ÇOCUğU OKULA GIDEN AILELERE DESTEK ÖDEMESI YAPıLACAK! İşTE BAşVURU ŞARTLARı...

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından dar gelirli ihtiyaç sahibi aileler için uygulamaya konulan SED yardımı kapsamında, çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi yapılacak. ”Peki başvuru şartları neler? Başvuru işlemleri nereye ve nasıl yapılabilir?” Diyorsanız eğer detaylar işte sizlerle...

SED Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından dar gelirli ihtiyaç sahibi aileler için uygulamaya konulan, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre ödenen ekonomik destek programı.

SED Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılabilir?

Sosyal destek programından yararlanmak isteyen aileler bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine giderek şahsen başvuruda bulunabilir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED için başvuru yapmak isteyen , aileler, e-devlet üzerinden de destek ödemesi için başvuru yapılabilir.  

Çocukların eğitimi durumuna göre farklı tutarlarda ödenen destek programı için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu”nda bulunabilirsiniz.

Tercih etmiş olduğu yöntemler başvuru yapan ailelerle başvuru sonrası, meslek elemanı (sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog) müracaatçı ile bir ön görüşme yapılacaktır.

Durumunun sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olduğu belirlenen başvuru yapan kişi için bir dosya açılacak ve akabinde başvuru yapan kişi hakkında sosyal inceleme yapılacaktır.

Yetkili kişiler tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda, sosyal ve ekonomik destek hizmeti ile çocuklarının ailesi yanında desteklenmesi uygun görüle kişilere ödenecek tutar ise şu şekilde;

Okul öncesi eğitim devam eden çocuklar için 4 bin 312 TL,İlköğretime devam eden çocuklar için 6 bin 468 TL,Ortaöğretime devam eden çocuklar için 6 bin 899 TL,Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için 4 bin 312 TL,Yükseköğrenime devam edenler için 7 bin 761 TL,Kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 3 bin 449 TL ödeme yapılacaktır.

2024-09-01T07:05:49Z dg43tfdfdgfd