SüRDüRüLEBILIR MODADA BURTEKS TEKSTIL IMZASı

Burteks Tekstil yeni inovasyon üretimini, ECLECTIC'in özel koleksiyonunu özel bir davetle kutladı. Sürdürülebilir moda için özel üretilen kumaşların, tasarımla buluşması, defile sunumunda canlı müzik ve dans performansları özlenen bir moda şovu olarak hafızalara kazındı.

Esma Sultan Yalısı'nda oldukça şık ve özenle tasarlanan davette misafirler geleceğin dünyasını adeta bir masaldaymış gibi keşfettikleri kokteyl sonrası, Tencel Micro Modal ve Ecovero x Refibra kumaşlarının nasıl tasarıma dönüştüğünü sergilemek üzere ECLECTIC tarafından davete özel hazırlanan 'Sustainable Journey for Life' koleksiyonu defilesi gerçekleşti. Öner Evez'in koreografisinde düzenlenen bu defile de davetin masalsı ambiansını taşıyordu. Davete özel sürpriz olarak defilenin baş mankeni Çağla Şıkel çok özel bir dans gösterisi de sergiledi. Burteks Tekstil Yeni Nesil Sürdürülebilir Moda Dönüşümü organizasyonu unutulmaz anlara imza atarak büyük ilgi uyandırdı.

ÇEVREYE DUYARLI KUMAŞLAR

Sustainable ve geri dönüşümde sınır tanımayan elyafların Türkiye'deki iplik ve dokuma kumaş da üretim öncüsü olan Burteks Tekstil, doğanın insanlığa karşılıksız sunduğu mucizeyi yani kayın ağacının pulp haline getirilerek dönüştürülmüş elyaflardan iplik ve kumaş üretimi yaparak dünya çapında övgü topluyor. Lenzing Viscon Ecovera elyafı olarak tanınan bu mucize yani geleceğin modası jenerik viskonlara oranla yüzde 50 oranında daha düşük karbon emisyonu ve su etkisine neden oluyor. Burteks Tekstil yakın bir zamanda çevreye duyarlılığı ile sürdürülebilir moda endüstrisinin parlayan yıldızı Viscon Ecovera'nın yepyeni bir inovasyonla Ecovera x Refibra elyafı versiyonuna ulaştığının müjdesini verdi.

Alper Burnukara

GELECEĞE YÖN VEREN İNOVASYONLAR

Burteks Tekstil'in İcra Kurulu Başkanı Alper Burnukara'nın önderliğinde titizlikle düzenlenen bu özel davete her biri konusunda uzman ünlü isimler katıldı. Konuşmasına 'Yaşanılabilir bir dünya için sürdürülebilirlik serüvenimizde biz zirveye tırmanırken isteriz ki sizlerle de zirvede buluşalım.' diyen Alper Burnukara sözlerine şöyle devam etti: Kat ettiğimiz yolda amacımız önce kendimize, sonra sizlere değer katmak, birlikte dünyamız için örnek işlere imza atmak. Burteks Tekstil olarak kaliteli ve işlevsel hizmet sunmanın yanında sürdürülebilirliği hayatın her alanına dâhil etmek en önemli misyonlarımızdan. Geleceğe yön veren bu inovasyonumuzu sizlerin de yakından tanıması ve keşfetmesi için bugün burada düzenlediğimiz bu davette sizlerin de fikirlerini almak istiyor, yaptığımız bu işlerin daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir dünya adına hepinize ilham olmasını temenni ediyoruz. Bu aralar çok sık gündeme gelen ancak gerçekten altı doldurulması gereken hassas bir konu olan sürdürülebilirlik gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden günümüz ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmaktır.

Ümit Temurçin

2024-06-29T04:38:04Z dg43tfdfdgfd