Finans

Trending:


Dutun şifa yolculuğu başladı: Tunceli’de pekmez kazanları kuruldu

Türkiye'de dut üretiminin en yoğun yapıldığı yerlerden Çemişgezek ilçesinde, pekmez kazanları kaynamaya başladı.


Kızını kurtarmak için kendini siper edince can vermiş! Damat vahşetinde dehşete düşüren ayrıntılar... 'Katliamdan önce böyle bağırmış!

Bolu'da 2 çocuğunun annesi, 16 yıllık eşi Meltem Zengin (35) ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i (63) bıçaklayarak öldürüp, araya giren kayınvalidesi Emine Doğanyiğit'i yaralayan Serkan Zengin (36) hakkında 1'i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet ile 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, ifadesine yer verilen Emine Doğanyiğit, "Birkaç kere Meltem'e bıçağı soktu. Serkan, kızımı bıçakladığı sırada eşim kendini siper edip, kızıma...


Buldan’da Yukarı Pazar kuldu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Buldan ve çevre mahallelerde üretilen sebze ve meyveler Pazartesi günleri kurulan Yukarı Pazara gelmeye başladı.


31. İstanbul Caz Festivali'ne yıldız yağacak

31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz'da müzikseverlerle buluşacak. Festival yerli ve yabancı 200'ü aşkın sanatçıyı ağırlayacak.


Adana'daki küçük Amerika! Kendilerine ait okul, market hatta ibadethaneleri bile var

Dış dünyaya kapalı olan İncirlik Hava Üssü'nde bulunan askerlerin yaşadıkları lojmanlar adeta Amerika'da bir sokağı andırıyor. Zaman zaman sosyal medyada gündem olan bu mahalleyi görenlere 'Adana'daki küçük Amerika' dedirtiyor.


İstanbul’da fiyatı en fazla artan ürün limon oldu

Haziran ayında İstanbul’da limon fiyatı yüzde 56,64 arttı.


'Yalan' yaz sezonuna damga vuruyor... Günün en çok izlenen dizisi oldu!

Kanal D’nin, yeni bölümleri ile izleyici karşısına çıkmaya devam eden dizisi Yalan, yaz akşamlarının vazgeçilmezi oldu. Dizinin son bölümü, reytinglerde zirveye çıkarken total grupta birinciliği kaptırmadı. Yalan, AB ve ABC1 kategorilerinde de günün en çok izlenen dizisi olmayı başardı.


Hektaş’tan sermaye artırım kararı

Investing.com - Hektaş (HEKTS), Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada sermaye artırım kararı aldığını duyurdu. Hektaş tarafından yapılan açıklamada yapılan yeni yatırımlar ve büyümeye bağlı net işletme sermayesi...


Suriye Milli Ordusu'ndan kardeşiz mesajı

Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, ülkenin kuzeyinde Türk bayrağını göndere çekerek, "kardeşiz" mesajı paylaştı.


Yaşlı kadın tavukları için çıktığı çatıda mahsur kaldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde tavuk beslemek için çıktığı çatıda ayağı burkularak düşen yaşlı kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Düşmenin etkisiyle kolu ve ayağı incinen yaşlı kadın, itfaiye ekipleri tarafından çatıdan indirildi. Yaşlı kadının çatıdaki tavuklarıyla düzenli olarak ilgilendiği belirtildi.


Sıcaklar Egeli kadınları yıldırmıyor

Türkiye'nin en sıcak illerinden olan Aydın'da kadınların biber mesaisi başlarken, güneşin altında tarlada çapalama yapan kadınları sıcaklar yıldırmıyor.


Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey. Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz. Mara...


Seyir halinde damperini açan kamyon, 200 metre boyunca yola toprak döktü o anlar kamerada

Hatay'da bir hafriyat kamyonu, seyir halindeyken damperini 200 metre boyunca yola toprak döktü. Kamyonun yola toprak döktüğü anlar güvenlik kamerasına yansırken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.


Ormanya’da yaz okulu başlıyor

Ormanya, çocukların ekolojik farkındalık kazanacakları Orman Okulu Yaz Eğitim Programı'nı başlatıyor.


Annesini öldüren üvey babasını katletti

Kütahya'da Ünal Koçer (53) tartıştığı eşi Sevgi Koçer’i (48) pompalı tüfekle öldürdü. Bu sırada evde olan Mert Furkan Şenol ise annesinin öldüğünü görünce tabancayla üvey babası Ünal Koçer’e ateş ederek öldürdü.


Yarından sonra hepsi değişecek! Bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, yaşlılık ve engelli aylığı...

Memur ve emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarında. Haziran ayı tüketici fiyatları verisiyle birlikte memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı belli olacak. Öte yandan memur maaşına göre pek çok ödeme ve ücrette de artışa gidilecek. Peki maaşlara ne kadar zam yapılacak? En düşük SSK ve Bağkur emeklisi ile memur emeklisinin alacağı zamlı maaş ne kadar olacak? Merak edilen soruların cevapları ve detayları...


Kova: Günlük Burç Yorumları - 2 Temmuz

Kova: 2 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Kapsül hapların doldurulma yöntemi

Kapsül hapların doldurulma yöntemi


The Real Bros of Simi Valley: The Movie Fragman


'Hayat' ‘En iyi film’ seçildi

ZEKİ Demirkubuz’un yönetmenliğini üstlendiği “Hayat” filmi, Malta Akdeniz Film Festivali’ne damga vurdu.


Samsun’dan Türkiye’ye sülün

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 11. Bölge Müdürlüğü tarafından 2024'te üretilen 2 bin 600 sülünün bin 600'ü 5 ilde doğaya salındı.


Hülya Avşar: Meryem Uzerli'yi kıskanmadım

Programında ağırladığı Meryem Uzerli’ye “Neden seninle evlenmediler?” sorusunu yönelten Hülya Avşar, “kıskançlık yaptığı” yorumlarına yanıt verdi: “O kadar tatlı ki, insan kıskanamıyor bile.”


Mersin'de Antika Pazarı Hem Tutkunları Hem de Gençleri Çekiyor

Mersin'de her cumartesi kurulan antika pazarı, antika tutkunlarını tarihe yolculuğa çıkarırken, gençlere de geçmiş hakkında ışık tutuyor. Pazarda antika eşya satan Hasan Demirelli, eski teknolojiyi öğrencilere anlatarak kültür ve bilgi hizmeti verdiklerini belirtti.


Restoranda tuvalet kavgası! Bıçakla yaraladı

Olay, Ümraniye Tepeüstü Mahallesi'nde bulunan bir pastanede geçtiğimiz akşam saat 19.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Arda E. isimli bir kişi pastanenin tuvaletini kullanmak istedi. Pastane sahibi ise tuvaleti kullanmasına izin vermedi. İkili arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede şiddetlenerek yumruklu kavgaya dönüştü. İlginizi Çekebilir Dükkanın içinde başlayan kavga sokağa taşındı. Kavganın yaşandığı sırada pastane sahibinin...


Beşiktaş, eski yıldızı Talisca için harekete geçti! Bonservisi...

Trendyol Süper Lig'in yeni sezonunda hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Beşiktaş, transferde de büyük oynuyor!


‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Sosyal medyanın günlük yaşam üzerindeki etkisi her geçen gün artarken, ‘TikTok Beyni’ olarak adlandırılan yeni bir kavram gündeme geldi. Özellikle gençlerde gözlemlenen dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerini tanımlamak için kullanılan TikTok Beyni kavramıyla ilgili konuşan Nöroloji Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan, “Sürekli kısa videolar izlemek, beynin hızlı bilgi akışına alışmasına neden oluyor. Bu durum, derinlemesine düşünme ve uzun süreli...


Kendi kopyanızla sohbet etmek mümkün olacak

Bu projeyle artık yalnız kalmayacak, ünlülerle, YouTuber’larla ve hatta kendi kopyanızla sohbet edebileceksiniz.


Çocuğunu doğurmamak için ilk kocasını aldatmıştı... İkinci kocasıyla hayalleri gerçekleşti... 'Çiçek gibi' kızı artık lise mezunu

Gösteri dünyasının bazı ünlüleri bugünlerde her zamankinden çok daha heyecanlı. Onları sarıp sarmalayan bu heyecanın içinde gurur, mutluluk, neşe dolu kahkahalar ama aynı zamanda coşkulu gözyaşları var. Çünkü bu ünlüler, küçücük birer bebekken kucaklarına aldıkları çocuklarının mezuniyet mutluluğuna tanık oldu. Kimi ilkokul, kimi liseyi bitirdi bu çocukların. Anne ve babalarının duygusu ise ortak!


Mars’a en uygun bitki: Çöl yosunu

Araştırmacılar Mars’ta yetişebilecek bir bitki keşfetti.


‘Tüccarlar Çetesi'ni kim çökertecek

Domates tarlada çürütülüyor, patlıcan da, hıyar da! 'Tüccar' görünümlü alçaklar köylünün-çiftçinin parasını ödüyor 'mahsule dokunma, bırak çürürse çürüsün' diyor! 'Yahu yazıktır, günahtır' diyene de 'sana ne kardeşim, paranı aldın, gübre olsun tarlanda karışma' diyor. Çünkü mal bollaşırsa fiyat aşağı gelir. Tüccar on kat, yirmi kat kazanamaz! Girin...


Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur’an Kursu coşkuyla açıldı

Fatih'te bulunan Hürrem Çavuş Camii'nde yaz Kur'an kursu düzenlenen kutlamayla başladı. “Yaşayan ve Yaşatan Cami” sloganıyla bilinen Hürrem Çavuş Camii'nde düzenlenen açılış programına katılan çocuklar ve aileler büyük sevinç yaşadı.


MacOS ChatGPT masaüstü uygulaması kullanımına sunuldu

Bir Apple Mac çalıştırıyor olmanız ve bilgisayarınızın macOS Sonoma veya daha yüksek bir sürüme sahip olması şartıyla artık ChatGPT için abonelik gerekmeyecek.


Yaz aylarının kabusu: Kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve batma varsa dikkat! Göz sağlığını tehdit ediyor...

Gözlerde kuruluk, yoğun kaşıntı, batma hissi, kızarıklık… Göz alerjisi yaz aylarını adeta kabusa dönüştürebiliyor! Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Tedavi edilmezse görme problemlerine veya enfeksiyona, bazı durumlarda çocuklarda astigmata, hatta kornea nakli gerektirecek hastalıklara bile yol açabiliyor.


Çakmakla oynayan çocuk yangın çıkardı

Karaman’da çakmakla oynayan çocuk teras katında yangın çıkardı.


Bursa'da uyarılara aldırış etmeyen konar-göçer şahısları dövdüler

Bursa'da, para ve yiyecek isteyen konar-göçer şahısların uyarılara aldırış etmemesi üzerine işyeri sahipleri ve vatandaşlar tarafından darp edildi. Olay, Osmangazi ilçesinde meydana geldi ve yaşananlar site sakinleri tarafından kaydedildi.


Altın fiyatları tepetaklak oldu! Yatırımcıya kritik uyarı geldi, rekor üstüne rekor gelecek

Altın, dolar ve borsa fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Doların değerini korumasının etkisiyle altın fiyatları düşüşünü sürdürüyor. Piyasalar bugün Jerome Powell'ın konuşmasını bekliyor. Ons altın değeri 2 bin 331 dolardan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 442 TL seyrediyor. Öte yandan altın ile ilgili uzmanlardan rekor üstüne rekor uyarısı geldi.


İki farklı yüzü var gibi görünüyor, tek hayali iyileşip gülebilmek

Bebekken geçirdiği beyin kanaması yüzünden iki farklı yüzü var gibi duran 14 yaşındaki Enes, en kısa zamanda iyileşmenin hayalini kuruyor. Büyüyünce de doktor olarak kendi gibi olanların tedavisini yapmak istiyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/iki-farkli-yuzu-var-gibi-gorunuyor-tek-hayali-iyilesip-gulebilmek-357519


Evet bir sigara izmariti

Hafta sonu hepimiz için bir kabustu.


Galatasaray'dan ayrılan Tanguy Ndombele'nin yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Tanguy Ndombele, Tottenham'daki sözleşmesinin bitmesinin ardından boşa çıkmıştı. Fransız futbolcuya ülkesinden talip çıktı.


Yalan'da sır ortaya çıktı! Duru Bebek kim?

Kanal D’nin yapımını Süreç Film, yapımcılığını Ali Gündoğdu ve İnci Gündoğdu'nun üstlendiği ve kadrosunda Aslıhan Güner, Feyyaz Duman, Eylül Tumbar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Özge Borak, Emir Benderlioğlu, Serra Pirinç, Atakan Hoşgören, Renan Bilek, Kubilay Tunçer, Zeynep Eronat, Ozan Yiğit'in yer aldığı yeni dizisi 'Yalan' beşinci bölümü ile ekranlardaydı...


Meltem Farah Aydın Hayal kırıklıkları

Bu hafta ‘5 Soru 5 Cevap’ta ‘Hayal kırıklıkları’ konusunda bize sıkça yöneltilen 5 soruyu sizler için cevaplandırdım…


Müfredatın örnek sınıfı

Köy okulu öğretmeni Rümeysa Çevlik’in okulöncesi öğrencilerinin oyun hamuru yerine çamura, böceklere, bitkilere dokunarak ders gördüğü ‘açık hava sınıfı’ yeni müfredata ‘örnek sınıf modeli’ olarak girdi.


Duyun bu feryadı: Korkuyla yaşamaktan bıktım beni kurtarın

Psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı 25 yıllık eşi Fadime D.’nin boşanma davası açması üzerine Ali D., uzaklaştırma kararına rağmen eve giderek demir çubukla tüm eşyaları kırıp tehditler savurdu. Fadime D., “Korkuyla yaşamaktan bıktım, beni kurtarın” dedi.


Uyuşturucu kullanan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı

Aydın’ın üç ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu kullandığı tespit edilen 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Sıcaktan bunalan hayvanlara fıskiye ve gölgeli destek

Konya’nın Karatay ilçesinde yer alan Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları sıcaklardan korumak isteyen yetkililer, hayvanların konforunu sağlamak amacıyla farklı serinletme yöntemleri uyguluyor.


Muğla’da çocuklar kültürden sanata ve spora yazı eğlenceli geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, GSB Gençlik Yaz Okulu kapsamında sanattan spora, kültürel faaliyetlerle çocukların tatilde hem öğrenerek hem de eğlenerek zamanlarını verimli geçirmelerine imkan sağlıyor.


Milli Sarayları yılın ilk 6 ayında 3 milyon 945 bin 741 kişi ziyaret etti

Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı tarihi yapılar ve müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yılın ilk 6 ayında yüzde 19 artarak 3 milyon 945 bini aştı.


Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.


Tuvalette bulduğu 10 bin lirayı sahibine teslim etti

Edirne'de tuvaletin klozetinde bulduğu parayı eline poşet bağlayıp alan bir vatandaş, parayı zabıta gözetiminde sahibine teslim etti.


Elazığ’daki Kent Müzesi’nde sona gelindi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen, şehrin kültür ve turizmine yeni bir değer katacak olan Kent Müzesinde çalışmaların sonuna gelindi.