Yeme İçme

Trending:


Tatil yerine sanayiyi tercih ettiler

Mersin'de 'Geleceğin Yıldızları Sanayide' projesi kapsamında yaklaşık 50 çocuk pense tutmadan çivi çakmaya, marangozluktan pasta yapmaya kadar değişik deneyimler yaşadı. İki hafta süren proje çerçevesinde eğitime katılan yaşları 11 ila 13 arasındaki çocuklara alet çantası hediye edildi.


D-Marin Fransız marina pazarına giriş yapıyor

Premium marinaların tercihi D-Marin, Fransa'nın Côte d'Azur bölgesinin kalbinde yer alan Camille Rayon Marinası’nın ihalesini kazanarak, Avrupa'daki varlığını daha da genişletti. Vallauris Golfe-Juan belediye meclisi, D-Marin'in Fransa'daki ilk marinası olarak yeniden imar ve işletme için imtiyaz sahibi olarak D-Marin'i onayladı.


Sedef Batı Dang humması, Avrupa'ya da yayılıyor. Ülkemizde durum ne?

Potansiyel olarak ölümcül olan dang humması vakaları Avrupa'yı kasıp kavururken, İngiltere’de vakaların artmasından korkan uzmanlar, tatilcilerin hem tatildeyken hem de evdeyken hastalığın belirtilerinin farkında olmaları gerektiğini konusunda uyarıda bulunuyor.Peki bizde durum ne? Ülkemiz için risk var mı?


Artan gıda zehirlenmelerinin nedeni ne? Bize zehir mi yediriyorlar?

İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde artış gösteren gıda zehirlenmeleri endişe yaratıyor. Artan vakaların hijyen eksikliği ve gıdaların yanlış saklanmasından kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Peki şefler bu duruma ne diyor? Yeme, içme mekanlarının denetimi artmalı mı? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, konuğu Şef Ramazan Bingöl ile aktardı.


İstanbul'da Kaçak Kozmetik Ürün Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 40 milyon lira olan 575 bin sahte güneş kremi, saç spreyi ve kozmetik ürün ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı.


Evinden uyuşturucu düzeneği çıkmıştı, tarlasında da Hint keneviri bulundu

Tokat'ta daha önce evine yapılan baskında kurduğu özel düzenekle Hint keneviri yetiştirdiği tespit edilen şahsın tarlasında da 94 kök dişi Hint keneviri ile 1 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi.


Tunceli'nin zorlu tırmanışla ulaşılan saklı güzelliği doğaseverleri bekliyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 3 bin 100 rakımda yer alan ve zorlu tırmanışla ulaşılan Katır Gölleri, doğaseverleri bekliyor.


Evinin bahçesinde hobi olarak yetiştiriyordu, şimdi taleplere yetişemiyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan bir kişi bahçeli ev hayali kurarak aldığı 6 dönüm araziyi tropik meyve üretim merkezine dönüştürürken, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton sipariş aldığı öğrenildi.


Gastro İnegöl mutfağından aşure ikramı

İnegöl Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla hoşgörünün, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure ikram etme geleneğini bu yıl da sürdürdü.


Nezleden iltihaba her derde deva! Yoğurtla karıştırınca faydasını 2'ye katlıyor

Zerdeçalın sağlık faydaları saymakla bitmiyor. Yaklaşık 4 bin yıldır ilaç olarak kullanılan baharat, içeriğindeki kurkumin bileşeni sayesinde yoğurtla birleştirilince faydasını 2'ye katlıyor.


İstanbul’da sıcak hava bunaltıyor: Fatih’te park ve sahil boş kaldı

Fatih'te bunaltan sıcak hava nedeniyle park ve sahil boş kaldı. Günün her saatinde hareketli olan Çatladıkapı Sahili'ndeki park ve bahçelerin sakin hali havadan görüntülendi.


İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler

İstanbul'da yaşayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek kamp yaptı.


1 milyon TL'nin getirisi değişti; işte güncel faiz oranları

Haziranda enflasyona göre en çok kazandıran yatırım aracı olan mevduat faizlerinde oranlar güncelledi. Peki şu anda 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu?


Kitaplardan hatıralara uzanan yolculuk: Sahaflık

Eskişehir’de sahaflık yapan Devran Gökay, kitaplar sayesinde tesadüfen de olsa farklı insanların hayatlarına ve hatıralarına şahit olduğunu belirterek başına gelen ilginç hikâyeleri anlattı.


23 yaşındaki kadın, huzurevinde tanıştığı 80 yaşındaki adamla evlendi

T24 Dış Haberler Çin'de 23 yaşındaki genç bir kadın, gönüllü olarak çalıştığı bir huzurevinde tanıştığı 80 yaşındaki adamla evlendi. Emeklilerin bakımı gibi işlerle ilgilenen genç kadın, kısa sürede aşık olduğunu söyledi. Aşklarının karşılıklı olduğu anlaşılınca evlenmeye karar veren çifte, genç kadının ailesi karşı çıktı. Taraflar arasındaki 57 ya...


Bodrum'a turist akını: Kruvaziyerler ziyaretçi taşıyor

Bahamalar bayraklı 'Resilient Lady' kruvaziyeri, 2 bin 499 yolcusuyla Bodrum Limanı'na geldi.


10 aylık bebeğinin yakasına çengelli iğne ile dua taktı! Korkunç manzara

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, bebeğin durumuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine 10 aylık kız bebeğin evde aniden kusmaya başladığının anlatıldığını söyledi. Annenin bu esnada bebeğinin yakasına takılan duanınçengelliiğnesinin olmadığını fark ettiğini ve ailenin bunun üzerine hemen acil servise başvurduğunu belirten Çalışkan, "Bebeğimizin acil serviste çekilen akciğer...


Eski karısını döverek öldüren caniye iyi hal! indirimi!

Eski karısını döverek öldüren caniye iyi hal! indirimi! Orduda eski eşi Ayşe Çetini (39) keser sapı ile döverek öldüren Mükerrem Başarmak (49) iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. DHAnın haberine göre olay, 28 Ağustos 2023te Altınordu ilçesince meydana geldi. Mükerrem Başarmak, 2 yıl önce boşandığı 4 çocuğunun annesi Ayş...


Yeni teknolojilerin Türkiyeye gelişine engel! Kalp kapağı ama hangisi?

Yeni teknolojilerin Türkiyeye gelişine engel! Kalp kapağı ama hangisi? Son 20 yıl içerisinde kalp - damar hastalıklarının tedavisinde önemli gelişmeler yaşanmasına rağmen, bu hastalıklar dünyada hâlâ en önemli ölüm nedenlerinin başında geliyor. Diğer yandan sağlık alanındaki gelişmeler beklenen yaşam süresinde artışa yol açıyor. Bu alandaki yenilik...


Parkta bir yaz günü aşka geldiler... Kendini sevgilisinin kollarına bıraktı

Bir dönem Türk sevgilisi Alev Aydın ile yaşadığı aşkla ve sahip oldukları evlatlarıyla konuşulan Halsey, şimdi kelimenin tam anlamıyla bambaşka bir alemde yaşıyor... Aydın ile yollarını ayıran ünlü şarkıcı, bir süredir Kanadalı oyuncu Avan Jagia ile romantizmin doruklarına çıktı. Üstelik son görüntüleri de haklarında ortaya atılan "nişanlandılar" söylentilerini doğrulayacak türden.


Camide çıplak poz veren Eda Taşpınar İtalya’yı çok sevdi

Skandal hareketleri ve fotoğrafları ile adından sık sık söz ettiren sosyetik güzel Eda Taşpınar, dünyanın gözde tatil beldelerini sırayla ziyaret etmeye devam ediyor. Gündemden düşmemeyi çok seven ve bunun için toplumun hassas noktalarına bile dokunmaktan çekinmeyen Taşpınar, son olarak Sultanahmet'te bulunan Four Seasons Otelinin bahçesindeki camide verdiği müstehcen pozla gündeme gelmişti. Eda Taşpınar İtalya'nın ünlü tatil beldelerindeki...


AKOM, İstanbul için saat verdi: Zorunlu olmadıkça sakın dışarı çıkmayın

AKOM'dan megakent İstanbul için sıcak hava uyarısı geldi. Hafta boyunca sıcaklıkların 33-36 dereceler aralığında seyretmesi beklenirken aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması istendi. Yurt genelinde ise mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların artmaya devam etmesi bekleniyor.


Antalya'da tatil için Ruslar temmuzu Almanlar ekimi tercih ediyor

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'da tatil için Rus turistlerin en fazla temmuzu, Almanların ekimi, İngiliz, Polonyalı ve Hollandalıların ise ağustosu tercih ettiğini belirterek, turizmi 12 aya yaymak gerektiğini söyledi.


Süper çekirdek kalbin ömrünü uzatıyor! Çöp değil şifa kapsülü

Kavun sevilen yaz meyvelerinden biri. Kavun çekirdeğini çöp diye atanlar ise çok pişman. Peki kavun çekirdeği kalpten başka hangi organlara iyi geliyor?


Türkbükü’nde deniz dibi temizliği

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Deniz Dibi Temizliği, Türkbükü sahilinde devam etti.


YKS'de 37. olduğunu öğrenen genç kızın ailesiyle sevinci

YKS'de 37. olduğunu öğrenen genç kızın ailesiyle sevinci


Aşırı sıcaklar çocukları hasta ediyor

Güneş ışınlarının ve çeşitli çevresel faktörlerin etkisiyle yaz mevsiminde çocuklar çeşitli hastalıklara yakalanabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, yaz aylarında çocukların dışarıda daha fazla zaman geçirdiğini ve aşırı sıcaktan olumsuz etkilenebildiklerini söyleyerek ebeveynleri uyardı.


Özel çocuklar, kendi elleriyle yaptıkları aşureyi dağıttı

Meram'da Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin (DOSD) özel çocukları, anlamlı ve renkli bir etkinliğe daha imza attı. Aşure Günü dolayısıyla mutfağa girip aşçı önlüklerini giyen özel çocuklar, kendi elleriyle aşure pişirdiler. Çocuklar, özenle süsledikleri aşureleri, arkadaşlarına, öğretmenlerine, ailelerine ve komşularına dağıttı.


Kilitli kapıyı açmak isterken parçaladı

Gençler kilitli kaldığı odadan çıkmak için kapıyı zorladılar. Sonunda bir kapıdan oldular.


İstanbul’da termometreler 41 dereceyi gösterdi

İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar bunaltıcı sıcaklardan korunmak için gölgelik alanları tercih etti.


"Başka havlu düşünemiyorum"

"Başka havlu düşünemiyorum" 52 yaşındaki Ata Demirer, İzmirdeki gösterisinden sonra kulisinden, Fedon fotoğraflı; "Al beni, sar beni" yazılı bir havlu paylaşımı yaptı. Ünlü komedyen yaptığı bu paylaşıma Fedonu etiketleyerek; "Kulise bir bronzluk geldi havamız değişti. Başka havlu düşünemiyorum artık." ifadelerini kullandı. Fotoğraflar: Instagram


Bungalov tatilleri faciaya dönüştü: 3 yaşındaki çocuk havuzda boğuldu

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bungalov tesisinde tatil yapan Suudi Arabistanlı ailenin 3 yaşındaki kızı Almutaırı Sama Abdulrahman, bahçedeki havuza düşerek boğuldu.


Her gün en az 2 canımızı kaybediyoruz! Ferman daha 10 yaşındaydı!

Her gün en az 2 canımızı kaybediyoruz! Ferman daha 10 yaşındaydı! Vanda yürek yakan olay, Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesinde meydana geldi. Serinlemek için Van Gölüne giren Ferman Çanak (10), bir süre sonra gözden kayboldu. BİR VATANDAŞ GÖLETE GİRİP FERMANI ÇIKARDI DHAda yer alan habere göre çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezine haber verirke...


Ev temizliğinde robot süpürgeler öne çıkıyor

Ev temizliği robot süpürgelerle daha kolay hale geldi. Robot süpürgeler kullanıcıların tercihlerinde öne çıkıyor.


Bağırsak sağlığı için asla tüketilmemesi gereken 9 gıda

Araştırmalar bağırsak sağlığının kolesterol seviyelerinden ruh sağılığına kadar pek çok şeyle bağlantılı olabileceğini gösteriyor. Bazı besinler dikkatle tüketilmeli, bazılarından ise tamamen uzak durulmalıdır. İşte bağırsak sağlığı için en kötü 9 gıda...


Kalori değil, porsiyon hesabı yapın! ‘ Avuç içi kadar et, 5-6 kaşık karbonhidrat tüketin’

Yaz mevsiminde artan etkinlikler ve tatil planımız nedeniyle hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, yaz aylarında sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin kurallarını anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.


Oto yedek parça satıcısı tropikal meyve üreticisi oldu, siparişlere yetişemiyor

Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan bir kişi bahçeli ev hayali kurarak aldığı 6 dönüm araziyi tropik meyve üretim merkezine dönüştürürken, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton sipariş aldığı öğrenildi.


Serinlemek isteyenler Sinekli Yaylası'na akın ediyor

Düzce'de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için Sinekli Yaylası'na akın ediyor. Yaz aylarında tercih edilen yaylada hava sıcaklığı 13 ila 20 derece arasında seyrediyor. Yolun zorlu olmasına rağmen vatandaşlar şelaleleri görmek ve serinlemek için bu rotayı tercih ediyor. Sinekli Yaylası, şehir merkezine göre daha serin bir bölge olduğu için yaz aylarında bile polar giyilmesi gerekiyor.


Polonya'nın endemik hayvanat bahçesi: Wroclaw Hayvanat Bahçesi

Polonya'nın Wroclaw kentindeki hayvanat bahçesinde, ormansızlaşma ve avlanma nedeniyle tehdit altında olan hassas bir tür olarak değerlendirilen Palawan Boynuzgaga kuşu türünün çoğaltılması için çaba harcanıyor.


Asansör bakımı yapan işçiler, çatı katında erkek cesedi buldu

Elazığ'ın merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bir binada asansör bakımı yapmak isteyen iki işçi, çatı katında asılı vaziyette bir erkek cesedi buldu. Hayatını kaybeden şahsın 16 yaşındaki H.A. olduğu tespit edildi.


Hem cildi hem vücudu bebek gibi yapıyor! Akne bırakmıyor, tek duşta farkı görün

Çok yönlü bir ev eşyası olan sirke, banyo rutininize mükemmel bir katkı sağlayabilir. Sadece derin bir temizlik elde etmenize yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda cildiniz, genel sağlığınız için de sayısız fayda sağlar.


Kızıl tilki yavruları "Dicle" ve "Fırat", iki aylık özel bakım sonrası doğaya bırakıldı

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde iki aylık özel bakımla hayata tutunan öksüz kızıl tilki yavruları "Dicle" ve "Fırat" doğayla buluştu.


Mersin'de kuşların yiyecek arayışı

Mersin'de günün ilk ışıklarıyla birlikte kuşlar, kentin farklı bölgelerinde yiyecek aradı.


Mardin’de bal porsuğu ölüsü bulundu

Mardin’in Savur ilçesinde, yol kenarında nadir görülen bal porsuğu ölüsü bulundu. Uğur Budak, “Yol kenarında ölü bir hayvan bulduk. İlk defa böyle değişik bir hayvan gördük ve daha sonra videosunu çektik." şeklinde konuştu.


Altında yeni rekor: Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü

Fed'in faiz indirimine gideceğine ilişkin mesajların ardından güç kazanan altın fiyatları tarihi zirvesini yeniledi. Ons altın 2 bin 500 dolar seviyesine yaklaşırken altının gramı 2639 liraya kadar ulaştı.


Yaz gribinden korunmak için doğru klima kullanımının 7 altın kuralı

Yaz sıcaklarının iyice kendini hissettirdiği bugünlerde serinlemek amacıyla klima kullanımı da artıyor. Klimaların uygun şartlarda kullanılmadığında yaz gribi olarak bilinen solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Abdülkadir Dağ, yaz gribinden korunmak için klima kullanırken düzenli bakım ve temizlik, uygun sıcaklık ayarı ve nem dengesi gibi birçok faktöre dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


Yeni muhtar eskisini öldürdü! Kanlı hasat!

Yeni muhtar eskisini öldürdü! Kanlı hasat! Kütahyada olay Emet ilçesinde meydana geldi. Abaş köyü muhtarı Bahattin G. (46), köydeki tarlaların hasat edilmesi için biçerdöveri olan bir kişiyle anlaştı. İKİ MUHTAR FARKLI KİŞİLERLE ANLAŞTI DHAda yer alan habere göre bu kişiyi kabul etmeyen eski muhtar Fethi Tarım (52) ise başka bir kişiyle anlaştığını...


İş insanı iple ağaca asılı halde bulundu!

İş insanı iple ağaca asılı halde bulundu! Malatyada olay, saat 05.00 sıralarında Malatya -Elazığ karayolu Battalgazi ilçesi Çöşnük Kavşağı mevkiinde meydana geldi. AĞACA ASILI BİRİNİ GÖRDÜLER İddiaya göre, yol kenarında bulunan ağaçta asılı bir kişiyi görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. HAYATINI KAYBETTİĞİ BELİRLENDİ İHAda yer alan h...


Yaz aylarında kilo kaybını destekleyen 4 besin! Tokluk hissi sağlıyor, sindirimi hızlandırıyor

Yaz mevsiminde artan etkinlikler ve tatil planımız nedeniyle hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Ancak fazla kilolardan kurtulmanın çözümünü düşük kalorili şok diyetleri uygulamakta arıyorsanız, bu hayalinizden bir an önce vazgeçmenizde yarar var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, yaz aylarında sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin kurallarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu!


Siirt’te fırın işçilerinin zorlu mesaisi

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Siirt'te fırıncılar, ateş başında zorlu mesai yapıyor.