Astroloji HP

Trending:


Balık: Günlük Burç Yorumları - 16 Haziran

Balık: 16 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Diyarbakır’da kaybolan kuzenler köyden 8 kilometre uzaklıkta bulundu

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde dün kaybolan iki kuzen, ekiplerin yaptığı 9 saatlik arama tarama çalışmaları sonucu köyden 8 kilometre uzaklıkta uyurken bulundu.


Tek isteği fotoğraf çekilmekti! Kızını kurtarmak için suya atladı sonrası çok acı

Edinilen bilgiye göre, Kandıra ilçesi Babalı Sahili'nde ailesi ile birlikte yazlıklarına gelen Havvanur Yavuz, kayalıklarda fotoğraf çektirmek istedi. Ayakları kayan genç kız, denize düşerken, babası Mehmet ile abisi Ömer Yavuz peşinden atladı. Denizin dalgalı olması sebebiyle çırpınan kız, babası ve abisi denizden çıkamadı. EKİPLER BÖLGEYE GİTTİ Durumu fark edenler 112 Acil Çağrı merkezine haber vererek yardım etti. İhbar üzerine dalgıçlar,...


Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçti

Son yıllarda özellikle sosyal medyanın etkisiyle sahte psikologların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar bu alanda yeterli denetimin olmadığını ve meslek yasasının olmamasının fırsat bilindiğini açıklarken konu ile ilgili toplum ruh sağlığını koruyan yeni bir yasanın hayata geçirilmesini atılması gereken en önemli adımlardan birisi olduğunu dile getiriyor.


Çifte ihanetten yeni aşk doğdu... Birbirlerinin kollarında teselli buldular

Olayı şöyle bir kısaca toparlamak gerekirse... İkisi de evliydi... İkisinin eşleri birbiriyle iş arkadaşıydı. Fakat bu ortak çalışma zaman içinde bir aşka dönüştü... Başkalarıyla evli bir kadınla bir erkeğin aşklarını öyle hemen açık etmesi zor elbette. Onlar da öyle yaptı. Gizleyebildikleri kadar aşklarını gizlediler. Ama sonunda gerçek ortaya çıktı.


Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor

Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı' Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.


Kesilen et 24 saat sonra tüketilmeli

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini anlattı: Etler kesildikten hemen sonra 5-6 saat serin bir yerde (14-16 C), sonrasında 18-19 saat da buzdolabında bekletilmeli. dedi.


Bayramda 1 gün çalışan 2 günlük ücret alır

Arife günü ve bayramda çalıştırılacak işçilere işveren mutlaka ilave ücret ödemek durumunda. Bayramda çalışacak işçiler, yasal hakları olarak çalıştıkları her gün için 1 değil 2 günlük ücretlerini alır. Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Bu yıl bayramın çarşamba günü sona ermesi nedeniyle çalışanların önemli bir bölümü iki günlük yıllık izinle tati...


İlber Ortaylı 250’nci yılında tarihçi Hammer

Hammer, Maria Theresia’nın kurdurduğu “dil oğlanları” diye çevrilen Orientalische Akademie’de Latince, Yunanca, Arapça, Farsça ve Türkçe öğrenmişti. Avusturya Bilimler Akademisi’nin ilk reisiydi. Osmanlı Encümen-i Dâniş’inin ilk Avusturyalı üyesiydi. Tıpkı Ahundzâde’ye Latince alfabesinden dolayı Padişah Abdülmecid’in bir Mecidiye nişan vermesi gibi Hammer’e de ilk örneklerden sayılan ikinci dereceden Mecidiye nişanı verilmiştir.


Kurban keserken yaralanan vatandaşlar soluğu hastanede aldı

Her sene olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da kurbanlık hayvan keserken kendini yaralayan vatandaşlar hastanenin yolunu tuttu.


Elazığ’da vatandaşlar kurbanlarını kesti, yoğunluk havadan görüntülendi

Elazığ’da Kurban Bayramı'nın ilk gününde bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra aldıkları kurbanlıkları kesti. O yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.


Şairler ikiye ayrılırlar, ben âşıkları tutuyorum: Oruç Aruoba

Çocukluklarımız aslında bir hastalık gibi gelişir bizimle. Biz insanlar ilk şeklimizi o hayalhanenin bize giydirdiği hastalıklı elbise içinde alırız. Bu, bizim şiirimizin de, felsefemizin de ve hatta dinimizin de temelinde yer eder. Orada gelişip yönünü bulamayan her süreç dönüşeceğimiz kişiliklerin, taşıyacağımız kimliklerin içereceği omurganın neye ne kadar dayanacağını da belirleyen tek şey olur


Kaçan boğa binanın çatısına çıktı! Sahipleri bin bir zorlukla yakaladı

Konya'da sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık boğa, kerpiçten yapılan tek katlı ahırın damına çıktı. Ardından bitişikteki evin çatısına çıkan boğa aşağı atlayıp kaçmaya devam ederken, sahiplerinin takibi sonucu güçlükle yakalandı. Yaşanan panik anları kameraya saniye saniye yansıdı.


Eski eşinin kaçtığını düşündüğü kadının dükkanını taşladı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde bir kadın, boşandığı eşinin kaçtığını düşündüğü kadına ait dükkanı taşladı.


"Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım!"

Sydney'deki o güzel günler üzerinden yıllar yıllar geçti. Akıp giden yıllar içinde Beş Kıta hayalimin önüne çıkan engeller ve sorunlarla göğüsleştim. Fakat her şeye karşın kulvarımı terk etmedim. Nihayetinde engeller aşıldı, sorunlar çözüldü. Ve 2017 yılında Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve projemin görkemli finaline ulaştım


İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde, tatil bölgelerinde ve yurtdışında geçirmek isteyenlerin yolculuğu sürüyor. İstanbul Havalimanı'nda da arife günü bayram yoğunluğu yaşandı.


831 yıllık camide Kurban Bayramı namazı kılındı

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.


Bayramda çalışanlar dikkat, haklarınızı öğrenin: Yol ücreti, fazla mesai, avans, çift yevmiye...

Bayramda çalışanlar dikkat, haklarınızı öğrenin: Yol ücreti, fazla mesai, avans, çift yevmiye...


Solucan delikleri ile dolanıklık ilintili mi?

Bazı kuramsal fizikçiler, görünüşte farklı olan Kuantum mekaniğinin dolanıklığı ile Genel Göreliliğin solucan deliklerinin aslında eşdeğer olabileceğini öne sürüyorlar. Eğer bu doğrulanırsa bu denkliğin elbette derin sonuçları olabilir. Buna göre makro yapı yani "uzay-zaman" evrenin mikroskobik bileşenlerinin, yani kuantum parçacıklarının dolanıklığından ortaya çıkmış olabilir, deniyor


Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

Kurban Bayramı'nda fazla tüketilen kırmızı etin sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


Doğan HIZLAN Cumhuriyet’in 100. yılında müzik kültürümüz

100’üncü yılla ilgili çalışmalar içinde üzerinde durulması gereken türler arasında müzik ilk sırlarda yer alır .


Akraba çocukları kayboldu! Ekipler arıyor

Akraba çocukları kayboldu! Ekipler arıyor Hani ilçesi kırsal Kuyular Mahallesinde saat 15.00 sıralarında kaybolan akraba çocukları Sude Özkılıç ve Zeynep Özkayayı yakınları kendi imkanlarıyla bulmaya çalıştı. Aramadan sonuç alamayan aileler durumu 112 Acil Çağrı Merkezinde bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipl...


Mehmet Günsür sokak tarzıyla dikkat çekti! Eski ve yırtık ayakkabısı şaşırttı

Son olarak 'Kül' adlı yapımda yer alan Mehmet Günsür, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Ayaküstü muhabirlerle konuşmayı ihmal etmeyen ünlü isim, tarzıyla dikkat çekti. Günsür'ün ayakkabısının eski ve yırtık olduğu görüldü.


Müze ve saraylar açık mı? Dolmabahçe Sarayı bayramda açık mı? Topkapı Sarayı bayramın birinci günü kaçtan kaça kadar açık?

Birçok vatandaş 'Bayramda saraylar ve müzeler kapalı mı, açık mı?'' sorusuna yanıt arıyor. 2024 Kurban Bayramının birinci günü bu yıl 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geldi. İnsanlar bayram sabahının ilk günü müze ve sarayların çalışma saatlerini sorguluyor. Peki ama Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi önemli müze ve saraylar kaçta açılıyor?


50 babayla konuştuk, onlara ‘sihirli babalık formülleri’ni sorduk: Oyun oynuyorlar, şaka yapıyorlar, dinliyorlar ve bol bol sarılıyorlar

Doğru ebeveynlik tartışmaları genellikle anneler üzerinden yürütülse de bu babaların tavsiye aramadığı anlamına gelmiyor. Bazen telaşlı bir çocuğu sakinleştirmek veya bir ergenle bağlantıda kalmak her zaman kolay olmuyor. Babalar Günü’ne özel, babalara ‘sihirli formüllerini’ sorduk…


Türkiye'nin en güzel haziranlarından biri

O gün sokakları, caddeleri, meydanları dolduran ve hakları için sloganlar atarak yürüyen işçileri görenler, izleyenler ülke tarihinin çok özel bir gününe tanıklık ettiklerini fark etmişler miydi bilinmez ama Türkiye işçi sınıfı, tarihinde ilk kez böyle görkemli bir direnişle kendi gücünün farkına varıyordu. Bu güç ne zamana kadar ve nasıl kullanılabilecekti?


Herkes onları arıyor! 3 ve 4 yaşındaki iki kuzenden saatlerdir haber yok

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde iki kuzenden öğlen saatlerinden bu yana haber alınamıyor. Ekipler kız çocuklarını bulmak için arama çalışmaları başlattı.


Kasapoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı! 'Huzurun hakim olduğu bir dünya için dua ediyoruz'

Yayınladığı mesajında, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Kasapoğlu, "Bir Bayrama daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Bu mübarek günlerin, milletimizin birliğini ve beraberliğini pekiştirmesi, kardeşlik ve dostluk bağlarımızı güçlendirmesi en büyük temennimizdir" dedi. Dr. Mehmet Kasapoğlu, bayramların toplumumuzdaki paylaşma ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği günler olduğunu...


Miniklerin muhteşem gösterileri ayakta alkışlandı

Bozüyük Belediyesi Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Oyun ve Bakımevi'nin miniklerinin özenle hazırladığı yıl sonu gösterileri yoğun ilgi gördü.


Bayram özel patlıcanlı gözleme tarifi! Kokusu uyandırıyor, iç harcı çok zengin

Patlıcanlı gözlemeyi bayram için deneyebilirsiniz. Patlıcanlı gözleme içerisinde birden fazla sebze var. Peki çıtır çıtır olan patlıcanlı gözleme nasıl yapılır?


Erzincan’da acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu

Erzincan’da kurbanlık keserken kendini yaralayan acemi kasaplar koşarak hastanelere gitti.


Dinçer Güner Bu yaz planlı olacağız... Bütçe ve ekonomiye dikkat!

Gökyüzünde Yengeç dönemi başlıyor. Güneş’in Yengeç burcuna geçmesi demek yazın resmi olarak geldiğine işaret eder. Ayrıca 22 Haziran’da Oğlak burcundaki dolunay bu yaz daha planlı, organize, bütçe ve ekonomiye dikkat ederek davranacağımızı gösteriyor.


Süpermarketi denize taşıdı

Migros'un yaz aylarını Ege koylarında geçiren müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu Migros Deniz Market yaz sezonunun gelmesi ile hizmete başladı.


‘Kurban etini kömür ateşinde yakmayın’

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 - 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin...


Bayramda bunlardan uzak durun

Geniş kahvaltı sofraları, kavurmalar, tatlılar... Midemiz de bayram etsin demeyin. Uzmanlar, bayramın zehir olmaması için önemli uyarılarda bulundu.


Yakaladıkları timsahı pişirip yediler

T24 Dış Haberler Kuzey Avustralya'da meydana gelen olayda bir Aborijin topluluğu, aylardır kendilerini takip eden ve çocuklar için risk oluşturduğunu belirttikleri 4 metre boyundaki bir timsahı pişirip yedi. Aylar boyunca topluluğa ait köpekleri ve diğer evcil hayvanları da yediği belirtilen timsahın, topluluk tarafından geleneksel bir ziyafete dön...


Cuma namazı kılanlara küfredip video çekti! Görüntüler ortaya çıkınca tutuklandı

İstanbul Fatih'te bir kişi, cami avlusunda cuma namazını kılmaya gelenlere küfür ve hakaret ederek videoya kaydetti. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Buğra Adil Buyrukcu Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat!

Hepimizin ortak mutluluk günlerinden olan Kurban Bayramı‘nda yine şahane sofralar kurulacak, sevdiklerimizle hoş sohbetler ederek, tatilin keyfini çıkaracağız.


Ev alacaklar dikkat: Sıfır konutlarda dikkat çeken değişim!

Ev alacaklar dikkat: Sıfır konutlarda dikkat çeken değişim!


‘Efes Deneyim Müzesi’ dünyanın en iyisi

Ziyaretçilerine antik kentin altın çağını yaşatan Efes Deneyim Müzesi, rakiplerini geride bırakarak dünyanın en seçkin ödüllerinden olan Mondo-Dr Awards’ta birincilik aldı.


CİMER’e gülümseten başvurular

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - CİMER çocuklardan da büyük ilgi görüyor. CİMER’e çocuklardan, birbirinden ilginç sorular ve talepler geliyor. Çocukların bazı talepleri gülümsetirken, bazıları da ülke sorunlarına olan duyarlılığı gösteriyor. “Saat kaçta doğdum?”, çocukların en çok yönelttiği sorular arasında yer alıyor. ‘Uyutmak, cinayet’ Artvin’den yazan bir çocuk, “Psikolojimi olumsuz yönde etkiliyor” diyerek sevmediği “gülen yüz emojisinin”...


İstanbul'da bayramın 1. gününde yollar boş kaldı

Kurban Bayramı'nın 1.gününde 9 günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşların İstanbul'u terk etmesiyle yollar boş kaldı. E-5 karayolunda boş kalan yollar havadan görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/istanbulda-bayramin-1-gununde-yollar-bos-kaldi-353214


TEV'in dokunduğu hayatlar geleceği aydınlatacak

1967 yılında Vehbi Koç, sadece bir vakıf kurmadı; aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir hikayenin ilk satırlarını yazdı. Türk Eğitim Vakfı (TEV), o günden bu yana on binlerce gencin hayatına dokundu, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.


Bayram boyunca marketler kaça kadar açık? BİM, ŞOK, A101 bayram çalışma saatleri

Bayramda marketler açık mı sorusu 16 Haziran Pazar günü itibarıyla sorgulanıyor. BİM, A101, ŞOK, Migros ve diğer marketlerin çalışma saati, 4 gün sürecek Kurban Bayramı sebebiyle araştırılıyor. BİM, A101, ŞOK, Tarım Kooperatif marketlerinden alışveriş yapmak isteyenler açılış kapanış saatini sorguluyor. 2024 Kurban Bayramı BİM, A101, ŞOK, Tarım Kooperatif çalışma saatleri!


Polis alarma geçti her yerde arıyor! Pompalı tüfekle dehşet saçtı

Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi 2357. Sokak'ta bulunan bir tekel bayiide meydana geldi. İddiaya göre, beş yıl önce boşandığı Meral Tınastepe'nin işlettiği tekel bayiisine gelen Şeref Ç., burada eski eşiyle birlikte yaşadığını öğrendiği Musa Ayaz ile tartıştı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Şeref Ç., aracına dönerek yanında getirdiği pompalı tüfek ile geri döndü. Şeref Ş.’nin pompalı tüfekle açtığı ateş...


Rize'deki bu binaya fiber internet her şeyden önce geldi

Rize'de arazisinden geçen uluslararası fiber internet kablosunu kaldırtmak isteyen vatandaş bir türlü amacına ulaşamayınca ne yapacağını şaşırdı. Duvarları bile örülememiş olan evin ortasından fiber kablo geçmesi görenleri hem güldürüyor hem de düşündürüyor.


‘Hayvanlar bizim ortak değerimiz’

Sokak köpeklerinin ‘uyutulması’ yasa tasarısı ve sosyal medyada videosu paylaşılan Şanlıurfa’daki şiddet olayları... Gündemimizde hep sokak hayvanları var. Sosyal bilimci ve hayvan hakları savunucusu Mine Yıldırım “Sokak hayvanlarıyla yaşama geleneği, Türkiye’de son derece özgün, kültürel ve toplumsal bir değerdir” diyor.


Uzmanından kurban eti ile ilgili uyarılar

Diyetisyen Gamze Söylemez, kurban etinin, hayvan kesildikten hemen sonra pişirilmemesi gerektiğini ve etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Bilecik’te ’halk bakkal’ın ikinci şubesi açıldı

Bilecik Belediyesi tarafından başta ihtiyaç sahibi vatandaşlar olmak üzere tüm halkın alışveriş yapabileceği halk bakkalın ikinci şubesi açıldı.


İstanbul'da mahalleyi karıştıran kurbanlık! Sahibinin kolu kırıldı, kurbanlık ise...

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi, Üsküdar Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan kurban satış yerinde kamyonete bindirildiği sırada kaçan boğa ile vatandaşlar arasında kovalamaca başladı. Boğayı yakalamaya çalışan sahibi Sezgin Kılıç'ın kolu kırıldı. İki ilçe değiştirdi! İstanbul'da kurbanlık dana firarda Cadde üzerinde yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan boğa bağlandığı elektrik direğinde akıma kapıldı. Kolu...