Son Dakika

Trending:


Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı!

Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı! İstanbul Kağıthane Şirintepede meydana gelen olayda iddiaya göre E.K. (17) ile Ömer K. (22) bir süre önce tanışıp sevgili oldu. Ancak Ömer K., E.K.nin yakın arkadaşıyla sosyal medyada konuşmaya başladı. GENÇ KIZ ALDATILDIĞINI ÖĞRENDİ İHAda yer alan habere göre bunu öğrenen E.K., sevgilisi Ömer K. ile buluşm...


Bilecik'te doğa tutkunlarını bir araya getiren Gölpark Fest çevre illerden de katılımcıları ağırlıyor

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Gölpark Fest, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor.


Erzincan’da tandır ekmeği geleneği sürdürülüyor

Erzincan’da köyde yaşayan kadınlar, yapımı meşakkatli olan tandır ekmeği geleneğini sürdürüyor. Hazır ekmek tüketmeyen kadınlar tandırlıkta kendi ekmeklerini kendileri pişiriyor.


Şarkıcı Bengü'ye Van konserinde protesto! Seyirciler, sahneye pet şişe fırlattı

Başarılı şarkıcı Bengü, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali'nde Van'da konser verdi. Konseri ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözleriyle bitiren Bengü, seyirciler tarafından protesto edildi. Onlarca kişi bir anda sahneye şişe fırlattı.


Artvinli kadın boğacının cesareti festivale damga vurdu

Artvin’de düzenlenen geleneksel boğa güreşi festivalinde kadın boğacı Nezafet Sılacı’nın gösterdiği cesaret ve yetenek büyük ilgi topladı. Sılacı, boğa güreşi sahasında sergilediği performansla hem izleyicilerden hem de diğer boğacılardan büyük övgü aldı.


Bursa’da 3 katlı binanın en üst katı alev alev yandı: 2 kişi yaralandı

Bursa'da 3 katlı binanın en üst katında başlayan yangın bir anda büyüdü. Evde bulunan 2 kişi yangından etkilendi.


Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre yaklaştı! Faciadan son anda dönüldü

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan anız yangını, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı.


İşin içinde yasak aşk var! Ailelerinin evliliklerine onay vermediği inşaat mühendisi ve sevgilisi canına kıydı

Elazığ'da kamyonette başlarından vurulmuş cansız bedenleri bulunan Halil Çetin ile inşaat mühendisi Rukiye Yıldırım'ın intihar ettikleri ortaya çıktı. Aşk yaşadığı belirtilen ikilinin aileleri durumu kabul etmeyince intihar kararı aldığı, evli ve 3 çocuk babası Çetin'in önce Yıldırım'ı ardından da kendisini vurduğu belirlendi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Göz altı morlukları neden olur?

Koyu halkaların genetik olabileceğini düşündünüz mü? Gelişen göz altı şişmesi, morlukları ve koyu halkaların farklı sebepleri olabilir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sizin için yaygın 5 nedeni sıraladı.


Zayıflıktan ölecek halde bahçesinde buldu, böyle besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/zayifliktan-olecek-halde-bahcesinde-buldu-boyle-besledi-358843


Trabzon'daki 'Ters Ev' Arap turistlerin ilgi odağı oldu

Trabzon'da tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirlerinin başını döndüren 'Ters ev' özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye'nin metrekare bakamından en büyük ters evi olan bu ilginç yapı, günlük 500'e yakın Arap turistin ziyaret ettiği bir turistik mekan haline gelmiştir.


Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni!

Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni! Adanada olay, 4 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Doğankent-Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. KADIN AİLESİNİN EVİNE DÖNDÜ DHAda yer alan habere göre eşi Faruk Soyyiğitin (33) psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı T.S., bir süre önce ailesinin evine döndü. TARTIŞMA KA...


Gelin ve damadın en mutlu günleri kabusa döndü

Kocaeli'de düğün öncesi fotoğraf çekimine giden gelin ve damadın bulunduğu otomobil refüje çarptı. Kazada damadın da aralarında olduğu 5 kişi yaralandı, Gelin ise kazayı yara almadan atlattı.


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor

3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.


Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, 44 gündür nöbette: 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu hala yürürlükte; kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, 44 gündür Ankara'da sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakları için nöbette. Hayvan hakları savunucuları, Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısına ilişkin olarak, "Sanki yasa askıya alınmış gibi usulsüz toplamalara, katliamlara göz yummayın. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde y...


Muş'ta Kızılağaç deresinde renkli görüntüler: Kadınlar halı yıkadı, çocuklar yüzdü

Muş'ta yaz sıcaklarıyla birlikte kadınlar Kızılağaç deresinde sodalı suda halı yıkarken, çocuklar da dere üzerinde oluşturdukları göletlerde yüzerek serinliyorlar. Geleneksel yöntemlerle halı yıkayan kadınlar, sodalı suyun etkili temizlik sağladığını belirtiyorlar. Çocuklar ise kendi imkanlarıyla oluşturdukları göletlerde suyun tadını çıkararak yaz tatilinin keyfini sürüyorlar.


Samsun’da şimşekler geceyi aydınlattı

Samsun'da gece saatlerinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı.


Emekliler dikkat: 30 bin lira alabilirsiniz

Emeklinin maaş promosyonları güncellendi. En yüksek promosyon 30 bin TL olarak değişti.


Kova: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Kova: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atandı

Dior ve Armani için el çantaları ve diğer deri ürünleri yapan atölyelerin yüksek kaliteli ürünleri perakende fiyatlarının çok altında üretmek için düşük ücretle yabancı işgücü kullandığı ortaya çıktı


Tam 42 kamyon çöp çıktı! 20 yıl biriktirmişler...

Düzce'de bir evde sokak ve kümes hayvanları ile yaşayan ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Adrese giden ekipler 5 gün süren çalışmayla evden 42 kamyon çöp çıkardı.


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Antalya'da çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Antalya'nın Serik ilçesinde boş arazide çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ve bir düğün salonunun depo kısmına sıçradı. Yangın 1 saatlik çalışmayla söndürüldü ve düğün salonunda maddi hasar meydana geldi.


Kamyonet kasasında 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kamerada

Aksaray’da ev eşyası yüklü kamyonetin kasasında biri ayakta diğeri oturur şekilde seyreden 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kameraya yansıdı.


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bir çiftçi, fındık bahçesinde bulduğu bitkin haldeki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek istedi. Ancak suyu koyacak bir kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu beslemeye çalıştı. Yavru tilki su içmeye çalışırken tekrar yere düştüğünde ise çiftçi yardımcı oldu ve bu anları cep telefonu ile kaydetti.


Düzce’de bodrum katında 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi

DÜZCE(İHA) – Düzce'de polis ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmada bir binanın bodrum katında duvarın içinden ve yerde üzerine çöp ve toprakla örtülü halde 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi.


Turistle tatlı dolandırıcılık

Sesini değiştirme yeteneği ile kendisini önce sekreter, sonra turizmci ve son olarak tatlıcı olarak tanıtan dolandırıcı akıl almaz yöntemle yurt genelinde çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheli Denizli’de JASAT’a takıldı. Uzun süredir 25 ilde çok sayıda dolandırıcılık olayından aranan şüpheli kentteki ilk vurgunundan 24 saat geçmeden yakalandı, adliyeye sevkinde verdiği cevap ise hayrete düşürdü.


Anız yangını giderek büyüyor

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Stat Yolu üzerinde bulunan arazide köylüler 2 yerde anız yaktı.


Evini yakıp kendini kuyuya attı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde evini ateşe veren vatandaş, daha sonra kendisini 25 metre derinlikteki kuyuya attı. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, kuyuya düşen vatandaş da sağ olarak kurtarıldı.


Gümüşhane'de kazanlar pestil için kaynıyor

Gümüşhane'de kadınlar, dutların olgunlaşmasıyla geleneksel yöntemlerle pestil üretimine başladı.


Tokat’ta düğüne milli maç arası

Tokat'ta bir düğün salonunda yapılan düğünle dünyaevine giren çift, düğünlerine milli maç arası verdi.


Bodrum'da evini ateşe verdi jandarmayı görünce de su kuyusuna atlayıp bacağını kırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde evini ateşe verip, başkasına ait motosiklet ve etrafa zarar veren Fahri Anıl I. (40), jandarma ve itfaiye ekiplerini görünce, kaçıp, bahçesindeki su kuyusuna atladı. Bacağını kıran Fahri Anıl I., itfaiye ekipleri tarafından kuyudan çıkarılıp, hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 17.00 sıralarında Gümüşlük Mahallesi 5224 Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Fahri Anıl I., henüz belirlenemeyen bir nedenle...


Binlerce arının üzerine yatan, daha dinç kalkıyor

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.


Iğdır’da Kafkas Keleri güneşlenirken görüntülendi

Doğal yaşamın renkli örneklerinden biri olan Kafkas keleri, Iğdır’da öğle güneşinde güneşlenirken görüntülendi.


Devrek’te alışveriş stantları kurulmaya başlandı

Devrek’te yaz sezonu alışveriş stantları kurulmaya başlandı.


Çilekte yeni moda kendin topla

Yıllarca tarım firmalarında idarecilik yapan Yılmaz Keleş, kariyerini bırakarak çilek yetiştiriciliğine başladı. Diktiği çilekleri özenerek yetiştiren Keleş, çilek almak isteyenlere ise hasadını yaptırıyor. Vatandaşlar, bahçeden hem çileklerin tadına bakıyor hem kendi topladıkları çilekleri satın alıyor.


Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu...


Dünya Güzellerim'in setinde olay çıktı! Bülent Ersoy, yönetmeni dövmek için 6 saat bekledi

Dünya Güzellerim Tatilde programıyla ekrana dönen Bülent Ersoy ile yönetmen arasında kriz çıktı. Tekne çekimlerinde denizden düşen Ersoy, bu anları kayda alınmadığını öğrenenince yönetmeni dövmek için 6 saat boyunca kapının önünde nöbet tuttu. Yönetmen ise kendisini odaya kilitledi.


Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Aydın'da inşaat sektörü ile uğraşan Hayrettin Güven, imalathanesinin yanındaki bahçesini kendi imal ettikleri tekerlekli el sabanı ile işliyor. Pratik zekası ile işini kolaylaştıran Güven, 10 kişinin yapacağı işi yarım saatte bitirdiğini ifade etti.


Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğini söyleyerek ağrıların iki katına çıkabileceğini vurguladı.


Giresun'da düğünde çıkan kavga ortalığı savaş alanına çevirdi

Giresun'da dün akşam bir düğünde çıkan kavgada kadınlar ve erkekler birbirine girdi, ortalık adeta savaş alanına döndü. Kavga, salonun dışına taşarak büyüdü ve polis ekiplerinin geç intikal etmesi tepkilere neden oldu.


Infinix Note 40s’in özellikleri netlik kazandı

Infinix Note 40, 40 Pro ve 40 Pro+’ı mayıs ayında piyasaya süren Infinix, şimdi de Note 40s’i kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.


İstanbul'da sevgili dehşeti kamerada: Aldatan sevgilisini darbedip bıçakladı

Kağıthane'de genç bir kız, yakın arkadaşıyla kendisini aldatan sevgilisini önce darp etti sonrada bacağından bıçakladı. Dehşet anları kameralarda yansırken, hastaneye kaldırılan genç, sevgilisi kızdan şikayetçi olmadı.


Bir vadiden bir dağa söylenen son türkü: "Hediye"

Bir şair ne zaman şair olur biliyor musunuz? Mecnun olduğu zaman...


Doğa Fotoğrafçıları Van Gölü Havzasında Kuşları Bekliyor

Van Gölü havzasında bulunan sulak alanlar, yağışların etkisiyle birlikte 234 tür kuşa daha kolay beslenme ve üreme imkanı sağlıyor. Doğa fotoğrafçıları, en güzel kareyi çekebilmek için saatlerce kamuflaj altında kuşları bekliyor.


Rusya'da geleneksel olarak kullanılan tedavi yöntemi Türkiye'de! Buraya gelenler arıyla şifa buluyor

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.


Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı...

Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı... Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti. İDARİ YAPTIRIM KARARI DUYURULMUŞTU AAda yer alan habere göre söz konusu uygulama, ...