RUHU YEşERTMENIN ZAMANı... SONBAHARDA HANGI YENILIKLER YAPıLMALı?

Sonbahar yenilik mevsimi. Yaprak döken ağaçlar, yenilenen bir mevsim ve düzen... Peki en yenilikçi sonbahar aktiviteleri neler?

Yeni sezona kesinlikle hiçbir şey kalmadı, bu da demek oluyor ki yaz sonrasında evin detaylı bir temizliğini yapmanız gerekiyor. Dağınıklığı ortadan kaldırarak sonbahar sezonuna daha iyi hazırlanabilecek ve gelecek sezonda neye ihtiyacınız olabileceği konusunda daha iyi bir fikre sahip olabileceksiniz.

YAZDAN GERİYE NE KALDI?

Tabii ki, gerçek serinliğe hala birkaç hafta var, ancak bir envanter yapmak için zaten tüm yaz gardırobunu incelemeye değer. Bu, sıcak havalar değişmeden önce bile yazın en sık hangi hafif kıyafetleri giydiğinizi değerlendirmenize yardımcı olacaktır. En önemlisi dokunmadığınız eşyaları kaldırın. Belki artık figürünüze uymuyorlar veya yeni bir tarza uymuyorlar. Her durumda onlardan ayrılmak daha iyidir.

KIŞTAN KALANLARA GÖZ ATIN

Sezon dışı kıyafetleri evinizin başka bir yerinde saklıyorsanız, onları da gözden geçirmenin zamanı geldi. Kış aksesuarları, botlar, kazaklar, dış giyim ... Bunların hepsi dolapta çok yer kaplayabilir. Bu nedenle yeni sezon öncesinde elinizde neler var, neler atılmalı, neler satın alınmalı mutlaka gözden geçirin. Böylece gereksiz kıyafetleri dürtüsel olarak satın alma alışkanlığınızı unutabilirsiniz.

GEÇEN SEZONDAN KALMA OKUL MALZEMELERİ

Elbette okul malzemeleri sonsuza kadar dayanmaz. Boyalar kuruyabilir, kalemler yazmayı durdurabilir ve cetveller kırılabilir. Şu anda her şeye göz atmanın, kullanılmayanları atmanın ve yeni öğretim yılından önce satın alınması gereken şeylerin bir listesini yazmanın zamanı geldi. Bazıları elbette tekrar kullanılabilir. Örneğin silgiler, kalem kutuları, kurşun kalemler, klasörler...

ÇOCUKLARIN KÜÇÜLMÜŞ GİYSİLERİ

Çocuklar çok hızlı büyüyorlar. Bebeğinizin daha birkaç ay önce giydiği kıyafetlerle nasıl büyüdüğünü geriye dönüp bakacak vaktiniz yok. İşte bu nedenle sonbahar döneminden hemen önce çocuk gardırobunu gözden geçirerek artık hangi parçalara sığmayacaklarını görmek için en iyi zamandır. İyi durumda olan kıyafetleriniz varsa arkadaşlarınıza veya gönüllü kuruluşlara verebilirsiniz. Yeni öğretim yılı öncesinde satın almanız gerekenleri değerlendirmeyi unutmayın.

KUTU HASTALIĞI

Pek çoğumuzun satın alınan eşyaların bulunduğu karton kutuları saklama alışkanlığı var. Çoğu zaman garajda veya dolapta yatarlar. Yaz sonunda hepsinden kurtulmanın zamanı geliyor. Kutuları geri dönüşüme vermek veya askerlerimizin ihtiyaç duyacağı siper mumlarını yapmak için verin. Yalnızca ekstra depolama alanı kaplayan kutu stoklarından kaçınılmalıdır.

MEVSİMSEL TASARIM

Önceki dekorasyonlarınızı şimdiden çözmelisiniz. Zaten bozulmuş ve atılması gereken bir dekor olup olmadığına bakın. Belki evinizde rahatlık yaratmak için bazı yeni dekorasyonlar satın almak istersiniz.

GARAJDAKİ , KİLERDEKİ KULLANILMAYAN EŞYALAR

Kural olarak, hepimiz her türlü gereksiz şeyi depoladığımız yer garajdır. Bu nedenle sonbahar soğukları başlamadan önce odayı temizlemek için bir veya iki saat harcamalısınız. Bir bakın, belki gereksiz spor malzemeleriniz, atılması gereken eski ev aletleriniz, yıllar önce bozulan çocuk oyuncaklarınız vardır.

2024-09-14T12:13:55Z dg43tfdfdgfd