MULTITEK, 900 TL'YE EVLERI AKıLLANDıRACAK

Multitek, geliştirdiği DiafonBox ile cihaz değiştirmeden tüm evleri akıllandıracak. Ürünün daire başı maliyeti ise 900 lira olacak.

Apartman-konut içi haberleşme sistemleri konusunda 35 yıldır faaliyet gösteren ve yüzde 100 yerli akıllı interkom üreticisi olan Multitek, diyafon-interkom pazarında dinamikleri değiştirecek yeni ürünü DiafonBox'ı piyasaya sundu. Hem yazılımı hem de donanımı Multitek mühendisleri tarafından geliştirilen DiafonBox, diyafon sistemlerinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Yeni ürün, apartman içi haberleşme sistemi bulunan her türlü konutun kablo ve cihaz değiştirmeye gerek kalmadan daire başına 900 liralık maliyetle akıllı evlere dönüşmesini sağlıyor.

250 BİN KONUT DÖNÜŞECEK

Türkiye'de 100 milyon dolarlık bir pazarın diyafon pazarının bulunduğunu ve 1 milyon evde de Multitek diyafonlarının kullanıldığını belirten Multitek Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol, '35 yıllık deneyime sahip bir Ar-Ge şirketi olarak, yeni ürünümüzle akıllı ev pazarında çok önemli bir değişime imza attık. İlk etapta 250 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bir daireyi diyafonla akıllı hale getiren var ama tüm apartmanı diyafonla bağlayan akıllı sistem üretici dünyada bizden başka yok. Bu ürünümüzün patentini de aldık' dedi. Demirköy, ürünün ihracatını da planladıklarını söyledi.

Şirketin başkanlığını yürüten baba Adnan Demirkol tarafından kurulan Multitek'te çocukları Yönetim Kurulu Üyesi Erman Demirkol ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol da işin başında.

GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR

Sistemin işleyişi hakkında bilgi veren Ece Demirkol, 'Kapı çaldığında bu bilgi diyafonla otomatik olarak telefonunuza yüklü aplikasyon sayesinde size bildiriliyor. Uzakta da olsanız çağrıyı yanıtladığınızda kapınızın önüne geleni görüyorsunuz ve konuşabiliyorsunuz. Evdeki akıllı perdeleri, doğalgazı açıp kapattığınızı dahi kontrol edebiliyorsunuz. Sistem, evinde yaşlısı olan veya çocuğunu bakıcısına bırakan kişiler için de önemli bir güvenlik kontrolü imkanı sağlıyor' diye konuştu.

2024-09-01T06:54:19Z dg43tfdfdgfd