Trending:


3 bin yıllık tarihi kentte kazı çalışmaları başladı

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın'ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın'ı izlerken, düzenlenen törenle antik kentte kazı çalışmaları başladı.


Johnny Depp Hollywood kariyerini trajik olarak nitelendirdi

Ünlü oyuncu Johnny Depp, Hollywood kariyerini trajik olarak değerlendirdi.


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Yetiştirilme tarzınızın ilişkilerinizdeki rolü büyük: Çocukluğunuzun izlerini taşıyor olabilirsiniz!

İnsanların, birbiriyle çeşitli dinamiklerle kurduğu bağlar yetiştirilme tarzlarına bağlı olarak ayrılıyor. İşte, yetiştirilme tarzına göre kurulan 6 bağlanma türü...


Yaz sıcağına ‘kronik hasta’ uyarısı

Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; kronik rahatsızlığı bulunan hastaların sıcağa çok fazla maruz kalmamaları gerektiğini söyleyerek, “Yazın havaların aşırı sıcak olması, kronik hastaların problemlerini artırıyor” dedi.


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


Avla avcı aynı kafeste, dostluklarıyla insanlığa örnek oluyorlar

Sivas’ta kuş kafesinde birlikte vakit geçiren kuşla kedinin uyumu savaşların, küslüklerin, kavga ve cinayetlerin arttığı günümüzde insanlara örnek oluyor.


Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'da görüntülenirken, Özçivit'in göbekli hali dikkat çekti

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi


Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

ÇOCUKLARIN duygusal gelişiminin, ilerleyen yaşlarda sağlıklı bireyler olması için büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, bu süreci destekleyecek kaliteli çocuk kitaplarının ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söylüyor. Çocuk ve genç psikiyatristi, aile danışmanı ve psikoterapist olan Uzm. Dr. Kutay Taş ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Dorukhan Besin, ‘Doktordan Hikayeler’ adı altında bu alanda önemli...


Aracıyla Kızılay metro istasyonuna uçtu

Ankara'nın merkezinde bulunan Kızılay metro istasyonuna bir sürücü araçla girdi. Ankara'nın en işlek noktalarından birinde bulunan Kızılay metro istasyonu korkulu bir kazaya sahne oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebeple 06 GE 3897 plakalı bir araç sürücüsü, aracın kontrolünü kaybederek Kızılay'da bulunan Kızılay metro istasyonunun merdivenlerinden aşağı uçtu. Olayın sabah saatlerinde yaşanması bir facianın önüne geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili tutanak tutarak inceleme başlattı.


Babel, Ajax'a Galatasaray'ın yıldızını önerdi

Türkiye kariyerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor formaları giyen Ryan Babel'den Ajax'a transfer önerisi geldi. Hollandalı eski futbolcu, Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz'a Ajax' önerdi.


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçüde cinayet işledi

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü esnafına ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası

Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, sabah erken saatte işe gidenlere, belediye tarafından ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başlandı.Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir çorba ile başlamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım...


A,B,K vitamini zengini! Kalsiyum ve protein deposu! Dondurmanın faydaları say say bitmiyor...

Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi dondurmanın sağlığa faydalarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Betül Yurdakul, “Kalsiyum ve protein deposu olan dondurmada A vitamini, B vitamini, K vitamini, fosfor gibi vitamin ve mineraller bulunur. Katkı maddesi içermeyen dondurma, içeriğindeki proteinler sayesinde bağışıklığı desteklemeye yardımcı olabilir” dedi.


İstanbul'da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Kars'ta Anadolu yer sincabı görüntülendi

Kars'ın Susuz ilçesinde "Anadolu gelengisi" olarak da bilinen Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi.


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


Konyaaltı'nda sokakta dans var

Konyaaltı'nda sokakta dans var ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, hafta sonu vatandaşları yoga ve dansla buluşturdu. 23 Nisan Parkı'nda uzman eğitmenler eşliğinde yoga yapan vatandaşlar, Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Gün Batımı Dansları'nda ise sokakta dans yapmanın keyfini yaşadı. Konyaaltı Belediyesi, ilçe sakinlerini spor ve sanat etkinl...


Emekli bankacının eşya toplama hobisi evinde adım atacak yer bırakmadı

Ardahan'da yıllardır hobi olarak eşya toplayan 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evine gelenler, içerisindeki binlerce ürünü görünce büyük şaşkınlık yaşıyor.


Fethiye'ye tatile gelen 2 kişiden kız arkadaşlarına sıra dışı evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular. https://haberglobal.com.tr/gundem/fethiyeye-tatile-gelen-2-kisiden-kiz-arkadaslarina-sira-disi-evlilik-teklifi-359358


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


Öpücüklere boğdu! Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü'nün romantik anları...

Yeni bir aşka yelken açan Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü, Bodrum’da tatil yaptıkları teknede görüntülendi.


Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi

Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada 40 bin makaron ile kıyılmış tütün ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TEM Otoyolu'nun Babaeski ilçesi Karamesutlu köyü gişelerinde durumundan şüphelendiği bir aracı durdurup aramaya aldı. Aramada...


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada "Kıyafeti eleştirmek tacizdir" diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı "İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın" yorumu yapıldı.


Kop Dağı zengin bitki örtüsü ve endemik türleriyle öne çıkıyor

Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan geçit konumundaki 2 bin 918 rakımlı Kop Dağı, 150'si endemik yaklaşık 1000 bitki türüne ev sahipliği yapıyor.


Adana'da 5 yaşındaki çocuğa ne oldu? Çocuğun sağlık durumu nasıl?

Adana'da, sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 5 yaşındaki çocuğun tedavisi devam ediyor. Merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde 5 Temmuz'da arkadaşlarıyla sokakta oyun oynayan Suriye uyruklu Abbas Haşmet, sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı.


Türkiye'de yeni salgın vakası: Klima önünde fazla vakit geçirenler dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte klima kullanımının artması, çocuklarda 'lejyoner hastalığı' olarak bilinen Legionella pneumophila bakterisi kaynaklı zatürre vakalarında da artışa neden oldu. Özellikle otel ve tatil köylerinde klima maruziyetine bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, çocuklarda COVID-19'a oranla daha fazla zatürreye neden olduğunu ve bu durumun şaşırtıcı ve endişe verici olduğunu ifade etti.


Şile'de okul müdürünün acı ölümü! Cansız bedeni 1.5 km uzaklıkta bulundu

Olay saat 09.00 sıralarında Şile Sofular Plajında meydana geldi. Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda müdür olarak görev yaptığı öğrenilen Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), kamp yapmak için dün sabah saatlerinde arkadaşlarıyla mesire alanına gitti. Geceyi kamp alanında geçiren Cıngıloğlu ve 3 arkadaşı sabah saatlerinde denize girdi. Bir süre sonra arkadaş grubundan biri boğulma tehlikesi geçirdi. Muğla'da şoke eden anlar! Evini yakıp kuyuya...


Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


40 yıldır ıssız bir adada tek başına yaşıyor! İşte Ömer Yıldırım'ın yüreklere dokunan hikayesi

Adana'da yaşayan Ömer Yıldırım, tam 40 yıldır her gününü yalnız başına bir adada geçiriyor. Yıllardır aynı barakada insanlardan uzak bir yaşam sürdüren Yıldırım'ın hikayesi yüreklere dokunuyor.


Kars'ta ortaya çıktı: "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor

Kars'ın Susuz ilçesinde Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi. Bu sincaplar "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/karsta-ortaya-cikti-anadolu-gelengisi-olarak-da-biliniyor-359317


Adana'da dikkat çeken manzara: Gören Karadeniz sanıyor

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-dikkat-ceken-manzara-359221


2 asırlık seccade 41 farklı kalıpla yeniden hayat buldu

Tokat’ta 200 yıllık geçmişe sahip seccade, orijinal yapım tekniklerine sadık kalarak 41 farklı kalıpla yeniden üretiliyor.


Yeşim, sokak hayvanlarına umut oluyor

Yeşim Grup ve Yıldırım Belediyesi iş birliği ile atık yemekler sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor. Proje ile atık yemeklerin toplanaraksokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak ve çevresel duyarlılığı artırmak hedefleniyor.


Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada”

Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi'nde sergilendi.


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Tavşanlı'da Ebabil Kuşu İş Yerine Uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor. Yorgun ve halsiz halde bulunan kuşlar, iş yerinde koruma altına alınıp bakımı ve beslenmesi yapılıyor ve daha sonra doğaya salınıyor. Bu yıl da iş yerine gelen ebabil kuşu doğaya bırakılacak.


Apartman yapılacak yerin altından tarihi hamam çıktı

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Karaduvar sahili temizlendi

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, vatandaşların da katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Maymun Luna’nın doğum günü Çekmeköy hayvanat bahçesinde çocuklarla beraber kutlandı

Çekmeköy'deki hayvanat bahçesinde bulunan, yaklaşık 1 yıl kuvözde tutulan ve iki yaşında olan maymun Luna için doğum günü partisi düzenlendi. Genç yaşlı çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği kutlama renkli anlara sahne oldu.


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Simge Sağın: Bu bekarlık bizim kanımıza mı işledi?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın, önceki gün Alaçatı'da sahne aldı. Duygusal parçalara sıra geldiğinde 'Buradaki aşıklar ellerini kaldırabilir mi?” diye soran Sağın, çok az kişinin el kaldırması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.


Her gün burada görüyorlar! İstanbul'da tehlikeli yürüyüş

Pendik'te, D-100 kara yolunun kenarında yürüyerek hem kendini hem de trafiği tehlikeye atan kişi görüntülere yansıdı.


Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu

Muş'un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.


16 yaşındaki çocuk annesini 5 kurşunla öldürdü! Mahkemedeki savunması şaşırttı

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti....


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


Damatların biri terledi diğeri sevindi: Düğünde damada 40 metrelik düğün takısı

Karabük'te düğün konvoyunu kesen iki arkadaş, gelin arabasının önünde tavla oynayarak damattan bahşiş alırken, başka bir düğünde ise damadın arkadaşları 40 metre uzunluğunda para taktılar. İki olay da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


MasterChef 2024 yarışmacısı Elif kimdir? Elif Aslan nereli?

MasterChef yarışmacısı Elif ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Elif'in yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Elif hakkında bilgiler...


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.