TATILDEN KALAN

Dokuz günlük tatil dün son buldu. Milyonlarca vatandaş ‘topluca' seyahat edip geri döndü, turistik merkezlerde geriye çöp dağları kaldı.

9 günlük bayram tatilinde milyonlarca vatandaş turizm bölgelerine akın etti. Tatilin bitmesiyle sahil ve ormanlık alanlarda tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı. Rastgele etrafa atılan cam şişeler ise yangınlara davetiye çıkardı.

Türkiye'de önemli turizm merkezlerinin yer aldığı sahiller 9 günlük Kurban Bayramı'nda tatilci akınına uğradı. Akdeniz, Ege ve Marmara'da plajlarda yer kalmadı. Kimi otelde, kimi çadırda kimi yazlıkta kimi ise karavanda sahillerde tatilin tadını çıkaran vatandaşlar dün evlerinin yolunu tuttu. Tatil beldelerinde nüfus yoğunluğu artarken, sahiller ve mesire alanları doldu taştı. Bayram tatilinin sona ermesiyle ziyaretçilerden geriye ise bazı sorumsuz vatandaşların bıraktığı çöpler kaldı.

SOKAKLAR ÇÖPLE DOLDU

Turizm cenneti Marmaris'te sahiller ve sokaklar çöp yığınlarıyla doldu. Belediye ekipleri yoğun mesai yaparak sokak ve sahilleri temizledi. Antalya'da İncekum Halk Plajı ve çevresine çadır kurma girişimine Alanya Belediyesi zabıta ekipleri müsaade etmedi. Çadır kuramayan vatandaşlar geceyi plaj otoparklarında yatarak geçirirken, geride bırakılan çöpler nedeniyle tatilcilere sitem eden plaj işletmecisi çöpleri tek tek topladı. Antalya'nın Serik Plajı'nda çöp yığınları oluştu.

DUYARSIZ VATANDAŞA TEPKİ

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen ve 40 dereceyi bulan sıcakta serinlemek isteyen vatandaşlar Akdeniz'e akın etti. Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman gibi çevre illerde yaşayan vatandaşların tercihi doğallığını koruyan Hatay'ın sahilleri oldu. Tatilin bitmesine sayılı günler kala bölgeyi terk eden vatandaşlardan geriye çöpleri kaldı. Akdeniz'in incisi olan Arsuz ilçesinin eşsiz sahili de çöple doldu. Vatandaşlar çöp yığınlarını sosyal medyaya koyarak duyarsız tatilcilere tepki gösterdi.

AYVALIK'TA 24 SAAT TEMİZLİK MESAİSİ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin nüfusu yurtdışından gelenlerle birlikte 1 milyonu aştı. İlçede belediye ekipleri sadece dört günlük bayram tatilinde 3 bin 660 ton çöp topladı. Ekipler, Ayvalık merkez, Cunda (Alibey) Adası, Altınova, Sarımsaklı ve Ayvalık genelinde 24 saat durmaksızın çöp topladı. Bursa'nın tatil merkezi Mudanya ve Yalova Ağva'da da sahil ve sokaklar çöplerle doldu. Orman yangın felaketinin yaşandığı Çanakkale'de de manzara aynıydı. Ormanlık alanlara bırakılan çöp yığınlarının içinde çam şişelerin de olması yeni yangınlara davetiye çıkardı.

2024-06-24T04:05:54Z dg43tfdfdgfd