Trending:


Maraş tarhanası cips yapılıp Avrupa’ya ihraç ediliyor

Kahramanmaraş’ın yoğurt ve kekikli tarhanası cips halinde Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kent genelinde yıllık 25 bin ton üretilen tarhananın 15 bin tonu iç pazara gönderilirken 10 bin tonu ise yurtdışına ihraç ediliyor.


Karadeniz'in Zeugması için çağrı! Koruma altına alınmalı

ALEYNA SEVİM -Zonguldak’ın ilçesi Çaycuma’da 2008’de bulunan ve üzerinde farklı figürler taşıyan mozaikler geçen 16 yıla rağmen hâlâ koruma altına alınmadı. Mozaiklerin korunması ve turizme kazandırılması isteklerini Milliyet’e anlatan bölge sakinleri ve Çaycuma’lı arkeolog Selahattin Aydın, Roma döneminden kaldığı düşünülen mozaiklerde bozulmalar başladığını söyledi. Arkeoloji ve yüksek saatçilik, İnsanlık tarihini değiştiren keşif! 51 bin 200...


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


Bolu'da Roma dönemine ait kalıntılar bulundu

Bolu'da bir inşaat alanında yapılan temel kazma çalışmaları sırasında tarihi bir hamamın kalıntıları ortaya çıktı. Kazı alanında yapılan incelemeler sonucunda hamamın Roma dönemine ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca, çevrede sıcak su kanalları da bulunmaktadır. Kazı çalışmaları devam ederken, bulunan değerli parçalar Müze Müdürlüğüne teslim edilecektir.


Bu pazar berberlerde başladı, haftaya kuaförlere geliyor! Kapatma kararı gelin ve damatları kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı dün itibarıyla berberlerde resmen uygulanmaya başlanırken, gelecek haftadan itibaren pazar günleri kuaförler de hizmet vermeyecek. Gelin ve damatların yanı sıra esnafın da büyük tepkisini çeken kararla ilgili konuşan Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya "Neden pazar günü? Haftanın ölü günü olan pazartesi günü yapsınlar" dedi.


Amasya’da kayınpeder dehşeti: Damadını öldürdü, kızını yaraladı

Amasya'da bir kayınpeder, kızı ile rızası olmadan bir ay önce evlenen damadını akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü, kızını ise yaraladı.


Tilki yavrusu emin ellerde

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde anneleri telef olan 3 tilki yavrusu su arkında bulundu. Açlık ve bitkinlikten yavrulardan 2'si bir süre sonra telef olurken geride tek kalan tilki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklarda hayata tutundu.


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


Her gün burada görüyorlar! İstanbul'da tehlikeli yürüyüş

Pendik'te, D-100 kara yolunun kenarında yürüyerek hem kendini hem de trafiği tehlikeye atan kişi görüntülere yansıdı.


Matematik öğretmenliğinden lavanta yetiştiriciliğine

DÜZCE (İHA) – Düzce'de pandemi döneminde eşinin köyüne yerleşen matematik öğretmeni Esra Eser, yetiştirdiği lavantalarla çiftçiliğe adım attı. Ayrıca lavantadan aromatik ürünler üreten Esra Eser, köy kadınlarına öncülük ederek tarımsal kalkınma kooperatifini de hayata geçirdi.


Barbie filminin başrolü anne oluyor

Barbie filminin başrol oyuncusu Margot Robbie anne olmaya hazırlanıyor. Uzun yıllardır Tom Ackerley ile evli olan oyuncunun belirginleşen göbeği de görüldü


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.


Avla avcı aynı kafeste, dostluklarıyla insanlığa örnek oluyorlar

Sivas’ta kuş kafesinde birlikte vakit geçiren kuşla kedinin uyumu savaşların, küslüklerin, kavga ve cinayetlerin arttığı günümüzde insanlara örnek oluyor.


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Emekli zammı ne kadar olacak? Ek zam ücreti ne zaman yatırılacak?

Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Emekli zammı ne kadar olacak? Ek zam ücreti ne zaman yatırılacak? Emeklilerin merakla beklediği ek zam konusu gündeme geliyor. Emekli maaşlarına ne kadar ek zam yapılacağı ve bu zammın ne zaman uygulanacağı araştırılıyor. Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan ek zam miktarı ve uygulama tarihi hakkında detaylar yakında açıklanacak.


Adana'da 5 yaşındaki çocuğa ne oldu? Çocuğun sağlık durumu nasıl?

Adana'da, sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 5 yaşındaki çocuğun tedavisi devam ediyor. Merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde 5 Temmuz'da arkadaşlarıyla sokakta oyun oynayan Suriye uyruklu Abbas Haşmet, sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı.


Özel bireyler kolonya, sabun üretecek

Özel bireyler kolonya, sabun üretecek Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da özel bireylere iş imkânı sağlayan 'En Özel Üretim' sloganlı 'ADO Üreten Eller Atölyesi', törenle hizmete girdi. Özel bireyler atölyede farklı kokularda kolonya çeşitleri ile el yapımı rengârenk sabun üretip para kazanacak, aile bütçelerine katkıda bulunacak. Üreten Eller ...


Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatlarında güçlenme

Altına olan talebin artması fiyatları da yukarı çekmeye başladı. Ons altındaki pozitif seyir gram altına da yansıdı. Gram altın 2512 liraya kadar yükseldi.


Patlıcan Üreticisi Fiyat Düşüşüne Tepki Gösterdi

Patlıcan yetiştiren bir çiftçi, geçen yıl 14 liraya sattığı patlıcanı bu yıl 10 liraya satmak zorunda kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Çiftçi, ekim alanının daralması ve fiyatların yükselmesi durumunda halkın patlıcandan yemek yapamayabileceğini ifade etti.


Öldü sanılan kadın kuaförde çıktı

Olay, Efeler ilçesi Meşrutiyet Mahallesi 2071 Sokak üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre 80 yaşındaki S.T.'den haber alamayan komşuları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı kadına ulaşmaya çalıştı. İlginizi Çekebilir Yaşlı kadını arayan komşuları telefon zilini evden duymalarına rağmen saatlerdir telefona cevap alamadıkları için...


Feyyaz Şerifoğlu, sevgilisi Merve Dinçkol'a evlilik teklifi etti

Camdaki Kız dizisindeki rolüyle tanınan Feyyaz Şerifoğlu, uzun süredir birlikte olduğu spiker Merve Dinçkol ile evlilik yolunda ilerliyor. İtalya'da tatil yapan çift, romantik bir akşam yemeğinde evlilik teklifi sahnesi yaşadı. Şerifoğlu'nun sürpriz teklifine Dinçkol, gözyaşları içinde 'Evet' dedi.


İstanbul'da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Fahriye Evcen ve Burak Özçivitin Bodrumda tatil keyfi

Saimbeyli’de 'Geleneksel Saimbeyli Kelebeği Gözlem ve Fotoğrafçılık' etkinliği düzenlenecek


Yetiştirilme tarzınızın ilişkilerinizdeki rolü büyük: Çocukluğunuzun izlerini taşıyor olabilirsiniz!

İnsanların, birbiriyle çeşitli dinamiklerle kurduğu bağlar yetiştirilme tarzlarına bağlı olarak ayrılıyor. İşte, yetiştirilme tarzına göre kurulan 6 bağlanma türü...


Haziran ayında en çok dinlenen şarkılar

Dijital müzik platformu Muud'da haziran ayının listeleri açıklandı. Hande Yener'in “Ben Senin Delinim” parçası kullanıcıların haziran ayında en çok paylaştığı şarkı oldu. En çok dinlenen yabancı sanatçılar kategorisinde ise Taylor Swift haziran ayının şampiyonu oldu.


’Tetik parmak sendromu’nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Havai fişek şarapneli sakat bıraktı!

Havai fişek şarapneli sakat bıraktı! Selime Kılıç, 7 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Sarıyerde düğüne gitti. Arkadaşlarının mutluluğuna şahit olmak isterken hayatının şokunu yaşadı. Gelin ve damat yolunda patlatılan havai fişeğin şarapneli dizine saplandı. Aylarca tedavi gördü, fakat hiçbir zaman eski sağlığına kavuşamadı. Dizi sakat kaldı, merdiven...


Hatay'da tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sardılar

Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı.


Gaziantep Doğal Yaşam Parkı yılın ilk yarısında 2 milyon 480 bin ziyaretçiyi ağırladı

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, yılın ilk yarısında 2 milyon 480 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin

Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin Dijitalleşen dünya, her geçen gün daha fazla mobil hale gelen finansal işlemler, akıllı telefonlarımızdan kolayca yapabildiğimiz işlemler... Tüketicilere çok fazla kolaylığı tek bir tuşla sağlarken, bir yandan da veri güvenliğini saldırılara karşı açık hale getiriyor. Özellikle birçok farklı uygulamada aynı şi...


Türkiye'de yeni salgın vakası: Klima önünde fazla vakit geçirenler dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte klima kullanımının artması, çocuklarda 'lejyoner hastalığı' olarak bilinen Legionella pneumophila bakterisi kaynaklı zatürre vakalarında da artışa neden oldu. Özellikle otel ve tatil köylerinde klima maruziyetine bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, çocuklarda COVID-19'a oranla daha fazla zatürreye neden olduğunu ve bu durumun şaşırtıcı ve endişe verici olduğunu ifade etti.


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


2 çocuk annesi çalıştığı üniversiteden mezun oldu

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (KOSTÜ) hem çalışan hem de Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan 2 çocuk annesi Ülkü Yavuz (34), bölümünden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Yavuz, "Arkadaşlarım benden yaşça küçüktü. Onlarla beraber güldük, eğlendik ama eve gittiğimde bazen başımı yastığa koyduğumda ağladığım zamanlar da çok oldu. Zorlu süreçlerden geçtim ama çok şükür ki bugün buradayım ve mezun oldum" dedi.


Antalya’da teknesinde yaşayan adam ölü bulundu

Antalya'da balıkçı barınağında bir kişi teknesinde ölü olarak bulundu. Şahsın bir gün önce rahatsızlandığı, gelen ambulans görevlilerinin ısrarına rağmen hastaneye gitmediği öğrenildi.


Şile'de okul müdürünün acı ölümü! Cansız bedeni 1.5 km uzaklıkta bulundu

Olay saat 09.00 sıralarında Şile Sofular Plajında meydana geldi. Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda müdür olarak görev yaptığı öğrenilen Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), kamp yapmak için dün sabah saatlerinde arkadaşlarıyla mesire alanına gitti. Geceyi kamp alanında geçiren Cıngıloğlu ve 3 arkadaşı sabah saatlerinde denize girdi. Bir süre sonra arkadaş grubundan biri boğulma tehlikesi geçirdi. Muğla'da şoke eden anlar! Evini yakıp kuyuya...


Kars'ta ortaya çıktı: "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor

Kars'ın Susuz ilçesinde Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi. Bu sincaplar "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/karsta-ortaya-cikti-anadolu-gelengisi-olarak-da-biliniyor-359317


Kars'ta Anadolu yer sincabı görüntülendi

Kars'ın Susuz ilçesinde "Anadolu gelengisi" olarak da bilinen Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi.


Akdeniz'in incisi, Adana'nın gözbebeği: Karaisalı görenleri hayran bırakıyor

Adana Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi. Tarihi ve doğal güzelliği ile ön plana çıkan Akdeniz'in incisi olan şehrimiz yemek kültürü ve sıcak kanlı insanlarıyla adete gidenleri büyülüyor. Her ilçesinin kendine özgü farklı özellikleri bulunan Adana'nın en güzel ilçesi de belli oldu.


Malatya’da uykularında öldürülen anne, kızı ve torunu defin edildi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde uykularında silahla vurularak katledilen aile defin edildi.


32 yıl sonra kendi mezarını buldu! Filmlere konu olacak hikaye

Olay, 32 yıl önce Nevşehir'de gerçekleşti. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Ayşe Neşeli daha sonra bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar bir ailede evlatlık olarak büyüyen Ayşe Neşeli üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Polis ekipleri tarafından bulunan Ayşe Neşeli, üvey babasına teslim edilirken, üvey babası ve polisin kendi...


Ebru Doğdu Pedagojilerin çocuk eğitimi üzerindeki etkisi

Eğitim, herhangi bir toplumun temel taşıdır, vatandaşlarının geleceğini şekillendirir ve ilerlemesini sağlar. Türkiye’de, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, öğretimde kullanılan yöntemler ve yaklaşımlar-pedagojiler olarak bilinir, eğitimin kalitesini ve etkinliğini belirlemede önemli bir rol oynar.


İslam Memiş'ten gram altın için ezber bozacak 'ağustos' tahmini geldi! 'O gün geldi çattı' deyip...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ağustos ayı için çarpıcı bir gram altın tahmini yaptı. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/islam-memisten-gram-altin-icin-ezber-bozacak-agustos-tahmini-geldi-o-gun-geldi-catti-deyip-acikladi-359230


Yeşim, sokak hayvanlarına umut oluyor

Yeşim Grup ve Yıldırım Belediyesi iş birliği ile atık yemekler sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor. Proje ile atık yemeklerin toplanaraksokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak ve çevresel duyarlılığı artırmak hedefleniyor.


Karaduvar sahili temizlendi

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, vatandaşların da katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Üzüm bağlarına çifte koruma

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında çift koruma sistemi uygulanmaya başlandı.


Tavşanlı’da bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir iş yerine son birkaç yıl olduğu gibi bu yıl da gelen 'Ebabil' kuşu, bir süre misafir edilip bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınacak.


Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Abbas'ın babasının tek isteği var

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu ifade ederek hayvanların toplatılmasını istedi.


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


Nilüfer çiçekleri açtı...Karagöl turizme kazandırılacak

Geçtiğimiz yıllarda kuruyan Gemlik'in Feyziye Mahallesi'ndeki Karagöl, yapılan geleneksel yöntemler ve köylülerin çabasıyla hayat buldu. Önceki yıllarda kuruyan gölde artık nilüfer çiçekleri açarken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren göl ve çevresini turizme kazandırmak için çalışmalara en yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti.