Trending:


Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirası fotoğraflarla belgelenecek

Bursa UNESCO Derneği tarafından somut olmayan kültürel miras unsurlarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak hedefiyle düzenlenen 'Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başvuruları başladı.


Karasuda facia! Cansız bedenleri bulundu

Karasuda facia! Cansız bedenleri bulundu Akşam saatlerinde Karasu ilçesine bağlı Yalı Mahallesi Sahil Park Kule mevkisinde denize giren Caner İnel (31) dalgalı denizde akıntıya kapıldı. Gencin çırpındığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan bir saatlik arama çalışmasının ardınd...


Bir ilki gerçekleştirdi! Kilosu 300 liradan kapış kapış satıyor

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri tüm Türkiye tarafından beğenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem şekerinin üretimi başladı. Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılan limonlu badem şekeri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Muz ağaçlarını tekmeleyerek parçalayan dövüşçü, performansıyla ilgi odağı oldu

Hatay'da fitness antrenörlüğü yapan Ali Erdoğmuş'un muz ağaçlarını tekme darbeleriyle kırdığı anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu.


Yasemin Ilıcalı'nın son hali dikkat çekti: Bu yaşta neden silikon?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Zeynep Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kızı Yasemin Ilıcalı'nın doğum gününü kutladı. Annesine ikizi kadar benzeyen Ilıcalı'nın yüzündeki değişim takipçilerin dikkatinden kaçmadı. "Bu yaşta neden silikon, değişime erken başlamış" gibi yorumlar yapıldı.


Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu

Hatay'ın bereketli topraklarında başlayan karpuz hasadıyla birlikte damak çatlatan lezzet tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı.


Fransa'da aşırı sağ karşıtları sokaklarda

Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti


Kadıköy'de korku dolu anlar: Dışarı çıkarılınca kurşun yağdırdılar

Kadıköy’de iddiaya göre eğlence mekanında etrafa rahatsızlık veren bir kişi görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Silahla olay yerine geri gelen şüpheli eğlence mekanı önünde bekleyen çalışanlara ateş etti. Polis ekipleri şüpheliyi gözaltına alırken, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.


BİM 9-12 Temmuz aktüel katalog: Bu hafta BİM'de indirimli ürünler hangileri? Cam silme robotu fırsatla geliyor

BİM her hafta yayınladığı güncel katalogla ucuz alışverişin adresi olmaya devam ediyor. Bu hafta 10 Temmuz itibariyle raflarında indirimli ürünlere yer veren zincir market, mutfak alışverişinin yanı sıra pek çok üründe fiyatları düşürdü. İşte BİM yeni fırsatları ve kampanyalarının yer aldığı 9-12 Temmuz BİM aktüel katalog...


Antika eşyalar bağ evlerinin şark köşelerine süs oluyor

1970’li, 1980’li yıllarda popüler olan siyah beyaz televizyon, müzik seti, teyp, gaz lambası, ev aletleri vb. ürünler günümüzde LCD TV, cep telefonu, laptop, internet karşısında demode olunca hurda niyetine satılarak özellikle bağ evlerinde ki şark köşelerinde süs eşyası oluyor.


Diyarbakır’da sitede yangın paniği: 4 kişi dumandan etkilendi

Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesinde bir sitede çıkan yangın sonucu 2'si itfaiye eri, 2'si bina sakini toplam 4 kişi dumandan etkilendi.


Binayı saran ağır koku ihbarına gelen polis ekipleri daire sahibinin cansız bedeni ile karşılaştı

Antalya'da apartman sakinlerinin binadaki kökü koku üzerine ihbarda bulunmalarının üzerine, olay yerine gelen polis ekiplerince daire sahibi evinde ölü bulundu.


Altın fiyatları canlı son durum: 8 Temmuz 2024 Bugün gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL?

Altın fiyatları canlı rakamlar üzerinden takip ediliyor. Yeni hafta öncesi cumhuriyet altını 16,068 TL'den işlem görüyor. Peki 8 Temmuz bugün gram, tam, çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL?


Kadınlar Sıcak Havaya Aldırmadan Ekmek Üretiyor

Mersin'de bir kadın girişimci açtığı dükkanda, sıcak havaya aldırmadan kadın çalışanlarla beraber günlük 900 köy yufkası üretiyor. Kadın girişimci Saliha Karak, dışarıda 30-35 derece olan hava sıcaklığına karşın, ocak başında 45 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışan kadınlar, ürettikleri ürünleri hem marketlerde hem de evlere paket servisi yaparak müşterilere hizmet veriyorlar.


Abartı egzos seven sevimli bebek

Abartı egzos seven sevimli bebek


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Adana'da yetişiyor, her derde deva oluyor! Lokman Hekimin kitaplarında da geçiyor

Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan tırşik otundan yapılan çorba her derde deva oluyor. Lokman Hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.


Sivas sucuğunun lezzetini bilimsel çalışmayla kanıtladı

Eskişehir'de bir profesör, en lezzetli sucuğu tespit etmek için 2 bin 500 öğrenciye Sivas, Kayseri ve Afyonkarahisar sucuklarını tattırdı, Sivas sucuğu yüzde 80 beğeni ile birinci geldi.


Arpa mı darı mı? ''Aç tavuk kendini'' atasözü nasıl devam eder! TDK Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü!

TDK Atasözleri ve Deyimler Sözlüğüne göre; ''Aç tavuk kendini'' şeklinde başlayan atasözü nasıl devam eder?


Adana'nın en eski Türk yapısı: Ağca Mescit görkemli mihrabı ile dikkat çekiyor

15. yüzyılda Ramazanoğulları'nda bir Türk beyi tarafından inşa edilen 'Ağca Camii' Adana'nın en eski Türk yapısı... Günümüze kadar çeşitli restorasyonlarla ayakta kalmayı başaran camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından korunmaya devam ediyor.


Yerli girişimler yatırımcılarla buluştu

Toplumda fark yaratmak isteyen girişimcilerin ve startup’ların iş dünyasıyla buluşmasını sağlayan, Sahne XL etkinliği geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlendi.


Termometreler 41 dereceyi gördü! Kentte herkes denize koştu

Hava sıcaklığının gün ortasında 41 dereceyi bulduğu Antalya'da nem oranı yüzde 23, deniz suyu sıcaklığı 29,5 derece ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler de Konyaaltı Sahili'ni doldurdu. Sahile gelenlerden bazıları denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaparken, bazıları da güneşlenmenin yanı sıra gölgede denizi izlemeyi tercih etti. Çocuklarıyla beraber sahile gelen aileler, denizin içinde oynayıp eğlendi. KAYALIK MANZARASI...


4 bin 200 yıl önce yanıp yıkılarak sona eren krallığın yok olma sebepleri araştırılacak

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bulunan tabletler, özellikle dönemin ticari hayatı hakkında bilgiler veriyor. Kazılarda 3 çeyreği geride bıraktıklarını ve bu yıl 76. yıl kazılarına resmi olarak başladıklarını kaydeden Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu,...


Sivas'ta Patates Tarlası Tartışması Kanlı Bitti: İndirimlerle 2,5 Yıl Hapis Cezası

Sivas'ta Mesut Özer'i patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanığa 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan uygulanan indirimlerle 2,5 yıl hapis cezası verildi. 'Silahla tehdit ve mala zarar verme' suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Mesut Özer ise daha fazla ceza aldığını belirterek adalet istedi.


Bodrum'da Sıla kuyruğu

POP müziğin en sevilen kadın sanatçılarından Sıla, yaz turnesine hız kesmeden devam ediyor.


3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'ndaki buzul göllerine doğasever ilgisi

Hakkari'de 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'ndaki buzul göllerine doğasever ilgisi


Arda Sayıner Ünlülerin Capri rotası

Audrey Hepburn’den Grace Kelly’ye jet-set isimlerin asırlardır yazlık mekânı olan Capri, bu yaz için Türk iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ismin tatil ajandasında. Ben de adanın yolunu tuttum ve trend noktaları keşfettim. İşte İtalya’nın bu meşhur tatil adasındaki en popüler ziyaret rotası...


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat! "Serinlemek isterken yüz felci geçirmeyin"

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, "Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir" dedi.


Kurşun Zehirlenmesi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Vücutta uzun bir süre boyunca kademeli olarak kurşun birikmesi zehirlenme ile sonuçlanır. Belirtiler Belirti gösteren birini tanıyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Çocuklarda belirtiler şunlardır: Geliştirmede gecikme Öğrenme güçlüğü Sinirlilik İştahsızlık yorgunluk Kilo Kaybı kusma Karın ağrısı İşitme Kaybı kabızlık Nöbet Yenidoğanlarda se...


İngiltere'de Pickford'un penaltılara özel hazırlığı! Rakiplerini termosa yazmış

İngiltere’nin İsviçre’yi penaltılarla 5-3 yendiği maç sonrası kaleci Jordan Pickford’la ilgili bir paylaşım büyük ilgi gördü.


Hangisinin nüfusu daha fazladır? Ülkelerin nüfusu: Birleşik Krallık, Fransa, Türkiye, Almanya...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ülkelerin nüfusu soruldu. Milyoner yarışmasında Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'nın nüfus sayısı gündem oldu. Peki ama Türkiye'nin mi Almanya'nın mı nüfusu daha fazla?


Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin

Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin Dijitalleşen dünya, her geçen gün daha fazla mobil hale gelen finansal işlemler, akıllı telefonlarımızdan kolayca yapabildiğimiz işlemler... Tüketicilere çok fazla kolaylığı tek bir tuşla sağlarken, bir yandan da veri güvenliğini saldırılara karşı açık hale getiriyor. Özellikle birçok farklı uygulamada aynı şi...


Doğal Kudret Köprüsü manzarasıyla hayran bırakıyor

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde doğal köprü olma özelliği ile tanınan Kudret Köprüsü manzarasıyla mest ediyor.


Hububatta biçerdöver ile hasat işlemleri sürüyor

Erzincan’da hububat tarlalarında biçerdöver ile hasat işlemleri sürüyor.


Sağlık için bitter çikolata tercihi önemli: “Keyif alırken sağlığınızı koruyun”

Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'nde, kaliteli ve doğru miktarda çikolata tüketimin önemini vurguladı. Çakaloğlu, sağlıklı bireyler için günde 20-30 gram bitter çikolata tüketiminin makul bir miktar olarak kabul edildiğini söyledi.


Tilki yavrusu emin ellerde

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde anneleri telef olan 3 tilki yavrusu su arkında bulundu. Açlık ve bitkinlikten yavrulardan 2'si bir süre sonra telef olurken geride tek kalan tilki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklarda hayata tutundu.


Eli yanmıştı! MasterChef 2024 yarışmacısı Leyla kimdir? Leyla Ünlü nereli?

MasterChef yarışmacısı Leyla ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Leyla'nın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Leyla hakkında bilgiler...


Meteorolojiden Erzurum için sarı uyarı

Erzurum ve çevresinde etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiliyor.


Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatlarında güçlenme

Altına olan talebin artması fiyatları da yukarı çekmeye başladı. Ons altındaki pozitif seyir gram altına da yansıdı. Gram altın 2512 liraya kadar yükseldi.


Kayserispor'da dayanıklılık testi yapıldı

Yeni sezon hazırlıklarını tesislerde sürdüren Kayserisporlu futbolcular dayanıklılık testine girdi.


Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor

Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü, yatırımcıların bu hafta ABD ve Çinden gelecek önemli ekonomik verileri beklemesiyle karışık bir açılış yaparken, Fransadaki seçim sonuçları parlamentonun askıya alındığına işaret etti. Yatırımcılar, Fedin faiz oranını değerlendirmek için Perşembe gü...


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Jessica May: Köpeği yaşam mücadelesi veriyor

Ünlü oyuncu Jessica May’in 8 sene önce İstanbul’da sokaktan sahiplendiği ve sonra Rize’deki dağ evine götürüp orada baktığı köpeği Fofo hastalandı.


Hep çöpe atardık ama kavun çekirdeğinin bir teki bile mideye şifaymış! Nasıl yenileceği de çok basit: Bal kavunun faydaları

Yaz mevsiminde çok tüketilen kavun genellikle çekirdeklerinden ayrılıp servis edilir. Çekirdekler de çöpe atılır. Ancak yemek sonrası şişkinliği ve gaz problemini ortadan kaldırdığını hiç duydunuz mu?


Kayalıklardan düşen çoban hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta kırsal mahallede hayvanlarını otlatan çoban kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında! Doğum günü kutlamasından en özel anları paylaştı

2022 yılında Berkin Gökbudak ile evliliğe adım atan ünlü oyuncu Aslı Enver, kızı Elay'ın ilk yaşını kutladı. Enver, ''İyi ki geldin. Hep dediler ki zaman çok hızlı geçecek tadını çıkar, haklılarmış. Hayatımın en hızlı, yavaş, heyecanlı, yorucu, endişeli ama en mutlu 1 senesi…'' ifadelerini kullandı.


Kayserispor U11 takımı şampiyon oldu

Kayseri Süleyman Özçınar U11 Ligi final maçında Kayserispor ile Kocasinan Şimşekspor karşı karşıya geldi. Argıncık Stadı 1 Nolu Saha'da oynanan müsabakada Kayserispor rakibini 1-0 geriden gelerek uzatmada attığı golle 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı.


Zeynep’i öldürüp bavula koyup dere yatağına attılar! 11 yıllık cesetsiz cinayette yeni gelişme

Yeşiloba Mahallesi’ndeki TOKİ evlerinde Zeynep Söğüt ile yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te emniyete giderek nikahsız yaşadığı Zeynep’in kendisi işteyken evi terk ederek gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık, kayıp başvurusu üzerine 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. ‘KIZIM ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR’ Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı da 27 Aralık 2013’te Sarıçam Polis...


Van'da Cem Adrian'a çirkin saldırı!

Van’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nde sahne alan Cem Adrian'ın yüzüne su şişesi fırlatıldı. Adrian, yüzüne sert bir şekilde çarpan su şişesine rağmen konserine ara vermeden devam etti.


Sarıkamış kışın karla, yazın "kır melikesi" çiçeğiyle beyaza bürünüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi kışın karla, yaz mevsiminde de çiçeklerle beyaza bürünerek ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.