Finans

Trending:


Dedesi kredi çekip girdi, torunu keşfetti! İşte Isparta gül suyu farkı, yararları...

Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İstanbul'da doğan Gülşah Gürkan'ın hikâyesi güllerin ilk tomurcuk verdiği mevsimde doğmasıyla başladı. Üç kuşaktır dünyaca ünlü çeşitli kozmetik markalarına gül tedarik eden bir aileye dedesinin ifadesiyle 'uğur' olarak doğdu. Kredi için haber bekleyen dedesi Mustafa Gürkan, torununun doğum haberinden sonra gelen telefonla beklediği kredinin onaylandığı haberini alınca torununa Gülşah adını verdi. "Beni de bu...


Sabah için ayrı akşam için ayrı diş fırçası! Kapak korumuyor bakterileri içeri gömüyor

Günlük ağız bakımınızı yaptıktan sonra diş fırçanızı muhafaza etmek, fırçayı havayla temas edecek şekilde açıkta bırakmamak oldukça önemli. Diş fırçasını muhafaza etmek için takılan fırça kapağı ise neredeyse ters tepki yapıyor. Fırçayı korumak isterken geri dönülmez diş sorunlarına ve daha fazlasına sebebiyet veriyor olabiliriz. Nasıl mı?


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: D vitamini üretimini etkileyen faktörler

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na göre D vitamini üretimi için cildi güneşle buluşturmak öncelikli şarttır ama bu buluşma ile üretilecek D vitamininin miktarını etkileyen pek çok faktörün de olduğu kesindir.


Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti! Olay nerede oldu?

Bir adam, kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı bir köpeğe tecavüz etti. Bu vahşet dolu olay, insanlık dışı bir hareketle gündeme geldi. Tepki çeken videonun altına "Söyleyecek kelime bulamıyorum", "Köpekleri öldürünce çocuklarını rahatça parka, sokağa gönderebileceğini düşünenlere gelsin bu haber", "Dün tavuk bugün köpek bu ülke nereye gidiyor böyle", "Coğrafya kaderdir köpek dostum" şeklinde yorumlar yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Turistik Park Kafe ve Restoran, uygun fiyatlı ürünleri ve kaliteli hizmeti Aydınlılar ile buluşturmaya devam ediyor.


Kaya gibi sert avokadolar hamurlaşıyor! İşte avokado yumuşatma taktiği

Avokado yapısı sert bir meyve. Avokadonun yumuşaması zaman alıyor. Peki avokado en hızlı nasıl olgunlaşır?


iPhone Fold için Samsung’dan müjde var

Samsung’un Galaxy Z Fold 6 için geliştirdiği yeni panel, Apple’ı sonunda ikna etmiş gibi görünüyor.


Meteoroloji'den birçok il için sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Edirne, Kırklareli, Adana, Antalya, Burdur, Ankara, Konya, Sivas, Kastamonu, Sinop, Ordu, Samsun, Tokat, Trabzon ve Kars'ta gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.


Şişli’de kadınların saç saça 'aldatma' kavgası!

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Şişli Kuştepe’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kadın, eşini kendisiyle aldattığını iddia ettiği kadını sokakta yürürken gördü. İki kadın arasında başlayan tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. SAÇ SAÇA KAVGADA YERLERDE SÜRÜKLENDİLER Küfürlerin havada uçuştuğu kavgaya, semtteki diğer kadınlar da karışınca adeta meydan savaş çıktı. Kadınların çığlık çığlığa kaldığı o anları cep telefonuyla bir erkek...


Kediye estetik yapıldı

Dar burun yapısı nedeniyle solunum sıkıntısı çeken 1,5 yaşındaki 'Yulaf' isimli kedi, estetik operasyon geçirdi.


Kimse 75 yaşında olduğuna inanmıyor! Fiziğiyle genç kızlara taş çıkartıyor

Ünlü moda tasarımcısı Vera Wang, 75 yaşında olmasına rağmen fiziği ve tarzıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Wang, gençlik sırrının uzun saatler çalışmak olduğunu söylerken fotoğrafları görenler ise onun için "Zamanı durdurmuş" yorumunu yapıyor.


İskele fantezisini polis bastı! Genç kadın memurları görünce çareyi suya atlamakta buldu

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan skandal olaya göre, halka açık bir iskeleye gelen polisler, bir çifti uygunsuz halde buldu. Karşısında güvenlik güçlerini gören genç kadın çareyi suya atlayarak kaçmakta buldu. KAÇMA GİRİŞİMİ FAYDA ETMEDİ Ancak kaçma girişimi Allyssia Razo adlı kadına pek fayda sağlamadı. Polis raporuna göre, 20 yaşındaki Razo kıyıya varır varmaz sahil devriyesi tarafından yakalandı. Yetkililer, yerel saatle 16.30 sularında...


Hadise'nin mayo tarzı olay oldu!

Şarkıcı Hadise, geçtiğimiz günlerde mayoya benzeyen kıyafetiyle çıktığı sahnede 10. Yıl Marşı'nı okudu. Ünlü popçunun eski sevgilisi, tartışma konus olan bu görüntüye sessiz kalmadı. Sinan Akçıl'ın sosyal medya paylaşımı gündem oldu.


Yeğeninin düğününe gitmişti! Bir anda ahırdan çıktı!

Yeğeninin düğününe gitmişti! Bir anda ahırdan çıktı! Karsta, Sarıkamış ilçesine bağlı Sırataşlar köyünde, kardeşinin evinin önünde duran Canip Akar (64), komşu ahırından aniden çıkan boğanın saldırısına uğramasıyla ağır yaralandı. HASTANEYE KALDIRILDI KURTARILAMADI AAda yer alan habere göre ihbar üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi...


Samsun'un tescilli lezzeti! 'Dünyanın en iyi ekmeği' seçilen ‘Bafra pidesi’nin sırrı! ‘Bafra pidesi’ nasıl hazırlanıyor?

Samsun'un efsane ekmeği ‘Bafra pidesi' lezzeti ile dünyayı da hayran bıraktı. Tadı, dünyadaki lezzet otoriteleri tarafından da tescillenen Samsun’un coğrafi işaretli yiyeceklerinden ‘Bafra pidesi’ lezzetiyle olduğu kadar hazırlanışı ve pişirilmesi ile de diğer pidelerden ayrılıyor. Peki Bafra pidesi nasıl hazırlanıyor? Lezzet sırları neler? Ustası Bafra Pidesi'nin lezzet sırlarını anlattı. İşte detaylar...


Fenomen çobanın hayvan sevgisi gülümsetiyor

Erzurumlu fenomen çobanın iki keçi yavrusu ile olan diyaloğu izleyenleri kahkahaya boğdu.


Gökyüzünde iki gezegen kavuştu! Astrolog Aygül Aydın: Şans da onların yanında, biraz iş güç biraz para dedi, 3 burç için mutlu bir yuva parolasını verdi

Merkür ve Uranüs'ün birlikte hareket etmesi bir kapının açılıp onlarca kapının aralanması anlamına gelebilir. Ay Kova burcunda ilerliyor bir de. Astrolog Aygül Aydın, 12 burç için değişimleri açıkladı. Öte yandan Dinçer Güner, 3 günlük bir gezegen kavuşumunun etkilerini paylaştı. Öyle ki Haziran ayı birçok sürprizi ve değişimi de beraberinde getiriyor.


Size bu kadar ayrıcalık yeter... George, Charlotte ve Louis... Haydi çocuklar askere!

Dünya geçen yaz aylarından beri İspanya'nın gelecekteki kraliçesi Asturias Prensesi Leonor'un orduda askerlik hizmetine başlamasını konuşuyor. Önce Zaragoza'da, yıllar önce babası Kral Felipe'nin de devam ettiği askeri akademide kara kuvvetlerine bağlı olarak eğitim almaya başladı Leonor. O günden itibaren de askeri üniformasıyla birçok törene katıldı. Bu sayede de hem kendisinin hem de ailesinin popülerliğini artırdı.


Defne Samyeli: O kadar süre sessiz kalabilmem mümkün değil!

Manken Çağla Şıkel, geçtiğimiz günlerde kendini 11 saat boyunca bir kulübeye kapatmış; bu süre içerisinde ne yemek yemiş ne de su içmişti. Şarkıcı Dene Samyeli, çok konuşulan 'karanlık inziva meditasyonu' ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.


3 çocuk babasına sokakta kurşun yağmuru!

3 çocuk babasına sokakta kurşun yağmuru! İzmirde kan donduran olay, dün saat 21.00 sıralarında, Karabağlar ilçesi Aşık Veysel Mahallesi 5733/2 Sokakta meydana geldi. SOKAKTA HUSUMETLİSİ İLE KARŞILAŞTI DHAda yer alan habere ve iddiaya göre, 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Hayrullah Baş (43) sokakta yürüdüğü sırada, husumetlisi olduğu belirtilen Ö.S....


Güneş gözlüğünüzü test etmenin yolu! Tüm sır çerçeve boyutunda saklı

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından güneş gözlükleri şık bir görünümden ziyade sağlık için kullanılmalı. Ancak çoğumuz güneş gözlüğü alırken markasına ya da modeline göre bir tercih yapıyor. Verywell Health'in haberine göre göz uzmanları, gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak güneş gözlüklerini nasıl seçeceğinize ve bunların neden bu kadar önemli olduğuna dair ipuçları paylaştı ve bakın uzmanlar ne diyor.


Zeytin güvesine karşı mücadele uyarısı

Türkiye’de zeytin ağacı varlığı en yüksek illerden olan Aydın’da zeytinler çiçek açmaya başlarken, yetkililer zeytin güvelerine karşı üreticileri uyardı.


Protez saç uygulamasında merdiven altı uyarısı

Protez saç uygulamasında merdiven altı girişimlere karşı uyaran Emir Ercan Hair Kurucusu Emir Ercan, “Protez saç, uzun yıllardır milyonlarca insan tarafından tercih edilen bir çözümdür. Ancak, son yıllarda bu uygulamanın tabiri caizse merdiven altı girişimler tarafından bilinçsiz bir şekilde yapılması, hastaları tereddütte düşürüyor. Protez saçlarda hammaddenin kalitesiz olması, saça benzer sentetik plastik veya çeşitli hayvan kıllarının...


Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gram altın 2 bin 432 liradan işlem görüyor.


Kiracılara ve ev satın alacaklara hayati uyarı: IBAN'a kapora atmadan bir kez daha düşünün!

Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkararak konutunu daha yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermeyi tercih ediyor. Bu durum ev arayışında olan kiracı sayısının artmasına neden oluyor. Kiracılar bütçelerine uygun bir ev bulmakta zorlanırken kirası uygun olan evler de kiracılar tarafından tercih ediliyor. Bu noktada uzmanlar kiralık ev arayanları dolandırılmamaları konusunda uyarıyor. Emlakçılar...


’Kuraklığın en net fotoğrafı’ yerini bolluğun en net fotoğrafına bıraktı

Elazığ’da bir yıl önce çekilen görüntüde ‘Suya girmek, yüzmek tehlikelidir’ tabelası var fakat su yoktu. Bahar yağışlarıyla birlikte Keban Baraj Gölü Havzası ve Murat Nehrinde su seviyesi yükselerek bir zamanlar suyun bile gözükmediği o tabelalara kadar ulaştı. Aynı yerden farklı zamanlarda çekilen görüntüler, yağışların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.


Saksıların dibine o baharatı dökün! Böcekleri kovuyor, bitkileri sere serpe uzatıyor

Evde bitki yetiştirmek kolay değil. Bir baharat var ki yaprakları ve bitki köklerini besliyor. İşte detaylar...


İnternetten av pantolonu siparişi verdi, paketi açtığında şaşkına döndü: Mesaj attım, dönüş olmadı

Adana’da sosyal medyadan av pantolonu siparişi veren M.T. hamile pantolonu ve içlik gelince şok oldu. 845 lira karşılığı aldığı pantolonun yanlış geldiği için büyük şaşkınlık yaşadığını belirten M.T., 'Reklamı da güzel yapmışlar. Farklı isim ve ara yüz kullanıyorlar. Güvensiz sitelerden alışveriş yapmayın. Bu benim ilk ve son oldu. İyi niyetli insan çok ama kötü insanlar da çok.' ifadelerini kullandı.


Anne ve babasını öldürüp intihar etmişti! Vahşetin sebebi ortaya çıktı

Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi 4508 Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısı Kamil Yılmaz (25), henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı annesi Sevilay Yılmaz (48) ve babası Hikmet Yılmaz (50) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Kamil Yılmaz, annesi ve babasına ateş etti. Anne ve baba kanlar içerisinde yere yığılırken Kamil Yılmaz, aynı tabanca ile kendi...


Kepez'de icradan satılık düğün salonu!

Antalya Kepez'de 1.347 metrekare dubleks düğün salonu icradan satışa sunuluyor...


3 hafta önce sevgili oldular! 16 yaşındaki kız arkadaşı öldürdü!

3 hafta önce sevgili oldular! 16 yaşındaki kız arkadaşı öldürdü! Diyarbakırda olay, 26 Mayıs akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesindeki 8 katlı apartmanın 7nci katında meydana geldi. BAŞINDAN VE KOLUNDAN VURULMUŞ BULDU DHAda yer alan habere göre eve gelen R.V., kardeşi Muhammed Varoğlunu (22) başından ve kolundan tabanca ile vurul...


Vurularak öldürülen oyuncunun son anlarından kahramanlık hikayesi çıktı!

'General Hospital' dizisiyle tanınan 37 yaşındaki ABD'li oyuncu Johnny Wactor, Los Angeles'ta bir araca yönelik hırsızlık girişiminde bulunan üç kişi tarafından vurularak öldürüldü. Annesi Scarlett, aktörün ölümünü ilk olarak TMZ'ye doğruladı. Ardından Los Angeles polis departmanı da Wactor'un Cumartesi günü sabah saat 03.00 civarında bir araçtan katalitik konvertör çalmaya çalıştıkları iddia edilen kişilerin silahlı saldırısına uğradığını...


Milas sahilleri yaz sezonuna hazırlanıyor

Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Milas’tın turistik mahallelerinde Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yaz sezonuna hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere.


Adıyaman'da 585 gram doğan bebek 107 gün sonra taburcu edildi

Adıyaman'da 26 haftalıkken 585 gram ağırlığında prematüre doğan bebek, 107 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi.


Misafirlerini evine raylı sistemle taşıyor

Misafirlerini evine raylı sistemle taşıyor Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Silifke ilçesinde yaşayan Hasan Say, evine rahatça çıkabilmek için raylı sistem yaptırdı. Say, misafirliğe gelen yaş almış misafirlerini bu sistemle yukarı çıkartıp, evine taşıyor.İlçeye bağlı Bükdeğirmeni Mahallesi'nde yaşayan Hasan Say, evine rahatça ...


Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber! Yeni konut kampanyası başlıyor: Faizler düşecek, vade uzayacak

Satılık konut fiyatlarındaki fahiş artış ve kredi faiz oranlarının da konut fiyatlarına paralel şekilde artması nedeniyle birçok kişi ev alma planını erteledi. Ancak yeni konut kampanyası ile ev sahibi olmak mümkün hale gelecek. Yeni konut kampanyasının detayları bugün belli olacak.


Meriç Nehri'nde kayıklarla turistik gezi başladı

Edirne Valiliğince nehirlerin daha etkin kullanılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Meriç Nehri'nde kancabaş tipi kayıklarla gezinti başladı.


Evinde kanlar içinde bulunan genç hayatını kaybetti... 16 yaşındaki sevgilisinden itiraf: Olayı böyle anlattı

Diyarbakır’da 3 gün önce ağabeyinin evde tabanca ile vurulmuş halde bulduğu Muhammed Varoğlu (22), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası polise teslim olan 16 yaşındaki M.A. ise tutuklandı. M.A., pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, Varoğlu ile 3 hafta önce sosyal medyada tanışarak sevgili olduklarını ve olay günü de aralarında çıkan tartışmada tabancayla vurduğunu söyledi.


Efeler’den vatandaşlara beslenme danışmanlığı

Efeler Belediyesi Kadın, Aile, Çocuk Psikososyal Destek Merkezleri, vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için beslenme danışmanlığı veriyor.


Çorum'un Budaközü Vadisi ilkbaharda ziyaretçilerini ağırlıyor

Hitit yolu yürüyüş parkurundaki vadi, asma köprüleri, su geçişleri, mağaraları, ahşap yürüyüş platformlarıyla doğa tutkunlarına olduğu kadar doğa fotoğrafçılarına da hitap ediyor.


Deniz Akkaya'nın da burcu o! Aslan burcu anneleri nasıl olur?

Deniz Akkaya ve kızı arasında yaşanılan gerilim akıllara birçok soruyu getirdi. Bu sorulardan biri de Deniz Akkaya'nın hangi burç olduğu... Aslan burcu kadınlar üstünlük sağlamayı seven, ne istediklerini bilen kişilerdir. Aslan burcu kadınlar anne olunca son derece korumacı olurlar. Peki aslan burçlarından nasıl anne olur?


TEKNOFEST Akdeniz’in Tarihleri Açıklandı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 7. yılında 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı ) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST’e tarihi ve zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla Adana ev...


Ünlü moda tasarımcısı Vera Wang'ın genç görünümü herkesi şaşırtıyor

Ünlü moda tasarımcısı Vera Wang, dış görünüşüyle tasarımlarından daha fazla konuşuluyor. 75 yaşında olmasına rağmen kimse onun yaşını tahmin edemiyor. Wang, sağlıklı beslenme ve sporun sayesinde genç kalmayı başardığını söylüyor. Meşgul olmanın yaşlılığın en iyi panzehiri olduğunu savunan Wang, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla da gençlik sırrını kanıtlıyor.


Aydınlı kuaförler şovlarıyla hünerlerini sergiledi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen 'Sezona Merhaba' partisinde, Aydınlı kuaförlerin gerçekleştirdiği saç şovu geceye damgasını vurdu.


Çifte vahşet! Önce karısını sonra karısıyla tanıştıranı öldürdü

Doğukan Uğur, Fatih Yedikule'de, 2 yıl önce Cezayir Uyruklu Zahir Benferchiche'nin tanıştırdığı yine Cezayir uyruklu olan Zahra Nojioua (29) ile evlendi. Evlilik sürecinde, ikili arasında devam eden sorunların ardından Uğur, geçtiğimiz pazartesi akşamı Zahra Nojioua'yı eline aldığı bıçakla boğazını keserek öldürdü. Pendik'te parçalanmış cesette işkence izleri... Çelişkili ifadeler Evden çıkan Uğur daha sonra kendisini eşiyle tanıştıran ve camide...


Hırsızlık için girdikleri evde ev sahibiyle karşılaştılar, çığlık çığlığa kaçtılar

Antalya'da hırsızlık amacıyla girdikleri evde ev sahibi ile karşılaşan ve çığlık atarak kaçan 2 kadın, ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda Manavgat-Antalya otobüsünde yakalandı. Olay sonrası tanınmamak için bir inşaata kıyafetlerini değiştirdikleri öğrenilen şüphelilerin, 25'in üzerinde hırsızlık kaydı bulunduğu belirtildi.


Beynimize iyi gelen gıdalar

Uzmanlar, dengeli beslenmenin beyin sağlığımız üzerinde büyük etkileri olduğunu belirtiyor. Bazı gıdalar ise zihinsel hastalıkları önlemeye yardımcı oluyor


Pınar Altuğ sessiz kalamadı! 'Mezarda ne yapacaksınız?' diyen takipçisine sinirlendi

1994 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Türkiye güzeli seçilen Pınar Altuğ, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderilere yapılan bir yoruma yanıt verdi. Altuğ’un bu kez kendisine 'Mezarda ne yapacaksınız acaba?' diyen kullanıcıya verdiği cevap gündem oldu.


Bu hissi yaşıyorsanız dikkat: "Etraf dönüyor, yer ayağımın altından kayıyor" Sebebi bu olabilir... B12 ve D vitamini eksikliği tetikliyor

Yataktan kalkarken, yürürken ya da telefon kullanırken bu şikayetleri yaşıyorsanız dikkat! Etraf dönüyormuş hissi, kişinin hareket ediyormuş hissi, gördüğü nesnelerin hareket halindeymiş gibi netlikten uzaklaşmış, flu ve karıncalanmış görmek gibi belirtiler vertigo sinyali olabilir. Peki vertigo nedir? Vertigo ataklarında yapılması gerekenler nelerdir? Uzman isim anlattı. İşte detaylar...


Otobüsler neden ücretsiz, 29 Mayıs ne bayramı (ne günü)? Metrolar, füniküler, metrobüsler, vapurlar bugün ücretsiz mi, İETT 29 Mayıs bedava mı? İstanbul’da toplu taşıma neden ücretsiz?

29 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı? İstanbul'un Fethi'nin 571. yılı İstanbullular tarafından coşkuyla kutlanacak. Kutlamalara katılacak olan vatandaşlar İstanbul’da toplu taşımanın durumunu sorguluyor. Peki, 29 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs Marmaray bedava mı?