NIKAH MEMURU DUAYı ENGELLEDI

Karşıyaka'daki nikah dairesinde dua etmek isteyen vatandaşa memur, önce tepki gösterip mikrofonu aldı, ardından da müzik açtırdı. Düğün sahibi, Şiir okusam tepki göstermezdi dedi.

CHP'li Karşıyaka Belediyesi'ne ait Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda dua krizi yaşandı. Dua eden nikah sahiplerinden Prof. Dr. Murat Kayacan'ın arkadaşının elinden mikrofonu alan kadın nikah memuru 'Beyefendi burası resmi daire, biz burada resmi nikah kıyıyoruz. Dua okunmasına izin vermiyoruz. Lütfen evinizde yaparsınız' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine mikrofonsuz duaya devam edilirken yüksek sesle müzik sesi açıldı.

Düğün sahibi ilahiyatçı Prof. Dr. Murat Kayacan, AKŞAM'a konuştu: 'Oğlum Muhammed Akif Kayacan ile gelinim Büşra Kayacan'ın nikah merasiminde maalesef istenmeyen bir olay yaşandı.

MİKROFONU KAPATTIRDI

Nikah memuru daha gelmemişken mikrofonla davetlilere selam verdim. O arada da bir dua edelim dedim. Arkadaşımız din öğretmeni Fevzi Zülaloğlu hocamızdan rica ettim dua etmesini. O sırada kadın nikah memuru bir hışımla gelip elimizdeki mikrofonu alarak 'Beyefendi burası resmi daire. Biz burada resmi nikah kıyıyoruz.

Dua okunmasına izin vermiyoruz, evinizde yaparsınız' diyerek bize müsaade etmedi. Ben salonda şiir okusam muhtemelen sorun etmeyecekti. Benim ve eşimin boynumda Filistin atkısı vardı. Mikrofon elimden alındıktan sonda duaya devam ederken bu kez de yüksek sesle müzik yayını yapıldı. Mutlu günümüzde rahatsız olduk. CİMER'e şikayette bulunduk.'

HERKES ÖZGÜRCE DUA EDEBİLİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaşanan olaya tepki gösterdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Dağ, 'Resmi dairede dua olmaz' diyenler seçim sürecinde 'İşimiz gücümüz Türkiye' diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir!' dedi.

2024-05-07T06:13:47Z dg43tfdfdgfd