Gündem

Trending:


MasterChef yarışmacıları para alıyor mu? Masterchef yarışmacıları ücret alıyor ise kim, ne kadar para alıyor?

Artık ününe ün katan Masterchef Türkiye jürisi kadar, yarışmacılarla ilgili detaylar da merak ediliyor. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna dışında yarışmada ekran önündeki isimler de ücret alıyor. Yeni dönem Masterchef Türkiye yarışmacıları ne kadar para alıyor? Herkes aynı ücreti mi alıyor? İşte detaylar…


Uğur Bilgin'den romantik evlilik yıl dönümü kutlaması! 'Koskoca bir yıl geçmiş'

Güldür Güldür Show'da canlandırdığı 'Mesut' karakteriyle hafızalara kazınan Uğur Bilgin, başarılı oyunculuğunun yanı sıra özel hayatıyla da magazin gündeminde adından söz ettiriyor. Uğur Bilgin ve İrem Uslu geçtiğimiz sene haziran ayında nişanlanmıştı. Nişan töreni çok konuşulan çift 2023 yılının ağustos ayında ise dünyaevine girmişti.Güzelliği ile dikkat çeken İrem Uslu, nişan töreninde olduğu gibi düğününde de sade bir gelinlik giymeyi tercih...


Türk turistin gittiği ülkede kayda aldığı görüntü ürpertti: Arkanda duruyorlar, bekliyoruz

Hindistan'a giden bir Türk kadın, kendisini adım adım takip eden erkekleri kameraya kaydetti. Sokakta yürüdüğü sırada peşinden ayrılmayan erkekleri gösteren kadın, "Böyle burası. Arkanda duruyorlar, bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


O şimdi dünyanın en kötü kalpli babası... Bir sevgili edinmeye bile hakkı yok... Bu yaşına geldi mutluluk nedir bilmedi

Tom Cruise denilince aklınıza ne geliyor? Bu sorunun yanıtı farklı nesiller için değişebilir elbette. Ama ortak noktalar da yok değil... Öncelikle herkes onu Hollywood'un en ünlü ve en nüfuzlu yıldızlarından biri olarak tanır. Ama bu kadar değil.


Bursa Gastronomi Festivali hazırlıkları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Gastronomi Festivali için hazırlıklara başlanıldı.


Kuzey Maluku'daki Ternate Adası, çok sayıda kale ve tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor

Endonezya'nın Kuzey Maluku Eyaleti’nde yer alan Ternate Adası, nüfuzunu bölgeye yayan farklı Avrupa ülkeleri tarafından inşa edilen çok sayıda kale ve tarihi yapıyı bulunduruyor.


Kış meyveleri manav tezgahlarında yerini almaya başladı

Düzce(İHA) – Kışın en çok tüketilen meyveler arasında yer alan, barındırdığı C vitamini ile hastalıklara karşı vücut direncini artıran kış meyvesi mandalina, manav tezgahlarında yerini aldı.


Alanya’da avukat evinde ölü bulundu

Antalya'nın Alanya ilçesinde avukat Atıf Güney, oturduğu rezidans dairesinde ölü bulundu.


İzmir'deki Doğal Yaşam Parkı

İzmir'in Çiğli ilçesinde 134 türde 2700'den fazla hayvanı bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda görev yapan bakıcılar, parkta yaşayan hayvanların tek düze ve hareketsiz bir yaşam sürmelerinin önüne geçebilmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.


Ailesini ziyarete gitti; yaşamına son verdi

Ankara'dan Kırşehir'deki ailesinin yanına ziyarete gelen ve maddi sorunlarını gerekçe gösteren bir kişi intihar etti.


Acun Ilıcalı ve sevgilisi düğüne günler kala karar değiştirdi!

Şeyma Subaşı ile evlendikten kısa bir süre sonra boşanan Acun Ilıcalı, uzun süredir Ayça Çağla Altunkaya ile aşk yaşıyor.


Homeros'un İlyada Destanı'nda geçen çoban aşı 'Teleme'nin tarifi bulundu

Çanakkale'de bulunan Truva Ören Yeri'nde yapılan araştırmalar sonucunda, Homeros'un 2 bin 750 yıllık İlyada Destanı'nda geçen çoban aşı 'Teleme'nin tarifi bulundu. Keçi sütü ve incir sütünden yapılan 'Teleme', 5 dakika içinde mayalanarak yoğurt kıvamına gelmektedir.


Bu sebzeyi tüketen doktor yüzü görmeyecek! Yurt dışında ekmek gibi gidiyor, şifa deposu

Beslenme rutininize dahil olan her besin vücuttaki olumlu veya olumsuz etkileri belirler. Dünyada ekmek yerine tüketilen, görüntüsüyle patatesi andıran manyok sebzesi de vücudun daha sağlıklı olmasını sağlıyor. İşte görüntüsüyle birçok kişinin ilgisini çeken sebzenin etkileri.


Çikolata üretiminde yeni keşif: Fiyatları etkiler mi?

İsviçre'de çikolata üretiminde çığır açacak yeni bir üretim yöntemi bulundu. İsviçre'de bulunan yöntem, asırlık çikolata üretiminde bir dönüm noktası mı olacak?


Hem konuştu hem ağladı! Amcasının yanında kalan gencin sözleri kahretti

Anne ve babasını kaybettikten sonra amcasının yanında kalmaya başlayan genç, çektiği video ile yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Yaşıtlarına "Ailenizin kıymetini bilin" öğüdünü veren genç, konuşmasının devamında "Hiçbir şekilde artık mutlu olamıyorum, içim kan ağlıyor" ifadelerine yer verdi.


TİKA’dan, Filipinler’deki 900 hastaya ilaç ve 100 engelli bireye tekerlekli sandalye temini

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler’de yaygın olan hipertansiyon ve şeker hastalığı tedavisi gören ihtiyaç sahibi 900 hasta için ilaç, 100 engelli birey için ise tekerlekli sandalye temin etti.


Regl döngüsü sosyal becerilerinizi etkiler mi?

Regl döngüsü sırasında gerçekleşen hormonal değişimlere bağlı olarak sosyal yaşantınızda ve becerilerinizde de farklılıklar meydana gelebilir.


HABERLER Genç kadının tinder aşkı kabusa dönüştü! Çıplak halde mezarda bulundu: Çığlık atamasın diye dilini kesti

Tinder'da tanıştığı adam tarafından bıçaklanarak öldürülen turistin cesedi, çığlık atarak yardım isteyememesi için paramparça edildi. MEZARDA ÇIPLAK HALDE BULUNDU Rus öğretim görevlisi Zaliya Shamigulova'nın Afrika ülkesi Mauritius'taki tatili, Tinder üzerinden tanıştığı sevgilisinin kıskançlık nöbetiyle trajediye dönüştü. Genç kadının ‌otopsi raporu, 29 yaşındaki kadının göğsünde birden fazla yara olduğunu ortaya koydu. Fakat zavallı kadının...


Emre Altuğ’dan yapımcılara çağrı! 'Ada Çapkını olmak istiyorum'

Kıbrıs'ta müzikseverlerin karşısına çıkan Emre Altuğ, sahne performansı, dansları ve sahnede vokali Demet Yavuz ile olan samimi görüntüleriyle dikkat çekti. Konserin ilerleyen dakikalarında sahneye gelen minik hayranının doğum günü olduğunu öğrenen sanatçı, hayranını kırmadı ve birlikte 'Aşk Bence' şarkısını söyledi. "BAŞROLE TALİBİM" Oyunculuk kariyeriyle de ön planda olan Emre Altuğ, yapımcılara dikkat çeken bir teklifte bulundu: Bir dizi...


Akciğere bu etkileri korkunç! E-sigaraların yol açtığı iki tehlikeli hastalık: Akciğer Zarı Yırtılması ve Yağ Zatürresi!

Prof. Dr. Elif Dağlı, bazı basın yayın organlarında yer alan, elektronik sigara kullanımına bağlı göğüs boşluğuna havanın girerek akciğere baskı oluşturmasıyla akciğerin kısmen çökmesi olarak tanımlanan "pnömotoraks" nedeniyle açıklamalarda bulundu.


İzmir'de şoke eden anlar! Annesi ve kız kardeşini içeri gönderip intihar etti

Olay, öğle saatlerinde Bahar Mahallesi'ndeki bir binada meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları olan 26 yaşındaki Enes Kartal, eline aldığı pompalı tüfekle dakikalarca etrafa ateş etti. İhbar üzerine adrese Polis Özel Harekat, Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve çok sayıda polis ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Annesi ve kız kardeşi ile balkonda oturan ve zaman zaman etrafa bağıran Kartal, bir süre sonra annesi ve...


Antalya'da otelde korkunç olay! Şezlongda güneşlenirken üzerine baca kapağı düştü

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yaptığı otelin havuzunda şezlongda güneşlenen Hanım Kaya Orakcı (37), çatıdan düşen baca kapağı nedeniyle ağır yaralandı.


Çanakkalede heyecanlandıran keşif: Homerosun İlyadasında Anadolunun 2 bin 750 yıllık lezzeti telemenin tarifine rastlandı!

Anadolu'da günümüzde Yörükler tarafından keçi sütüne incir sütü damlatılarak elde edilen 'teleme'nin tarifine, gastronomi üzerine yapılan araştırma sırasında Homeros'un Troya Savaşı'nı anlattığı İlyada Destanı'nda rastlandı.


Otelin havuz başında kafasına baca kapağı düştü: Ölümden döndüğü anlar kamerada

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde tatil yapan kadın, havuz kenarında oturduğu sırada başına düşen baca kapağı nedeniyle ağır yaralandı. Rüzgarın etkisiyle yerinden çıkan baca kapağının düşme anı, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.


Tatil kabusa döndü: Fotoğrafta başka, gerçekte başka çıktı

Ailesiyle birlikte Kocaeli'den Fethiye'ye giden Ali Oktay, Türkiye'nin en büyük tatil acenteleri arasında yer alan firmadan 4 gece için 69 bin liraya kiraladığı villada adeta hayatını şokunu yaşadı. Taşan fosseptik çukuru ve pislik içinde kalan villa ile karşılaşan ailenin tatili de zehir oldu. 2 kat ücret ödeyerek kiraladıkları başka villada konaklamak durumunda kaldıklarını söyleyen Oktay, "Çocuklarımız çok üzüldü. Hepimizin siniri bozuldu. 10...


Aşkları yuvalarını ayakta tutmaya yetmedi… Ünlü çiftin 5 yıllık evliliği sona erdi

Birlikte rol aldıkları yapımda tanışıp büyük bir aşk yaşayarak evlenen ünlü çift boşanma kararı aldı. Bir süredir ayrılıklar, kavgalar ve aldatma iddialarıyla gündemden düşmeyen reality şov yıldızlarının 5 yıllık evliliğinin aylar süren dedikodulardan sonra resmen bittiği ortaya çıktı.


Bakanlık’tan Kadın Kuaförlerine Pazar Günü Düzenlemesi Geldi!

Bakanlık tarafından, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024'ten itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verildi. Ayrıntılar işte sizlerle...


Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi! 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği...


Kenti karıştıran olay! Ortalığı birbirine katan kadın, yakalanınca küfretti

Olay, Güzelhisar Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir eczanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen F.D. adlı kadın eczaneye girip raflarda duran krem ve ilaçları çantasına koydu. İlginizi Çekebilir Eczacı kalfasının çantasına koyduğu ürünlerin ücretini ödemesi gerektiğini söylemesi üzerine F.D., kalfayı bıçakla tehdit edip eczaneden ayrıldı. Olayın ihbar edilmesinin ardından polis...


İzmir'de baba vahşeti! 3 çocuğunu kaybeden anneden yürek yakan sözler

İzmir'in Bornova ilçesinde 3 ay önce eşi Naciye Akkaplan ile boşanma kararı alarak ayrı yaşamaya başladıkları ve bunalıma girdiği öğrenilen Vesim Şimşek (45), beraber yaşadığı 4 çocuğunu dağlık alana götürüp tabancayla her birine ateş etti. Meydana gelen acı olayda 2 yaşındaki Ceylin, 4 yaşındaki Cemre ve 14 yaşındaki Nira olay yerinde hayatını kaybederken 11 yaşındaki Hira Nur isimli çocuk ise olaydan ağır yaralı olarak kurtuldu. Çocuklarını...


Çimenli Kanyonu doğaseverlerin gözdesi oldu

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde suyun ana kayayı metrelerce oyması sonucu ortaya çıkan Çimenli Kanyonu ilginç figürleri, buz gibi suları, serin havası ve doğal güzellikleriyle bu yaza damga vuran mekanlardan birisi oldu.


Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesi dalış tutkunlarını da ağırlıyor

Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesi falezler alanından dalış yapan ziyaretçiler, kentin su altı güzelliklerini de görme imkanı biliyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/antalyanin-tarihi-kaleici-bolgesi-dalis-tutkunlarini-da-agirliyor-373119


Cani baba 3 çocuğunu katletmişti! O fotoğrafın hikayesi ortaya çıktı

İzmir'de 4 çocuğundan 3'ünü öldürüp, 1'ini de yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Vesim Şimşek hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Ailenin akrabası olan Mustafa Karataş (56) Vesim Şimşek'e 2 ay önce kanser teşhisi konduğunu ve tedavi gördüğünü belirtti. Mustafa Karataş ağabeyinin Vesim Şimşek ile olay sabahı yolda karşılaştıklarını belirterek, 'Çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip, onları doyuracağım' demiş, son kelimeleri bu...


Bağırsak savaşları: Kabızlık sorunu yaşıyorsanız hangi besinleri tüketmelisiniz?

Beslenmenizde yapacağınız bazı küçük değişikliklerle günlük yaşamı ciddi şekilde etkileyen kabızlık sonunu hafifletebilir veya ortadan kaldırabilirsiniz.


‘Beni kötü yola düşürmek istedi’ dediği ablası ve annesi aynı gün öldü… Af diledi ama son nefesini yapayalnız verdi… Ünlü şarkıcı kendisine yalvaran ablasını görmeyi bile reddetti…

“Birbirimizi gerçekten tanımıyoruz bile, mesele de bu. Birlikte büyümedik ama büyüdük. Onlar kendi yolculuklarındaydı, ben dünyaya geldiğimde bence çoktan zarar görmüşlerdi. Ama yine de ben orada değildim. Bu dünyaya bırakıldım ve kendi ailemin arasında kendimi tam anlamıyla bir yabancı gibi hissettim”


Çelik gibi kemiklerin sırrı ise bu besinlerde... D vitamini deposu

Kemik sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Sağlam kemik yapısı, sadece hareket kabiliyetimizi değil, aynı zamanda genel sağlığımızı da doğrudan etkiler. Ancak, modern yaşamın getirdiği hareketsiz yaşam tarzı, yetersiz beslenme ve güneş ışığına maruz kalma süresinin azalması gibi faktörler, kemik sağlığını tehdit eder hale gelmiştir. Peki, D vitamini neden bu kadar önemli ve hangi besinler bu hayati vitamini...


İlkokul velilerine psikologdan uyarı: Bu hata okul fobisini tetikliyor, yapmayın!

9 Eylül 2024 itibariyle tüm öğrenciler 2024-2025 yılı okul dönemine başlayacak. Ancak bu sene ilk defa okula gidecek olan öğrenciler heyecanlı olduğu gibi kaygı da hissedebilir. İlk defa okula gidecek olan öğrencilerin aileleri bu süreçte nasıl bir yol izlemeli? Aileler minikleri ilk okul yıllarına hazırlamak adına neler yapabilir? Sabah'tan Duygu Aksoy bu soruların cevaplarını Psikolog Tuana Nur Yazıcılar'a sordu.


Vali Aslan, doğal ve jeolojik özelliği olan Fakıllı Mağarasını inceledi

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, doğal ve jeolojik özellikleri ile farklı bir güzelliği barındıran sarkıt ve dikitleriyle Fakıllı Mağarasının, bölgedeki turizm destinasyonları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.


Müşteri temsilcisinin, müşteriyle görüştüğü esnadaki tavırlarına bakın

Özel bir firmada müşteri temsilciği yapan genç kızın, firmayı arayan müşterilerden biriyle konuştuğu anlara ilişkin görüntü büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde ses tonu normal olan genç kızın, yüz ve mimik hareketleriyle bir hayli sinirlendiği dikkatlerden kaçmadı.


Okula kazandırdığı öğrencisinin üniversite mutluluğunu paylaşmak için Muğla'dan Muş'a geldi

Muş'ta ailesini ikna ederek okula kazandırdığı Neşe Balkaya'nın hayalini kurduğu havacılık ve uzay mühendisliği bölümüne yerleştiğini öğrenen sınıf öğretmeni Tuğba Harmankaya, görev yaptığı Muğla'dan kente gelerek öğrencisinin mutluluğuna ortak oldu.


Aldanmayın uslu görüntüsüne... İnat edip herkesin içinde annesini sinirlendirmiş!

Herkes kendi hayatından bilir... Genellikle kız çocukların anneleriyle, erkek çocukların da babalarıyla bir çekişmesi vardır. Bazen bunlar arada sırada tekrarlanan "tatlı atışmalar" olarak kalır.. Kimi zaman da aile içinde büyük gerilimlerin altında yatan birer nedene dönüşür.


İslam Memiş uyardı: Elinde altın bulunduranlar dikkat!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa, kişisel Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videoda; dolar, gram altın, ons altın ve gümüşle ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Özge Özpirinçci'den romantik tatil pozları! SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Ekranların sevilen yüzü ünlü oyuncu Özge Özpirinçci, eşi Burak Yamantürk ile gittikleri tatilden pozlarını paylaştı. Ünlü oyuncunun romantik karesi sosyal medyada büyük ilgi gördü.


Amasra’ya Rus turist akını sürüyor

Kruvaziyer turizmi ile 2022 yılının Ağustos ayında tanışan Bartın'ın Amasra ilçesine 2 yılda düzenlenen Astoria Grande ile düzenlenen 50 seferde gelen Rus turist sayısı 59 bin 278 kişi oldu. Bu yıl ise 17. kez Amasra limanına yanaşan gemi ile ilçeye gelen turist sayısı ise 23 bin 7 kişiye ulaştı.


Sedef Batı Kuyruk yağı, kantaron yağı, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi gelir mi?

Diz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon...


Turhal’ın yeşil alanları kendi üretimleriyle güzelleşiyor

Turhal Belediyesi, ilçenin yeşil alanlarını ve parklarını süslemek için kullanılan çiçek ve süs bitkilerini kendi üretim sahasında yetiştiriyor.


İrem Helvacıoğlu gelin oluyor! İşte düğün tarihi

İrem Helvacıoğlu sevgilisi Ural Kaspar'dan evlilik teklifi aldı. Gelin olmaya hazırlanan İrem Helvacıoğlu, sevgilisi Ural Kaspar'la düğün hazırlıklarına başladı.


Su gideri kavgasında cinayet!

Su gideri kavgasında cinayet! Korkunç olay 2 gün önce Sarıyerde gece 02.40 sıralarında meydana geldi. İlçede kafe işleten Murat Serter ile yan tarafta dürümcü dükkanı işleten Ersan Y. ile arasında su giderleri yüzünden kavga çıktı. TARTIŞMA BIÇAKLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ İddialara göre kafe sahibi Murat Serter, dürümcü dükkanına ait su giderinden kendi ka...


Erkek çocuklarında doğumdan sonra görülüyor! Kansere ve kısırlığa neden oluyor

İnmemiş testis erkek çocukların normalde torbada olması gereken testislerin torbada olmaması durumudur. Tam olarak nedeni bilinmemekte birlikte gelişme gerilikleri, hormonal bozukluklar inmemiş testisi etkileyen başlıca unsurlardandır. Çocuk Cerrahisi bölümünden Uzm. Dr. Sinan Kılıç, inmemiş testisin nedenlerine ve cerrahi tedavisine dikkat çekti.


Kalsiyumda sütü sollayan karışım! 15 dakika bekletin, birkaç damlası bile yetiyor

Zayıflamak isteyenler için sayamayacak kadar fazla karışım, kür veya detoks ürünleri mevcut. Ancak kilo vermeye çalışırken sağlığımızdan da olmayalım. Sosyal medyada viral olan bu karışımın özellikle karın yağlarını yakmada etkisi olduğu söyleniyor. İşte chia-su-limon üçlüsü.