetball alanı, sokak basketbolunun heyecanını yaşamak isteyenler için mükemmel bir fırsat sunacak.'

11 YIL ARADAN SONRA DJ TİËSTO, TÜRKİYE'DE

Festival denilince akla ilk olarak konserler geliyor elbette. İstanbul Festivali'nde bu sene de sevilen sanatçılar hayranları ile bulaşacak. Manga, Hande Yener, Fatma Turgut, Duman, Kenan Doğulu, Mor ve Ötesi, Emir Can İğrek, Sertab Erener, Dolu Kadehi Ters Tut, Pinhani ve daha birçok isim sahnede olacak. Bu yıl dünyaca ünlü yıldızları da konser takvimine eklediklerini belirten Adıgüzel, '11 yıl aradan sonra Türkiye'de yeniden sahne alacak, DJ Tiësto. Bu uzun bekleyişin ardından, Tiësto'nun festivalimizde yer alması, ziyaretçilerimizde olduğu kadar bizlerde de büyük bir heyecan yaratıyor. Ayrıca, Jason Derulo ve Lost Frequencies gibi dünya çapında ünlü isimler de festival sahnesinde olacak' dedi.

2024-07-27T04:07:10Z dg43tfdfdgfd