ÇEYREK ALTıN FIYATLARı BUGüN NE KADAR OLDU? (5 TEMMUZ 2024 GüNCEL ALTıN KURU FIYATLARı)

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2.486 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü 2.467 liradan tamamlamıştı.

Bugün saat 10.10 itibarıyla altının gram fiyatı yüzde 0,8 artışla 2.486 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın ise 4.080 liradan, cumhuriyet altını 16.270 liradan satılıyor.

Altının Ons Fiyatı 2.364 Dolar

Altının ons fiyatı da güne yükselişle başlayarak bir önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 2.364 dolardan işlem görüyor. Bu durum, dünya genelindeki ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarına olan etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Analistler, dünya genelinde yoğunlaşan seçim takvimi ve makroekonomik verilerden alınan sinyallerle varlık fiyatlarının karışık bir seyir izlediğini belirtiyor. Bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin yatırımcıların odağında olduğu belirtiliyor.

Fed’in Kararları

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönem atacağı adımlara ilişkin belirsizlikler yavaş yavaş azalsa da henüz fiyatlamalar net bir yol haritası sunmuyor. Ülkede enflasyonun istenilen seviyeye ineceğine yönelik güven, son açıklanan verilerle güçlenirken, iş gücü piyasasının hala sıcak kalmayı sürdürmesi soru işaretlerini artırıyor.

Analistler, bugün açıklanacak istihdam raporunun, iş gücü piyasalarındaki sıkılığına ilişkin endişeleri rahatlatabileceğini ve bu durumun Fed'in politika alanını genişletebileceğini ifade ediyor.

2024-07-05T11:18:06Z dg43tfdfdgfd